Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [ŚWIAT MROKU] Amor omnia vincit - David Jackson  (Przeczytany 26679 razy)

Opis tematu: Sesja prowadzona prywatnie między Davidem Jacksonem a GM.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: [ŚWIAT MROKU] Amor omnia vincit - David Jackson
    « Odpowiedź #45 dnia: Kwietnia 22, 2016, 16:28:13 »
    - Vitae? Chyba... - David już miał odpowiedzieć, że nie, gdy zdał sobie sprawę jak bardzo jest zmęczony i głodny po walce, a później pomocy Kaulderowi.
    - ... tak. To była ciężka noc. A więc zasadniczo, badałem z tym, no, Kaulderem, innym wampirem, dach budynku naprzeciw klubu - David postanowił pominąć wstydliwy dla niego początek ich znajomości - i wtedy rzuciły się na nas jakieś dwa dziwne psy. Kaulder spadł z dachu i został pogryziony. Ja sobie poradziłem i zabiłem jednego z tych psów, ale on wtedy... po prostu rozsypał się w proch. Co to za stworzenie było? - zapytał.

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    « Odpowiedź #46 dnia: Kwietnia 22, 2016, 16:37:04 »
    Sandor podszedł do lodówki, wyciągnął z niej butelkę i podał Ci ją. Na pytanie odpowiedział:
    - Podejrzewam ghula. Widzisz, nie tylko ludzi można zamieniać w "niewolników". Również i zwierzęta. A jeżeli rozsypał się w proch, to znaczy że zadałeś mu cios w serce na tyle silny, że rozpadło się ono. Widocznie pies był hodowany do walki. Na mój nos pachnie to Sabatem i magią. Powinieneś z kimś to skonsultować, najlepiej z klanu Tremere. Oni się znają na magii i mogą Ci co nieco powiedzieć. No i w mieście grasują bandy Sabatu. Na dworcu przy King Street doszło do ataku. Nie wiem jeszcze kto kogo zaatakował, ale dla mediów ludzi poszło w świat, że to znowu Al Kaida uderzyła. Wyśpij się Davidzie. Następnego wieczoru może się nie zobaczymy od razu, mam spotkanie z Mikiem. Pewnie będzie spotkanie na temat poczynań Sabatu. Ale nic, masz swoje "zadanie", że tak się wyrażę. Dobranoc Davidzie - po czym wstał i poszedł do swojej sypialni. Gdy osuszyłeś butelkę do zera [odzyskałeś 3 pkt krwi] poczułeś się mocno senny. Ledwo doczłapałeś się do swojego pokoju. Zdążyłeś tylko ściągnąć bluzę z koszulką oraz odłożyłeś broń na szafkę nocną i padłeś jak kłoda. Zasnąłeś...

KONIEC NOCY DRUGIEJ

Obudziłeś się w miarę wypoczęty. Owszem, gdy wstałeś usłyszałeś echo metra przejeżdżającego z normalną prędkością, lecz pod ziemią dobrze niosło dźwięk. Przypomniałeś sobie, że twój ojciec miał udać się w swoich sprawach, a ty też miałeś coś do zrobienia. Wstałeś, ubrałeś się w swoje ciuchy, zabrałeś sprzęt.

Co robisz?

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #47 dnia: Kwietnia 22, 2016, 16:48:37 »
    David postanowił zacząć od analizy efektów walki. Dokładnie przygląda się, czy ubranie nie jest zakrwawione lub nie ma w nim dziur, w końcu wczoraj, gdy był świeżo po walce, mógł nie zobaczyć wszystkiego. Następnie sprawdza swojego Rugera, jeśli nie jest przeładowany, to przeładowywuje go. Na koniec ogląda swój nóż, jest zapewne ubrudzony zwierzęcą krwią, więc go czyści. Kiedy dokładnie zbada już stan swojego ekwipunku, postanawia dotrzeć do Elizjum. Na pewno znajdzie się tam jakiś przedstawiciel klanu Tremere - stwierdził w myślach. Tylko jak poznać, który wampir jest z którego klanu? No... i oby nie pamiętali wczorajszego zdarzenia sprzed wejścia do komnaty Księcia...

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #48 dnia: Kwietnia 22, 2016, 16:55:17 »
    Po głębszej analizie stwierdzasz, że ubranie jest całe. Ot, gdzieniegdzie jeszcze lekko opylone, ale strzepnąłeś je porządnie i było "prawie" jak nowe. Chwilę Ci zajęło sprawdzenie pistoletu, doładowałeś amunicję do magazynku, zabezpieczyłeś go i schowałeś do kabury. Nóż o dziwo nie był mocno zachlapany, lecz starannie wytarłeś go z krwi i naostrzyłeś go odpowiednio. Będąc gotowy i zastanawiając się nad swoim pytaniem zauważyłeś, że są dodatkowe klucze do mieszkania oraz mapa. Pewnie twój ojciec zostawił Ci zapasowy komplet byś miał na własność. Wziąłeś wszystko, po czym wyszedłeś z mieszkania i zamknąłeś drzwi. Zauważyłeś, że nie ma motocyklu, widocznie Sandor go wziął. Wyposażony w mapę podziemia miasta skierowałeś się w stronę Elizjum. Bez większych przygód dotarłeś do znajomych Ci wrót po czterdziestu minutach. Spojrzałeś na zegarek, dochodziła 22:00. Gdy wszedłeś do podziemnego Elizjum zauważyłeś, że nad barem świeci się czerwone światło, czyli w Elizjum są przedstawiciele ludzi.

Co robisz?

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #49 dnia: Kwietnia 22, 2016, 17:01:26 »
    David trochę zmarkotniał na widok światła, bo niespecjalnie wiedział co w takiej sytuacji zrobić. W końcu postanowił zamówić coś do picia i poczekać, aż lampa zmieni kolor.

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #50 dnia: Kwietnia 22, 2016, 17:11:32 »
    Gdy przysiadłeś przy barze podszedł do Ciebie barman, który obsługiwał Cię wczoraj. Zamówiłeś drinka, po czym podał Ci go. Gdy podążył za twoim spojrzeniem w kierunku lampki zapytał:
    - Ma pan coś do przekazania na powierzchnię?

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #51 dnia: Kwietnia 22, 2016, 17:27:25 »
    Davida zaskoczył taki obrót spraw, ale ucieszył się, że sprawy same się rozwiązały w tak prosty sposób.
    - Owszem. Pilnie potrzebny mi jest jakiś Tremere - powiedział barmanowi.

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #52 dnia: Kwietnia 22, 2016, 17:29:54 »
    Barman sięgnął po słuchawkę telefonu, po czym porozmawiał chwilę przez nią i ją odłożył. Po chwili powiedział:
    - Niestety, aktualnie nie ma nikogo z klanu Tremere. Czy jeszcze jakoś pomóc?

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #53 dnia: Kwietnia 22, 2016, 17:48:35 »
    - Nieee... w takim wypadku, to już nieważne - stwierdził zrezygnowany David i powrócił do picia. Nagle wpadł na pomysł.Przecież wczoraj dostałem numer do Kauldera! Już po chwili wybierał numer na swoim telefonie.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 22, 2016, 18:09:04 wysłana przez Lew »

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #54 dnia: Kwietnia 22, 2016, 18:11:23 »
    Przejście do tematu wspólnego.

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #55 dnia: Maja 17, 2016, 18:02:39 »
    Wróciłeś Davidzie do Elizjum, oczywiście musiałeś przejść chwilę kanałami i znalazłeś się w części podziemnej. Nad barem zapalona była czerwona lampka, a przy samym barze spostrzegłeś swojego ojca, który siedział sam i popijał jakiś napój. Praktycznie poza nim i barmanem nikogo więcej nie było.

Co robisz?

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #56 dnia: Maja 17, 2016, 18:13:38 »
    David podszedł do Ojca i powiedział:
    - Byliśmy w tym schronisku... eksperymentują tam na tych psach i robią z nich ghule. Widziałem tam jakiegoś dziwnego kainitę, chyba z Sabatu. Trzeba chyba dać Księciu znać? - zapytał.

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #57 dnia: Maja 17, 2016, 19:22:00 »
    - Nie dzisiaj - odpowiedział twój ojciec - dzisiaj już Księcia nie ma w Elizjum, pewnie szykuje się do snu. My też powinniśmy. Jutro z wieczora zaczniesz prowadzić śledztwo... Poza tym skąd wiesz, że jest z Sabatu? Wyróżniał się czymś? Zresztą, nie rozmawiajmy o tego tematach tutaj, pogadamy o tym na spokojnie w mieszkaniu - po czym wstał, uregulował rachunek i poprowadził Cię do wyjścia. Wsiedliście na motocykl i ponownie efektownie dotarliście do domu. Siedliście w salonie i spytał:
    - Mamy jeszcze chwilę, możemy pogadać o tym kainicie. Co robił, jak wyglądał?

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #58 dnia: Maja 17, 2016, 22:44:13 »
    - No, właściwie to tylko przyglądał się, jak weterynarz wstrzykiwał coś tylko psom, a potem podał im swoją krew... ale wyglądał tak... hmm... trochę jak mężczyzna z opisu Kauldera. I... jakby to powiedzieć... tak jakby wyczułem, że jest zły... to znaczy właściwie nie wyczułem, tylko... mmm... odniosłem takie wrażenie - zakończył kulawo, plącząc się w swoich słowach.

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #59 dnia: Maja 17, 2016, 22:50:26 »
    - Jak wyglądał? Zapamiętałeś coś z jego wyglądu? Cechy charakterystyczne, chód? Poza tym widzę, że coś Cię trapi. Wygadasz się swojemu ojcu, czy wolisz pozostawić to by Ci ciążyło? - spytał Sandor.