Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Powszechny dostęp do broni palnej

Jestem za
    Jestem przeciw

Autor Wątek: Prawo do posiadania broni  (Przeczytany 27886 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Prawo do posiadania broni
    « Odpowiedź #150 dnia: Kwietnia 16, 2016, 16:04:59 »
    Poruszyłeś ciekawe zagadnienie huthcie. O ile rządy PiSu można pejoratywnie i stereotypowo przyrównać do rządów typowych Januszy (poczciwi, swojscy ale do bólu głupi w tym co robią) To są dwie podstawowe zalety ich rządów. Po pierwsze została zarzucona w głównym nurcie - liberalna narracja cofająca nas kilka tysięcy lat wstecz w rozwoju (tj. feminizmy i inne gendery) co jest na plus pod względem propagandowym. Druga zaleta to PiS, który z oszalałą wygłodniałą dziką chęcią rzucił się na wszelkiego rodzaju posady robi w ten sposób paradoksalnie dobrą robotę, która przy okazji może zaplusować później. To jest -  przy okazji obsadzania swoich na stołkach - zrzuca z nich postmagdelenkowców.

I o ile sam proceder jest godny najwyższej pogardy. Co jest w sumie na marginesie zmartwieniem zaślepionych wyznawców retoryki wojny polsko-polskiej szczególnie po stronie PiSu (na forum modelowe przykłady to dyktator i adriankowaty) Wyborców PiSu, którzy nie dość, że zostali okłamani i ani kwoty wolnej, ani emerytur ani obietnicy niwelowania kadry urzędniczej nie zaświadczyli (kadra się zwiększyła) To o tyle ma to jeden zasadniczy plus. A myśleć jak wiadomo trzeba długofalowo a jakie informację daję nam ten proceder i co z tego może wyniknąć?

Otóż to o czy napisał swego czasu Ziemkiewicz, PiS robiąc wyłom w postmagdalenkowym układzie robi miejsca na prawdziwe antysystemowe ruchy, które dojdą do głosu po upadku PiSu. PiS pożre swój ogon prędzej czy później a Nowoczesna ani Razem to nie są ruchy, które będą w stanie wypełnić próżnie po dublecie PO-PiS. A jak już raz układ kolesiostwa zostanie zburzony i nadkruszony to łatwiej będzie zburzyć nowy, który tak mocno już nie okrzepnie. No i to w sumie nasza jedyna nadzieja.

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    « Odpowiedź #151 dnia: Kwietnia 17, 2016, 17:13:00 »
    Ja tu tylko to prawilnie zostawię.

Swoją droga, polecam wszystkie filmy od Gun TV.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #152 dnia: Kwietnia 17, 2016, 18:59:05 »
    Bardzo ciekawy i rzeczowy materiał. No ale ludzie pokroju adriankowatego nadal będą bełkotać. Tak się kończą rządy parszywych socjalistów pokroju Bieńkowskiej, PiSu czy chociażby Piłsudzkiego. Brak broni i poprzez to ubezwłasnowolnienie ludzi.

Btw. W filmiku koleś mówi o prawie do bronii w Rosji. Sprawdziłem. W Rosji można mieć broń z ostrą amunicją do obrony. Od 2015.

NO I GDZIE TE MASAKRY !?!!?!?!??!

Offline Mongol

• Użytkownik
    • Piwa: -8
    • For the Horde
    « Odpowiedź #153 dnia: Maja 03, 2016, 14:37:31 »
    Pytanie też gdzie jest granica. Bo argument o ubezwłasnowolnieniu ludzi, że tak powiem, leży. Prawo zawsze ogranicza ludzką wolność bo jest to umowa społeczna. Kiedy się zalegalizuje broń palną, będzie chciano legalizacji czołgów. Kiedy się zalegalizuje czołgi, będzie chciano legalizacji bomb atomowych. Gdzie jest granica? Bo może granicą są już pistolety.

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    « Odpowiedź #154 dnia: Maja 03, 2016, 16:52:18 »
    Pytanie też gdzie jest granica. Bo argument o ubezwłasnowolnieniu ludzi, że tak powiem, leży. Prawo zawsze ogranicza ludzką wolność bo jest to umowa społeczna. Kiedy się zalegalizuje broń palną, będzie chciano legalizacji czołgów. Kiedy się zalegalizuje czołgi, będzie chciano legalizacji bomb atomowych. Gdzie jest granica? Bo może granicą są już pistolety.

Widać, że dla niektórych granicą powinno być podwórko, bo dostęp do Internetu jest za dużym wyzwaniem i dobrocią...

Offline Mongol

• Użytkownik
    • For the Horde
    « Odpowiedź #155 dnia: Maja 03, 2016, 17:07:50 »
    Widać, że dla niektórych granicą powinno być podwórko, bo dostęp do Internetu jest za dużym wyzwaniem i dobrocią...
    Fakt. Niektórzy nie potrafią odpowiedzieć na proste pytanie i wolą odwracać kota ogonem. Internet nie jest dla wszystkich.

Offline Bojar

• Użytkownik
    • Piwa: 354
    • A proper wife should be as obedient as slave
    « Odpowiedź #156 dnia: Maja 03, 2016, 17:13:38 »
    Jak cię stać na czołg to sobie go kup... Jak chcesz sobie kupić działko przeciwlotnicze to sobie je kup. O ile nie ma zagrożenia z twojej strony dla reszty społeczeństwa to powinieneś sobie móc kupić co chcesz. Z atomówkami podobnie tylko kontrola większa i tyle...

Wiem mój radykalny pro-militaryzm razem z potrzebą wolności się tu odezwał :D

Offline beanshee

• Użytkownik
    • Piwa: 175
    « Odpowiedź #157 dnia: Maja 03, 2016, 18:05:52 »
    Mongol, aż walnęłam facepalma. Broń obywatel powinien posiadać do (uwaga, zaskoczenie) obrony osobistej. Do tego czołg jest raczej nieprzydatny. Atomówka tym bardziej. Tworzysz tak wydumane problemy że Ockham z wrażenia brzytwą się pociął.
    Łowy zaczęte! Bij, kto w Boga wierzy!
    I grzmij: "Bóg, Anglia, król i święty Jerzy!"

Offline Mongol

• Użytkownik
    • For the Horde
    « Odpowiedź #158 dnia: Maja 03, 2016, 18:29:26 »
    Mongol, aż walnęłam facepalma. Broń obywatel powinien posiadać do (uwaga, zaskoczenie) obrony osobistej. Do tego czołg jest raczej nieprzydatny. Atomówka tym bardziej. Tworzysz tak wydumane problemy że Ockham z wrażenia brzytwą się pociął.
    Jest to problem ponieważ istnieją tacy libertarianie dla których nielegalność posiadania i obrotu uranem jest "socjalizmem", "faszyzmem". "lewactwem" i wszystkim co najgorsze w retoryce skrajnych leseferystów.

Offline beanshee

• Użytkownik
    • Piwa: 175
    « Odpowiedź #159 dnia: Maja 03, 2016, 18:31:14 »
    Ale teraz opisujesz pewną skrajność. Bardzo wąską, mieszczącą się w granicach błędu statystycznego. A więc nie liczącą się w dyskusji. Idąc tym tokiem rozumowania każdą ideę można sprowadzić do absurdu.
    Łowy zaczęte! Bij, kto w Boga wierzy!
    I grzmij: "Bóg, Anglia, król i święty Jerzy!"

Offline Mongol

• Użytkownik
    • For the Horde
    « Odpowiedź #160 dnia: Maja 03, 2016, 18:37:08 »
    Ale teraz opisujesz pewną skrajność. Bardzo wąską, mieszczącą się w granicach błędu statystycznego. A więc nie liczącą się w dyskusji. Idąc tym tokiem rozumowania każdą ideę można sprowadzić do absurdu.
    Cieszy mnie jeśli jest to faktycznie taki margines jak twierdzisz.

Offline Bojar

• Użytkownik
    • Piwa: 354
    • A proper wife should be as obedient as slave
    « Odpowiedź #161 dnia: Maja 03, 2016, 18:50:35 »
    Ja się do takiego marginesu łapię, ale jak mówię jestem ultrasem pod względem poglądu na dostęp do militariów :P Ale w beanshee ładnie opisała to jak to rzeczywiście wygląda.

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #162 dnia: Maja 03, 2016, 18:58:14 »
    Dyskutujmy poważnie. Nie można propagować swoich lęków i urojeń oraz usprawiedliwiać kompletnej stagnacji obawą przed całkowitą i ekstremalną zmianą doktryny. Ułatwienie dostępu do broni palnej nie spowoduje militaryzacji przedszkolaków ani tym bardziej atomowego wyścigu zbrojeń między sąsiadami. Tak samo jak dopuszczenie do sprzedaży środków antykoncepcyjnych nie spowoduje legalizacji zoofilii ani upowszechnienia ekstremalnej nekrofilii. Ekstrapolowanie skutków niewinnych akcji zostawmy radykalnym islamistom, którzy zauważyli że pozwolenie kobietom na kierowanie samochodami wpłynie niechybnie na upowszechnienie homoseksualizmu.

Offline Haazheel

• Użytkownik
    • Piwa: 17
    « Odpowiedź #163 dnia: Maja 03, 2016, 22:46:41 »
    Patrząc na to co się dzieje na świecie, i w Polsce, to ja wolę mieć do obrony bron palną. Przykładowo wchodzi mi do domu jakiś s.....n z gnatem w ręku a ja nie mam nic czym mógł się bronić. Zakaz posiadania broni jest dla mnie wielką pomyłką, bo zwykły obywatel w sytuacji zagrożenia nie ma prawa nic zrobić tylko patrzeć jak oprawca bezkarnie plądruje dom albo co gorsza robi krzywdę mojej rodzinie. Mnie posiadanie broni dałoby świadomość że nie jestem bezbronny i mogę dać szanse na bezpieczeństwo bliskim, jeśli mnie samemu może grozić śmierć.

Offline rasterus

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #164 dnia: Maja 04, 2016, 01:36:45 »
    Wiele osób chyba za dużo oglądało westernów. Posiadanie broni, a umiejętność jej użycia to dwie różne sprawy. Jakoś, żeby wyszkolić specjalistów z oddziałów specjalnych trzeba długiego czasu, żeby bez wahania używali broni. Dwa, że bandyci napadający kogoś,  gdy wiedzą, że ktoś ma broń to stosują brutalniejsze środki. Bandyta jest bardziej zdeterminowany i strzeli, nie każdy z broniących będzie miał odwagę strzelić. Jeśli dwie strony wyciągają broń to musi paść strzał.