Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 687597 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ajronmen123

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Prophesy of Pendor
    « Odpowiedź #1485 dnia: Lipca 30, 2010, 21:32:10 »
    Crims,

warto(choć jak łatwo się domyślić, zbytnio obiektywny nie jestem, jeśli chodzi o PoP), kwestia tylko czy nie lepiej poczekać na stable vers.,przynajmniej u mnie pod kiepską Viśtą wygląda to wyjątkowo kiepsko.
    A warto, bo... jest trudniej(początkujący gracze w M&B , będą mieli spore problemy-już przy stopniu trudności na 100)  i jest ciekawiej,mimo wszystko.
    Masa nowych jednostek, chyba D'shar został w końcu poprawnie zbalansowany, zwykli lordowie mają korpusy złożone(w większości) z doborowych jednostek(jeszcze lepsi są np Ravenstern Rangers-nie dość, że to wyborowi łucznicy, to w zapasie mają 2h/ wielkie miecze pendorskie-zdarza się, że zdejmują jednym cięciem Poszukiwaczy Przygód.
    Poza tym, jeszcze tego nie rozgryzłem, ale być może istnieje możliwość wejścia w trwały sojusz z Noldorami, dość enigmatycznie sugeruje  'szef kupieckiej gildii' noldorskiej w Larii(też nie widziałem jeszcze, co u niego można kupić, bo elfy {standardowo- na dzień dobry} chcą się ze mną naparzać-muszę im zrobić jakąś ustawkę i dopiero się dołączyć jako sojusznik).
    Pojawiły się chyba nowe zakony( przynajmniej ja wypatrzyłem jakichś Knight of Evidence)-co trochę zmienia moją strategię-kilka gemm trzeba jednak zdobyć, żeby to sprawdzić, kosztem relacji z wodzami" frakcji niezależnych".
    No i fajna nowa muzyczka w tle:)

Pzdr

PS Jeszcze nie byłem po sprzęt w kopalni, dziś tam wpadnę, to dam znak, czy coś nowego się pojawiło.
    PS Główne frakcje są dużo bardziej agresywnie/ofensywnie nastawione do Siebie- obserwowałem walkę na pograniczu Ranevenstern i Fierdsvain(18 dzień czasu pendorskiego)-łomoczą się okrutnie, zamki przechodzą z rąk do rąk jak tania dz...:)-co z drugiej strony daje szansę szybkiego przejęcia  przy słabo obsadzonej załodze zamkowej.

to ja mam chyba jakąś unikalną wersję ; D jestem strasznie poirytowany, setny dzien już minął a sarleon i friedsvain wciąż nie prowadzą żadnej wojny

Offline detour

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1486 dnia: Lipca 30, 2010, 22:45:10 »
    Poprawiłem już to puki, dzięki. Zazwyczaj lecę w porządku alfabetycznym od końca, tzn troops, skins, skills (te dwa ograniczają się zwykle do przekopiowania), quick_strings, quests itd

Kiedy można spodziewać się kolejnego uploadu spolszczenia?

Pozdrawiam

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1487 dnia: Lipca 31, 2010, 02:55:58 »
    No więc jest tak, panowie, u szefa noldorskiej Gildii w Larii są Skarby Narodów:) , ale za jaką cenę-szok.
    A żeby wejść do sklepika trzeba też mieć gemmy(czyli Łzy Smoka,bo tak to Sobie Noldorowie nazywają Qualis Gem) i to po jednej na itemki i  na najemną druzynę, a i tak trzeba bulić za najfajniejsze rzeczy megamaxkaskę, ale jest prawie wszystko najlepszej jakości,i to co pendoryści  lubią najbardziej, niestety też wymagania są opty.

Dobra idę spać, dość tego szaleństwa,a jutro w drogę już nieodwołalnie:)

PS Łzy Smoka/gemmy, jak brzmi starodawna legenda:), zdobywa się w boju(z koczowniczymi plemionam{w zamian za wypuszczenie na wolność ich wodzów po wygranej bitwie}- a te jeszcze wyżej mają wywindowane umiejętności bojowe)
    « Ostatnia zmiana: Lipca 31, 2010, 08:23:35 wysłana przez Liveon »

Offline raven18

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1488 dnia: Lipca 31, 2010, 07:42:53 »
    Kiedy można spodziewać się kolejnego uploadu spolszczenia?
    Nie prędko :( Ostatnio pracuję po 10-12h i wieczorem nie mam już zbytnio ochoty na tłumaczenie.
    W poniższym poście wrzucam już zaktualizowane pliki, średnio przetestowane, ale jeśli grasz na wersji 2.5 spolszczenia to polecam pobrać i nadpisać
    http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=1825.msg104333#msg104333
    « Ostatnia zmiana: Lipca 31, 2010, 07:45:00 wysłana przez raven18 »
    Naprzód do boju, gdzie walka wre wściekła, razem do nieba lub razem do piekła!

Offline Turin Dagnir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1489 dnia: Lipca 31, 2010, 09:37:18 »
    Ta wersja wydaje się strasznie często wywalać do windy. Oblegałem już zamek z moim królem i po dwóch szturmach przerwanych wyłączeniem gry (praktycznie pod sam ich koniec) w końcu rozkazałem moim ludziom uderzać samotnie. Grrr.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #1490 dnia: Lipca 31, 2010, 13:11:30 »
    ustaw limit ciał(najlepiej na 0 ), jeśli to nie pomoże, to wyłącz ragdolle i obniż jakość tekstur. Możesz też zmniejszyć ilość ludzi w bitwie, jeśli np jedziesz na 500 :P

Offline detour

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1491 dnia: Lipca 31, 2010, 19:10:29 »
    dzisiaj próbowałem pozyskać Noldorów starym dobrym sposobem

i tu mały zonk

po pokonaniu lorda nie miałem dostępu do jego wszystkich więźniów
    tylko kilku losowo wybranych (w tym żadnego Noldora)

Czy Wy tez to zauważyliście? Czy to zmiana wprowadzona w nowej wersji?

Offline Brasydas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1492 dnia: Lipca 31, 2010, 21:04:54 »
    Ja też mam pytanie. Jak najmować rycerzy(Pendor, Sarleon Knight itd.) Wiem że trzeba ze szlachty. Ale skąd ją wziąć? Bo nic tylko jeżdże i odbijam więźniów.

Offline Cavaron

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1493 dnia: Lipca 31, 2010, 21:27:00 »
    Jak będziesz miał własny zamek to będziesz miał opcję u zarządcy
    Nie ma emocji - jest spokój.
    Nie ma ignorancji - jest wiedza.
    Nie ma namiętności - jest pogoda ducha.
    Nie ma chaosu - jest harmonia.
    Nie ma śmierci - jest Moc.

Offline Regi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1494 dnia: Lipca 31, 2010, 23:48:31 »

i tu mały zonk...
    Ja chciałem zdobyć demonicznych magnusów, przyłączyłem się do Fierdsvańskich lordów walczących z demoniczną armią, po bitwie pojmanych zostało między innymi 12 magnusów których zostawiłem lordom. Pokonałem lorda który ich wziął za jeńców ale na liście uratowanych jeńców ich nie było :/

Offline mab0913

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1495 dnia: Sierpnia 01, 2010, 12:40:18 »
    O co chodzi z tymi łupami wojennymi i sztabkami złota ?? To do czegoś potrzebne bo dopadłem wrogiego króla dostał i w łupach była złota sztabka i taka skrzynka.

Offline daw790

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1496 dnia: Sierpnia 01, 2010, 13:27:09 »

i tu mały zonk...
    Ja chciałem zdobyć demonicznych magnusów, przyłączyłem się do Fierdsvańskich lordów walczących z demoniczną armią, po bitwie pojmanych zostało między innymi 12 magnusów których zostawiłem lordom. Pokonałem lorda który ich wziął za jeńców ale na liście uratowanych jeńców ich nie było :/

Nie było ich dlatego, że po bitwie więźniowie są przydzielani do każdego walczącego lorda i jak zostawisz swoich to oni nie trafią do innego lorda tylko znikną.
    Życie jest jak herbata, każdy słodzi inaczej.

Offline Regi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1497 dnia: Sierpnia 01, 2010, 13:40:47 »
    Nie zostawiałem swoich tylko pokonanych, gdybym sam wziął ich do niewoli nie mógł bym przeciągnąć ich na swoją stronę.
    Zaatakowałem lorda który miał magnusów jako jeńców, ale gdy go pokonałem nie było ich na liście uratowanych których można zwerbować.

Offline mab0913

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1498 dnia: Sierpnia 01, 2010, 14:27:15 »
    Ponowie swoje pytanie.O co chodzi z tymi łupami wojennymi i sztabkami złota ?? To do czegoś potrzebne czy zwykłe śmieci do sprzedania ?

Offline Brasydas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1499 dnia: Sierpnia 01, 2010, 15:59:43 »
    czytałem że jednoski powyżej 41 poziomu są nie "rekrutowalne", nawet jako uwalniane.

Mam pytanie, jakie achievementy macie już odblokowane?

Ja mam "Deathbringer" po zabiciu 50 jednostek w 1 bitwie.