Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [ŚWIAT MROKU] Amor omnia vincit - John Ozgur  (Przeczytany 16413 razy)

Opis tematu: Sesja prowadzona prywatnie między Johnem Ozgurem a GM.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Scyfe

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    Odp: [ŚWIAT MROKU] Amor omnia vincit - John Ozgur
    « Odpowiedź #195 dnia: Grudnia 05, 2016, 21:16:51 »
    dzwonię do ojca
    Ojcze jestem w porcie, gdzie cię szukać??

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #196 dnia: Grudnia 05, 2016, 21:21:20 »
    - Idź od razu pod te stalowe drzwi - odpowiedział Seth - Nie przejmuj się ghulami, których spotkasz. Przy okazji poznasz kogoś - po czym rozłączył się.

Co robisz?

Offline Scyfe

• Użytkownik
    « Odpowiedź #197 dnia: Grudnia 05, 2016, 21:22:16 »
    ubieram się i ruszam w kierunku stalowych drzwi, znikam by nie zawracać sobie głowy nikim aż będę u celu....

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #198 dnia: Grudnia 05, 2016, 21:33:51 »
    Przeszedłeś przez teren pobojowiska, który dobrze pamiętasz. Zauważyłeś, że pobojowisku chodzili ghule i sprzątali wszystko, co tutaj się wydarzyło. Również było kilku, którzy badali miejsce gdzie ostatni raz widziałeś inkwizytor. Powoli przeszedłeś przez korytarz i dotarłeś do stalowych drzwi... które były wyrwane i leżały obok pod ścianą. Po bokach stało dwóch ghuli uzbrojonych po zęby, widocznie naprawdę nie było tutaj ciekawie. Gdy Cię zobaczyli, zastawili przejście bez słowa.

Co robisz?

Offline Scyfe

• Użytkownik
    « Odpowiedź #199 dnia: Grudnia 05, 2016, 21:36:37 »
    Ruszam do przodu, z drogi...

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #200 dnia: Grudnia 05, 2016, 21:59:16 »
    Ghule odstąpili od zakrytego wejścia, po czym wszedłeś do środka. Od razu rzucił Ci się w oczy ogromny plan miasta z zakreślonymi różnymi punktami, gdzie niektóre były przekreślone a inne nie. Poza twoim Ojcem był jeszcze inny Gangrel, podobnej siły co ty. Seth coś sprawdzał w różnych laptopach i widziałeś, że zapamiętywał różne informacje. Obydwaj Cię nie zauważyli, byli mocno pochłonięci pracą.

Co robisz?

Offline Scyfe

• Użytkownik
    « Odpowiedź #201 dnia: Grudnia 05, 2016, 22:04:13 »
    Ojcze jestem, niestety Ravnos odmówił przyjścia, w czym pomóc Zapamiętuję plan miasta i podchodzę do ojca...

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #202 dnia: Grudnia 05, 2016, 22:26:22 »
    - Trudno, jego sprawa, ale przydałby się nam teraz - odpowiedział Seth - Hugo, jak zgrywanie dysku?
    - Szlag mnie trafi zaraz -
    odpowiedział Gangrel - Nie mogli tego kuźwa mieć w jakichś rejestrach? Cholerna nowoczesność.
    - Nie marudź, jesteś w robocie. Aha, wy się nie znacie. John, to jest Hugo Clavell, szeryf tego miasta. Hugo, to jest mój syn, John Ozgur -
    powiedział Seth.
    - Co wy kuźwa, chcecie zniszczyć to miasto? - zaśmiał się Hugo, Seth go tylko ściął wzrokiem, po czym szeryf uspokoił się i zajął się komputerem.
    - Jeżeli chcesz się przydać John, to bierz się za tamte serwery, trzeba to wszystko zgrać. Jeden pies wie, ile mieli nagromadzonych danych...

Offline Scyfe

• Użytkownik
    « Odpowiedź #203 dnia: Grudnia 06, 2016, 02:05:23 »
    siadam do pracy, wyciągam dyski i narzędzia, które używałem do kopiowania w poprzednich robotach, wysyłam sms Ves szkoda przydałbyś się, a tak muszę się włamywać na serwery inkwizycji... i zaczynam włamywać i kopiować dane z serwerów...

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #204 dnia: Grudnia 06, 2016, 19:26:37 »
    Ze stoickim spokojem i assamicką precyzją skrupulatnie włamywałeś się do systemów komputerowych i zgrywałeś dane. Niewiele Ci one mówiły na tę chwilę, ale wiedziałeś że jest to ważne zadanie. Seth i Hugo tymczasem porównywali wszystko z danymi oraz z mapą zawieszoną na ścianie. Po chwili Hugo siarczyście przeklnął i powiedział - Całe szczęście, że wpadliśmy na to pierwsi. Jakby to Rottenford dostał...
    - Ale nie dostał, chyba że mu to zdradzisz - zgasił go Seth, który podszedł do Ciebie i powiedział po arabsku, nie przejmując się Szeryfem - Będziesz musiał poinformować przełożonego o tym, zapamiętaj wszystko i złóż raport jak najszybciej.

Offline Scyfe

• Użytkownik
    « Odpowiedź #205 dnia: Grudnia 06, 2016, 19:38:38 »
    Tak Ojcze Odpowiedziałem po arabsku, nie przerywając zgrywania danych, Jestem umówiony z Mirandą odpowiedziałem po arabsku....

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #206 dnia: Grudnia 06, 2016, 19:49:43 »
    - Nie wymawiaj imion - skarcił Cię Seth, po czym podszedł do Szeryfa i coś po cichu zaczęli konsultować. Po jakimś czasie zgrałeś wszystkie dane z bazy sekciarzy i przeciągnąłeś się. W międzyczasie Szeryf wyszedł a Seth zaczął rozmawiać z kimś przez telefon. Nie wiedziałeś o czym prowadzi rozmowę, ale język którym się posługiwał brzmiał trochę na łacinę...

Co robisz?

Offline Scyfe

• Użytkownik
    « Odpowiedź #207 dnia: Grudnia 06, 2016, 20:12:04 »
    oglądam mapę i zapamiętuję zaznaczone pozycje, oraz jeżeli pamiętam coś ze skopiowanych danych skojarzyć dane z pkt na mapie.

Jest coś ciekawego, co by było połączone z ostatnimi wydarzeniami??

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #208 dnia: Grudnia 06, 2016, 20:24:08 »
    Próbowałeś po kojarzyć miejsca zaznaczone na mapie z danymi, które przeszły przez twoje palce. Skojarzyłeś dwa zaznaczone kręgi. Pierwszy obejmował teren wokół Elizjum, drugi obejmował teren wokół dworca gdzie został użyty ładunek EMP. Widziałeś jeszcze kilkanaście linii prowadzonych z różnych miejsc, lecz nie miałeś żadnego punktu odniesienia. Na szybko próbowałeś sobie przypomnieć dane z nich ale język który był wykorzystany dla Ciebie niewiele Ci mówił... Wiedziałeś jedynie, że był zapisany łaciną, ale jakiej odmiany? Tym mógł się zająć tylko dobry lingwista...

Co robisz?

Offline Scyfe

• Użytkownik
    « Odpowiedź #209 dnia: Grudnia 06, 2016, 20:26:50 »
    wyciągam telefon i robię zdjęcia mapie z dodatkowymi zdjęciami napisów ... może znajdę kogoś kto zna tą odmianę łaciny... wychodzę by znaleźć ojca, jak go znajdę pytam po arabsku, Czy nie łatwiej wziąć te kompy, może osoba którą pilnuje dodatkowo coś w nich znajdzie...