Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [ŚWIAT MROKU] Amor omnia vincit - John Ozgur  (Przeczytany 16367 razy)

Opis tematu: Sesja prowadzona prywatnie między Johnem Ozgurem a GM.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Scyfe

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    Odp: [ŚWIAT MROKU] Amor omnia vincit - John Ozgur
    « Odpowiedź #135 dnia: Czerwca 03, 2016, 00:39:33 »
    Udawałem się do Brandy Ho's Hunan Food ale jestem lekko zaniepokojony, czy lepiej bym wrócił do domu, wygląda, że stało się coś bardzo niebezpiecznego??
    Powiedział John próbując wywiedzieć się czegoś więcej o sytuacji w Chinatown...

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #136 dnia: Czerwca 03, 2016, 00:41:45 »
    - Proszę pokazać jakiś dokument tożsamości, prawo jazdy i kartę pojazdu - powiedział policjant, z którym rozmawiałeś. Drugi tymczasem ustawił się tak, że asekurował pierwszego.

Offline Scyfe

• Użytkownik
    « Odpowiedź #137 dnia: Czerwca 03, 2016, 00:42:50 »
    Pokazuję dokumenty, i czekam...

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #138 dnia: Czerwca 03, 2016, 00:47:41 »
    Policjant wziął od Ciebie dokumenty i poszedł do radiowozu sprawdzić je. Drugi cały czas obserwował twoje ruchy, tak byś czasem nie pomyślał czegoś głupiego. Po jakimś czasie twój rozmówca wrócił i oddał Ci dokumenty. Usłyszałeś od niego - Wszystko w porządku. Niestety, nie może pan wjechać do Chinatown. Cała dzielnica jest odcięta, trwa operacja policyjna. Proszę wracać do domu.

Offline Scyfe

• Użytkownik
    « Odpowiedź #139 dnia: Czerwca 03, 2016, 00:53:09 »
    - Dziękuję Panie Oficerze, życzę zatem spokojnej nocy
    Powiedział John i zawrócił samochód oraz odpalił radio z wiadomościami lokalnymi by sprawdzić co w tej sprawie wiedzą dziennikarze, którzy jak wiadomo są najlepiej poinformowanym i najbardziej "obiektywnym" odłamem społeczeństwa, krążę po ulicach szukając spokojnego miejsca w cieniu by przez chwilę posłuchać radia jak i poobserwować sytuację i obmyślić możliwe drogi dojścia do dzielnicy, w której działo się coś ciekawego (przy okazji sprawdzam zegarek, czas jest jednak kluczową sprawą nie chciałbym spotkać wschód słońca będąc poza schronieniem).

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #140 dnia: Czerwca 03, 2016, 00:57:33 »
    Stanąłeś w jakiejś uliczce niedaleko Chinatown tak, by ciągle być w zasięgu. Spojrzałeś na zegarek, dochodzi 23:30. Być może natrafisz na jakieś lokalne wiadomości? Poszukałeś chwilę w radiu stacji informacyjnej, akurat trafiłeś na wiadomości. Wysłuchałeś ich i dowiedziałeś się, że w Chinatown od kilku dni trwa regularna wojna domowa między lokalnymi gangami. Oddziały szturmowe policji od kilku dni starają się zapanować nad sytuacją, wprowadzając godzinę policyjną w dzielnicy, ale póki co sobie nie radzą z nimi.... Przeszukałeś schowek od strony kierowcy i pasażera i znalazłeś mapę miasta. Wziąłeś ją i zauważyłeś, że poza głównymi ulicami do Chinatown możesz jeszcze wykorzystać budynki (zapewne skacząc po dachach), albo będziesz próbował się jakoś przekraść, zostawiając tutaj samochód.

Co postanawiasz?

Offline Scyfe

• Użytkownik
    « Odpowiedź #141 dnia: Czerwca 03, 2016, 02:16:10 »
    John wyszedł z samochodu i schował się w cieniu by podążać nim w kierunku interesującej go dzielnicy. Szedł pewnie, ale żaden dźwięk nie zakłócał jego kroków, cienie wędrowały za nim, dotarł do blokad, znalazł w iej lukę zacieniony obszar by wniknąć do dzielnicy... cicho i ostrożnie...

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #142 dnia: Czerwca 03, 2016, 02:18:59 »
    Przejście do tematu wspólnego

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #143 dnia: Października 15, 2016, 00:55:24 »
    Wychodząc z domu Primogenn Tremere, wiedziałeś że była to jedna z lepszych ostatnio nocy. Wypoczęty i ubrany z powrotem w swoje rzeczy po pożegnaniu się z panią Domu oraz wymienieniem numerów telefonu z Nosferatu Davidem ruszyłeś przed siebie. Idąc po mieście czułeś, że znowu "odżyłeś".

Co robisz?

Offline Scyfe

• Użytkownik
    « Odpowiedź #144 dnia: Października 17, 2016, 19:16:40 »
    Ufff... to była niezła noc, wracam po samochód i wracam później do domu, po drodze sprawdzam czy ojciec odbiera już telefon, jak nie wracam do domu.

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #145 dnia: Października 17, 2016, 19:32:56 »
    Wracając pod Chinatown, zaniepokoił Cię dym wydobywający się z centrum dzielnicy. Lecz nie było to twoim celem, miałeś inne sprawy na głowie. Samochód stał tam gdzie zaparkowałeś go wcześniej. Sprawdziłeś szybko czy nikt Ci czasem jakiegoś psikusa nie zrobił. Na całe szczęście wszystko było na miejscu, wsiadłeś i wjechałeś na ulicę, szybko opuszczając okolice Chinatown i skierowałeś się do domu. Telefon który wykonałeś do Ojca niewiele pomógł, ponieważ znowu milczał. Nie zostawiłeś wiadomości, tylko wrzuciłeś wyższy bieg i jak najszybciej chciałeś się znaleźć w bezpiecznym miejscu. Po jakimś czasie dotarłeś do domu. Otworzyłeś garaż i zobaczyłeś, że nie ma samochodu Setha. Widocznie złożył go do całości i gdzieś się z nim udał. Zamknąłeś garaż i udałeś się do salonu.

Co robisz?

Offline Scyfe

• Użytkownik
    « Odpowiedź #146 dnia: Października 17, 2016, 19:35:48 »
    Przeglądam wiadomości w TV i necie, na temat zajść w SF, czy coś na temat tego dymu też jest, ... jeżeli będą to normalne informacje nic niezwykłego pojadę do Elizjum rozejrzeć się.... napić... poznań nowych znajomych... pogadać ze starymi ....

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #147 dnia: Października 17, 2016, 19:51:48 »
    Włączając TV trafiłeś na wiadomości lokalne. Prezenterka przekazała najświeższe wieści z Chinatown. Wychodzi na to, że siły Gwardii Narodowej skutecznie zaprowadzają porządek w dzielnicy i kwestią najbliższych dni będzie całkowite oczyszczenie dzielnicy. Reszta była nic nie warta więc szybko wyłączyłeś telewizor. Gdy poszedłeś do okna, zauważyłeś że jakiś twój Ojciec akurat podjechał pod bramę, otwierał właśnie garaż. Jego samochód był pięknym przedstawicielem swojej marki... szkoda, że praktycznie została z niego skorupa. Po chwili wjechał do garażu, pozamykał go i wszedł do salonu. Gdy zobaczył Cię, uśmiechnął się i powiedział:
    - Witaj synu. Widzę, że wróciłeś cały. Opowiadaj, co tam się działo - po czym podszedł do sofy i usiadł na niej.

Offline Scyfe

• Użytkownik
    « Odpowiedź #148 dnia: Października 17, 2016, 20:20:06 »
    Relacjonuję mu ze szczegółami spotkanie z kultem, oraz moje obawy co do zabrania przez Tremere księgi oraz sztyletu, - Nie lepiej było to zniszczyć, po co kusić siły z których nie potrafimy kontrolować
    Muszę jeszcze trochę poćwiczyć, przywódczyni w tej świątyni jak i jeden z ghuli byli zbyt trudnym przeciwnikiem dla mnie.... za dużo energii kosztowało mnie pokonanie ich...

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #149 dnia: Października 17, 2016, 21:13:49 »
    - To są Tremere - odpowiedział Seth, gdy wysłuchał twojej relacji i obaw - to jest najlepsze miejsce, gdzie mogły się podziać te artefakty. Wiem z doświadczenia.. oraz to, że jak je zobaczyła tylko Waterson, to i tak musiałyby tam pozostać. Nie wypuściłaby ich ze swoich rąk. No ale nic, jakie masz plany na dzisiejszą noc? - spytał, po czym ściągnął kurtkę razem z szelkami z kaburami i położył je na stole.