Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Nations Cup 2017  (Przeczytany 26914 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Habrak

• Użytkownik
    • Piwa: 12
    Odp: Nations Cup 2017
    « Odpowiedź #90 dnia: Maja 03, 2017, 21:35:50 »
    No to jak chcecie to mogę lekko zredagować tekst.

skład bazuje przede wszystkim na SirAlecksie, Charlinim i Darklightcie, pozostała 5 jeśli jest w dobrej formie

Skład Hiszpanii nie bazuje na żadnym graczu, są oni dobrze zgraną drużyną, nikt za bardzo skillem się tam nie wyróżnia, gracze są dość uniwersali, wielu z nich można na jednym meczu spotkać np. danego gracza na łuku a później na konnym, powodem tego jest mały roster, bodajże 9-osobowy.

które z jakichś przyczyn zaczęło grać straszną kaszanę

Powodem Bene były problemy ze składem i wewnętrzne kłotnie(były ponieważ odpadli z USA po dość sromotnej klęsce). Na ostatnim meczu nie zagrał bardzo ważny dla nich Ciiges który wcześniej został wyrzucony z reprezentacji. Wszyscy w tej drużynie byli zdenerwowani ciągłymi pretensjami i rage'em ze strony Kane'a i Ciigesa. Kolejny gwiazdor Bene LeRoux miał cytując "wyjebane" na cały turniej co można było zauważyć po małej efektywności(jak na oczekiwania wobec niego) jego gry.

Dalej wychodzi, że za turniej biorą się często parówy pokroju Tardeta, który mimo tego, że jest miły i liczy się z głosem społeczności, to później każda decyzja przeciągnięta jest o ten tydzień za długo. A Robin to taka parówa v2.

Trochę w tym prawdy, organizacja tego turnieju pozostawia wiele do życzenia, administracja w wielu wypadkach wydaje się bezradna lub boi się podjąć decyzję. Format turnieju chciał być zmieniany przez topowe drużyny, jednak większością są te z niższej półki.

Nie chce mi się kończyć tyle z mojej strony pewnie wrócę na to forum za dwa miesiące lub więcej. Cześć i czołem.

Mogę potwierdzić że to mój brat włamał się na moje konto i chciał mnie publicznie oczernić. Ten Refeseseseseferes CarpeDiem to jednak zły jest.

Proszę bez multipostowania następnym razem. // Kradus
    « Ostatnia zmiana: Maja 03, 2017, 21:43:06 wysłana przez Kradus »
    Ludzie są jak morze, czasem łagodni i przyjaźni, czasem burzliwi i zdradliwi. Przede wszystkim to jednak tylko woda.

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #91 dnia: Maja 03, 2017, 21:39:28 »
    Szczerze to jako członek reprezentacji nie czuje się odpowiedzialny o sprawozdania z meczów, wszystko czego potrzeba jest na taleworlds, polecam, miłej lektury.
    Dyktator czy Kamillo (i pewnie sporo innych osób) jasno stwierdzili wcześniej, że Taleworlds, w przeciwieństwie do Tawerny, nie czytają regularnie i byłoby miło gdyby ktoś napisał coś więcej nt tego turnieju. Opisałem subiektywnie aktualny stan w turnieju i co o nim sądze, więc jeśli twoim zdaniem napisałem "nieprawdę" to może skomentuj gdzie i co źle zrobiłem? Najlepiej powiedzieć by iść sobie na Taleworlds, jeśli ciebie to nie interesuje to idź tam i pisz posty, nikt tu chyba na siłę nikogo nie trzyma, więc w czym problem?
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #92 dnia: Maja 03, 2017, 21:49:33 »
    Do kolejnych osób, które będą chciały dołożyć 2 grosze od siebie w tym temacie, odsyłam do spoilera. Utwór jest z konkretnym przesłaniem.

(click to show/hide)

(click to show/hide)

Offline Habrak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #93 dnia: Maja 03, 2017, 21:53:08 »
    Dyktator czy Kamillo (i pewnie sporo innych osób) jasno stwierdzili wcześniej, że Taleworlds, w przeciwieństwie do Tawerny, nie czytają regularnie i byłoby miło gdyby ktoś napisał coś więcej nt tego turnieju. Opisałem subiektywnie aktualny stan w turnieju i co o nim sądze, więc jeśli twoim zdaniem napisałem "nieprawdę" to może skomentuj gdzie i co źle zrobiłem? Najlepiej powiedzieć by iść sobie na Taleworlds, jeśli ciebie to nie interesuje to idź tam i pisz posty, nikt tu chyba na siłę nikogo nie trzyma, więc w czym problem?

Coś tam wyżej naskrobałem szybko przed meczem, enjoy.
    Ludzie są jak morze, czasem łagodni i przyjaźni, czasem burzliwi i zdradliwi. Przede wszystkim to jednak tylko woda.

Offline Prußak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #94 dnia: Maja 03, 2017, 22:40:14 »
    Co do Hiszpanii - to jest drużyna, która bazuje na dwóch gwiazdach, w przeciwieństwie do Finlandii w poprzednim roku, u których kille rozkładały się bardziej równomiernie. Same statystyki to dobitnie pokazują - Charlini i Sir Alecks, samodzielnie robią ponad 20/30 killi od Asediado, który najgorszymi statystykami też nie może się pochwalić. Do tego dochodzi taki Dume, który ma mecz życia z Turkami i wychodzi całkiem solidna ekipa, która ciężką pracą znalazła się w półfinale NC. Fajnie zobaczyć ekipe, która w ciągu rok wygląda niedopoznania.
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #95 dnia: Maja 04, 2017, 15:47:04 »
    Ten NC i jego przygłupi hoster to jakiś żart.
    W 2014 wnl2 już się rozkręcił a teraz gramy kiepski NC któremu nie stało nic na przeszkodzie żeby rozpoczął się w styczniu i skończył w kwietniu... nic poza głupotą organizatorów. Najwiekszy fail od MMNFC.
    Do tego ten debilny format turnieju xd
    « Ostatnia zmiana: Maja 04, 2017, 15:48:05 wysłana przez Trebron2009 »

Offline CarpeDiem

• Użytkownik
    • Piwa: 91
    « Odpowiedź #96 dnia: Maja 04, 2017, 23:17:39 »
    Sytuacja w polskiej drużynie jest fatalna. Nieustannie trollowany kapitan, który do tego c*****o gra, usiluje poprowadzić zmęczona i nieaktywną drużynę do boju. Motywujace utwory są wysmiewane, weszliśmy na nowy poziom trollingu i baitowania - poziom bolec.

Nie no gramy se jak dobrze gwiazdki się ułożą to ich w******y jak pod Wiedniem.

A ta silna Hiszpania to jeszcze z nami treningu nie wygrała.
    « Ostatnia zmiana: Maja 06, 2017, 14:24:16 wysłana przez CarpeDiem »
    Sukces jest wtedy, kiedy niemożliwe staje się możliwe.

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #97 dnia: Maja 04, 2017, 23:33:26 »
    Nie no gramy se jak dobrze gwiazdki się ułożą to ich wyruchamy jak pod Wiedniem.
    Trzymam Cię za słowo, Michale.

Offline Warhammer

• Użytkownik
    • Piwa: 52
    « Odpowiedź #98 dnia: Maja 05, 2017, 00:01:28 »
    Bardzo piękna sygnatura Kamillo, będę pamiętał o tym wielkim człowieku i jego pięknych słowach, gdy będę stawał przeciwko Turcjii na ziemii obficie zroszonej krwią.

Offline Prußak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #99 dnia: Maja 05, 2017, 10:58:11 »
    Według mnie format pucharowy jest nietrafiony, ja na dobrą sprawę po meczu Turcji z Hiszpanią byłem święcie przekonany, że ci pierwsi odpadają już turnieju i dopiero gdy zauważyłem brak wielkiej dramy to przeczytałem w zasadach o tej bekowej drabince przegranych. Ogólnie to taki format jest w porządku tylko w przypadku gdy są to rozgrywki profesjonalne jak np. w CS:GO, gdzie to ma sens, a nie na WB, gdzie wszystko jest organizowane w oparciu na tym, że ludzie lubią grać dalej w tę grę. Turniej w tym momencie jest o wiele za długi przez co traci tylko na jakości, bo szanowni admini zamiast pomyśleć by turniej był jak najkrótszy, przy tym najbardziej intensywny, to zrobili demokracje, mogę się mylić, ale czy wtedy takie kabanosy jak Austria czy Walia nie głosowały za dłuższym formatem turnieju, same będąc nikim i rq z turnieju jak to było w przypadku Austriaków?

Nie stwierdziłem że Hiszpania jest mocna i można traktować ją na równi z innymi reprezentacjami które liczą się w walce o podium co roku, tylko o przeskok jaki wykonali w przeciągu roku, gdzie rok temu mieli Donuta, a dzisiaj mają reprezentacje z paroma ciekawymi zawodnikami i nie uciekająca z turnieju w trakcie jego rozgrywania.

Tak dla przypomnienia, jak długo rozgrywane były poprzednie turnieju (zaczynając od 1 kolejki, a kończąc na finale + liczę to od niedzieli pierwszego meczu do ostatniej niedzieli z finałem)

NC 2014 - 02/02/14 - 23/03/14 = 50 dni
    NC 2015 - 01/02/15 - 22/03/15 = 60 dni
    NC 2016 - 27/01/16 - 06/03/16 = 40 dni
    NC 2017 - 12/03/17 - 04/06/17 = 84 dni

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #100 dnia: Maja 05, 2017, 20:10:19 »
    No proszę, to ten w 2016 tylko 40 dni zajął? Ciekawe, że najkrótszy turniej miał najdłuższy czas poprzedzającej go organizacji (na dobre kilka miesięcy wstecz już nad nim siedzieliśmy).
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Prußak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #101 dnia: Maja 07, 2017, 23:25:46 »
    Półfinały NC

Hiszpania 10-5 Wielka Brytania
    Niemcy 11-6 Rosja

Drabinka przegranych

Finlandia 4-9 Stany Zjednoczone
    Polska 11-9 Turcja

W następny weekend mecze pomiędzy UK a USA (czyli najrówniejszy mecz jeśli chodzi o aspekt pingu, dla Polski byłoby lepiej gdyby USA odpadło, nie trzeba się męczyć z pingiem) i Polska z Rosją, czyli rewanż za NC 2014, chyba od tamtego meczu nie mierzyli się ze sobą ponownie.

Offline CarpeDiem

• Użytkownik
    • Piwa: 91
    « Odpowiedź #102 dnia: Maja 08, 2017, 00:24:05 »
    No fajnie równy meczyk, Habrak nowa gwiazda polskiej łucznicy.
    Sukces jest wtedy, kiedy niemożliwe staje się możliwe.

Offline Habrak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #103 dnia: Maja 08, 2017, 14:59:54 »
    Ja bym nazwał siebie już czarną dziurą, nawet gwiazdy się pod względem masy chowają.

Offline jurdas

• Użytkownik
    • Piwa: 31
    • PE_giermek_Jurdas
    « Odpowiedź #104 dnia: Maja 14, 2017, 16:50:12 »
    Jakieś postępy w turnieju? Rozkład drabinki/kiedy następny mecz?
    [wycięte z banlisty]blackhawk (13.08.2012) - prowokacje- zakaz pisania do odwołania. //sir Luca