Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 683654 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline poras

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Prophesy of Pendor
    « Odpowiedź #1425 dnia: Maja 15, 2010, 19:32:40 »
    Dzięki, ja szukałem tam gdzie był ten inny koleś z Kompanii Poszukiwaczy Skarbów, a mianowicie na granicy sarleońsko-fiersdvańską [chyba dobrze napisałem].

Offline xDESANTx

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1426 dnia: Maja 30, 2010, 22:45:06 »
    hmmmm... Tym razem inny bug.

Wszedłem do obozu treningowego... teraz nie mogę z niego wyjść... ani przez TAB ani przez dojście do niewidzialnej ściany i wciśnięcie "F".

2 raz już zaczynam przez bug i chyba już mi sie odechce grać na długo :)

Jakieś pomysły?;)

Offline Neluril

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #1427 dnia: Maja 31, 2010, 09:11:38 »
    Zagadaj z trenerem i spróbuj nacisnąć puste pole pod ostatnia odpowiedzią NPca

Offline daver194

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1428 dnia: Maja 31, 2010, 17:37:25 »
    Ja miałem tak, że po wciśnięciu TAB, nie było opcji wyjścia z obozu. Wystarczy wtedy kliknąć tam gdzie powinna ona być i wychodzi normalnie.

Offline Crims

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #1429 dnia: Czerwca 01, 2010, 14:14:25 »
    Panowie raz juz zadawałem to pytanie ale szukam i szukam i za nic nie moge znaleźć.

Wiecie gdzie znajdę gościa, który wymieni mi gemy na eliksir który dodaje +2 do siły i zwinności? Objechałem kilka razy wszystkie miasta i nic. W gospodach tylko kupcy jeńców i ludzie którzy wskazują chętnych do tronu. Może wiecie jak on się nazywa?

Offline daver194

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1430 dnia: Czerwca 01, 2010, 16:26:04 »
    Finneas de Digit (jakoś tak) musisz szukać dalej :)

Offline Crims

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #1431 dnia: Czerwca 07, 2010, 10:50:08 »
    Nareszcie udało mi się znaleźć w Cez :)
    Pytanko jeszcze w jakich rejonach szukać demonicznych wojowników? Mam 2 i wymiatają.

Ciekawą armią jest też armia na terenie imperium złapałem ich jak walczyli z milicją mieli ok 300 wojowników w tym ok 150 imperialnych nieśmiertelnych także spore wyzwanie.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #1432 dnia: Czerwca 08, 2010, 00:43:47 »
    Demonicznych wojowników w armiach/grupach heretyków, więc tereny Sarleonu, szczególnie pogranicza z Fierdsvain, D'shar i Ravenstern, czyli właściwie środkowa część zachodniego wybrzeża.

Armia na terenie Imperium z Immortalami i Shadow Centurionami to spawn armii Syla Uzas'a. Dość ciężko ich pokonać(ehem salwa pilum, oszczepów itp. robi miazgę), ale warto spróbować dla Qualis Gema. Ze względu na dość ruchliwe miejsce spawnu, po jakimś czasie można spotkać tę armię już w mocno uszczuplonym składzie :)

I info z forum Taleworlds od Saxondragona: zakończenie prac nad PoP-em v3.0 jest planowane na koniec czerwca :) Wprawdzie nie wiem czy razem już z testowaniem, ale znając politykę wydawniczą SD, myślę, że chodzi już o grywalną wersję, choć oczywiście jakieś bugi się i tak znajdą.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 08, 2010, 00:46:43 wysłana przez HUtH »

Offline mab0913

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1433 dnia: Lipca 12, 2010, 16:20:31 »
    Mab napisz o tym w temacie o modzie. http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=1825.0
    Temat do zamknięcia.

Kim najlepiej grać w modzie Prophesy of Pendor ver. 2.5 ? Dopiero zaczynam swoją przygodę z tym modem i nie wiem do której nacji dołączyć interesuje mnie prosty podział najlepsza jazda/najlepsza piechota/najlepsi łucznicy. Drugie pytanie ,która jednostka jest według was  najlepsza w całym modzie ?
    « Ostatnia zmiana: Lipca 12, 2010, 16:22:32 wysłana przez mab0913 »

Offline daver194

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1434 dnia: Lipca 12, 2010, 23:01:43 »
    Hmm to tak.. wg mnie frakcje (poza D'Sharem który jest do dupy) są tak dobrze zbalansowane, że nie można wybrać sobie  ich wg. "lepszości" danego typu jednostki. Dla mnie to isę rysuje tak: Sarleon i Ravenstern- najlepsi rycerze, Imperium: Najlepsza piechota (Nieśmiertelni), Firedsvain: dobra piechota (Huskarle) oraz całkiem dobra jazda (Valkirie). D'Shar: Jeźdźcy wiatru i Zabójcy skorpiona, ale wg mnie nie warte zachodu..

W tym modzie prędzej czy później przejdziesz na jednostki zakonne, które możesz bardzo mocno ulepszać. Możesz wybrać też bardzo dobre jednostki Noldorskie (znakomici z dystansu jak i z bliska, a ich konnica wymiata), ale żeby ich zdobyć trzeba użyc pewnych sposobów ;). NA początku rozgrywki radzę zainwestować w Hero Adventurers. Awansujesz ich z szlachty któa siedzi po tawernach. Dzięki nim powinieneś być w stanie wygrywać duuże bitwy.

Offline mab0913

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1435 dnia: Lipca 13, 2010, 08:06:48 »
    I o to mi właśnie chodziło wielkie dzięki za opisanie mi wszystkich frakcji szkoda ,że nie ma tu czegoś takiego jak sogi bo by poleciał ;).

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #1436 dnia: Lipca 14, 2010, 14:41:31 »
    Z racji iż to mój pierwszy post,

Witam serdecznie!

Kilka dni temu zainstalowałem sobie tą modyfikację i nie żałuję.Jest świetna!!
    ALE:

Na początku chce zaznaczyć:słaby angielski
    1.nazbierałem trochę jeńców - gdzie ich mogę sprzedać?(albo co z nimi zrobić)Zaznaczę, że w gospodzie nie spotkałem handlarza.
    2.Ogromnym fartem pojmałem dwóch króli.jak?(Imperium - chyba wracał z wojny bo miał 17 żołnierzy,Rave....coś tam - ci niebiescy, bitwa z królem Urlicem, pomogłem i go pojmałem), pytanie:Czy można z nimi zrobić coś więcej niż czekać na okup?
    3.W oknie rozmowy z bohaterami jest opcja za pomocą, której można ustawić rodzaj unowocześnianej broni przez nich broni.Dlaczego gdy ustawiam ekwipunek u jednego bohatera, zamiana zachodzi w całym zespole?moim zdaniem czyni to tę opcję bezużyteczna..., a szkoda...;/
    4.o co chodzi z tą informacją, którą dostajemy w gospodach za 10 sztuk złota?
    5.Jeżeli cokolwiek z w/w było wcześniej poruszane to proszę o wybaczenie ale nie mam zbytnio czasu aby przeglądać 85 stron, toteż po 15 mi się odechciało :p

Pozdrawiam!

Offline daver194

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1437 dnia: Lipca 14, 2010, 17:09:46 »
    1. Możesz spróbować ich przeciągnąć do siebie albo znaleźć wykupiciela..
    2. Zagadaj z nimi, i zaoferują od razu okup. Nic innego raczej nie wymyślisz. :)
    3. Można ustawiać dla każdego inaczej. Wystarczy nie klikać tej przedostatniej opcji.
    4. Czasem udzielają informacji dot. spawny jakeigoś bossa bądź armii.

Offline detour

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1438 dnia: Lipca 14, 2010, 17:12:55 »
    nie odkryłem unowocześniania broni przez NPC, na czym, to polega?

Offline Inkwizytor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1439 dnia: Lipca 14, 2010, 18:23:18 »
    Witam wszystkich.To mój pierwszy post na tym forum.
    Otóż mam kilka pytań:
    1)Czy bohaterowie niezależni będą się pojawiać ciągle?
    2)Jeśli tak to czy mogą się pojawiać ci których wypuściłem za Qualis Gema?
    Z góry dziękuje