Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [ŚWIAT MROKU] Amor omnia vincit - Sesja wspólna  (Przeczytany 60135 razy)

Opis tematu: Sesja prowadzona między graczami pod okiem GM.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: [ŚWIAT MROKU] Amor omnia vincit - Sesja wspólna
    « Odpowiedź #240 dnia: Sierpnia 02, 2016, 18:58:37 »
    Feng uśmiechnął się złowieszczo, po czym odwrócił się w twoją stronę i powiedział:
    - Najprościej? Eliminując głównego kapłana i przejąć Księgę Umarłych. Proste prawda... Cały czas słyszę głosy ze świątyni, które starają się wydrzeć nicości Gonggonga... Oby nie było za późno. - powiedziawszy to, podszedł do stojaków z mieczami, ściągnął dwa które przewiesił przez plecy i kontynuował - Pomogę Wam. Tyle jestem winny tej dzielnicy. A może i przez to zapunktuję u Blackburna, któż to wie...

Offline Luna

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    • Coś osobistego, hm....
    « Odpowiedź #241 dnia: Sierpnia 02, 2016, 23:06:50 »
    - nie jesteś im nic winien co najwyżej dzielnie odeprzyj z nami czyhające zagrożenie - spojrzała na Assamite,
    - znasz jakieś świątynie, bądź masz informacje o jakichkolwiek ruchach para religijnych w tym mieście ? - spytała nasuwając kaptur na głowę.
    Belua multorum capitum

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #242 dnia: Sierpnia 02, 2016, 23:35:28 »
    Assamita odszedł na chwilę na bok, wyciągnął telefon i zadzwonił pod jakiś numer. Słyszałaś, że rozmawia z kimś ale nie potrafiłaś ustalić rozmówcy.

Tymczasem Feng powiedział:
    - Czyhających zagrożeń jest wiele. Mimo że Chinatown jest stosunkowo małą dzielnicą to i tak już za dużo krwi spłynęło... niewinnej krwi. Mam nadzieję, że w trójkę damy radę złu, które rozpanoszyło się po dzielnicy... Albo chociaż powstrzymać demona, co jest rzeczą nadrzędną w tej chwili.

Offline Luna

• Użytkownik
    • Coś osobistego, hm....
    « Odpowiedź #243 dnia: Sierpnia 02, 2016, 23:44:13 »
    - więc albo go pokonamy albo zginiemy próbując - skwitowała.
    Belua multorum capitum

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #244 dnia: Sierpnia 02, 2016, 23:49:13 »
    - Dobrym pomysłem byłoby jednak poinformowanie kogoś, co zamierzamy zrobić... By inni mieli w teorii prościej - powiedział Feng, po czym podrapał się po swojej łysej głowie i kontynuował - Może panienka chciałaby do kogoś zadzwonić? Dobra chwila na to, bo podejrzewam że panienki towarzysz niedługo będzie miał informacje potrzebne panience.

Offline Luna

• Użytkownik
    • Coś osobistego, hm....
    « Odpowiedź #245 dnia: Sierpnia 02, 2016, 23:52:13 »
    - poczekam co ustali i wtedy podejmiemy decyzję - odpowiedziała zerkając na Kainitę.
    Belua multorum capitum

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #246 dnia: Sierpnia 03, 2016, 00:06:15 »
    Po chwili Assamita podszedł do was i powiedział* - Gwardia otoczyła całą dzielnicę i powoli zaprowadzają porządek. Otoczyli najważniejsze miejsca i powoli rozbrajają gangsterów. Nie obyło się bez trupów po obydwóch stronach. Co do twojego pytania Katherine, w dzielnicy znajduje się niedokończona kopia Świątyni Nieba.
    - Znam to miejsce - odpowiedział Feng - Kawałek drogi stąd, ale powinniśmy zdążyć... Tak... To stamtąd dobiega ten śpiew...

*
    (click to show/hide)

Offline Luna

• Użytkownik
    • Coś osobistego, hm....
    « Odpowiedź #247 dnia: Sierpnia 09, 2016, 01:39:48 »
    Kate zmrużyła oczy i huknęła Kainięte barkiem,

- ruszajmy więc - gdyby mogła jak niegdyś już dawno gryzła by własne wargi z krwi nieświadomie, tym razem wybrała czujność, która kosztowała ją równie chłodne podejście,

- jeżeli tam wejdziemy i ktoś stanie nam na drodze.... - zawahała się,
    - bądź blisko....nie za blisko - dokończyła po chwili zerkając w stronę Assamity.
    Belua multorum capitum

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #248 dnia: Sierpnia 09, 2016, 08:30:57 »
    Gdy szturchnęłaś Assamitę barkiem zauważyłaś, że ocknął się z jakiegoś snu*. Potrząsnął lekko głową i zwróciłaś uwagę, że wrócił "dawny" on. Tymczasem Feng podszedł jeszcze do ściany z mozaiką, spojrzał na stworzenie i powiedział jakby do siebie, ale i być może do Was - Obyśmy nie musieli się spotkać z Tobą w tym świecie, demonie - po czym odszedł od mozaiki, poprosił Was o opuszczenie sklepu-kuźni i wyszliście na ulicę (motocykle ciągle stoją, a właścicieli nie ma w zasięgu wzroku). Tymczasem Feng pozamykał swoje miejsce pracy oraz odprawił jakieś rytuały, które widocznie miały też zabezpieczyć jego domenę i dołączył do Was.
    - Jak chcecie dojść do Świątyni? Czas tutaj gra dużą rolę, a my i tak pewnie jesteśmy już spóźnieni - powiedział Feng.

*
    (click to show/hide)

Offline Luna

• Użytkownik
    • Coś osobistego, hm....
    « Odpowiedź #249 dnia: Sierpnia 12, 2016, 22:32:54 »
    Kate zmarszczyła czoło i rozejrzała się po okolicy, gdyby pozbyć się tego co ją ostatnio nawiedziło to wycinek jaki właśnie widzi jest piękny. Sklep utrzymany w należytym stanie jak i miejsce sprawiają, że po rozpaleniu kadzideł można przenieść się w czasie,

- najszybciej jak to możliwe i tak musimy uważać więc nie ma co zwlekać - powiedziała po chwili zamyślenia.
    Belua multorum capitum

Offline Scyfe

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #250 dnia: Sierpnia 15, 2016, 00:11:47 »
    - Feng znasz prawdopodobnie najszybszą drogę, pytanie czy zależy nam na ciszy, czy na szybkości, zawsze możemy "pożyczyć" te motory jak się zgodzą właściciele...  Sam powiedziałeś goni nas czas... Katherine jak uważasz?? Ja nie jestem stąd i nie orientuję się w odległościach.
    Postawiłem kołnierz gdy owiał mnie chłodny podmuch wiatru który poczułem na swojej brodzie, nadchodzi czas próby samotnej próby bez Ojca.

Offline Luna

• Użytkownik
    • Coś osobistego, hm....
    « Odpowiedź #251 dnia: Sierpnia 16, 2016, 15:40:13 »
    Kate rozejrzała się po okolicy i przyłożyła palec do swych ust jakby na znak zachowania ciszy i zrobiła kilka kroków to w jedną, to znów w drugą stronę raz po raz uderzając opuszkiem o swe wargi,

- nie - powiedziała cicho,
    - nie na motocyklach, za duży hałas lepiej polegać na własnych nogach i zachowaniu czujności. Co nam po prędkości jak zamiast wybadać gniazdo szerszeni, wpadniemy wprost do królowej bez planu ucieczki ? Na pewno jesteś lepiej ode mnie wyszkolony i wyciosałbyś sobie drogę ku wolności ale ja nie dam rady i nie dość że będę spowalniać to mogę zostać odcięta. Dlatego lepiej na pieszo...Panie Feng ? Zna Pan drogę ? - spytała chowając dłonie w szerokich rękawach i splatając je na pasie z ostrzami.
    Belua multorum capitum

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #252 dnia: Sierpnia 16, 2016, 21:43:41 »
    - Znam, oczywiście że znam - uśmiechnął się złowieszczo Feng, po czym poprowadził Was do studzienki kanalizacyjnej. Podniósł właz jedną ręką, po czym zaprosił was do zejścia na dół. Gdy to zrobiliście, Feng zszedł za Wami i zamknął ją, po czym przeszedł na początek i prowadził Was w milczeniu nimi przez jakiś czas. Gdzieniegdzie widzieliście szczury, które uciekały na wasz widok, jak i również widzieliście ludzi, którzy starali się uciec przed panującym chaosem na powierzchni. Nie zaczepiali Was, starali się uciekać przed Wami, a jeżeli nie dali rady, to odwracali wzrok... Nie chcieli mieć więcej kłopotów, chcieli tylko przeżyć. Po jakimś czasie kluczenia po kanałach usłyszeliście od Fenga - Zbliżamy się. Słyszę wyraźniej pieśń, którą ktoś chce wpuścić demona do naszego świata - po czym podeszliście do pewnej przerdzewiałej drabinki prowadzącej na powierzchnię - Drabinka prowadzi na podziemny parking. Ma on cztery kondygnacje, jedną w podziemiach i trzy w górę. Ze szczytu zobaczymy plac budowy z imitacją Świątyni -powiedział Feng, wszedł na pierwszy stopień i odwrócił się do Was - Możecie się jeszcze wycofać. Jest to odpowiednia chwila. Nie będę zły, gdybyście podjęli taką decyzję.

Offline Scyfe

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #253 dnia: Sierpnia 16, 2016, 23:28:45 »
    Uśmiechnąłem się lekko, teraz wycofać, nie opuszczę Katherine i Ciebie, a przydadzą się wam również ostrza i umiejętności mojej skromnej osoby, ruszajmy

Offline Luna

• Użytkownik
    • Coś osobistego, hm....
    « Odpowiedź #254 dnia: Sierpnia 18, 2016, 00:09:03 »
    Kate tylko westchnęła, po czym złapała za drabinkę gdy była jej kolej i podążała ku wyjściu.
    Belua multorum capitum