Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Nations Cup 2017  (Przeczytany 26762 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Matafiks

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    Odp: Nations Cup 2017
    « Odpowiedź #75 dnia: Kwietnia 15, 2017, 15:30:25 »
    Ciekawe, czy ogrywając UK przez naszych chłopaków, wśród polskiej społeczności Warband wystąpi zjawisko "baby boom" za 9 miechów, jak to miało miejsce na Islandii kilka tyg. temu ;)
    Jeśli o to zadbasz :P

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #76 dnia: Kwietnia 15, 2017, 15:43:32 »
    Ciekawe, czy ogrywając UK przez naszych chłopaków, wśród polskiej społeczności Warband wystąpi zjawisko "baby boom" za 9 miechów, jak to miało miejsce na Islandii kilka tyg. temu ;)
    To chyb na odwrót by musiało być bo lejemy UK za każdym razem w NC i dla nas to nic specjalnego xD

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #77 dnia: Kwietnia 17, 2017, 12:29:40 »
    Drabinka fazy pucharowej NC 2017 gdyby ktoś był zainteresowany.

« Ostatnia zmiana: Kwietnia 17, 2017, 12:31:02 wysłana przez Prußak »
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #78 dnia: Kwietnia 17, 2017, 12:44:52 »
    Jak gra BeNe w tym roku? Znowu na finał się zanosi, czy osłabli w końcu? Pytam, bo nie śledzę NC w tym roku.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Prußak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #79 dnia: Kwietnia 17, 2017, 13:18:27 »
    Nie wiem jak wyglądają na treningach, ale z tego co grają na serwerach i z ich aktywnością, to w półfinale może dojść do małego finału pomiędzy Polską a BeNe. UK raczej powinni przejść bez przeszkód, skład bardzo dobry i solidny, moim zdaniem lepszy niż w poprzednim roku - doszedł im Kane na strzelcu oraz Ciiges na cav, a reszta składu w większości pozostała ta sama czyli wychodzi coś w stylu - Ciiges, Watly - Doener, Kellerman, Ceasar, Surkan - Kane, LeRoux, najgorzej wygląda ich inf w tym momencie gdzie jest małe zachwianie, ale w ogólnym rozrachunku wyglądają lepiej niż UK czy Niemcy, z którymi byli zorganizowani taktycznie o wiele lepiej i nie dali im za bardzo pograć.
    Ruscy w tym momencie to murowani kandydaci do finału A z aktualnym rozstawieniem, o ile znowu nie przegrają na własne życzenie jak to było rok temu właśnie z Francją, Turków już pokonali i mają bardzo dobry skład, ReD_WaR w końcu nauczył się lepiej strzelać, bo to co czasami robił w aD jak grałem z nimi to przechodziło ludzkie pojęcie (akcja jak kiedyś gdy walnął 3 tk w 1 rundzie xD), Volshen solidnie i na plus, że wreszcie nie ma Grifona i Maxa na łuku, czyli tradycyjne gówno strzelanie w najważniejszych momentach. No i na ten moment inf Rosjan wygląda bardzo porządnie - Arni, Sifon, Bruce, Vernon itd.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 17, 2017, 13:23:18 wysłana przez Prußak »
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #80 dnia: Kwietnia 17, 2017, 13:49:02 »

Troszkę śmiech, że zespoły takie jak chociażby Turcja, które zajęły pozycje niższe niż drugie mają szanse na awans do finału do turnieju. Nie wiem kto wymyślał te zasady, ale kogoś mocno poryło widzę.

Offline Warhammer

• Użytkownik
    • Piwa: 52
    « Odpowiedź #81 dnia: Kwietnia 17, 2017, 17:40:06 »
    (click to show/hide)

To jest finalna, poprawiona wersja drabinki.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 17, 2017, 17:41:11 wysłana przez Warhammer »

Offline Prußak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #82 dnia: Maja 03, 2017, 12:57:13 »
    Gdyby ktoś był zainteresowany, to z turnieju definitywnie odpadła już  drużyna BeNe (Belgia + Holandia, ostatnio 2 razy w finale NC), Polska gra mecz o życie z Turkami, który obok meczu Niemcy vs Rosja w półfinale NC jest hitem w tym tygodniu. Drużyny, które przegrają swoje mecze w półfinałach NC spotkają się w następnym tygodniu z wygranymi z drugiej drabinki.

Półfinały NC
    Hiszpania vs Wielka Brytania
    Niemcy vs Rosja

Drabinka przegranych
    Finlandia vs Stany Zjednoczone
    Polska vs Turcja

Gdyby ktoś był zainteresowany to mogę napisać nieco więcej o turnieju, ale nie wiem czy ktoś to w ogóle czyta ;_;
    « Ostatnia zmiana: Maja 03, 2017, 13:05:31 wysłana przez Prußak »

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    « Odpowiedź #83 dnia: Maja 03, 2017, 13:48:49 »
    Gdyby ktoś był zainteresowany to mogę napisać nieco więcej o turnieju, ale nie wiem czy ktoś to w ogóle czyta ;_;
    Ja zawsze chętnie czytam. Dlatego pisz, bo nie śledzę Taleworlds, a z chęcią bym się dowiedział jak tam naszym idzie ;)

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #84 dnia: Maja 03, 2017, 14:05:22 »
    Również czytam. Na TW zaglądam co drugi tydzień, więc nie jestem na bieżąco. Tawernę za to czytam codziennie, więc miło by było mieć tutaj aktualne informacje.

Przy okazji, to Niemcy się ładnie nam odegrali. Tak jak w 2015 doszło do ćwierćfinału Polska-Niemcy i znowu po wyrównanym meczu musiała być rozegrana dogrywka. Tym razem jednak to Teutoni byli górą.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Prußak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #85 dnia: Maja 03, 2017, 14:27:49 »
    Hiszpanie w ćwierćłfinale pokonali Szwedów, co wielkim zaskoczeniem nie jest, Szwedzi niby mają część składu na poziomie (Robin, Oliveran, RD, Berg), ale pozostała 4, a w szczególności Hugoboss i Rodriguez to gracze, którzy w większości teamów by nie grali i nie mówie tu o topowych reprezentacjach, ale ogólnie. Jak ktoś chciałby obejrzeć sobie jak radzą to M ostatnio prowadził transmisję z ich meczu z Finami, fajny mecz do oglądania, raz, że skończył się wynikiem 10-9 dla ekipy Soty, ale też ze względu na dość dziwne sytuacje, typu pushowanie Finów w bardzo złych miejscach, tracenie po 3 graczy na początku, a i tak Szwedzi nie potrafili ugrać rundy. Trzeba wspomnieć o Soul? i jego beznadziejnej grze w tamtym meczu, a najlepszym podsumowaniem była ostatnia runda na Winterburgu i jak został zjechany wraz z hugobossem przez Sote. Kompletna porażka.
    Wracając do Hiszpanów, to przeskok jaki zrobili w ostatnim roku jest niewiarygodny, z chłopców do bicia, którzy w składzie mieli tylko chimerycznego Donuta i rq z turniejów, są w półfinale NC. Umiejętności u nich wzrosły, mieli też szczęście co do meczu z Turcją i trafienia na Szwedów w ćwierćfinale, skład bazuje przede wszystkim na SirAlecksie, Charlinim i Darklightcie, pozostała 5 jeśli jest w dobrej formie, na co licze z UK, gdzie mogą powalczyć jeśli reszta będzie w dobrej formie, ale w ogólnym rozrachunku powinni z nimi odpaść. Największym fartem tego turnieju to jednak jest UK, które dostało srogo po dupie od Polaków, trafiło później na BeNe, które z jakichś przyczyn zaczęło grać straszną kaszanę (nie wiem w sumie xd), a teraz dostają od losu Hiszpanów i na dobrą sprawę jeśli przegrają w finale z Rosją lub Niemcami, to na pocieszenie grają z USA albo Finami, więc to też lepsza opcja aniżeli spotkanie z Turkami lub Polakami.
    Niemcy z drużyny, która została ograna przez BeNe jak dzieci w fazie grupowej, pokonała Polaków i bądź co bądź skomplikowała sytuacje, bo raczej nikogo marzeniem nie jest teraz gra z Turkami, którzy zdeklasowali ostatnio Francuzów 12-0, a jak wiemy Turcy rok temu pokonali Polaków w ćwierćfinale i zostali mistrzami. Sytuacja wygląda analogicznie jak w poprzednim roku, gdzie Turcy zagrali jak nie oni (czy to Turcy nie byli zawsze mistrzami fazy grupowej, by w ostatecznym rozrachunku i tak niczego nie zdobyć) ledwo wyszli z grupy, tak samo jak w tym roku zajęli 3 miejsce, a z meczu na mecz wyglądają coraz lepiej.
    Dalej typuje Rosjan do głównego finału, oczywiście jeśli pokonają Niemców i sami sobie nie przeszkodzą w dobrej grze, bo jak wiadomo u Rosjan najważniejsza jest atmosfera, jak zaczynają przegrywać, to zaczynają się również wzajemne pretensje, kto z nimi grał to wie jak to z nimi bywa. Nie wiem jak wygląda sytuacja ze streamami, na pewno Nexoner będzie streamował mecz Rosjan z Niemcami w półfinale, szkoda, że jest tak bardzo mało aktywnych streamerów, gdzie Greed zniknął, Lusta nie ma, a Bladecast aktywny był tylko na WPL 2, gdzie w sumie ten turniej mnie słabo interesował.
    Na koniec tylko dodam, że kompletnie nie podoba mi się format turnieju, tzn. emocje w fazie pucharowej są bardzo duże, ale na przestrzeni tych tygodni jakich się rozgrywa, gdzie finał turnieju będzie dopiero w czerwcu, to jest dla mnie jedno wielkie nieporozumienie. Dalej wychodzi, że za turniej biorą się często parówy pokroju Tardeta, który mimo tego, że jest miły i liczy się z głosem społeczności, to później każda decyzja przeciągnięta jest o ten tydzień za długo. A Robin to taka parówa v2.
    Pozdrawiam

Offline Habrak

• Użytkownik
    • Piwa: 12
    « Odpowiedź #86 dnia: Maja 03, 2017, 17:35:14 »
    Z serii: "Nie znam się to się wypowiem".
    Ludzie są jak morze, czasem łagodni i przyjaźni, czasem burzliwi i zdradliwi. Przede wszystkim to jednak tylko woda.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #87 dnia: Maja 03, 2017, 20:20:41 »
    Z serii: "Nie znam się to się wypowiem".

No to może napisz, co jest nie tak w wypowiedzi Prusaka, skoro się znasz? Bo od reprezentacji zero info i tylko Prusak cokolwiek tutaj pisze.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Habrak

• Użytkownik
    • Piwa: 12
    « Odpowiedź #88 dnia: Maja 03, 2017, 20:33:01 »
    Szczerze to jako członek reprezentacji nie czuje się odpowiedzialny o sprawozdania z meczów, wszystko czego potrzeba jest na taleworlds, polecam, miłej lektury.
    Ludzie są jak morze, czasem łagodni i przyjaźni, czasem burzliwi i zdradliwi. Przede wszystkim to jednak tylko woda.

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    « Odpowiedź #89 dnia: Maja 03, 2017, 20:55:25 »
    Szczerze to jako członek reprezentacji nie czuje się odpowiedzialny o sprawozdania z meczów, wszystko czego potrzeba jest na taleworlds, polecam, miłej lektury.
    Przyznaj, że po prostu pisać nie umiesz, a wszystkie dotychczasowe wiadomości napisał Twój brat. :P

A na poważnie, to Twój post do Prusaka był naprawdę nie na miejscu. Napisał co sądzi (np. o Hiszpanii) a Ty wyjeżdżasz z tekstem zazdrosnego gimnazjalisty... co innego, gdyby zaczął pisać posty typu "w reprezentacji Polski dzieje się źle, mamy 2 obozy, atmosfera jest fatalna", chociaż nie wie naprawdę jak to wygląda, to mógłbyś coś takiego napisać. Ale Prusak tylko opisał sytuację w NC, co dla mnie jest fajnym rozwiązaniem, gdyż na TW nie chce mi się wchodzić, a jak Dyktator, tawernę odwiedzam rutynowo codziennie. Tak więc myślę Rafale, że możesz kontynuować dalsze pisanie, nie patrząc na opinię niektórych osób, które już same chyba nie wiedzą czego chcą od tego forum...
    « Ostatnia zmiana: Maja 03, 2017, 21:34:06 wysłana przez Kamillo18 »