Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [ŚWIAT MROKU] Amor omnia vincit - Katherine Delgado  (Przeczytany 42947 razy)

Opis tematu: Sesja prowadzona prywatnie między Katherine Delgado a GM.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Luna

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    • Coś osobistego, hm....
    Odp: [ŚWIAT MROKU] Amor omnia vincit - Katherine Delgado
    « Odpowiedź #735 dnia: Maja 28, 2016, 01:49:09 »
    Wystraszyła się powtórki z przed kilku godzin, więc wyczyściła umysł, wtuliła się w Olivię i zamknęła oczy.
    Belua multorum capitum

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #736 dnia: Maja 28, 2016, 01:53:47 »
    Olivia trzymała Cię, aż całkowicie się nie uspokoiłaś( i będzie trzymać, dopóki będziesz chciała ;) )...
    - Jestem przy tobie... już, córeczko... Będę zawsze, jak tylko mnie będziesz potrzebować... już... ciii..... Wszystko załatwimy.... uspokoimy... Wspólnie nauczymy się kontrolować twoje.. siły... ciii, spokojnie... Już, jestem przy tobie....

Offline Luna

• Użytkownik
    • Coś osobistego, hm....
    « Odpowiedź #737 dnia: Maja 28, 2016, 01:58:17 »
    Kate nie spodobało się to,
    - siły ? Wyjątkowa ? - odrzuciła dłonie i wstała chodząc nerwowo po pokoju,
    - ty też to widzisz, prawda ? Nie jakąś tam Tremere tylko jest coś więcej, wyczuwasz to i starasz się pocieszać ale wiesz, że to nie pomoże - mówiła szybko i głośno.
    Belua multorum capitum

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #738 dnia: Maja 28, 2016, 17:59:30 »
    Olivia wstała i podeszła do Ciebie. Jeżeli się dajesz, ponownie Cię przytula. Jeżeli nie, stoi ciągle. W każdym bądź razie słyszysz - Nie ma nudnych Tremere, każdy na swój sposób jest inny. Ty od początku potrafisz taumaturgię płomienia. Jest to.. wyjątkowe. Większość Tremere uczyło się innych ścieżek, ty przeciwnie - ty jesteś płomieniem. Musisz, bądź musimy dowiedzieć się kim jesteś jeszcze... Staram się pocieszać? Mimo naszych różnic, jestem twoją matką i chcę jak najlepiej dla Ciebie. Możesz tego nie zrozumieć, ale tak już jest...

Offline Luna

• Użytkownik
    • Coś osobistego, hm....
    « Odpowiedź #739 dnia: Maja 28, 2016, 18:42:51 »
    - gdybym była zwykłą Tremere płomienia jak Jane, nie martwiło by mnie go używanie i zgłębianie, tu chodzi o coś więcej. A co jeżeli za życia mogłam tak samo go używać jak teraz ? Jak to się może spotęgować, jakie zagrożenie ze sobą niesie ? Może powinnam przestać i uczyć się innej ? Co jeżeli wcale nie byłam do końca człowiekiem tylko jakąś hybrydą ? Może nawet moi rodzice też nimi byli i ich dopadli a mnie usiłowali i im się nie udało, co jeżeli jestem....potworem w ludzkiej skórze i w końcu co jeżeli wampirza bestia przy tym to pikuś ? - Dalej chodziła po pokoju nie zważając na jej chęci uspokojenia, chodziła i zadawała pytania wyliczając je na palcach, tak jakby oskarżała samą siebie o brak odpowiedzi.
    Belua multorum capitum

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #740 dnia: Maja 28, 2016, 19:18:15 »
    - Nie mów tak o sobie! Nie jesteś potworem! Nigdy, przenigdy tak nie myśl! - zapewniała Cię Olivia - Nie przestawiaj pogłębiać swojej wiedzy! Odchodząc teraz od taumaturgii płomienia stwierdzisz, że to oni, kimkolwiek są wygrają! A szkolenie się dwóch ścieżek naraz jest niesamowite trudne, praktycznie nierealne w tak krótkim czasie... Opowiesz mi, co się stało?

Offline Luna

• Użytkownik
    • Coś osobistego, hm....
    « Odpowiedź #741 dnia: Maja 28, 2016, 19:40:53 »
    Kate się coś przypomniało, coś co od razu można dostrzec, zastanawiała się tylko czy tak jest wszędzie,
    - patrz ! - podwinęła rękawy i pokazała jej wewnętrzne części rąk. Niby nic nadzwyczajnego ale jak się dobrze przyjrzeć można zobaczyć symetryczność żył, wszystkie układały się w esowate kształty,
    - dalej uważasz, że to normalne ? Założę, że na prześwietleniu mam tak zbudowany cały układ krwionośny i nie, to nie efekt przeistoczenia - powiedziała.
    Belua multorum capitum

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #742 dnia: Maja 28, 2016, 19:55:45 »
    Olivia podeszła do Ciebie, chwyciła Cię delikatnie za dłoń i przejechała Ci palcem po ręce. Poczułaś, jak za jej dotknięciem budzi się w tobie płomień i zanika. Tak, jakby to specjalnie robiła. Spojrzała się na Ciebie i zobaczyłaś w jej oczach zrozumienie.
    - Normalne? Nie. Unikalne? Być może. Szukałaś informacji, z czym to może być związane?

Offline Luna

• Użytkownik
    • Coś osobistego, hm....
    « Odpowiedź #743 dnia: Maja 28, 2016, 20:18:02 »
    Wyrwała dłonie i otrzepała jakby z wody po czym schowała je w głębokich rękawach,
    - z moim rodowodem, nie pamiętam nic o nim i o tym kim byli moi rodzice mam tylko te obrazy ale mam przeczucie, że oni wiedzieli, sami mogli być nawet tacy jak ja - powiedziała.
    Belua multorum capitum

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #744 dnia: Maja 28, 2016, 20:37:48 »
    - Obrazy to zawsze coś. Ale rozumiem, że chcesz się sama z tym zmierzyć. Pamiętaj tylko o jednym - nie jesteś sama. Masz mnie, masz Klaudiusza... Może masz Sylvię, chociaż staram się byście się nie spotykały. A czy jeszcze kogoś masz? To zależy tylko od Ciebie i twoich relacji z tą osobą. Nic, nie będę Ci dłużej zawracała głowy. Będę u siebie w gabinecie - po czym rzuciła Ci jeszcze ostatnie matczyne wspomnienie, spojrzała się na dziwną poduszkę i wyszła, zamykając za sobą drzwi...

Offline Luna

• Użytkownik
    • Coś osobistego, hm....
    « Odpowiedź #745 dnia: Maja 28, 2016, 20:41:03 »
    Kate podeszła do ściany, podniosła dziennik i rzuciła go na łóżko i zaczęła się zastanawiać nad kolejnym zabezpieczeniem. Badała strony pod kątem światła, dotyku, szeptu, etc.
    Belua multorum capitum

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #746 dnia: Maja 28, 2016, 20:54:50 »
    Przy dotyku kartki poczułaś, jakby niewidzialny napis był grawerowany... niczym alfabetem Breila, ale coś nietypowego było w nim. Niestety, nie byłaś w stanie dokładnie rozpoznać języka... bo go nie znałaś. Mógł przypominać ten alfabet, a mógł być tylko naśladownictwem.

Co robisz?

Offline Luna

• Użytkownik
    • Coś osobistego, hm....
    « Odpowiedź #747 dnia: Maja 28, 2016, 21:24:43 »
    Koncentruje się na dotyku jedną ręką i z zamkniętymi oczami piszę w notatniku co widzi przez dotyk, później szuka po książkach w biblioteczce czegoś co by temu odpowiadało.
    Belua multorum capitum

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #748 dnia: Maja 28, 2016, 21:52:03 »
    Niestety, nie znając alfabetu wychodziły Ci jakieś gryzmoły. Próbując nawet z komputerem wiedziałaś, że to nic nie da. Mogłaś zakładać, że jest to nietypowy alfabet Breila - w końcu Jane sama stwierdziła, że jest kilka zabezpieczeń...

Co robisz?

Offline Luna

• Użytkownik
    • Coś osobistego, hm....
    « Odpowiedź #749 dnia: Maja 28, 2016, 21:55:08 »
    Zamyka się w bibliotece na dobre, robi dużego drinka, zapala kilka świec i robi sobie dużo miejsca,
    - skoro to inny język to taki ma klucz i trzeba wszystko od początku rozpisać - po czym ze zdań zaczęła selekcjonować głoski i spółgłoski, powtarzane akcenty i rozpisywać alfabet. Robi to dokładnie i przykłada się jak może by rozpisać sobie taką mapę, później przyjdzie czas na kminienie języka.
    Belua multorum capitum