Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [ŚWIAT MROKU] Amor omnia vincit - John Ozgur  (Przeczytany 16323 razy)

Opis tematu: Sesja prowadzona prywatnie między Johnem Ozgurem a GM.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: [ŚWIAT MROKU] Amor omnia vincit - John Ozgur
    « Odpowiedź #165 dnia: Października 28, 2016, 13:27:59 »
    Claudia uścisnęła Ci dłoń i powiedziała - No proszę, pierworodny. Nie próżnowałeś Seth.
    - Jest w nim potencjał -
    odpowiedział Seth - Będzie wspaniałym Assamitą.
    - Nie wątpię w to -
    wtrąciła się Miranda - przejdźmy do dzisiejszego spotkania, proszę usiądźcie.
    Gdy usiedliście, Miranda rozpoczęła - Spotykamy się dzisiaj, by wyjaśnić pewne ostatnie sprawy. Ale najpierw sprawa nadrzędna. Rada zapoznała się z twoim raportem Seth na temat wykorzystania Falaqui i zaaprobowała twój pomysł. Jeżeli będzie taka potrzeba, wasza trójka będzie tworzyła taki oddział. Oczywiście pod przewodnictwem Setha z racji tego, że jest najstarszym Assamitą w tym mieście. Jakieś uwagi?
    - Brak - odpowiedziała Claudia.
    - A ty John? Tutaj odpowiadasz w swoim imieniu, nie musisz zasłaniać się osądem Ojca - powiedziała Miranda.
    - No John, sam się wypowiedz - powiedział Seth, po czym poklepał Cię po plecach.

Offline Scyfe

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #166 dnia: Października 29, 2016, 04:02:00 »
    Mam najmniejsze doświadczenie życiowe, i assamickie, wiele muszę się jeszcze nauczyć, ale zgadzam się że grupa assamitów będzie tworzyła silny i sprawny oddział i osoba z największym doświadczeniem powinna go prowadzić. Zastanowiłem się chwilę czy coś jeszcze dodać, ale widząc miny pozostałych przestałem mówić.... czekając na kolejne tematy.

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #167 dnia: Października 29, 2016, 10:36:28 »
    Gdy ty wypowiadałeś swoje zdanie, Claudia poruszyła się i zobaczyłeś, że sprawdza coś w telefonie. Szybko zrobiła coś na nim i znowu była z Wami. Miranda kontynuowała - Teraz porozmawiamy o tym, po co właściwie się spotkaliśmy. Claudia, proszę.
    - Jeden z moich informatorów doniósł mi, że pewna grupa ludzi opracowała specyfik bądź serum "super żołnierza". Wiem jak to brzmi, ludzkość od czasów dawnych próbują zrobić tacy specyfik, najczęściej to się kończyło jakimiś narkotykami.
    - Może tak jest i w tej sprawie? -
    spytał Seth.
    - Nie wydaje mi się - odpowiedziała - Mój informator odczuł na sobie atak takiej jednostki. Cud, że przeżył. Ale jeżeli udało się komuś opracować taką recepturę, możemy mieć przegwizdane - dodała.
    - Draka w Chinatown może mieć z tym coś wspólnego - powiedziała Miranda - Gwardia oraz policja informowała swoich przełożonych, że doszło do włamań i wyprowadzenia dużej ilości specyfików chemicznych. Głównie potasu i jego pochodnych.
    - Mój syn był w Chinatown -
    powiedział Seth, po czym zwrócił się do Ciebie - Coś ustaliłeś względem tego co nam przekazały Claudia i Miranda?

Offline Scyfe

• Użytkownik
    « Odpowiedź #168 dnia: Października 29, 2016, 13:03:30 »
    Nie spotkałem tam żadnych super żołnierzy, draka była bardziej związana z kultem Gonggonga oraz próbą jego przebudzenia, jedyne co tam znalazłem to gangi, ghule oraz Toreadorkę próbującą przebudzić go w świątyni, z ludzkimi kapłanami. księga i rytualne przedmioty odzyskane oraz przekazane pod opiekę Tremere. Ilość trupów wskazywała na eksterminację ale z tego co przekazał miejscowy który się już kiedyś spotkał z tym kultem wymagana była masa krytyczna zabitych do przywołania.

Skończyłem mówić zastanawiając się czy powiedziałem wszytko najważniejsze, nie spotkałem jednostek pacyfikujących więc może nie wiem wszystkiego.

Nie spotkałem jednak jednostek pacyfikujących z ramienia rządu więc mogłem coś przegapić.

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #169 dnia: Października 29, 2016, 13:38:22 »
    - Widocznie albo ktoś wykorzystał sytuację, albo ktoś specjalnie pobudził kultystów by coś się zaczęło - powiedziała Claudia.
    - Pytanie tylko, kto ma na tyle sił - odezwał się Seth.
    - Sabat? - rzuciła Miranda.
    - Niezbyt możliwe, od śmierci Tarvesenów i biskupa przyczaili się, co nie oznacza że Rottenford cały czas planuje - odezwał się Assamita.
    - A może kolejna dodatkowa siła objawia się? Kościół? - spytała Claudia.
    - Wszystko jest możliwe - powiedział Seth - W każdym bądź razie musimy być czujni.
    - Jak zwykle zresztą -
    odpowiedziała Miranda, po czym chciała coś jeszcze powiedzieć, ale włączył się cichy alarm. Spojrzeliście się na nią, a ta od razu przeszła w stan "gotowości", jakbyście mogli powiedzieć. Miranda momentalnie odwróciła się od Was i zaczęła szybko sprawdzać co się dzieje. Po chwili na środku stołu zmaterializował się obraz dworca kolejowego i okolic. Mogliście dostrzec z kilku kamer oraz wrzucanych filmików użytkowników, że nastała panika wokół dworca. Policja ewakuowała ludzi, starając się zapanować nad chaosem.
    - Ciekawe, bardzo ciekawe - powiedziała Miranda - Ktoś nagle zniszczył całą elektrykę na dworcu. Tak jakby ktoś odpalił ogromny ładunek EMP.
    - To nie jest czasem ten sam dworzec, w którym walczyliśmy z Sabatem Seth? -
    spytała Claudia.
    - Oczywiście, że tak - odparł Underwood - Coraz gorzej to widzę. To miasto popada w chaos i zniszczenie.

Offline Scyfe

• Użytkownik
    « Odpowiedź #170 dnia: Października 29, 2016, 14:57:00 »
    W Chinatown wszystkie ofiary miały ten Tatuaż napastnicy nie oszczędzali ani dzieci, ani kobiet. ...
    Możecie wprowadzić mnie temat, kościół, Rottenford. Każdy kto stoi za tymi atakami, robi dużo hałasu może by zrobić przykrywkę do jakiejś poważniejszej akcji. Może Toreadorka nie była sama, i miała jeszcze jakiegoś Mentora. Coś mi umyka...

Ciekawe, kto za tym stoi.

Miranda masz może dostęp do planów podziemi miasta?? Powinienem być w stanie odtworzyć mapę podziemi, która widziałem u Nosferatu, może się dla nas okazać pomocna w najbliższym czasie, bo sądzę że to EMP mogło być użytę dla dwóch spraw. Jedna wyłączenie z użytku dworca i tego co znajduje się w okolicy, lub w podziemiach Dworca. Dwie pieczenie za jednym zamachem.

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #171 dnia: Października 29, 2016, 21:16:13 »
    - Później Ci wyjaśnię John - odezwał się Seth, obserwując poczynania Mirandy. Ta próbowała pobrać dane podziemi miasta oraz samego dworca, lecz w pewnym momencie zrezygnowała.
    - To na nic - przyznała - nie dowiem się kto i dlaczego to zrobił. Wszystko zostało usmażone. Ale to nie jest aktualnie sprawa, która powinna nas interesować. Chociaż może zwiad by się przydał - stwierdziła Miranda. Claudia tymczasem patrzyła się na to wszystko nieobecnym wzrokiem, lecz nikt z Was tego nie zauważył. Seth powiedział - No John, masz zadanie. Pojedziesz na miejsce i spróbujesz ustalić, co się stało. Możesz wziąć samochód, ja się dostanę inaczej do domu.
    - Czyli spotkanie jest zakończone? -
    odezwała się Claudia.
    - Tak - odpowiedziała Miranda - bądźcie ostrożni.
    Claudia i Seth pożegnali się z wami, po czym jeszcze usłyszałeś, że Seth pyta się Claudii czy ją podrzuci w pewne miejsce. Nie usłyszałeś odpowiedzi, ponieważ zniknęli Ci już praktycznie. Miranda spojrzała się na Ciebie i spytała - Potrzebujesz jeszcze jakiegoś wsparcia? Mogę Ci coś zapewnić, jeżeli chcesz. Dobry pomysł z mapą podziemną, ale przydałaby się jej fizyczna kopia.

Offline Scyfe

• Użytkownik
    « Odpowiedź #172 dnia: Października 30, 2016, 02:29:44 »
    Wydrukuj mi ją, mogę ją odtworzyć, zapamiętałem ją. - powiedziałem szybko zanim Miranda przerzuciła stronę.
    Nie sądzę byśmy otrzymali ją od Nosferatu w prezencie. - dorzuciłem mimochodem.
    Wsparcie na pewno by się przydało bo ciągle się jeszcze uczę, a to miasto jest bardzo niebezpieczne.... przeciwnicy jak atakują to masowo i zawsze nie wiem czemu wiedzą gdzie jestem.... - powiedziałem z lekkim napięciem po poprzedniej przygodzie w świątynie.
    Nie wiesz co się dzieje z Claudie, dziwnie się zachowuje... ale ja się nie znam, ostatni raz więcej do czynienia miałem w poprzednim życiu z moja żoną. - zagadałem do Mirandy.
    « Ostatnia zmiana: Października 30, 2016, 18:42:37 wysłana przez Scyfe »

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #173 dnia: Października 30, 2016, 18:54:05 »
    - Bo jest ich po prostu pełno a ty sam - zaśmiała się Miranda, po czym zaczęła drukować mapę miasta. Gdy drukowała się powiedziała - Co do Claudii, każdy ma swoje sprawy. Solidarność babska, nie mogę powiedzieć - po czym podeszła do jednej z szafek, chwilę pogrzebała tam i dała Ci koralik douszny oraz mapę miasta - załóż to jak będziesz już na miejscu, będziemy mieć stałą łączność. Powodzenia John, przyda Ci się - i zajęła się swoimi sprawami. Ty wyszedłeś od niej i zauważyłeś, że samochód czeka na Ciebie. Odruchowo sprawdziłeś czy masz kluczyki do niego i dziwnym trafem masz je w kieszeni. Ciekawe kiedy Ci je Seth wsadził...

Co robisz?

Offline Scyfe

• Użytkownik
    « Odpowiedź #174 dnia: Października 30, 2016, 19:12:05 »
    Sprawdzam mapę miasta, odpalam silnik i ruszam w stronę miasta, w okolicach dworca parkuję samochód (jakieś 3-4 przecznice dalej) zakładam koralik i ruszam w kierunku dworca. Rozglądam się uważnie za podejrzanymi osobami, dziennikarzami oraz czy nie kręcą się jakieś wampiry lub inni nienaturalni.

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #175 dnia: Października 30, 2016, 19:24:48 »
    Po jakimś czasie dotarłeś do miejsca swojego przeznaczenia. Gdy wysiadałeś z samochodu i wyszedłeś na ulicę zauważyłeś, że wokół wejścia na dworzec autobusowy był kordon policji oraz jednostek Gwardii Narodowej. Ciężko będzie się dostać do samego dworca, a i na ulicy mogło być niebezpiecznie. Usłyszałeś w swoim uchu głos Mirandy - Mamy komunikację? Świetnie. Nie mogę Cię obserwować, wszystkie kamery w twoim kwadracie zostały spalone bądź odłączone.

Co robisz?

Offline Scyfe

• Użytkownik
    « Odpowiedź #176 dnia: Października 30, 2016, 21:25:46 »
    Hej Miranda, dworzec i teren wokół niego otoczony Gwardią Narodową i policją, zejdę do tuneli i sprawdzę tam, spróbuje jeszcze użyć cienia ale nie wiem czy się uda, są bardzo podejrzliwi. Nie widzę przedstawicieli mediów powinni już jacyś być...

Ruszam w ustronną uliczkę z wejściem do kanałów porównuje z wydrukowaną mapą i pkt które zapamiętałem z mapy Davida.

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #177 dnia: Października 30, 2016, 21:39:42 »
    - Bądź ostrożny - powiedziała Miranda. Porównałeś z pamięci mapę od Davida oraz to co trzymałeś w rękach i zauważyłeś, że z podziemi miałeś dwa "wejścia" na dworzec. Albo studzienka w pewnej odległości od dworca, ale blisko torów więc mogłeś spokojnie poobserwować przynajmniej część dworca. Drugie wejście prowadziło do remontowanej części dworca, skąd mogłeś "przeniknąć" do samego środka.

Którą drogę wybierasz?

Offline Scyfe

• Użytkownik
    « Odpowiedź #178 dnia: Października 30, 2016, 23:08:35 »
    Na początek obserwacja, i to bezpieczna. Ruszam w kierunku torów, przy najmniejszym podejrzeniu spotkania kogoś innego przechodzę do cienia.

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #179 dnia: Października 30, 2016, 23:41:34 »
    Wybrałeś pierwszą drogę. W podziemiach mogłeś czuć się bezpiecznie - obserwowałeś, że nikt poza szczurami nie chodziło po tej części, chociaż echem odbijały się działania ludzi. Chwilę zajęło Ci dojście do drabinki, lecz w końcu doszedłeś i wychyliłeś się na górę. Szybko rozejrzałeś się po okolicy, nikt i nic bezpośrednio Ci nie zagrażało. Podbiegłeś do pierwszego dobrze zaciemnionego miejsca i ukryłeś się tam. Zacząłeś obserwację. Po kilku-kilkunastu minutach w sumie nic ciekawego nie dostrzegłeś - dużo policyjnych i rządowych techników przewijało się przez miejsce. Już miałeś się zbierać, gdy zauważyłeś że na jeden z peronów wszedł... Kainita. I to nie byli jaki Kainita, tylko z klanu Lasombra! Zauważyłeś również, że bez problemu wchodził gdzie chciał w asyście policji.

Co robisz?