Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [ŚWIAT MROKU] Amor omnia vincit - Katherine Delgado  (Przeczytany 42992 razy)

Opis tematu: Sesja prowadzona prywatnie między Katherine Delgado a GM.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: [ŚWIAT MROKU] Amor omnia vincit - Katherine Delgado
    « Odpowiedź #600 dnia: Maja 21, 2016, 00:46:38 »
    Przechodząc przez strażnika wiedziałaś, że nie jest zbyt zachwycony twoimi odwiedzinami, ale nic nie mógł na to poradzić. Gdy zapukałaś, chwilę postałaś i otworzyła Ci Claudia, która była ubrana w dłuższy podkoszulek... i praktycznie tyle mogłaś zaobserwować. Uśmiechnęła się na twój widok i zaprosiła Cię do środka. Gdy byłaś w środku, zauważyłaś że nic się nie zmieniło, może poza tym że z głośnika radia brzmiała melodia.
    - Chcesz się czegoś napić? - spytała Claudia - Przepraszam za bałagan i za moje ciuchy, nie spodziewałam się nikogo... Zresztą, mnie nikt praktycznie nie odwiedza...

Offline Luna

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    • Coś osobistego, hm....
    « Odpowiedź #601 dnia: Maja 21, 2016, 00:56:12 »
    - hejjjj, wyluzuj - ściągnęła torbę i zawiesiła ją  na tym samym krześle co ostatnio podobnie jak płaszcz po czym usiadła,
    - mam sprawę więc się nie kłopocz - po czym wyjęła kartkę z rysunkiem i jej podała,
    - rozpoznajesz to może ? - spytała.
    Belua multorum capitum

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #602 dnia: Maja 21, 2016, 01:03:38 »
    Odebrała od Ciebie kartkę, przyjrzała się chwilę znakowi i spytała:
    - Gdzie to znalazłaś?

Offline Luna

• Użytkownik
    • Coś osobistego, hm....
    « Odpowiedź #603 dnia: Maja 21, 2016, 01:31:04 »
    Kate wpatrywała się w nią tak przenikliwie, że mogła to odczuć,
    - to ślad po Jane, co to jest ? - spytała.
    Belua multorum capitum

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #604 dnia: Maja 21, 2016, 01:39:02 »
    Usiadła na sofie, widziałaś że jest wyraźnie zaniepokojona. Spojrzała się jeszcze raz na rysunek, wciągnęła powietrze i powiedziała:
    - Jest to mój znak klanowy, tyle że przysługiwał on tylko wybitnym assamitom. Wiesz tacy, którzy ruszą natychmiast po otrzymaniu zadania, bez oglądania się za siebie. Uczeni byli w tym, że gdy przy zleceniu pojawi się ten znak, jest on szalonego ryzyka. Takiego, który wykorzystuje wszystkie twoje umiejętności w trzystu procentach. Szansa na śmierć jest niesamowicie ogromna. Ponawiam pytanie, gdzie go znalazłaś. Bo ślad po Janie niewiele mi mówi.

Offline Luna

• Użytkownik
    • Coś osobistego, hm....
    « Odpowiedź #605 dnia: Maja 21, 2016, 01:59:58 »
    - jest jednym z haseł jakie muszę podać by coś otworzyć....coś jej, nie znam jej i...i choć w ten sposób mogę ją poznać, więc wraz z symbolem musi też iść werbalne hasło, słowo klucz. Nie bez powodu je znała i go użyła - powiedziała.
    Belua multorum capitum

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #606 dnia: Maja 21, 2016, 11:58:31 »
    - Mhm, teraz rozumiem - powiedziała Claudia, po czym oddała Ci kartkę. Po chwili kontynuowała - Jeżeli to jest z nią związane, to zależy Ci pewnie by to odkryć. Ten znak w arabskim to "Alttadhiat Alkubraa", co w wolnym tłumaczeniu oznacza najwyższe poświęcenie bądź ostateczną ofiarę. Nie wiem skąd Jane to może znać, może Seth jej to zdradził. Jeżeli tak, to niepokoiłabym się tym, co możesz odnaleźć w miejscu, które pragniesz otworzyć. Czy jesteś pewna, że to bezpieczne?

Offline Luna

• Użytkownik
    • Coś osobistego, hm....
    « Odpowiedź #607 dnia: Maja 21, 2016, 20:48:54 »
    - jestem Tremere, moja matka nią była, nic co robimy lub czego poszukujemy nigdy bezpieczne nie jest. Pragnę ją nie tylko w jakiś bezosobowy sposób poznać ale też dowiedzieć się co ją pchnęła ku temu by mnie przeistoczyć, czego oczekiwała ode mnie i dlaczego wybrała kogoś tak beznadziejnego jak ja. Claudio ja dopiero zaczynam i już stwierdzam, że jest ciężko a co będzie za dekadę ? Za wiek ? O ile dożyję i wytrwam we własnych przekonaniach. Choć nawet one musiały uleć zmianie, szereg zasad trzymał mnie z dala od wszystkiego jak byłam człowiekiem a teraz popatrz na mnie, ktoś kto nie umiał żyć musi się teraz nauczyć jak być martwą dla świata i żywą dla współklanowiczów - wyznała ze smutkiem.
    Belua multorum capitum

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #608 dnia: Maja 21, 2016, 22:03:29 »
    Gdy tak żaliłaś się trochę, podeszła do Ciebie Claudia i przytuliła Cię. Jeżeli się dajesz, to tak chwilę jesteście w uścisku, jeżeli nie - siada przy tobie. Tak czy siak mówi:
    - Każda z nas coś takiego przechodziła. Pewien kryzys tożsamości. Kim się jest, kim się powinno być i jak Ciebie powinni odbierać - odpowiedziała - Widzisz, po części nie rozumiem tego, co utraciłaś. Po części rozumiem, bo ty wiesz przynajmniej, że jest pomszczona. A ja? Nie ma za wiele assamitek. Musimy pracować trzy razy ciężej niż męskie grono, a i tak nie spojrzą na nas łaskawym wzrokiem. Ty masz przynajmniej to, że płeć u Tremere nie gra większej roli. U assamitów - tak. Cały czas musimy udowadniać, że się do tego nadajemy. Najmniejszy błąd jest nam wytykany. Masz nową matkę, do tego wysoko postawioną. Silną, związaną. Masz na kim się oprzeć. Ja nie mam nikogo. Mogę sobie wmawiać, że mam kolegów, przyjaciół - ale to tak nie działa. Ba, kilka razy prosiłam o zgodę na potomka - odmawiano mi. Także widzisz sama, z nas to możliwe że ja mam bardziej przejebane...

Offline Luna

• Użytkownik
    • Coś osobistego, hm....
    « Odpowiedź #609 dnia: Maja 21, 2016, 22:17:30 »
    Teraz to Kate wstała i ją przytuliła,
    - masz mnie nowicjuszkę która łamiąc stare waśnie i zgrzyty potrafi dostrzec to co w kimś siedzi i nawet tu i teraz ryzykuję, bo jak to mówią - nie wiesz kiedy przychodzi po pracy - zaśmiała się i usiadła z powrotem na swoim miejscu,
    - może jak z tą sprawą skończę to uda mi się dowiedzieć czegoś w twojej sprawie....niby mamy czas - dodała.
    Belua multorum capitum

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #610 dnia: Maja 21, 2016, 22:27:33 »
    - Dziękuję Ci za... za to wszystko - odpowiedziała Claudia - wiele to dla mnie znaczy. No i to cholerne powiedzenie - nie wiesz nigdy, czy assamita przychodzi do Ciebie jako zabójca, czy neutralny. Szlag mnie trafia, jak to słyszę dookoła...

Offline Luna

• Użytkownik
    • Coś osobistego, hm....
    « Odpowiedź #611 dnia: Maja 21, 2016, 22:32:52 »
    - hej o nas są jeszcze lepsze, więc nie tylko wy macie przechlapane u innych....zdaje się, że każdy klan ma do powiedzenia coś o innych tylko nie o sobie - powiedziała.
    Belua multorum capitum

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #612 dnia: Maja 21, 2016, 22:38:35 »
    Uśmiechnęła się, ale spuściła spojrzenie na podłogę... Widziałaś, że coś zaczyna w niej pękać, coś się powoli zaciera.

Co robisz?

Offline Luna

• Użytkownik
    • Coś osobistego, hm....
    « Odpowiedź #613 dnia: Maja 21, 2016, 23:23:29 »
    - stało się coś, mam sobie pójść ? - spytała bacznie ją obserwując.
    Belua multorum capitum

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #614 dnia: Maja 21, 2016, 23:33:23 »
    - Nie to nic - odpowiedziała Claudia, ciągle patrząc się w podłogę - Jak chcesz to zostań. Po prostu miło się rozmawia, gdy wiesz że druga strona nie traktuje Cię jak... jak potwora, który przyjdzie i będzie chciał twoją vitae, bo tak było kiedyś...