A ja mam pytanie, którą nację polecacie?Bo po 100 dniach gry Ravensternem nie jest fajnie.Podczas ataku na zamek imperium moich 80 wojaków zostało położonych zanim doszło do walki bezpośredniej - mnie też zabito 1 włócznią.
2 pytanie - od jakiej ilości reputacji król przyzna zamek?Bo podbiłem już 2 mając prawie 600 reputacji i 20 honoru i jedyne co dostałem to śmieszne 1500 - zwrot kosztów -.-
No i pytanie 3 - czy to normalne, że w 100 dniu po mapie popylają oddziały jatu po 600 ludzi i heretycy, których jest 1200+ ??o.O
Trochę bez sensu zdobywać zamek 80 ludźmi... No chyba, że sama elita, ale przypuszcza, że chyba jej jeszcze nie masz :) No i przede wszystkim jeśli grasz Ravensternem to w oblężeniach oczywiście wycofaj wszystkich i staraj się jak najwięcej wystrzelać, dopiero potem uderzaj, to nie jest nacja na zmasowane ataki jak Fierdsvain czy D'Shar.
Nie trudź się samemu podbijać zamki na początku, pomagaj w wyprawach wojennych i ogólnie pakuj. Nie musisz starać się zebrać max ekipy, lepiej zdobyć jakichś Adventurersów i inna elitę i małą ekipą pokosić, więcej lootu, renown, exp, no i szybsze poruszanie się.
Najlepiej jest, gdy twoja nacja nie prowadzi wojen, które przegrywa, a przeciwnie, rozwala(między innymi dzięki twojemu udziałowi) inną nacje, po kilka wyprawach i podbitych zamkach/miastach, na pewno jeden dostaniesz, a wtedy elitę wrzucasz do zamku, jeździsz z towarzyszami po wioskach rekrutując, a po kilku dniach masz już dobrą armię.
I całkowicie normalne jest, że już są takie armie, gorzej jak uda się pokonać taką armię jakiemuś lordowi wrogiej nacji i np. przybędzie oblegać twój zamek :D