Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [ŚWIAT MROKU] Amor omnia vincit - Sesja wspólna  (Przeczytany 60087 razy)

Opis tematu: Sesja prowadzona między graczami pod okiem GM.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: [ŚWIAT MROKU] Amor omnia vincit - Sesja wspólna
    « Odpowiedź #180 dnia: Czerwca 29, 2016, 23:40:02 »
    Katherine

Wykorzystując Nadwrażliwość [utrata 1 pkt vitae] starałaś się wyłowić jak najcichszy szmer w magazynie. Niestety, po kilku chwilach nasłuchiwania stwierdziłaś, że nic nie potrafisz wyłapać z tego, co chciałaś odnaleźć. Za to usłyszałaś trzeszczenie podłogi na piętrze, widocznie była ona niestabilna po tych wszystkich wydarzeniach. Po chwili otrząsnęłaś się i twoje oczy wróciły do normalności. Powoli skierowałaś się na piętro, bacznie stawiając kroki. Ominęłaś ciała na schodach i weszłaś na piętro. Zauważyłaś, że tutaj jest wszystko spalone, brak możliwości jakiejkolwiek identyfikacji. Zauważyłaś drzwi prowadzące do następnego pomieszczenia, były lekko uchylone.

Co robisz?

John

Ostrzeżony przez Katherine zauważyłeś jej zmianę. Widocznie wykorzystywała swoje umiejętności, by cokolwiek wychwycić. Z wrażenia aż przestałeś oddychać (po czym stwierdziłeś po jakiego grzyba oddychasz przy niej? Przecież nie potrzebujesz tego). Po chwili gdy zauważyłeś że oczy Katherine wróciły do normalności zacząłeś przeszukiwanie parteru po swojemu. Podszedłeś do spalonych ciał i zacząłeś przeszukiwać je. Oczywiście nie znalazłeś jakichkolwiek dokumentów bądź innych emblematów z informacjami o denatach. Już miałeś odchodzić od nich, gdy tknęło Cię przeczucie i podwinąłeś niespalony rękaw jednego z ciał. Zauważyłeś, że na przedramieniu znajduje się charakterystyczny tatuaż. Idąc za tropem sprawdziłeś również kolejnego trupa i on, podobnie jak pierwszy miał również taki tatuaż.

Co robisz?

Offline Luna

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    • Coś osobistego, hm....
    « Odpowiedź #181 dnia: Czerwca 29, 2016, 23:44:55 »
    Kate ostrożniej stawiała kroki na piętrze i zerknęła za drzwi.
    Belua multorum capitum

Offline Scyfe

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #182 dnia: Czerwca 30, 2016, 00:32:12 »
    zapamiętuję tatuaż, poszukam go później, teraz reszta parteru, czy jest tu zejście do piwnicy??

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #183 dnia: Czerwca 30, 2016, 00:36:51 »
    Katherine

Zerkając przez szparę w drzwiach zauważyłaś, że... jest tam ogromna wyrwa, prowadząca do jakiegoś pustostanu. O dziwo na ścianach nie ma osmoleń, tylko są dziury po pociskach.

Co robisz?

John

Przeszukałeś cały parter, niestety poza tym co wcześniej odnalazłeś nic więcej nie przykuło twojej uwagi. Starałeś się odnaleźć zejście do piwnicy, lecz nie udało Ci się. Widocznie magazyn nie posiadał zejścia do piwnicy.

Co robisz?

Offline Luna

• Użytkownik
    • Coś osobistego, hm....
    « Odpowiedź #184 dnia: Czerwca 30, 2016, 00:39:22 »
    Ostrożnie kieruje się w tamtą stronę, zerkając od czasu do czasu czy idzie sama czy z Assamitą.
    Belua multorum capitum

Offline Scyfe

• Użytkownik
    « Odpowiedź #185 dnia: Czerwca 30, 2016, 00:42:42 »
    Pusty parter, brak alternatywnego wyjścia, biedacy byli skazani na śmierć, czas ruszyć za Kate,
    ruszyłem na górę, cicho lecz zdecydowanie...

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #186 dnia: Czerwca 30, 2016, 00:50:51 »
    Zauważyłaś, że John podążał za tobą Katherine. Otworzyłaś drzwi na oścież i zdecydowałaś się zeskoczyć na dół. Nie było to problemem, zeszłaś tam bez większych komplikacji. Zauważyłaś, że jest tutaj kolejne ciało, tym razem nie spalone. Nachyliłaś się i odsunęłaś je tak, by zobaczyć jej twarz.. Gdy to zrobiłaś, zauważyłaś że kobieta była w zaawansowanej ciąży... a jej ciało jest podziurawione jak sito. Tymczasem John również zeskoczył na dół i zauważył Ciebie jak nachylasz się nad ciałem...

Offline Luna

• Użytkownik
    • Coś osobistego, hm....
    « Odpowiedź #187 dnia: Czerwca 30, 2016, 01:11:53 »
    Nachyliła się nad zwłokami i i zamknęła oczy nieboszczce jednym ruchem ręki, po czym sięgnęła za jakiś szmatławiec i nakryła ją całując w czoło i upewniając się, że wygodnie leży, całość mogła wyglądać na pochówek ale dla niej samym był czymś więcej.
    Nawet jak zamknęła oczy i siedząc na pełnych stopach w przykucku, bujała się lekko głaszcząc jej wystającą dłoń, nie mogła pozbyć się widoku zmasakrowanej ciężarnej.
    Czując jednak wzrok na sobie, schowała jej dłoń i spojrzała lodowatym wzrokiem w stronę Assamity,

- odnalazłeś coś ciekawego ? - spytała.
    Belua multorum capitum

Offline Scyfe

• Użytkownik
    « Odpowiedź #188 dnia: Czerwca 30, 2016, 18:59:56 »
    - Nie wszystko wymiecione, wszyscy z jednego gangu, mieli taki sam tatuaż na przedramieniu...
    wszytko ok Kate widzę że cię lekko zszokował widok tej kobiety, przykro że zginęła, musiał stać w centrum pola ostrzału, albo jewst partnerką jednego wewnątrz, lub akurat przechodziła...
    szkoda bezsensownej śmierci kolejnej ofiary wojny...
    - szukamy czy ktoś jeszcze przeżył, czy szukamy sprawców, mogę Ci w tym pomóc??

Offline Luna

• Użytkownik
    • Coś osobistego, hm....
    « Odpowiedź #189 dnia: Lipca 01, 2016, 00:09:05 »
    - tu raczej nic więcej nie odnajdziemy. Zastawiam się się czy czasem ktoś z naszego rodzaju nie macza w tym swych paluchów.....szukajmy dalej - zignorowała troskę i szczelniej nasunęła kaptur starając się wyłączając emocje i zostawiając zawinięte ciało,
    - którędy teraz ? - spytała.
    Belua multorum capitum

Offline Scyfe

• Użytkownik
    « Odpowiedź #190 dnia: Lipca 01, 2016, 00:21:01 »
    Podszedłem do leżącej kobiety, sprawdziłem jej przedramię, rozglądnąłem się w poszukiwaniu jakiś zejść niżej, lub innych ukrytych przejść. lub innych śladów świadczących o tym że mógł tutaj być ktoś jeszcze ...

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #191 dnia: Lipca 01, 2016, 00:30:43 »
    Niestety, nic nie zauważyłeś przy ciele kobiety, mogłeś założyć że była tylko kolejną ofiarą w tej wojnie domowej w Chinatown. Również nic innego nie odnalazłeś. Stwierdziliście że nic więcej nie odnajdziecie tutaj i wyszliście z magazynu. Ślad opon samochodu kończą się za zakrętem, nie wiecie czy ciągną się dalej. Również tak jakby ustały większe bądź mniejsze strzały w dzielnicy. Czyżby sytuacja się uspokajała? A może jest to cisza przed kolejną "burzą"?

Co postanawiacie? Gdzie się udajecie.

Offline Luna

• Użytkownik
    • Coś osobistego, hm....
    « Odpowiedź #192 dnia: Lipca 01, 2016, 03:03:46 »
    Opuściła miejsce jako pierwsza i szła pewnym krokiem przed siebie, chyba że coś by miała usłyszeć, wtedy by się skradała.
    Szukała powodów zajścia sytuacji, śladów, kolejnych elementów układanki.
    Belua multorum capitum

Offline Scyfe

• Użytkownik
    « Odpowiedź #193 dnia: Lipca 03, 2016, 23:06:45 »
    Kate, zanim ruszymy do przodu, masz jakieś przypuszczenia. Nie wiem czy znasz może jakieś informacje o tutejszych Gangach ale nie słyszałaś o jakimś gangu z tym tatuażem?? Da nam to chociaż jakiś dodatkowy punkt zaczepienia... I może dorwiemy tych którzy oczyszczają tą dzielnice bez żadnej litości...

Offline Luna

• Użytkownik
    • Coś osobistego, hm....
    « Odpowiedź #194 dnia: Lipca 03, 2016, 23:23:16 »
    - wygląda jak znak klanowy Ravnos, ich trzeba będzie pytać o powiązania, ja nie odnalazłam żadnych dowodów na to by ingerował jakiś kainita - zerka w góre chcąc określić ilość czasu do światu.
    Belua multorum capitum