Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [ŚWIAT MROKU] Amor omnia vincit - Katherine Delgado  (Przeczytany 42967 razy)

Opis tematu: Sesja prowadzona prywatnie między Katherine Delgado a GM.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Luna

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    • Coś osobistego, hm....
    Odp: [ŚWIAT MROKU] Amor omnia vincit - Katherine Delgado
    « Odpowiedź #195 dnia: Kwietnia 22, 2016, 17:33:12 »
    - spokrewnioną, wampirzycą, dzieckiem nocy, nietoperkiem, draculą - wliczała patrząc na palce.
    Belua multorum capitum

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #196 dnia: Kwietnia 22, 2016, 17:47:56 »
    Przy wypowiedzeniu "dzieckiem nocy" napis na drzwiach zmienił się. Brzmiał on teraz "Witaj Katherine Delgado z klanu Tremere, Dziecko Nocy" po czym usłyszałaś i zobaczyłaś jak wrota się otwierają. Wchodząc do środka spostrzegłaś specjalną betonową podstawę, gdzie można było położyć księgę. Również w ścianie była wmontowana szafa na rzeczy osobiste. Gdy weszłaś do środka drzwi zamknęły się za tobą. Gdy zostały szczelnie zamknięte pojawił się napis "Co straciłaś, Dziecko Nocy?". Widocznie odpowiedź na to pytanie powodowało otwarcie ponowne wrót. Pomieszczenie ogólne było z betonu, lecz czułaś przepływającą przez nie potęgę i moc. Poczułaś również, że nie jesteś pierwszą tutaj Tremere, która będzie trenować bądź próbować swoich umiejętności. Po chwili wydobył się dźwięk z głośnika:
    - Widzę, że panienka postanowiła wejść do ćwiczebnego pokoju - powiedział zniekształcony głos, w którym rozpoznałaś głos Klaudiusza - Może się pani ze mną komunikować za pomocą tej słuchawki (w następstwie czego podświetliła się na czerwono). Mam również podgląd na próby, jeżeli panience coś się stanie, będę w stanie zareagować szybko. Także proszę się nie martwić i ćwiczyć.

Co robisz?

Offline Luna

• Użytkownik
    • Coś osobistego, hm....
    « Odpowiedź #197 dnia: Kwietnia 22, 2016, 18:01:01 »
    Kate poustawiała kilka celi, mogły to być dowolne przedmioty, najdalej od siebie ustawiła kilka zgaszonych świec. Jej trening polegał na materializacji płonących kul, następnie siłą przemiany w żywy ogień ciskała nimi w dany cel.
    Póki odbywało się to na zasadzie eksperymentów na mała skalę - było bezpiecznie, gorzej jak faktycznie wyobraziła sobie kilka rzeczy i doszły do tego emocje. Wtedy bez pomocy gaśnic było by i z nią krucho.
    Najwięcej czasu jednak spędziła nad koncentracją knota oddalonego od siebie o wiele metrów, wyobrażenie sobie, że się pali a faktyczne go podpalenie, trwało długo i wymagało intensywnego skupienia się. Co kolejny było już jej łatwiej ale z drugiej strony skończyło się vitae i dalsze treningi owocowały by w coś, czego bałaby się wypuścić z siebie nawet w takim sejfie,

-ok myślę, że wystarczy na dziś, jest tu jakiś przycisk czy znowu gra słowna ? - spytała Klaudiusza.
    Belua multorum capitum

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #198 dnia: Kwietnia 22, 2016, 18:19:25 »
    - Proponuję grę słowną - zaśmiał się Klaudiusz - Wyrobi sobie panienka cierpliwości. Szykować samochód?

Offline Luna

• Użytkownik
    • Coś osobistego, hm....
    « Odpowiedź #199 dnia: Kwietnia 22, 2016, 18:28:47 »
     - owszem - po czym zebrała wszystkie rzeczy ze sobą i podeszła do drzwi,
    - jak mniemam, zwykłe otwórz...nie wystarcz, no ok - westchnęła,
    - siebie, rodziców, matkę, życie, śmiertelność, człowieczeństwo, nadzieję, wiarę, pamięc, czas.....czas też tu tracę - wyliczała ponownie po kolei.
    Belua multorum capitum

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #200 dnia: Kwietnia 22, 2016, 18:42:47 »
    Gdy wymieniłaś słowo "Człowieczeństwo" napis znikł, a wrota się otworzyły. Po chwili wyszłaś z pomieszczenia i skierowałaś się schodami na górę. Po dłuższej chwili i kilku momentach odłożyłaś księgę na miejsce w bibliotece i zeszłaś na parter. Zauważyłaś, że Klaudiusz czeka na Ciebie.
    - Panienka gotowa? - spytał, po czym otworzył Ci drzwi do garażu i kontynuował - wyjdziemy przez garaż, jeśli panienka pozwoli, proszę iść przodem. Schodami na dół - po czym zeszliście do garażu. Poza miejscem na limuzynę zauważyłaś taki oto samochód. Klaudiusz otworzył drzwi garażu pilotem po czym powiedział:
    - Proszę się nie obawiać. Stan igła, jakby wyjechał wczoraj z warsztatu gdzie go składali - po czym podszedł do niego i zawahał się. Obrócił się i spytał:
    - Panienka woli siedzieć z przodu czy z tyłu?

Offline Luna

• Użytkownik
    • Coś osobistego, hm....
    « Odpowiedź #201 dnia: Kwietnia 22, 2016, 18:49:27 »
    Kate aż odrzuciła kaptur,
    - jeeeeeeeeeeeeeezu Klaudiuszu, wyprowadzać coś takiego to aż skręca kolekcjonerów....żadna ze mnie dama by wozić się z tyłu, wskoczę obok ciebie i ruszajmy - po czym nasunęła kaptur, wsiadła i zapięła pasy (o ile są tu :P).
    Belua multorum capitum

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #202 dnia: Kwietnia 22, 2016, 19:05:21 »
    - Bo to raz mieliśmy natręta, który chciał kupić - zaśmiał się Klaudiusz, po czym otworzył Ci drzwi z przodu, byś usiadła. Gdy to zrobiłaś, zamknął je za tobą i sam wsiadł od strony kierowcy. Odpalił silnik i dał mu przez chwilę popracować i spytał:
    - Dokąd panienka chce się udać?

Offline Luna

• Użytkownik
    • Coś osobistego, hm....
    « Odpowiedź #203 dnia: Kwietnia 22, 2016, 19:07:48 »
    - która to już godzina ? Do Elizjum proszę - odpowiedziała.
    Belua multorum capitum

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #204 dnia: Kwietnia 22, 2016, 19:14:40 »
    Klaudiusz wyprowadził samochód z garażu, po czym przed posiadłością pilotem zamknął bramę garażową jak i bramę wjazdową.
    - Dochodzi 22:30. Jak zapewne zauważyła panienka, piwnica jest przesiąknięta magią - powiedział, po czym zredukował obroty silnika - Pani wyjaśniła mi kiedyś, że w piwnicy jest pewne zakrzywienie czasu. Mogłaby panienka siedzieć tam i cały wieczór, a na powierzchni minęła by tylko godzina. Jest to dziwne, przyznaję. Ale nie mnie oceniać, jestem tylko prostym kamerdynerem - po czym skupił się na prowadzeniu. Pojechaliście, a raczej sunęliście przez miasto. Zauważyłaś, że w związku z wczorajszymi wydarzeniami jest więcej patroli policji na ulicach. Widocznie ludzie mocno reaguję na ataki terrorystyczne... gdy ich nawet nie ma. Co jakiś czas ludzie odwracali się i podążali spojrzeniem za samochodem. Robił wrażenie. Po kilkudziesięciu minutach dojechaliście do Elizjum. Boy klubowy otworzył Ci drzwi. Klaudiusz nachylił się ku tobie i spytał:
    - Mam zaczekać na panienkę? W razie czego, bardzo proszę dzwonić pod ten numer [podaje Ci wizytówkę].

Offline Luna

• Użytkownik
    • Coś osobistego, hm....
    « Odpowiedź #205 dnia: Kwietnia 22, 2016, 19:17:13 »
    - dziękuje Klaudiuszu, odezwę się, gdy będę potrzebowała wrócić. Gdybyś spotkał Olivię, przekaż gdzie jestem - po czym schowała wizytówkę i weszła do środka zdając płaszcz.
    Belua multorum capitum

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #206 dnia: Kwietnia 22, 2016, 19:21:12 »
    - Przekażę, życzę panience miłego wieczoru - powiedział, po czym odjechał samochodem. Gdy weszłaś do środka zdając płaszcz wcześniej w szatni spostrzegłaś, że nie ma DJ'a, tylko jest podświetlona scena, na której śpiewa młoda dziewczyna ze swoim zespołem taką piosenkę. Wyczułaś, że jest to człowiek. Na parkiecie było dużo więcej ludzi i kainitów niż wczoraj, widocznie koncert na żywo jest dużo lepiej odbierany niż mixy z konsoli. Spostrzegłaś, że niedaleko Ciebie rozmawia pewien Kainita przez telefon... Rozpoznajesz go jako tego, który poprzedniej nocy całował się z Nosferatu...

Przejście do tematu wspólnego

Offline Luna

• Użytkownik
    • Coś osobistego, hm....
    « Odpowiedź #207 dnia: Kwietnia 26, 2016, 00:00:31 »
    Kate odstawiła pustą szklankę i poprosiła o ponowienie, po czym udała się w jej stronę,

- Claudia ? Hej ? Wiesz gdzie jest Seth ? - pytała jak tylko ją dogoniła.
    Belua multorum capitum

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #208 dnia: Kwietnia 26, 2016, 00:06:07 »
    Wychodząc na zewnątrz zauważyłaś, że pogoda się nie zmieniła. Claudia czekała na Ciebie pod klubem oparta o ścianę. Gdy podeszłaś do niej i usłyszała twoje pytanie odpowiedziała:
    - Tak, ale nie wiem czy powinnaś się tego dowiedzieć ode mnie. Rozmawiałaś już ze swoją matką?

Offline Luna

• Użytkownik
    • Coś osobistego, hm....
    « Odpowiedź #209 dnia: Kwietnia 26, 2016, 00:09:22 »
    Kate rozejrzała się po okolicy z typowym błyskiem podejrzliwości w oku i podeszła bliżej,

- od zmierzchu jej nie widziałam, jesteś lepiej poinformowana więc jak nic nie stoi na przeszkodzie, mów - czekała na odpowiedź.
    Belua multorum capitum