Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 686416 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Dalhi

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Pancakes Fans Master
    Odp: Prophesy of Pendor
    « Odpowiedź #1455 dnia: Lipca 20, 2010, 12:16:20 »
    Na 27 lipca zostało zapowiedziane wydanie wersji moda oznaczonej numerkiem 3.0. Jeżeli ktoś dopiero zaczyna przygodę z PoP w poprzednich wersjach, sugeruję się wstrzymać tydzień i zaczekać na nową wersję.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 20, 2010, 12:20:09 wysłana przez Dalhi »

Offline Egzorcysta

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #1456 dnia: Lipca 20, 2010, 13:13:36 »
    Zacna to nowina!  Pokładam nadzieje w nowszej wersji!
    Bądź dumny ze swego wroga i jego osiągnięć, przyjaciół miej blisko siebie a wrogów jeszcze bliżej.

Offline r.

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1457 dnia: Lipca 26, 2010, 17:11:24 »
    Witajcie,

Mam mały problem z kopalniami Al-Aziz. Kupiłem już broń runiczną, ale kiedy chcę ją ulepszyć u dziadka i daję mu wino (jedno, drugie, etc.) nie wyskakuje mi żadna opcja upgrade'u broni, mimo że mam 3 gemy.

Rozmowa wygląda tak:

"Znowu ty?  Co cię tu sprowadza?  Zgubiłeś się?  ...Masz wino?
    Wino?  Tak, oto trochę wina dla ciebie.
    aaaah!  Co to za.. ..Ja ah..tak.. gdzie jesteśmy...
    Hej!  Ty!! Obudz się! stary pierdzielu!" i tak w kółko.

Przenoszenie broni z ręki do ekwipunku nie przynosi żadnego rezultatu. Ma ktoś pomysł ?
    Z góry dzęki

Offline Egzorcysta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1458 dnia: Lipca 26, 2010, 17:59:59 »
    Kurde mi tam gładko poszło za pierwszym razem. Wyczerpałeś już możliwość rozmowy z tym drugim kolesiem? Może jego musisz o coś jeszcze pomaltretować?
    Bądź dumny ze swego wroga i jego osiągnięć, przyjaciół miej blisko siebie a wrogów jeszcze bliżej.

Offline Neluril

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #1459 dnia: Lipca 27, 2010, 08:03:29 »
    z tego co pamiętam musisz mieć broń w plecaku i wino lub dwa (nie pamietam) i jak mu dasz wino,  zagadasz jeszcze raz i powinna być opcja zmiany

Offline afagddu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1460 dnia: Lipca 27, 2010, 10:18:42 »
    No i mamy 27 lipca, wiadomo coś o wersji 3.0?

Offline r.

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1461 dnia: Lipca 27, 2010, 11:08:49 »
    Pierwszy oferuje mi tylko kolejną broń, nic poza tym. Dziadkowi ile win bym nie dał, ciągle tym samym tekstem operuje, pomimo tego że broń jest w ekwipunku. Przekopałem chyba wszystkie fora, angielskojęzyczne też, ale żadnego rozwiązania nie znalazłem. Popróbuję dalej, może pójdzie.

Offline Dalhi

• Użytkownik
    • Pancakes Fans Master
    « Odpowiedź #1462 dnia: Lipca 27, 2010, 11:20:34 »
    No i mamy 27 lipca, wiadomo coś o wersji 3.0?

Z tego co piszą twórcy to ma się ukazać po południu czasu EST, czyli zapewne w nocy naszego czasu. Trzeba poczekać do jutra.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #1463 dnia: Lipca 27, 2010, 20:39:37 »
    TARARARARRARRRRAA! (fanfary :P)

http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,126952.0.html

Może by tak zrobić nowy wątek?

Ani mi się ważcie zakładać nowy wątek o PoP!

Wspaniałe uzasadnienie gdzieś tam jest :]
    « Ostatnia zmiana: Lipca 27, 2010, 22:24:56 wysłana przez HUtH »

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1464 dnia: Lipca 27, 2010, 22:47:49 »
    To i ja dam znak życia przy okazji święta, wprawdzie  wolałbym w pakiecie  dostać również PoP-a pod WB, ale i tak wypada pogiercować w króla modów:).

Pzdr dla wszystkich PoP-istów

PS Tym razem zamiast zakonów będę zbierał(zamiast kolekcjonowania zakonów) wszystkich  "hersztów band"(z NPC to bedzie chyba ok 35-osobowa załoga).Nie ma to jak być capo di tutti capi;)

Offline Cavaron

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1465 dnia: Lipca 27, 2010, 23:41:22 »
    No w końcu nowa wersja PoP-a ;] Od razu ściągam i prosiłbym o uaktualnienie spolszczenia ;]
    Nie ma emocji - jest spokój.
    Nie ma ignorancji - jest wiedza.
    Nie ma namiętności - jest pogoda ducha.
    Nie ma chaosu - jest harmonia.
    Nie ma śmierci - jest Moc.

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1466 dnia: Lipca 28, 2010, 11:24:44 »
    Na gorąco parę uwag.
    Niestety, jeśli chodzi o stronę wizualną/tekstury nie ma żadnego postępu(jedyne co to usprawiedliwia, to to, że nadal słabe kompy udźwigną PoP 3.0-dodane: wprowadzenie silnego pofałdowanie terenu i tak zżera bardziej moc kompa podczas bitew)- być może coś się poprawi pod WB, o ile takowy mod wyjdzie.

Mapa praktycznie bez zmian, lekko poprzesuwane lokacje(właśnie szukam kopalni-pierwsza gemma oczywiście do znalezienia w Rane) i ukształtowanie terenu(np z "Puszczy Noldorskiej" zrobiły się "Góry Noldorskie")-góry, górki, pagórki.
    W Larii pojawił się przedstawiciel "gildii noldorskiej" oferujący sprzęt noldorski i noldorskich najemników( dopiero po wywindowaniu  dobrych relacji z Noldorami).
    Ze  skrinów zalinkowanych przez HUTH-a (w zablokowanym, niestety, wątku) wynika, że pojawiło się wiele nowych jednostek w głównych frakcjach.
    Także w karczmach można nająć nowe jednostki, np poszukiwaczy przygód/adventurer's/ również rycerzy zakonnych
    Nowych, rzucających się w oczy, itemów u kupców nie zauważyłem, za to są trochę inne staty starych zabawek. Trochę poprawione staty broni drzewcowych, wzrosły wymagania/umiejętności dla np tarcz /łuków/koni/mieczy. Np 2h /miecze pendorskie do uzytku już tylko na pieszo.
    Z cenami też trochę nastąpiło zmian -tu w górę , gdzie indziej w dół.
    Nowi NPC- większość z b.mocno poprawionymi statami- nieźle wyposażona.
    Pojawił się np Lithilrandir(chyba trochę inaczej się to pisze,mniejsza z tym)-noldorski łucznik ze  łukiem kompozytowym(32 obr.) na wyposażeniu(to zamiast dawnego Wodenssena(kurcze, pamięć jest zawodna, też inaczej się ten łucznik nazywał w 2.5)-wypasiony na maxa statystykami.
    Przykra niespodzianka to to, że wymagania dla zabawek noldorskich wzrosły niebotycznie,np wcześniej zbroja łucznika wymagała 6/8 siłki-obecnie 30.

Na razie nie widzę(brak spawn'u) wielkich zgromadzeń "niezależnych plemion".
    Po pierwszych potyczkach wydaje mi się, że poprawiono/podbito statystyki wszystkim grasującym po mapie żołdakom(po kilku dniach już jestem pewien-lepsze staty , mocniejsze składy przeciwników).
    Widzę, że najszybsze pierwsze awanse są w Ravenstern i Sarleonie(oraz "młodej szlachty" w karczmach).

I to tyle na początek.

Pzdr

PS Można importować postać z 2.5( nie chce mi się kolejny raz ekspić kasy i umiejętności pod M&B/PoP)-gram konnym łucznikiem.
    PS 1 Byłbym zapomniał-ważne/przykre-pod Vistą 64-bit mod niestabilny, pomimo zainstalowania łatki(np wyrzuca na pulpit przy próbie robienia skrinów podczas bitew)- mam nadzieję, że szybko to poprawią(dodane: pomaga obniżenie cieniowania i zjazd w dół z battlesize, w moim przypadku z 400 na 250-szkoda, pod 2.5 takich numerów nie było)
    PS 2 Kilka nowych, świetnych motywów muzycznych, zwłaszcza te orientalne na terenie D'Sharu wpadają w ucho.
    PS 3 można wyłączyć "bitwę po śmierci"tzn robi się standardowo-"padłeś, przegrałeś".
    PS 4 Nowe książki, i nowe tytuły starych, trudno się zorienotwać co się czyta;)
    PS 5 Końcówki awansów wleczą się niemiłosiernie w przypadku niektórych jednostek, czyli bez zmian.

« Ostatnia zmiana: Lipca 29, 2010, 10:19:07 wysłana przez Liveon »

Offline Dalhi

• Użytkownik
    • Pancakes Fans Master
    « Odpowiedź #1467 dnia: Lipca 28, 2010, 12:29:27 »
    To ja chyba poczekam na wersję pod Warband ;).

Offline Cavaron

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1468 dnia: Lipca 28, 2010, 13:03:55 »
    Dalhi to ja nic nie mówię ale możesz sobie jeszcze poczekać ;p
    Nie ma emocji - jest spokój.
    Nie ma ignorancji - jest wiedza.
    Nie ma namiętności - jest pogoda ducha.
    Nie ma chaosu - jest harmonia.
    Nie ma śmierci - jest Moc.

Offline raven18

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1469 dnia: Lipca 28, 2010, 21:32:23 »
    Rozpocząłem poprawianie spolszczenia do wersji 3.0. Gdyby ktoś zdecydował się zainstalować i grać z wersji 2.5 to w miarę postępów w tłumaczeniu będę wklejał do tego postu linki do plików z 3.0, którymi to można zastąpić pliki spolszczenia ze starszej wersji :]
    Na początek troops.csv tzn nazwy jednostek
    http://dl.dropbox.com/u/4118086/troops.csv
    skończony quick strings
    http://dl.dropbox.com/u/4118086/quick_strings.csv
    nie testowane! mogą być - są błędy, testował i poprawiał będę jak przetłumaczę wszystkie pliki
    factions i party
    http://dl.dropbox.com/u/4118086/factions.csv
    http://dl.dropbox.com/u/4118086/party_templates.csv
    - spolszczyłem gemy - głównie z powodu tych łez smoka - obecnie to są/będą Kamienie Szlachetne -  
    itemy
    http://dl.dropbox.com/u/4118086/item_kinds.csv
    skończony game strings (tzn skończone to co  miało zostać skończone), a także liczne poprawki w quick strings (link wyżej)
    http://dl.dropbox.com/u/4118086/game_strings.csv
    game menus
    http://dl.dropbox.com/u/4118086/game_menus.csv
    dialogs
    http://dl.dropbox.com/u/4118086/dialogs.csv
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 16, 2010, 13:28:22 wysłana przez raven18 »
    Naprzód do boju, gdzie walka wre wściekła, razem do nieba lub razem do piekła!