Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [ŚWIAT MROKU] Amor omnia vincit - Sesja wspólna  (Przeczytany 60967 razy)

Opis tematu: Sesja prowadzona między graczami pod okiem GM.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Scyfe

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    Odp: [ŚWIAT MROKU] Amor omnia vincit - Sesja wspólna
    « Odpowiedź #210 dnia: Lipca 11, 2016, 21:09:58 »
    Ruszyłem powoli na zaplecze szukając cienia by się ukryć, szukając wszelkich śladów, i obecności innych w pomieszczeniach

Offline Luna

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    • Coś osobistego, hm....
    « Odpowiedź #211 dnia: Lipca 11, 2016, 21:18:15 »
    Kate ruszyła w dystansie za Kainitą rozglądając się jeszcze chwilę po okolicy.
    Belua multorum capitum

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #212 dnia: Lipca 11, 2016, 21:23:49 »
    Powoli przeszliście na zaplecze. Podobnie jak reszta sklepu, było również i ono splądrowane. Na pierwszy rzut oka nic ciekawego nie było, poza drzwiami prowadzącymi zapewne do piwnicy. Były one zamknięte dla Was.

Offline Luna

• Użytkownik
    • Coś osobistego, hm....
    « Odpowiedź #213 dnia: Lipca 11, 2016, 21:34:42 »
    - dzienny letarg będzie tu prostszy niż sądziłam, trzeba tylko jeszcze dostać się do piwnicy a później ją zaryglować od środka - powiedziała wciąż trzymając się jego pleców i upewniając się, że nikt ich nie widzi.
    Belua multorum capitum

Offline Scyfe

• Użytkownik
    « Odpowiedź #214 dnia: Lipca 11, 2016, 22:18:04 »
    hmmm.... zobaczmy czy te zabezpieczenia są dla mnie za trudne... John stanął przy drzwiach i próbował je otworzyć ... posiłkując się wytrychami...

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #215 dnia: Lipca 11, 2016, 22:34:19 »
    Bez większego problemu otworzyłeś zamek drzwi. Schowałeś wytrychy i powoli je otworzyłeś. Schody, które Wam się objawiły prowadziły na dół do piwnicy. Zeszliście tam i zauważyliście, że piwnica była o dziwo dobrze wyposażona... jak dla ludzi. Po prawej i po lewej były szafki, zapewne z jakimś pożywieniem i wyposażeniem. Na przeciwko Was były dwa duże fotele oraz telewizor starszego typu. Widocznie był to magazynek, w którym właściciel trzymał zapasy i być może spał w nim. Ale nigdzie nie było śladu po nim...

Co robicie, jak się zabezpieczacie przed dniem?

Offline Luna

• Użytkownik
    • Coś osobistego, hm....
    « Odpowiedź #216 dnia: Lipca 12, 2016, 15:25:20 »
    Kate rozejrzała się, szperając chwilę po szafkach, odrzuciła kaptur i położyła torbę obok jednego z foteli,

- piwnica da nam schronienie przed promieniami a zaryglowane odpowiednio drzwi pomogą nam przeczekać dzień w spokoju i miejmy nadzieję, także w ciszy - po czym zdjęła płaszcz i przewiesiła go przez oparcie. Poprawiła pas z ostrzami i usiadła w fotelu kładąc na ich rękojeściach swe dłonie,
    - pomóc ci z tym ryglowaniem, czy masz własny koncept ? - spytała po chwili wpatrywania się w zakurzoną szafkę.
    Belua multorum capitum

Offline Scyfe

• Użytkownik
    « Odpowiedź #217 dnia: Lipca 13, 2016, 15:01:23 »
    Zobaczmy co możemy zrobić z tym co mamy, zamknijmy drzwi, za klucz, następnie zastawmy je by ciężko się je otwierało do wnętrza, masz jakiś pomysł na jakieś dodatkowe przeszkadzajki, Kate??

Offline Luna

• Użytkownik
    • Coś osobistego, hm....
    « Odpowiedź #218 dnia: Lipca 13, 2016, 20:02:39 »
    - kilka metrów sznurka, puste puszki wyładowane czymś metalowym i jak ktoś tu wejdzie to narobi tyle hałasu, że na pewno nas pobudzi - odpowiedziała.
    Belua multorum capitum

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #219 dnia: Lipca 13, 2016, 21:12:22 »
    Jak rozciągasz sznurek Kate? Czym barykadujesz drzwi John? I co jeszcze postanawiacie przed snem?

Offline Luna

• Użytkownik
    • Coś osobistego, hm....
    « Odpowiedź #220 dnia: Lipca 14, 2016, 21:15:16 »
    Kate mocuje sznurek do drzwi i od nich wzdłuż schodów do sufitu w taki sposób, by otworzenie drzwi doprowadziło do jego błyskawicznego zerwania, zaś puszki z metalową zawartością opadły z hukiem na schody.
    Jest to jedyny pomysł jaki ma i jak go zrealizuje to wraca na wcześniej wspomniany fotel, przestawia go tak by nie być na widoku i tam, jak Assamita skończy - zapada w sen.
    Belua multorum capitum

Offline Scyfe

• Użytkownik
    « Odpowiedź #221 dnia: Lipca 15, 2016, 00:03:53 »
    Podszedłem do pręta który stał w piwnicy długi na jakieś 1.5 m przełożyłem go przez klamkę i zaparłem o framugi by drzwi nie mogły się otworzyć, do tego zamek ponownie przekluczyłem to powinno zniechęcić najprostszych rzezimieszków.
    Sprawdzam alarm Kate i powprawiam, w końcu trochę znam się na zabezpieczeniach.
    jak robota jest skończona, zapadam w letarg.

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #222 dnia: Lipca 15, 2016, 10:37:40 »
    Po chwili, gdy John sprawdził wszystkie zabezpieczenia i położył się, zapadliście w sen... [Oboje dostajecie 4 pkt doświadczenia - GM]

Sen Katherine

Śniło Ci się, że jesteś ponownie nad urwiskiem znanym Ci już. Nad krawędzią stała Jane i patrzyła w dal, wyraźnie czegoś bądź kogoś wypatrywała. Podeszłaś do niej i chciałaś się przywitać, lecz Jane Ci przerwała:
    - Jesteś już blisko. Dzisiejszej nocy poznasz kolejne tajemnice związane z twoją historią, córko. Tylko musisz być świadoma jednego, wokół twojej historii krąży pewien cień. Bardzo silny cień. Jeżeli go spotkasz nieprzygotowana, przegrasz. Musisz być nieprzewidywalna, musisz odnaleźć znajomych i przyjaciół, jeżeli takich masz i wspólnie go zniszczyć. Sama nie podołasz. Im będzie Was więcej, tym cień będzie bardziej rozkojarzony. Zapamiętaj te słowa jako przestrogę, nie chcę Cię spotkać w zaświatach tylko dlatego, że zbagatelizowałaś zagrożenie. Dasz sobie radę, świat w końcu jest taki piękny... i brutalny. Powodzenia córko, mam nadzieję że ponownie spotkamy się w twoim śnie następnej nocy... - Po czym Jane odwróciła się w twoją stronę, przytuliła Cię i pocałowała Cię w czoło, jak matka córkę. Chciałaś coś powiedzieć, ale obudziłaś się...

Sen Johna

Śniło Ci się, że znajdujesz się przed swoim domem, który należał do Ciebie gdy byłeś jeszcze człowiekiem. Ciągle ciągnęło Cię tutaj. Sprawa osobista, niewyjaśniona przez policję. Osobista zemsta, prywatna vendetta przeciwko komuś, kogo nigdy nie spotkałeś. Siedziałeś w samochodzie ze swoim Panem, który obserwował twoją reakcję. Chciałeś coś powiedzieć, lecz przerwał Ci On:
    - Wiem co czujesz. Też kiedyś byłem człowiekiem, nie myśl sobie że wszystko zostało wypalone. Ta sprawa zostanie wyjaśniona, tylko jeszcze nie teraz. Dopiero gdy będę wiedział, że jesteś w stanie udźwignąć to brzemię. Nie wcześniej. Mam swoje podejrzenie kto stoi za tym bestialskim morderstwie na twojej rodzinie, ale nie zakładam nic z góry. Ale jeżeli staniesz oko w oko ze swoim demonem, musisz mieć wsparcie. Nie tylko moim, ba, może nawet nie moim. Odnajdziesz kolegów, koleżanki. Zawiążesz przyjaźni. Tak John, nawet my Assamici mamy przyjaciół. Im więcej ich spotkasz na swojej drodze i będziesz im pomagał wiedz, że oni też Tobie pomogą w tej najciemniejszej godzinie. Idź John, one czekają na Ciebie - po czym obserwował jak wychodzisz z samochodu i powolnym krokiem kierujesz się do drzwi wejściowych. Ciągle na drzwiach zawieszone były policyjne taśmy że dokonało się tutaj jakaś sprawa, ale ty wiedziałeś co się stało.. Ostatni raz wzdychnąłeś i otworzyłeś drzwi... I przebudziłeś się.

Obudziliście się [oboje -1 pkt vitae]. Co robicie? Co postanawiacie?

Offline Scyfe

• Użytkownik
    « Odpowiedź #223 dnia: Lipca 19, 2016, 00:10:47 »
    Kate... pierwsze słowa zdradzały moją słabość i siłę której używałem by "przeżyć" ostatnie kilka lat. kolejny dzień za nami teraz noc by sprawdzić co się dzieje na zewnątrz. Włączam telewizor, ściszam do szeptu, może uda się znaleźć jakieś wiadomości, dowiemy się co się działo dzisiaj z wiadomości...  Jeżeli Kate się obudziła powoli odbezpieczam nasze pułapki i i rozglądam się czy jest ktoś pod drzwiami.... Ciekawe co się dziś działo w tej dzielnicy, Kate ruszamy na rekonesans... i spadamy do rodziców.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 19, 2016, 00:21:27 wysłana przez Scyfe »

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #224 dnia: Lipca 19, 2016, 00:36:42 »
    Włączyłeś telewizor i pokrętłami (to naprawdę telewizor starego typu) przyciszyłeś go tak, by móc wyłapać jakiekolwiek informacje. Chwilę poszukałeś odpowiedniego kanału (raz nawet trzepnąłeś go lekko z boku, bo obraz zaczął śnieżyć) i udało Ci się trafić akurat na wiadomości. Pani prezenter powiedziała swoją formułkę że wybiła 20:00 itp itd. Pogoda niby ma być ta sama, imieniny obchodzą jakieś no-name'y. Pani przeszła do głównego tematu dzisiejszych wiadomości, czyli sytuacji w Chinatown. Dowiedziałeś się, że gubernator stanu Kalifornia na prośbę burmistrza wprowadził stan wyjątkowy w mieście w celu przywrócenia ładu i porządku w dzielnicy Chinatown. Dzielnica została otoczona przez oddziały Gwardii Narodowej i to głównie ona razem z policjantami mają zaprowadzić ład w niej. Oznacza to, że każdy kto przebywa "nielegalnie" w dzielnicy zostanie aresztowany i przekazany policji w celu dalszych postępowań prawnych. W samej dzielnicy dochodzi do ludobójstw, potwierdzonych jest aktualnie pięćdziesięciu siedmiu zabitych cywili w tym dwanaścioro dzieci, sześciu policjantów oraz kilkunastu członków gangów. Władze nie chcą się dzielić kto odpowiada za masakrę w dzielnicy ale jak donoszą inne agencje dziennikarskie odpowiadać za to może przywódca gangu Smoków - Zi Way, ale nikt nie chce potwierdzić tych informacji. Tymczasem pani prezenter przeszła do kolejnego tematu, który przestał Cię już interesować.. Wyłączyłeś telewizor i rozsiadłeś się na fotelu.

Co robisz?