Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [ŚWIAT MROKU] Amor omnia vincit - Sesja wspólna  (Przeczytany 60198 razy)

Opis tematu: Sesja prowadzona między graczami pod okiem GM.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Scyfe

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    Odp: [ŚWIAT MROKU] Amor omnia vincit - Sesja wspólna
    « Odpowiedź #195 dnia: Lipca 03, 2016, 23:58:26 »
    To chyba niezależny klan, i ktoś się go pozbywa z tego miasta... oj czuję narastającą wojnę, lepiej wróćmy tutaj jutro z dokładnym planem działania i dowiedzmy się czy może nasi rodzice nam coś podpowiedzą

Offline Luna

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    • Coś osobistego, hm....
    « Odpowiedź #196 dnia: Lipca 04, 2016, 01:52:09 »
    - tych których spotkałeś to byli ludzie lub ghule, ten znak oznacza klanową przynależność lub jest jeszcze czymś innym a zbieżnie podobnym do tego o czym mówię. Jak wspomniałem przed chwilą - brak jakichkolwiek śladów na to by ktokolwiek z kainitów tu był więc albo ich tu nie ma albo szukamy zupełnie w nie tym miejscu - odpowiedziała po chwili.
    Belua multorum capitum

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #197 dnia: Lipca 04, 2016, 16:14:42 »
    W międzyczasie spojrzałeś na zegarek John. Dochodziła trzecia nad ranem... kto by pomyślał, że taka "mała" dzielnica, a spędziliście już tutaj prawie trzy godziny...

Offline Scyfe

• Użytkownik
    « Odpowiedź #198 dnia: Lipca 04, 2016, 19:46:04 »
    Kate, proponuję umówić się na jutro, a teraz wrócić do naszych kryjówek, bo nie zamierzam się chować w dzielnicy której nie znam... proponuję powrót i spotkać się w tym samym miejscy lub w elyzjum, może dowiemy się czegoś więcej np od nosferatu...

Offline Luna

• Użytkownik
    • Coś osobistego, hm....
    « Odpowiedź #199 dnia: Lipca 05, 2016, 01:47:37 »
    - chcesz to wracaj ja zaszyję się tu za dnia i zadbam własną krwią o to by mnie słońce nie dopadło a za dnia podsłucham to i owo....znalazło by się i dla ciebie miejsce ale masz prawo mi nie ufać i iść własną drogą, co wybierasz ? - spytała wertując w głowie dawno nie używany rytuał.
    Belua multorum capitum

Offline Scyfe

• Użytkownik
    « Odpowiedź #200 dnia: Lipca 05, 2016, 20:15:52 »
    Chętnie zostanę, jak jesteś w stanie mnie również ochronić, dam tylko znać ojcu by się o mnie nie martwił... poza tym trzeba od czegoś zacząć zaufanie należy budować, a nie sądzę byś chciała mnie wyeliminować... jak już to prędzej wykorzystać uśmiechnąłem się delikatnie

piszę SMS.... Witaj Ojcze, sytuacja w dzielnicy jest ciekawa, dla mnie wygląda na eksterminację Ravnos na dzielnicy, zostanę do jutrzejszej nocy, może coś znajdę...

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #201 dnia: Lipca 05, 2016, 20:24:43 »
    Gdy oczekiwałeś na decyzję Katherine dostałeś sms'a. Zauważyłeś, że jest on od twojego Ojca. Otworzyłeś go i przeczytałeś "Wg. moich informacji w Chinatown nie powinno być żadnego z Ravnos. To nie jest ich miejsce działania. Bądź ostrożny.".

Offline Luna

• Użytkownik
    • Coś osobistego, hm....
    « Odpowiedź #202 dnia: Lipca 05, 2016, 22:51:58 »
    Kate zaczęła się rozglądać za odpowiednim miejscem, ostatecznie mogło być gdzieś na widoku, w końcu i tak słońce by tam nie dotarło ale chciała mieć pewność, że za dnia nikt by ich nie znalazł,

- stare dzieje najemniku, karty historii spłynęły już raz krwią po naszej i waszej stronie. Sentymentalna nie jestem tylko ostrożna - odpowiedziała przymrużając lekko oczy i rozglądając się po okolicy we wcześniej wspomnianym celu.
    Widząc go pochłoniętego obsługą telefonu, oparła się stopą o tylnią ścianę i skrzyżowała ręce na piersi lekko pochylając głowę schowaną w kapturze ku ziemi,

- znaki nie muszą być znakami, gniew może być dzbanem radości, w śmierci widzisz odkupienie a w nieśmiertelności są twe karty młodości - nuciła po cichu słowa piosenki, nie zastanawiając się nawet skąd i czemu akurat teraz na język jej to przyszło. Wyraźnie też zadumała się nad wspomnieniem martwej brzemiennej, ten obraz nie chciał opuścić jej nawet gdy zamykała oczy.
    Belua multorum capitum

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #203 dnia: Lipca 05, 2016, 23:15:27 »
    Rozglądając się zauważyłaś pewny dom, który mógłby nadawać się na przenocowanie. Był to domek parterowy, wyglądem przypominał domek z Chin. Dziwne prawda, na obrzeżach Chinatown taki domek... Okna były pozamykane przez okiennice, a na drzwiach były żółte pasy policyjne. Przypadek? A może coś tam się wydarzyło innego? Patrząc na tę całą "drakę" aż dziw, że policja miała czas na oznaczanie domów... Rozglądając się jeszcze spostrzegłaś opuszczoną stację paliwową jakiegoś lokalnego koncernu... Dystrybutorów paliwa nie było, a sklep miał powybijane szyby... Ale może jest tam jakieś wejście do piwnicy tak, że można przeczekać dzień?

Gdzie się udajesz?

Offline Luna

• Użytkownik
    • Coś osobistego, hm....
    « Odpowiedź #204 dnia: Lipca 06, 2016, 00:58:43 »
    Kate zanotowała oba obiekty i czeka na Assamite by wskazać możliwe drogi noclegu.
    Belua multorum capitum

Offline Scyfe

• Użytkownik
    « Odpowiedź #205 dnia: Lipca 07, 2016, 18:43:52 »
    Już jestem, przepraszam, musiałem pilnie odpowiedzieć, ojcu... Już jestem, w czymś pomóc, musimy chyba znaleźć jakieś miejsce by się schronić

Offline Luna

• Użytkownik
    • Coś osobistego, hm....
    « Odpowiedź #206 dnia: Lipca 07, 2016, 21:55:47 »
    Wskazała obydwa obiekty,

- gdzie wolisz nocować ? - spytała.
    Belua multorum capitum

Offline Scyfe

• Użytkownik
    « Odpowiedź #207 dnia: Lipca 07, 2016, 22:02:39 »
    Lepiej sprawdźmy obydwa miejsca, jak w jednym znajdziemy korzystne dla nas warunki to najwyżej tam już zostaniemy. proponuję na początek stację paliw, mam nadzieję że nie ma tam już żadnego paliwa, ale jest jakaś piwnica...

Offline Luna

• Użytkownik
    • Coś osobistego, hm....
    « Odpowiedź #208 dnia: Lipca 07, 2016, 22:08:05 »
    - no to chodźmy - ruszyła w jej stronę.
    Belua multorum capitum

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #209 dnia: Lipca 07, 2016, 23:10:32 »
    Podeszliście do wybranej przez Was stacji paliw. Tak jak wcześniej, nic się nie zmieniło względem wyposażenia. Był to typowy sklep dla budownictwa amerykańskiego z jednym małym wyjątkiem - został on splądrowany. Lodówki poprzewracane, na półkach nic nie było wartościowego, a najmniej dla was potrzebne pożywienie i tanie przekąski. Drzwi na zaplecze były wyrwane, lecz z miejsca gdzie stoicie (a jesteście w środku sklepu) nie wiecie, czy ktoś bądź coś tam jest...

Kto gdzie się kieruje?