Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [ŚWIAT MROKU] Amor omnia vincit - David Jackson  (Przeczytany 26655 razy)

Opis tematu: Sesja prowadzona prywatnie między Davidem Jacksonem a GM.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: [ŚWIAT MROKU] Amor omnia vincit - David Jackson
    « Odpowiedź #60 dnia: Maja 17, 2016, 23:07:33 »
    - Mmm... z tego co pamiętam, wyglądał mniej więcej tak - odpowiedział na pytanie, omijając ostatnie z pytań.

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    « Odpowiedź #61 dnia: Maja 17, 2016, 23:13:11 »
    - Hmh, to dziwne ale przypomina mi kogoś - odpowiedział Sandor - Nic, sprawdzę ten trop we własnym zakresie. Poza tym widzę, że uciekasz oczami. Co się stało? Jeżeli coś zrobiłeś, muszę wiedzieć jak Cię przed tym zabezpieczyć.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #62 dnia: Maja 17, 2016, 23:23:26 »
    - Noo... więc... - David zawahał się. Nie był pewien czy chce o tym mówić Ojcu. Ostatecznie jednak podjął zaczęty temat:
    - W schronisku zabiłem człowieka. Ochroniarza. Niepotrzebnie... mogłem go ogłuszyć. Ale jakoś tak... pod wpływem chwili... zabiłem go.

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #63 dnia: Maja 17, 2016, 23:37:14 »
    - Pamiętasz może jego imię i nazwisko? Jak wyglądał, ile miał lat? - spytał twój ojciec, wyraźnie lekko poddenerwowany.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #64 dnia: Maja 17, 2016, 23:50:01 »
    - Był... był stary. Chyba już na emeryturze.

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #65 dnia: Maja 17, 2016, 23:53:04 »
    - Nie ułatwiasz mi zadanie, Davidzie - odpowiedział Sandor, po czym wstał i zaczął chodzić po salonie... Po chwili milczenia powiedział:
    - Będziesz musiał na parę nocy pozostać w mieszkaniu. Sprawa musi przycichnąć. Masz pewność, że nikt Cię nie widział? Kamery, świadkowie, cokolwiek? Czym go zabiłeś? Nożem, pistoletem, udusiłeś go?

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #66 dnia: Maja 18, 2016, 00:08:49 »
    - Nie, nikt mnie raczej nie widział... w tamtym pomieszczeniu nie było chyba kamer. A innych ludzi na pewno tam nie było... zabiłem go nożem.

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #67 dnia: Maja 18, 2016, 00:15:04 »
    - Nożem, nożem... - odpowiedział Sandor - tak jak powiedziałem, sprawa musi przycichnąć. Postaram się wybadać, kto będzie zajmował się tym morderstwem. Tak Davidzie, morderstwem. Bo nie uwierzę, że zabicie tego człowieka było jedynym wyjściem. Nic, pożywienie będziesz miał zapewnione, ale przez jedną - dwie noce nie wychylaj się z podziemi. Siedź w Elizjum, badaj kanały. Zostawię Ci motocykl, naucz się też nim jeździć po kanałach. Być może sprawię Ci podobny dla twojego łatwiejszego transportu. Idź już spać, bądź co bądź niedługo świt - po czym sam poszedł do swojej sypialni. Ty również poszedłeś za radą ojca do siebie, po czym rzuciłeś ubranie w kąt i walnąłeś się na wyrko. Usnąłeś.

Opisz swój sen, proszę.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #68 dnia: Maja 20, 2016, 01:02:01 »
    David przemykał ulicą, od cienia do cienia. Mrok rozcinały poświaty lamp. Dotarł do skrzyżowania. Rozejrzał się. Na wprost czy w bok? W bok... to dobra droga. Byle szybko. Trzeba się spieszyć. Drzwi. Trzeba przez nie przejść. Zamknięte? Musi przejść. Da się je wyważyć? Nic z tego. Trzeba przejść! A może wytrychem? Nie... nie ma wytrychu. To bez sensu. Nagle... drzwi same się otworzyły.  Jeszcze głębszy mrok. Nic nie widać. Co to? Głosy...? Tak, to głosy. Rosły w siłę. Przeradzały się w krzyk. "Potwór! Morderca!" Potwór? David obmacał swoje ciało. Potwór. Odmieniec. Łysy, brzydki, zniekształcony. "Morderca" rozległo się w jego głowie jeszcze raz. Wyostrzył wzrok tak jak mógł. To ochroniarz... stary ochroniarz. Krwawi. Posoka wycieka obfitym strumieniem z klatki piersiowej. Mężczyzna upada na ziemię. Jego głowa... odłącza się od zwłok i turla się w stronę Davida. "MORDERCA" zdaje się wybrzmiewać. Coraz głośniej i głośniej...

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #69 dnia: Maja 20, 2016, 01:19:25 »
    Obudziłeś się z krzykiem na ustach. Rozejrzałeś się nerwowo i zauważyłeś, że jesteś w znanym Ci pokoju mieszkania Sandora. Ale czy to prawda? A może to ułuda. Wstałeś szybko i zacząłeś dotykać meble. Czyli jednak to nie ułuda. Gdy stałeś tak przed szafą, drzwi do pokoju otworzyły się i wszedł twój ojciec. Gdy Cię zobaczył, powiedział:
    - Noo, widzę że tak się przejąłeś swoim morderstwem, że postanowiłeś wpaść w lekki letarg. Spałeś kilka dni, synu. Ale nic, pociągnąłem za odpowiednie sznurki tu i tam i śledztwo pójdzie gdzieś w martwe tory. Co nie znaczy, że z twoim wyglądem możesz paradować po ulicy - po czym się zaśmiał.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #70 dnia: Maja 20, 2016, 01:59:02 »
    - Powiedzmy, że już się domyśliłem - odparł. Nigdy nie przykładał specjalnej uwagi do swojego wyglądu i tego, co inni ludzie o nim sądzą, ale świadomość bycia innym nie tylko dla ludzi, ale też dla reszty wampirów nie napawała go pozytywnymi uczuciami. Chcąc pozbyć się niezbyt miłych myśli, postanowił podjąć inny temat:
    - A z tym motocyklem, to jak będzie?

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #71 dnia: Maja 20, 2016, 07:23:26 »
    - A co, chciałbyś mieć własny? - spytał Sandor, opierając się o ramę drzwi - Tak Ci śpieszno, by ścigać się z wagonami metra? Być może jest, być może go nie ma. Zależy, co planujesz zrobić.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #72 dnia: Maja 20, 2016, 13:10:33 »
    - Przede wszystkim chciałbym wyrobić się w jeździe w metrze. Umiem jeździć motocyklem, ale zgaduję że jazda tutaj trochę się różni.

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #73 dnia: Maja 20, 2016, 13:16:27 »
    - Cóż, najlepiej uczyć się na błędach. Ale owszem, mój motocykl został... zmodyfikowany - odpowiedział - W podziemiach nie ma sensu rozwijać ogromnych prędkości. Liczy się przede wszystkim przyspieszenie, zwrotność oraz natychmiastowa ocena sytuacji. Tutaj nie ma miejsca na błędy. Raz źle ocenisz sytuację i możesz nie dożyć następnej nocy, gdy wagon metra wciągnie Cię pod siebie. Mapę którą dostałeś ode mnie powinieneś znać na pamięć. Są również tam zaznaczone miejsca, gdzie spokojnie możesz wyjechać na powierzchnię. Przygotuj się odpowiednio, przede wszystkim ubierz się. Zaczekam na Ciebie na "zewnątrz" - po czym obrócił się i wyszedł z pokoju...

Co robisz?

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #74 dnia: Maja 20, 2016, 13:40:40 »
    David ubrał się i wyciągnął mapę z kieszeni. Uważnie przyjrzał się jej, starając się zapamiętać wszystkie ważne miejsca, przede wszystkim bezpieczne wyjazdy.