Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [ŚWIAT MROKU] Amor omnia vincit - Sesja wspólna  (Przeczytany 60159 razy)

Opis tematu: Sesja prowadzona między graczami pod okiem GM.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Luna

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    • Coś osobistego, hm....
    Odp: [ŚWIAT MROKU] Amor omnia vincit - Sesja wspólna
    « Odpowiedź #225 dnia: Lipca 19, 2016, 16:07:11 »
    Wampirzyca tuż po przebudzeniu otworzyła szybko oczy i nerwowo rozglądała się po schronieniu. W milczeniu wyciągnęła swój dziennik i zanotowała tam kilka informacji na temat snu, próbowała sobie przypomnieć każde słowo i wygląd Jane, jej mimikę, zachowanie, próbowała nawet gapiąc się w ciemny punkt odruchowo narysować ją taką jak zapamiętała.
    Po chwili mazania, zerknęła na szkic pod notatkami i znieruchomiała otwierając tylko szerzej usta i marszcząc czoło. Tak jakby ręka rysowała co innego niż głowa, może to nie byłą wcale jej ręka ?
    Z zadumy wyrwało ją wołanie jej, uwagę więc skupiła na Kainicie, który widocznie rozpoczął noc równie mgliście co i ona, lecz z drugiej strony o czymś sobie przypomniała, postanowiła jednak poczekać, na koniec wiadomości i gdy to nastało, spakowała swe rzeczy do torby, jednocześnie podejmując rozmowę,

- już pominę fakt, że wolę by się do mnie zwracano Katherine....skrótową formę zostawiam dla pewnych osób, no ale skoro wołałeś, to słucham, w czym rzecz ? - spytała.
    Belua multorum capitum

Offline Scyfe

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #226 dnia: Lipca 19, 2016, 20:32:02 »
    Wybacz Katherine jeżeli cie uraziłem, ale zrobiłem to nieświadomie.... wybaczysz mi?? Ufff... nie domyśliła się że to nie ją wołałem, pilnuj się John bo kiedyś źle się to skończy...
    Słyszałaś wiadomości, dziś możemy mieć więcej niespodziewanych spotkań. Może poszukamy tych Smoków, bo nie za bardzo mi się podoba co tu robią, i jestem ciekaw dlaczego w tym spokojnym mieście rozpoczęli taką jatkę rozglądnąłem się po pokoju szukając czy nie zostawiliśmy jakiś niepotrzebnych śladów... w razie czego staram się je zatrzeć.

Offline Luna

• Użytkownik
    • Coś osobistego, hm....
    « Odpowiedź #227 dnia: Lipca 19, 2016, 22:38:12 »
    (GM - chce sprawdzić czy ściemnia :D )

- cóż mam tu znajomego, możemy spróbować się z nim skontaktować, zawsze to wierniejsze źródło informacji niż własne domysły - zasugerowała dalej go obserwując.
    Belua multorum capitum

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #228 dnia: Lipca 19, 2016, 22:44:23 »
    W domyśle gdy próbowałaś przyłapać go na kłamstwie zauważyłaś, że faktycznie wspomniał o jakiejś Kate... Ale nie o Tobie. Jesteś absolutnie pewna, że mówił szczerze i prawdę.

Offline Scyfe

• Użytkownik
    « Odpowiedź #229 dnia: Lipca 19, 2016, 22:49:00 »
    Masz rację, znajomy jest lepszym źródłem informacji, a na pewno pewniejszym i bezpieczniejszym niż błądzenie po omacku i szukanie guza bez celu.
    poprawiłem ubranie, zatarłem ślady i powoli ruszyłem do wyjścia, spoglądając na Kate Prowadź, znasz lepiej drogę do niego niż ja - odpowiedziałem najbardziej przyjaźnie jak się da

Offline Luna

• Użytkownik
    • Coś osobistego, hm....
    « Odpowiedź #230 dnia: Lipca 19, 2016, 22:53:32 »
    Nasunęła kaptur wychodząc, tak by go dalej obserwować,

- jeżeli nie chcesz być szczery, nie musisz być, znamy się od niedawna ale przynajmniej zachowuj zauważalny dystans bym wiedziała, że mówisz to co myślisz a nie jak teraz na moje pytanie, byłeś myślami tam a sobą tu - czy chciała go sprowokować ? Na pewno wolała znać grunt po którym stąpa, tym bardziej, że był to nie byle kto a Assamita.
    Belua multorum capitum

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #231 dnia: Lipca 19, 2016, 22:59:03 »
    Spokojnie pościągaliście wasze zabezpieczenia z nocy poprzedniej i powoli wyszliście na powierzchnię. W samym "sklepie" nic się nie zmieniło, a na zewnątrz była przyjemna pogoda. Bez chmurki na niebie, bez opadów deszczu bądź innych zjawisk pogodowych. Jedyną nowością był patrol Gwardii Narodowej, który w sile trzech Humvee z obsadą stał po drugiej stronie ulicy, ale póki co Was nie zauważyli.

Co robicie?

Offline Scyfe

• Użytkownik
    « Odpowiedź #232 dnia: Lipca 22, 2016, 11:33:05 »
    Twoja sprawa jak chcesz odbierać to co mówię, Jako Tremere wiesz, że ciężko jest mi zaufać Tobie, i robię to z uwagi na mojego ojca, i staram się jak mogę, moje prywatne sprawy są moimi sprawami, i nic Ci do nich, jestem tu by sprawdzić co się tutaj dzieje, możesz być przyjacielem, lub być obojętna, i z tego co widzę wolisz obojętność. Dokończmy zatem nasze zadanie i je zeli chcesz utrzymajmy nasz kontakt dalej, lub, jeżeli ogranicza Cię Twój klan, zrozumiem i rozstaniemy się po przyjacielsku. Wolę mieć sprawę postawioną jasno zanim ruszymy w ciemność.

Offline Luna

• Użytkownik
    • Coś osobistego, hm....
    « Odpowiedź #233 dnia: Lipca 22, 2016, 15:29:51 »
    - utrzymać kontakt i być obojętną na ? - chciała jeszcze coś powiedzieć lecz ugryzła się w język,
    - zresztą nie ważne. Weszliśmy tu jako partnerzy w rozwikłaniu tego co się tu dzieje i niech tak pozostanie im mniej będziemy rozproszeni to tym lepiej na tym skorzystamy...a ta noc choć młoda już zaczyna mi ciążyć z dziwnym metalicznym posmakiem w ustach więc lepiej się im nie pokazywać za w czasu - wskazała na stojący pojazd,
    - i pozostać w ruchu - po czym była gotowa by kierować się do wcześniej wspomnianego sklepu. Tym razem ona prowadziła, znała miejsce i kilka uliczek okalających sklep i wiedziała jak tam dotrzeć na skróty ale wolała się nie wychylać i pozostać w cieniu i im wolniej i ostrożniej będą przemierzać metry to tym bezpieczniej dotrą pod wspomniany adres.
    Belua multorum capitum

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #234 dnia: Lipca 22, 2016, 17:25:12 »
    W chwili gdy wskazałaś na jeden z pojazdów zauważyliście, że żołnierze zebrali się i odjechali w swoim kierunku. Można było stwierdzić, że odetchnęliście lecz czy tak było? Każdy z Was bił się z własnymi myślami i emocjami, lecz czy to była też prawda? W skupieniu i milczeniu mijaliście zniszczone budynki, spalone samochody, splądrowane sklepy. Co jakiś czas przystawaliście w cieniu, by jadący samochód wojskowy bądź policyjny minęły Was. W tempie skradania się po jakimś czasie dotarliście do miejsca, z którego widać było uliczkę prowadzącą do sklepu-kuźni. Przed uliczką stały dwa motocykle, lecz właścicieli nie było w okolicy. Przypadek czy zamierzone działanie?

Co robicie?

Offline Luna

• Użytkownik
    • Coś osobistego, hm....
    « Odpowiedź #235 dnia: Lipca 27, 2016, 01:11:26 »
    Kate spojrzała na milczącego Assamite i odrzuciła kaptur, po czym weszła na pewniaka do środka.
    Belua multorum capitum

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #236 dnia: Lipca 28, 2016, 19:33:36 »
    Milczący assamita udał się razem z Tobą do kuźni. Uderzyłaś w gong, a po chwili otworzył Ci drzwi gospodarz, który bez słowa wpuścił Was do środka. Gdy weszliście*, zamknął drzwi za Wami i spytał:
    - W czym Chan Feng może Wam pomóc?

*
    (click to show/hide)

Offline Luna

• Użytkownik
    • Coś osobistego, hm....
    « Odpowiedź #237 dnia: Lipca 29, 2016, 21:30:07 »
    - wybacz, że cię niepokoimy o tak póxnej i mało bezpiecznej porze ale chciałabym zapytać, czy u ciebie wszystko w porządku i czy możemy jakoś pomóc, choć przyznaję że bez konkretnych informacji co się właściwie tu dzieje, chodzi po omacku - powiedziała po tym jak mu się ukłoniła.
    Belua multorum capitum

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #238 dnia: Lipca 30, 2016, 19:52:39 »
    Feng podrapał się po swojej łysej głowie, podszedł do jednej z samurajskich zbroi, dotknął jej i powiedział:
    - Nad Chinatown zawisł czerwony Księżyc. Do lokalnej wojny gangów między Smokiem Zi Wayem a Feniksem Tai Longiem dołączyły kolejne siły, tym razem jakby z naszego "świata". Któraś ze stron próbuje przebudzić Gonggonga - jednego z mitologicznych demonów. Jest to smutne, bo do przebudzenia potrzebują krwi dzieci. Nieważne czy chłopczyków czy dziewczynek - ważne, by miały najwyżej dwanaście lat... Myślałem, że to Sabat jest odpowiedzialny za to wszystko, ale oni chcą tylko rozszerzyć chaos na pozostałe dzielnice miasta. Próbowałem sam powstrzymać siły ciemności, ale nie udało się dojść do ich świątyni. A teraz w świetle tego, że amerykańska Gwardia Narodowa ma przywrócić porządek przewiduję, że demon przebudzi się a nie mamy pod ręką drugiego Zhu Ronga, by go pokonał...

Offline Luna

• Użytkownik
    • Coś osobistego, hm....
    « Odpowiedź #239 dnia: Sierpnia 02, 2016, 15:16:02 »
    Kate wysłuchała z uwagą tego co jej przekazał,

- skoro nie da się go pokonać, to jak najskuteczniej nie dopuścić do jego przebudzenia ? - spytała.
    Belua multorum capitum