1. Możesz spróbować ich przeciągnąć do siebie albo znaleźć wykupiciela..
2. Zagadaj z nimi, i zaoferują od razu okup. Nic innego raczej nie wymyślisz. :)
3. Można ustawiać dla każdego inaczej. Wystarczy nie klikać tej przedostatniej opcji.
4. Czasem udzielają informacji dot. spawny jakeigoś bossa bądź armii.
1.Przed chwilą włączyłem i wjechałem do jakiegoś miasta na północnym półwyspie i był, kupił ode mnie wszystkich :D, prócz króli, gdzie jeden chwile później zwiał a drugiego wypuściłem za 18k
2.j/w
3.też mnie to dziwił(na tyle język znam) ale możliwe, że przypadkiem wcześnie wcisnąłem - stracili wcześniej dość dobry sprzęt ;/
4.aha, czyli dobrze zrozumiałem tłumacząc 5/10 :D
Ciekawą armią jest też armia na terenie imperium złapałem ich jak walczyli z milicją mieli ok 300 wojowników w tym ok 150 imperialnych nieśmiertelnych także spore wyzwanie.
Jeżeli chodzi o Kompanie Sheik Shalavana to sprawdziłem ich raz....jazda mnie zmasakrowała, przynajmniej ja padłem jako ostatni.... :] Jedyne co mi zostało to czekać na okazję wsparcia....
Ogólnie mod podoba mi się coraz bardziej :D
Edit!
Dziś korzystając z wolnego wieczoru, kontynuowałem sobie grę...Po zdobyciu dwóch zamków (koło Etros(?)-po linii gór)i ogłoszeniu niepodległości, postanowiłem udać się do lasu, zabierając ze sobą tylko jazdę ok. 90 rycerzy rożnej maści i bohaterów.Kiedy wyjechałem na równinę napotykałem ponad 700 "mobilnych" wojaków - ups.czas spadać, ale oczywiście dopadli mnie w lesie... ;/noto 7:1 , po mnie.Ale zauważyłem, że jakimś dziwnym trafem, mam ponad 200 posiłków...hy?okazało sie, że jacyś Noldorowie(elfy?) w składach po 60 dorzucili co nieco, tracąc przy tym może z 30tu wojaków.Ktoś wcześniej wspomniał o balansie w grze ale co to ma być?salwa z ich łuków powaliła pierwsze rzędy konnicy wroga(zaj...bisty widok :D).contr-atak moich rycerzyków zbałamucił podnoszących się jeźdźców(ah!!!długie miecz i po czerepach- jak ja to kocham, z tego względu lekko zmodyfikowałem sobie miecz...dodałem 15 to szybkości;p), potem powrót przed łuczników przegrupowanie linii w ciasną formację i kolejny atak, takie 3 walki i koniec.mi zostało ok. 15,(mieli ok 50 niewolników więc co nieco sobie odbiłem), ale ci noldorowie, to małe przegięcie...Wie ktoś może jak można i gdzie można rekrutować te jednostki?;)
aha!tak z innej beczki....Jakie bractwo najlepiej założyć?
PS.wielkość bitew mam na 250+nieograniczona ilość zwłok :D widok podczas bitew jak i po jest niesamowity..

Uploaded with
ImageShack.usmoże tutaj tego nie widać ale widać za to co innego :D