Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 683810 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Zizka

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Unsuccesfool
    Odp: Prophesy of Pendor
    « Odpowiedź #2040 dnia: Sierpnia 28, 2010, 18:28:36 »
    Jesteś debilem. Masz to nawet na tej stronie, ale nie, musiałeś napisać nowego posta i zaśmiecić wątek.

Jeśli masz zamiar się tak dalej odzywać na tym forum, to lepiej przejdź się pod blok - tam znajdziesz kogoś na poziomie. Pierwsze ostrzeżenie za obrazę innego użytkownika forum.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 28, 2010, 22:16:13 wysłana przez proud »
    "Czegoż płaczesz? - staremu mówił czyżyk młody -
    Masz teraz lepsze w klatce niż w polu wygody".
    "Tyś w niej zrodzon - rzekł stary - przeto ci wybaczę;
    Jam był wolny, dziś w klatce - i dlatego płaczę".

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #2041 dnia: Sierpnia 28, 2010, 20:14:10 »
    Co do tej kopalni...kupiłem jakąś mapę, wiecie może (jak?), gdzie ją znajdę, jak to działa?Przeszukałem już całą mapę i nic....

Jeśli kupiłeś u handlarza książkami mapę do AL-Aziz za Qualis Gema, to powinna się pojawić na mapie strategicznej nowa lokacja, zwykle pojawia się na pustyni(czasem tak daleko, że kamerą dalej się nie da jechać), może się też pojawić gdzieś na innych "rubieżach"

A jak mapa do skarbu za 200 denarów, to chodzi o ukryte skrzynie w Rane i Valonbray.

Offline Kamil19st

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2042 dnia: Sierpnia 28, 2010, 20:50:55 »
    mam tylko pytanie,gdzie dokładnie ta skrzynia sie znajduje w tych miastach? musze isc do zamku?czy porozglądać się?
    Huth zostawiłem Ci wiadomość na pw

Offline Turin Dagnir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2043 dnia: Sierpnia 28, 2010, 21:03:34 »
    Są na ulicach.

Offline Moon Eowan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2044 dnia: Sierpnia 28, 2010, 21:35:59 »
    Rane
    (click to show/hide)
    Valobray
    (click to show/hide)
    Bitwa: 130 na 704. Oblężenie. Bez noldorów (PoP). Straty: 6 moich do 698. Cud miód i orzeszki. Da się. Bez cheatów, wiadomo.

Offline sm_ogar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2045 dnia: Sierpnia 28, 2010, 21:59:17 »
    A ja mam pytanie, którą nację polecacie?Bo po 100 dniach gry Ravensternem nie jest fajnie.Podczas ataku na zamek imperium moich 80 wojaków zostało położonych zanim doszło do walki bezpośredniej - mnie też zabito 1 włócznią.
    2 pytanie - od jakiej ilości reputacji król przyzna zamek?Bo podbiłem już 2 mając prawie 600 reputacji i 20 honoru i jedyne co dostałem to śmieszne 1500 - zwrot kosztów -.-
    No i pytanie 3 - czy to normalne, że w 100 dniu po mapie popylają oddziały jatu po 600 ludzi i heretycy, których jest 1200+ ??o.O
    No pain no gain ;)

Offline Kamil19st

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2046 dnia: Sierpnia 28, 2010, 22:08:35 »
    dzięki.Mam jeszcze takie pytanie,dlaczego po rekrutacji juz w tym pokoju wojny(rozmowa z zarządca) nie mogę rekrutować?jest limit?co muszę spełnic? na początku możę 20 razy to nacisłem....teraz już nie mogę.

Offline Moon Eowan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2047 dnia: Sierpnia 28, 2010, 23:35:34 »
    skończyli się :)

@2up

Naprawde ci ganiają Heretic Army'ie po 1200+? to super! to calkowicie normalne, chwilowo mam 3 armie jatu (ok. 2100 luda+1200wiezniow), 2 mystmountain i wolfbode'a (1800-2000 luda :)) ale hereticsi respią mi sie tylko po ~700 :c

co do frakcji to polecam Fierdsvain i Empire. Maja dobra piechota i calkiem znosnych lucznikow, z kawalerią jest gorzej, ale dlaczegos potem sie wybiera kulture pendoru i robi zakony, nie?

Bitwa: 130 na 704. Oblężenie. Bez noldorów (PoP). Straty: 6 moich do 698. Cud miód i orzeszki. Da się. Bez cheatów, wiadomo.

Offline huth

« Odpowiedź #2048 dnia: Sierpnia 29, 2010, 00:16:25 »
    A ja mam pytanie, którą nację polecacie?Bo po 100 dniach gry Ravensternem nie jest fajnie.Podczas ataku na zamek imperium moich 80 wojaków zostało położonych zanim doszło do walki bezpośredniej - mnie też zabito 1 włócznią.
    2 pytanie - od jakiej ilości reputacji król przyzna zamek?Bo podbiłem już 2 mając prawie 600 reputacji i 20 honoru i jedyne co dostałem to śmieszne 1500 - zwrot kosztów -.-
    No i pytanie 3 - czy to normalne, że w 100 dniu po mapie popylają oddziały jatu po 600 ludzi i heretycy, których jest 1200+ ??o.O

Trochę bez sensu zdobywać zamek 80 ludźmi... No chyba, że sama elita, ale przypuszcza, że chyba jej jeszcze nie masz :) No i przede wszystkim jeśli grasz Ravensternem to w oblężeniach oczywiście wycofaj wszystkich i staraj się jak najwięcej wystrzelać, dopiero potem uderzaj, to nie jest nacja na zmasowane ataki jak Fierdsvain czy D'Shar.
    Nie trudź się samemu podbijać zamki na początku, pomagaj w wyprawach wojennych i ogólnie pakuj. Nie musisz starać się zebrać max ekipy, lepiej zdobyć jakichś Adventurersów i inna elitę i małą ekipą pokosić, więcej lootu, renown, exp, no i szybsze poruszanie się.
    Najlepiej jest, gdy twoja nacja nie prowadzi wojen, które przegrywa, a przeciwnie, rozwala(między innymi dzięki twojemu udziałowi) inną nacje, po kilka wyprawach i podbitych zamkach/miastach, na pewno jeden dostaniesz, a wtedy elitę wrzucasz do zamku, jeździsz z towarzyszami po wioskach rekrutując, a po kilku dniach masz już dobrą armię.

I całkowicie normalne jest, że już są takie armie, gorzej jak uda się pokonać taką armię jakiemuś lordowi wrogiej nacji i np. przybędzie oblegać twój zamek :D

« Ostatnia zmiana: Sierpnia 29, 2010, 00:27:32 wysłana przez HUtH »

Offline Moon Eowan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2049 dnia: Sierpnia 29, 2010, 00:25:26 »
    Ravensternem mozna bardzo skuteczenie szturmowac zamki bezposrednio :) wbijasz razem z 80 Kiedguardami i gra muzyka :D

Znaczy: wygrywa bitwe, odbija jencow i cie oblega, tak?

Serio mniejsza ekipa ma lepszy loot?

Offline Morgred

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2050 dnia: Sierpnia 29, 2010, 00:28:06 »
    JAKIM CUDEM?! jedyne mozliwe rozwiazanie to: bili sie z armia jatu i im pomogles, oni wzieli jencow. bo 600-700 jencow u jatu to standard :)

Nie, oni to zbierali po troche, nie wiem jak się zaczeło z początku na mapie latały oddziały po kilka rycerzy, może w jakieś bitwie pomogli im lordowie ravensternu ?

jestem marszałkiem tego kraju ale nie siedze od dawna w tamtych okolicach, prowadziliśmy wojne z sarleonem i niszczyłem ten kraj.

Mogli to zdobyć na jatu, armie mają po 700 oso ale do bitew często włączają sie mniejsze oddziały i też zbierają jenców, latają potem takie 20- 30 jatu i 70 jeńców

Offline huth

« Odpowiedź #2051 dnia: Sierpnia 29, 2010, 00:35:23 »
    Ravensternem mozna bardzo skuteczenie szturmowac zamki bezposrednio :) wbijasz razem z 80 Kiedguardami i gra muzyka :D
    Kiergardzi są dobrzy, wiadomo, ale w spotkaniu z Huscarlami czy Blademasterami zostaną zjedzeni.

Znaczy: wygrywa bitwe, odbija jencow i cie oblega, tak?
    Na Taleworlds, kogoś takie coś spotkało. Nie chciałbym w swojej grze zobaczyć jednego z lordów oblegających mój jedyny zamek, ktory prowadzi 2000 wojów :)

Serio mniejsza ekipa ma lepszy loot?

Z moich doświadczeń tak wynika.

Offline Moon Eowan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2052 dnia: Sierpnia 29, 2010, 00:41:57 »

No to lece zostawic ekipe w zamku i potestowac :)

Offline Deluos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2053 dnia: Sierpnia 29, 2010, 01:57:39 »

No to lece zostawic ekipe w zamku i potestowac :)

Dokładnie to chodzi o stosunek wroga, im większy - tym lepszy loot. No ale w sumie im mniej Twojej armi tym większy stosunek także na jedno wychodzi.

Offline raven18

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2054 dnia: Sierpnia 29, 2010, 10:00:24 »
    To ja zapytam, skąd można pobrać ten patch 1.011 znoszący limit jednostek, i czy to są jedyne w nim zawarte poprawki? Na taleworlds link nie działa, myślałem, że coś znajdę na forum ichniejszym, ale szukajka działa co najmniej dziwnie.
    Naprzód do boju, gdzie walka wre wściekła, razem do nieba lub razem do piekła!