Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [ŚWIAT MROKU] Amor omnia vincit - Katherine Delgado  (Przeczytany 42887 razy)

Opis tematu: Sesja prowadzona prywatnie między Katherine Delgado a GM.

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: [ŚWIAT MROKU] Amor omnia vincit - Katherine Delgado
    « Odpowiedź #720 dnia: Maja 27, 2016, 21:28:14 »
    Chwilę Ci zajęło zebranie odpowiednich przedmiotów do wykonania rytuału. Wróciłaś do pokoju, zamknęłaś drzwi na klucz i przygotowałaś się. Powoli nalałaś oliwy do naczynia, odmierzając tyle ile było w opisie rytuału. Po chwili, gdy poziom oliwy się wyrównał. Po kolei wrzucałaś kartki z kroplą własnej vitae. Wrzuciłaś pierwszą, mówiąc w języku tremere - Siostra - Po chwili wrzuciłaś kolejną kartkę, mówiąc w tym samym języku - Płomień - po czym wrzuciłaś ostatnią, przypominając sobie, jak to powiedziała assamitka - Alttadhiat Alkubraa - po czym wzięłaś pudełko zapałek, zapaliłaś je i wrzuciłaś. Przez chwilę nic się nie działo, po czym płomień zaświecił się na... zielono. Zapalił się dużym ogniem i zgasł, po czym usłyszałaś, że zamki się otworzyły. Twój plan się powiódł! Co robisz?

Offline Luna

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    • Coś osobistego, hm....
    « Odpowiedź #721 dnia: Maja 28, 2016, 00:06:18 »
    Uprzątnęła po rytuale, wyciągnięcia z pudła świeczki i poroznosiła je po kątach. Zabezpieczyła by nic innego się nie zapaliło i po woli każdą zapalała wspominając Jane, dopiero po takim własnym rytuale usiadła na podłodze po turecku, oparła się o ścianę i z lekkim drżeniem rąk, otwiera dziennik.
    Belua multorum capitum

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #722 dnia: Maja 28, 2016, 00:18:33 »
    Po chwili, gdy wciągnęłaś i wypuściłaś powietrze kilka razy, otworzyłaś pierwszą stronę. Twoim oczom ukazał się napis:

Dziennik Jane Monici Barnett - Tremere. Spisywany za życia i nieżycia właścicielki.

Poniżej tego napisu był obrazek Jane, narysowany ołówkiem. Widocznie Jane miała duży talent do rysowania i nie tylko. Odwróciłaś kolejną stronę i zauważyłaś, że dziennik składa się z dwóch rozdziałów - tego jak była człowiekiem, i tego jak była kainitką.

Co robisz, czego szukasz w dzienniku?

Offline Luna

• Użytkownik
    • Coś osobistego, hm....
    « Odpowiedź #723 dnia: Maja 28, 2016, 00:22:08 »
    Chciała ją poznać więc zaczyna od ludzkiej strony.
    Belua multorum capitum

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #724 dnia: Maja 28, 2016, 00:28:06 »
    Otworzyłaś zakładkę w miejscu, gdzie powinna zaczynać się informacja o niej... Tymczasem ukazały Ci się puste kartki. Szybko zaczęłaś kartkować dziennik i praktycznie był on niezapisany... Pusty. Kolejne zabezpieczenie? Coś Ci świta, że Jane mówiła o kilku stopniach zabezpieczenia. Czyżbyś trafiła na kolejny? I jak go zdjąć? Tysiące pytań wpadało Ci do głowy...

Co robisz?

Offline Luna

• Użytkownik
    • Coś osobistego, hm....
    « Odpowiedź #725 dnia: Maja 28, 2016, 00:32:06 »
    - Jane tu twoja córka, czemu twe strony milczą ? - chyba liczyła na myk z drzwiami.
    Belua multorum capitum

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #726 dnia: Maja 28, 2016, 00:40:33 »
    Całkowicie nie spodziewając się odpowiedzi na twoje słowa, usłyszałaś pukanie do drzwi. Po chwili usłyszałaś głoś Olivii - Katherine, masz chwilę? Możemy porozmawiać?

Offline Luna

• Użytkownik
    • Coś osobistego, hm....
    « Odpowiedź #727 dnia: Maja 28, 2016, 00:42:33 »
    Zamknęła dziennik i schowała go pod poduszką, po czym wstała i otworzyła jej drzwi wpuszczając do środka,
    - jasnę...siadaj - wskazała jej miejsce, po czym sama po turecku usiadła na łóżku.
    Belua multorum capitum

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #728 dnia: Maja 28, 2016, 00:45:26 »
    Olivia rozejrzała się po pokoju, zauważyła zapalone świece ale nic nie skomentowała. Usiadła na wyznaczonym miejscu i zapytała:
    - Masz odpowiedzi na dręczące Cię pytania odnośnie dziennika? Ta... Claudia pomogła? I jak Ci minęła reszta nocy?

Offline Luna

• Użytkownik
    • Coś osobistego, hm....
    « Odpowiedź #729 dnia: Maja 28, 2016, 00:47:29 »
    - zamki nie były problemem, teraz muszę rozgryźć ukazywanie się treści, pewnie i na to coś znajdę i tak...pomogła z jednym z symboli a co do reszty nocy ? Hmmm dziwne, Klaudiusz się nie chwalił ? - spytała.
    Belua multorum capitum

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #730 dnia: Maja 28, 2016, 00:49:12 »
    - Milczy jak ściana - odpowiedziała Olivia - Cieszę się że pomogła. Przynajmniej poznasz jaka była naprawdę Jane, oczywiście gdy uda Ci się obejść kolejne zabezpieczenia. Jane była pomysłowa, pewnie nie jedno jeszcze tam odnajdziesz.

Offline Luna

• Użytkownik
    • Coś osobistego, hm....
    « Odpowiedź #731 dnia: Maja 28, 2016, 01:11:19 »
    Kate spojrzała na zegarek i na Olivię, po czym westchnęła i ponieważ była równa godzina, odpaliła wierzę z nastawionym radiem lokalnym i długo czekać nie musiała na dziwną ale treściwą wzmiankę o prawdopodobnie uszkodzonym zaworze z gazem, który kilka godzin temu rozświetlił nocne niebo,
    - też bym nie miała słów, gdyby mnie ktoś o mało co nie ugotował żywcem - po czym opuściła głowę,
    - nie zdziwię się, jak się Książę wścieknie - powiedziała.
    Belua multorum capitum

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #732 dnia: Maja 28, 2016, 01:15:17 »
    - O co ma być Książę wściekły? - spytała zdziwiona Olivia, po czym przysłuchała się wiadomościom. Gdy minęły, wstała, usiadła obok Ciebie i powiedziała:
    - Naprawdę co się stało? Muszę wiedzieć, jeżeli mam Cię chronić przed gniewem Blackburna.

Offline Luna

• Użytkownik
    • Coś osobistego, hm....
    « Odpowiedź #733 dnia: Maja 28, 2016, 01:39:10 »
    - okłamałam radę, nie panuje nad płomieniem w sobie, prawie rozniosłam dzielnicę, do tego przeszłość miesza mi się z teraźniejszością, jestem potworem w ludzkiej skórze. Do mojego przeistoczenia nigdy nie powinno dojść. Nie dość, że nie panuję to o mało co bym ich nie spopieliła - wysunęła dziennik i spojrzała na niego,
    - głupi dziennik, jest pusty - łup w ścianę,
    - każ mnie zgładzić nim kogoś skrzywdzę bezpowrotnie ! - wrzasnęła.
    Belua multorum capitum

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #734 dnia: Maja 28, 2016, 01:45:16 »
    Widząc twój wybuch Olivia przytuliła Cię... mocno, tak jak matka swoją córkę. Usłyszałaś po cichu:
    - Ciii, spokojnie... Już, spokojnie... Jestem tutaj, nic Ci się nie stanie. Nie przy mnie, nie pozwolę na to. Nikomu, niczemu. Już już.... spokojnie... - Olivia starała się Cię uspokoić, wiedziałaś że mogła to zrobić... Assamitka również, ale od niej czułaś matczyną miłość i troskę o swoje dziecko. Kontynuowała - Nie jesteś potworem... jesteś po prostu... wyjątkowa.. już, spokojnie... Pomyśl o czymś miłym.. Coś, co Ci przynosi radość... Na pewno do tej pory na coś bądź kogoś takiego trafiłaś... Ciii, córeczko, cii....