Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 684227 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline raven18

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Prophesy of Pendor
    « Odpowiedź #2025 dnia: Sierpnia 27, 2010, 18:30:22 »
    Jest mod który usuwa drzewa, albo spróbuj modyfikacji gutka - polished landscapes - jakoś tak - u mnie z tym modem w lesie zwalnia minimalnie. (z powodu cieni zapewne)
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 27, 2010, 18:34:23 wysłana przez raven18 »
    Naprzód do boju, gdzie walka wre wściekła, razem do nieba lub razem do piekła!

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #2026 dnia: Sierpnia 27, 2010, 22:13:58 »
    :D Czy mieliście podobna sytuację?Może znacie rozwiązanie?Szukałem troszkę ale nic nie znalazłem...Nie chciałbym zostawić tam swoich ziomków, bo ich zatłuką(wnoszę ok.100 doborowych wojaków)

W module.ini ustaw wszędzie 1 zamiast tych wartości co są w
    # use meshes map_tree_a through map_tree_r on for map trees
    map_tree_types = 17
    map_snow_tree_types  = 3
    map_steppe_tree_types = 5
    Później znów to możesz zmienić, bo trochę głupio jak się ma wszystkie drzewa takie same. Nie wiem też, czy to zawsze będzie działać

Tylko sprawdź później, bo przy zapisywaniu mogą się połączyć pierwsze dwie linie, to później znów otwórz, rozdziel i zapisz.

Edit(zły cytat dałem o_o)
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 28, 2010, 01:32:16 wysłana przez HUtH »

Offline dawidozzo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2027 dnia: Sierpnia 27, 2010, 23:42:14 »
    Założylem i dołączylem do zakonu rekawic i jak mam zrobic zeby ich rekrutowac? potrzebuje tych noble a skad ich wziac?

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #2028 dnia: Sierpnia 28, 2010, 00:37:46 »
    nosz... wszystko jest w samej grze. Jak umiałeś założyć zakon i dołączyć jeszcze do niego, to chyba potrafisz też znaleźć info w grze o reszcie. A jak nie, to przeczytaj w FAQu.
    Tylko się nie pytaj gdzie jest :)

Offline Morgred

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2029 dnia: Sierpnia 28, 2010, 00:52:01 »
    Też miałem problem z lasami ale mi poprostu gra się wyłączyła po zabiciu ponad 800 wrogów

zostało 24

niestety terenu nie mogłem wybrać bo dołączałem do bitwy

za 3 razem dopiero udało sie ją zakonczyć

Offline SzczureQ

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2030 dnia: Sierpnia 28, 2010, 01:03:14 »
    Kurcze , szkoda ,że w spolszczeniu nie przetłumaczono historii życia nasz kompanów , towarzyszy :( .... Jeśli ktoś mógł by mi wytłumaczyć jak spolonizować te historyjki to mógłby się tym zając :) Pomoże ktoś?

Offline Moon Eowan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2031 dnia: Sierpnia 28, 2010, 01:07:38 »
    mozemy sie podzielic tą robotą :) tez juz nad tym myslalem, tylko nie wiem jak sie do tego zabrac :)
    Bitwa: 130 na 704. Oblężenie. Bez noldorów (PoP). Straty: 6 moich do 698. Cud miód i orzeszki. Da się. Bez cheatów, wiadomo.

Offline SzczureQ

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2032 dnia: Sierpnia 28, 2010, 01:25:32 »
    Sry za offtop , ale musiałem napisać :) Oczywiście , że moglibyśmy tylko ja nic o spolonizowaniu m&b nie wiem :D najlepiej jak by ktoś mógł nam to wytłumaczyć.

Offline Gedbard

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #2033 dnia: Sierpnia 28, 2010, 14:34:20 »
    Proszę bardzo, tutaj macie wszystko ładnie opisane : http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,18641.msg381854.html#msg381854. Po angielsku, ale jeżeli chcecie robić spolszczenia to nie powinno wam to przeszkadzać.

Offline Morgred

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2034 dnia: Sierpnia 28, 2010, 14:51:58 »
    Spotkaliście jakieś rozrośnięte patrole zakonne?
    Co jakiś czas z siedziby zakonów wyruszają patrole, chyba 5-osobowe. Nie przynależą do zadnej frakcji. W nawiasie nie mają frakcji tylko nazwę swojego zakonu.
    Normalnie takie oddziałki szybko znikają rozbite przez bandytów. Czasami rozrosną się do ok. 20-30, przyłączając wyswobodzonych jeńców. Ostatnio jednak, w 340 dniu gry, spotkałem dwa oddziały Zakonu Świtu, jeden 72-osobowy, drugi 96-osobowy :)

e tam u mnie zakon raven spear biega po mapie z 670 chłopa ;D

Offline Moon Eowan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2035 dnia: Sierpnia 28, 2010, 16:23:19 »
    JAKIM CUDEM?! jedyne mozliwe rozwiazanie to: bili sie z armia jatu i im pomogles, oni wzieli jencow. bo 600-700 jencow u jatu to standard :)
    Bitwa: 130 na 704. Oblężenie. Bez noldorów (PoP). Straty: 6 moich do 698. Cud miód i orzeszki. Da się. Bez cheatów, wiadomo.

Offline acoaco122

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #2036 dnia: Sierpnia 28, 2010, 16:30:07 »
    Albo sobie party edytował
    "Aut inveniam viam aut faciam"

Offline Zizka

• Użytkownik
    • Unsuccesfool
    « Odpowiedź #2037 dnia: Sierpnia 28, 2010, 16:33:47 »
    Wydaje mi się, że Raven Speary mają po prostu armię.
    "Czegoż płaczesz? - staremu mówił czyżyk młody -
    Masz teraz lepsze w klatce niż w polu wygody".
    "Tyś w niej zrodzon - rzekł stary - przeto ci wybaczę;
    Jam był wolny, dziś w klatce - i dlatego płaczę".

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #2038 dnia: Sierpnia 28, 2010, 17:21:43 »
    poradziłem sobie...co do czego pomogła zwykła defragmentacja....ustawienia: suwaki na połowę, odhaczone pozostałe kombinacje(cienie itp.), battlesize na 90 (testowane od 60), trupy do 40 i gra działała płynnie :D:D:D, bitka wygrana ale z ogromnymi stratami.Do do przygotowania to się nie poddałem po tym jak zobaczyłem, że nie włączając się do bitwy moich 700 ziomków zostało rozgromionych po drugiej rundzie, gdzie ich straty wynosiły ok.200

Co do tej kopalni...kupiłem jakąś mapę, wiecie może (jak?), gdzie ją znajdę, jak to działa?Przeszukałem już całą mapę i nic....

PS. Dla odstresowania pojechałem na stepy(właśnie,  JATU - w poprzednim poście zapomniałem ich nazwy), rozgromić sobie jakąś armię...jednak wolę tych drugich - lepiej zabija się ich z łuku :D

Offline SzczureQ

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2039 dnia: Sierpnia 28, 2010, 18:25:50 »
    Kurcze jak mnie wkurzają te przycinki w niektórych leśnych lokacjach !!! Ktoś już chyba o tym pisał i trzeba było zmienić parametry czegoś tylko nie pamiętam czego.
    HELP