Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Puchar Polski 2016 - temat ogólny  (Przeczytany 36430 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline blackhawk

• Użytkownik
    • Piwa: 60
    Odp: Puchar Polski 2016 - temat ogólny
    « Odpowiedź #210 dnia: Września 23, 2016, 22:39:44 »
    Nie rozumiem za bardzo o co tyle dyskusji to raczej normalne, że się banuje za takie odzywki. Całej dramy na meczu nie widziałem, ale ten tekst chyba wszystko o nim mówi. Takie wybielanie go na siłę trochę jest bezzasadne, zwłaszcza przez kogoś kto miał lepsze wyskoki w swojej karierze.
    ENL III
    NC 2012
    PP 2012
    PP 2014
    PP 2015
    SNL 2
    WMT 2
    PP 2016

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #211 dnia: Września 23, 2016, 22:40:32 »
    Nabijamy statystyki wyświetleń za poprzednie lata. Wszystko pod kontrolą.

Dokładnie.

Na tawernie jest miejsce zarówno na igrzyska dla plebu jak i na strefę dla sfer wyższych (dyskusje kulturalne) Polecamy wszechstronną tawernę, chociaż te streamowanie warbanda dla Chińczyków wydaję się genialnym pomysłem na biznes...

Offline Wojownik

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #212 dnia: Września 23, 2016, 22:40:54 »
    Kieszonkowe wydaje na nowe ID po tym jak jest banowany za idiotyzm :v

Ganczo dodaj mnie na steam wysłałem ci zaproszenie :)

Offline Wojownik

• Użytkownik
    « Odpowiedź #213 dnia: Września 23, 2016, 22:44:03 »
    Nie rozumiem za bardzo o co tyle dyskusji to raczej normalne, że się banuje za takie odzywki. Całej dramy na meczu nie widziałem, ale ten tekst chyba wszystko o nim mówi. Takie wybielanie go na siłę trochę jest bezzasadne, zwłaszcza przez kogoś kto miał lepsze wyskoki w swojej karierze.

I tak ch***o komentowali ja z ganczem byśmy to lepiej zrobili na czacie

Drugi raz cenzurujemy Ci wulgaryzm. Następny będzie warn. // Dyktator
    « Ostatnia zmiana: Września 23, 2016, 22:47:04 wysłana przez Dyktator »

Offline Sarracen_Sebek

• Użytkownik
    • Piwa: 33
    « Odpowiedź #214 dnia: Września 23, 2016, 22:49:56 »
    Po co to wszystko za miesiąc i tak nikt nie będzie o tym pamiętał i miał wyjebane na to co było. A tak miedzy nami to cała ta drama jest żałosna. Po co do komentowania wbija 4-5 osób a i tak pewnie 2 osoby rozmawiają. Jak ktoś chce pooglądać mecz to jest stream przecież nie trzeba siedzieć na serwie. Na EU zawsze komentuje 2-3 osoby a tutaj nagle kółko teatralne na serwerze. Nie obchodzi mnie prywatna spina miedzy Prusakiem i Dyktatorem ale teksty o statach sięgają nie dna ale już mułu na tym dnie. Czasami osoba co nie ma killi robi więcej niż ktoś kto fraguje i ma topki. Dopiero minął tydzień a drama jest 100 razy większa niż rok temu. Strach pomyśleć co będzie jak ktoś kto marzy o finale w nim nie zagra i będzie szukał teorii spiskowych.

Offline FaustGoesInDry

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #215 dnia: Września 23, 2016, 22:50:45 »
    Siema, nie mam zamiaru się tłumaczyć czy przepraszać, więc jeśli ktoś na to liczył to może już przestać czytać.

Opowiem tylko po krótce jak wyglądała sytuacja z mojej strony - od dawna mój dobry przyjaciel Denios opowiadał mi o Pucharze Polski, o graczach i o szansach poszczególnych drużyn na zwycięstwo. Nie znałem się na drużynach, na zasadach turnieju, ale gdy usłyszałem, że pierwszy mecz drużyny Deniosa będzie z Saracens, to hype udzielił się również mi. Chciałem go zobaczyć, a że jestem okazjonalnym streamerem, to Denios zapytał organizatora czy mogę to skomentować - kiedy dowiedziałem się że tak, reaktywowałem konto na twitchu i razem z kilkoma osobami między innymi Teo i Hogatym, skomentować to starcie na żywo. Wzmocniłoby to rangę turnieju i dało jakikolwiek rozgłos, bo do tej pory była to impreza całkowicie zamknięta dla szerszej widowni. Stało się, zrobiliśmy stream meczu, ale najwyraźniej organizatorowi nie spodobał się nasz komentarz, w końcu stawialiśmy na SRC, a przegrali i chyba w tym był problem, raczej to obśmialiśmy, bo co to za stream, na którym nie można wyrazić opinii, obstawić wyniku etc.? No, ale trudno, niedługo następny mecz 0RTALI0Nu, nie będziemy wyśmiewać nikogo za jego własne zasady, nawet jeśli są głupie. Drugi meczyk przebiegł też po maśle, miałem niestety niespodziewany remont i nie mogłem komentować, ale operowałem kamerą, a komentarzem zajęli się moi kompani. Mieliśmy jeszcze czas więc postanowiliśmy nie przerywać i obejrzeć następny mecz. Co tym razem? - Denios przekazuje mi wiadomość, że 4 komentatorów to za dużo, ktoś ma wyjść. ŚWIETNIE - zaprosiłem do komentowania meczu moich dobrych kolegów, ludzi którzy mogą coś wnieść do tego komentarza tylko po to, żeby ich teraz wywalić. Kiedy kazano mi wyjść skwitowałem to krótkim pozdrowieniem organizatora i opuściłem turniej na dobre. Co tutaj czytam to dorobiona ideologia po fakcie, sytuacja która wydarzyła się w danym kontekście jest przez was pokazywana w narracji stojących na straży prawa organizatorów (PRAWA NIESPISANEGO) i atakujących ich dzikich komentatorów z podstawówki.
    Cieszę się, że turniej o nazwie PUCHAR POLSKI jest tak dobrze zorganizowany i zamknięty, bo ktoś mógłby jeszcze coś o nim złego powiedzieć. Ta imprezka powinna się nazywać PUCHAR TAWERNY, skoro najlepszy serwer do gry turniejowej nie utrzyma 20 osób.

To tyle z mojej strony. Jak to powiedział dunkey w swoim filmie "IM DONE WITH LEAGUE OF LEGENDS" cytuję -"this company doesn't apreciate me at all", mogę to tylko sparafrazować w "this dyktator doesn't appreciate me at all".

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #216 dnia: Września 23, 2016, 22:53:33 »
    Tematu tego streamu nie poruszę, bo uważam że wszystko co mogło być tu poruszone już poruszone zostało, a teraz wałkujemy jedynie to samo, tyle że w różnej aranżacji i na 100 różnych sposobów. Wrócę za to jeszcze do tematu serwerów. Owszem, nie są najlepsze - szczególnie w porównaniu do tych, jakie mamy na WMT. Ale naszym sponsorem nie jest Razer czy T-Mobile. Serwery stoją za pieniądze moje i jurdasa, takie na jakie nas stać. Magicznie lepszych dziesięciu wam nie wyczarujemy. Jeśli chcecie koniecznie mieć lepsze, to mogliście swoje pieniądze zainwestować, kiedy Dyktator pisał przed startem PP, że będą potrzebne. I nie jest to jakaś pogardliwa czy ironiczna uwaga, tylko poważna sugestia, bo PP nie jest oficjalnym turniejem TW, tylko części community WB, która sama musi jego organizację sfinansować.
    A wszystkim wypowiadającym się tu polecam puścić sobie Everybody Loves The Sunshine Roya Ayersa, tak w ramach wyczilowania, bo niektórym się przyda.
    « Ostatnia zmiana: Września 23, 2016, 23:05:01 wysłana przez Lew »

Offline Ganczo

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Napoleon jest moim ulubionym wodzem
    « Odpowiedź #217 dnia: Września 23, 2016, 22:55:05 »
    TFW najwieksze retardy crpga pisza cos o kulturze, rozglosie etc etc xD
    To już ja i moja napinka na GO trzymala wiekszy poziom, bo chociaz nie wyzywalem ich na serwerze tylko atakowalem o 4 rano wioski ze 100 troopsami. Wezcie sie nauczcie dramy krecic, leszcze. Ive, wez no ich jeszcze obsmiej i idziemy grac w bierki

Cytat: Moontor
    Powód porażki tego turnieju wypatruję we własnej osobie dlatego postanowiłem już nigdy więcej nie organizować żadnych turnieji na NW.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #218 dnia: Września 23, 2016, 22:58:16 »
    Siema, nie mam zamiaru się tłumaczyć czy przepraszać, więc jeśli ktoś na to liczył to może już przestać czytać.

Opowiem tylko po krótce jak wyglądała sytuacja z mojej strony - od dawna mój dobry przyjaciel Denios opowiadał mi o Pucharze Polski, o graczach i o szansach poszczególnych drużyn na zwycięstwo. Nie znałem się na drużynach, na zasadach turnieju, ale gdy usłyszałem, że pierwszy mecz drużyny Deniosa będzie z Saracens, to hype udzielił się również mi. Chciałem go zobaczyć, a że jestem okazjonalnym streamerem, to Denios zapytał organizatora czy mogę to skomentować - kiedy dowiedziałem się że tak, reaktywowałem konto na twitchu i razem z kilkoma osobami między innymi Teo i Hogatym, skomentować to starcie na żywo. Wzmocniłoby to rangę turnieju i dało jakikolwiek rozgłos, bo do tej pory była to impreza całkowicie zamknięta dla szerszej widowni. Stało się, zrobiliśmy stream meczu, ale najwyraźniej organizatorowi nie spodobał się nasz komentarz, w końcu stawialiśmy na SRC, a przegrali i chyba w tym był problem, raczej to obśmialiśmy, bo co to za stream, na którym nie można wyrazić opinii, obstawić wyniku etc.? No, ale trudno, niedługo następny mecz 0RTALI0Nu, nie będziemy wyśmiewać nikogo za jego własne zasady, nawet jeśli są głupie. Drugi meczyk przebiegł też po maśle, miałem niestety niespodziewany remont i nie mogłem komentować, ale operowałem kamerą, a komentarzem zajęli się moi kompani. Mieliśmy jeszcze czas więc postanowiliśmy nie przerywać i obejrzeć następny mecz. Co tym razem? - Denios przekazuje mi wiadomość, że 4 komentatorów to za dużo, ktoś ma wyjść. ŚWIETNIE - zaprosiłem do komentowania meczu moich dobrych kolegów, ludzi którzy mogą coś wnieść do tego komentarza tylko po to, żeby ich teraz wywalić. Kiedy kazano mi wyjść skwitowałem to krótkim pozdrowieniem organizatora i opuściłem turniej na dobre. Co tutaj czytam to dorobiona ideologia po fakcie, sytuacja która wydarzyła się w danym kontekście jest przez was pokazywana w narracji stojących na straży prawa organizatorów (PRAWA NIESPISANEGO) i atakujących ich dzikich komentatorów z podstawówki.
    Cieszę się, że turniej o nazwie PUCHAR POLSKI jest tak dobrze zorganizowany i zamknięty, bo ktoś mógłby jeszcze coś o nim złego powiedzieć. Ta imprezka powinna się nazywać PUCHAR TAWERNY, skoro najlepszy serwer do gry turniejowej nie utrzyma 20 osób.

To tyle z mojej strony. Jak to powiedział dunkey w swoim filmie "IM DONE WITH LEAGUE OF LEGENDS" cytuję -"this company doesn't apreciate me at all", mogę to tylko sparafrazować w "this dyktator doesn't appreciate me at all".

Postreamowałeś - super. Na ostatnim streamie poproszono Cię o zredukowanie kadry bo serwer nie wyrabia takie mamy warunku. Do tego nawet bez tego mogą o to poprosić. Ty wypiąłeś się i obraziłeś się jak dzieciak - cóż Twoja strata. A mogłeś sobie po prostu streamować i by było spoko. A wyzywanie nas od zaścianka gdy gramy dla przyjemności na grze, która ma 8 lat? Co ty chcesz promować człowieku? :D Doceniamy, że chciałeś postreamować dla naszej sceny bo to do nas to idzie. Żaden stream Ci nie przekroczy 100 ludzi (przy najlepszych wiatrach) Bądźmy poważni.

Offline Ganczo

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Napoleon jest moim ulubionym wodzem
    « Odpowiedź #219 dnia: Września 23, 2016, 22:59:58 »
    Postreamowałeś - super. Na ostatnim streamie poproszono Cię o zredukowanie kadry bo serwer nie wyrabia takie mamy warunku. Do tego nawet bez tego mogą o to poprosić. Ty wypiąłeś się i obraziłeś się jak dzieciak - cóż Twoja strata. A mogłeś sobie po prostu streamować i by było spoko. A wyzywanie nas od zaścianka gdy gramy dla przyjemności na grze, która ma 8 lat? Co ty chcesz promować człowieku? :D Doceniamy, że chciałeś postreamować dla naszej sceny bo to do nas to idzie. Żaden stream Ci nie przekroczy 100 ludzi (przy najlepszych wiatrach) Bądźmy poważni.
    Ostatnio  było 12, bo Warh, Blue, BH, ja i bodajze Cramer z Wojem jeszcze siedzielismy i sobie spamowalismy wesolo czat emotkami. Takze szanuj streamera, albo zrob lepiej!

Cytat: Moontor
    Powód porażki tego turnieju wypatruję we własnej osobie dlatego postanowiłem już nigdy więcej nie organizować żadnych turnieji na NW.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #220 dnia: Września 23, 2016, 23:01:02 »
    Kiedy kazano mi wyjść skwitowałem to krótkim pozdrowieniem organizatora i opuściłem turniej na dobre.

Sorry, ale to Cię już skreśla. Nie wiem, za kogo się uważasz zresztą, ale jeśli sądzisz, że brak Ciebie, to koniec turnieju, to jesteś w błędzie. Jest on organizowany od lat i nagrywało tutaj mecze wielu streamerów już (większość lepsza od Ciebie, ze znacznie większą widownią, gdzie nagrania wciąż na YT są archiwizowane, a Twoje znikają po 2 tygodniach), którzy mieli wszystko znacznie lepiej i ładniej przygotowane. I w tej edycji też tacy są. Nawet w tym tygodniu ktoś znacznie bardziej profesjonalny streamuje.

Jak już tutaj padło - przeprosisz za swój tekst, to pozwolimy Ci dalej streamować. Jak nie, to droga wolna. Naprawdę nikt nie będzie prosił, szczególnie, gdy jest chamski i zadzierający nosa streamer.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Warhammer

• Użytkownik
    • Piwa: 52
    « Odpowiedź #221 dnia: Września 23, 2016, 23:09:10 »
    jajca jak berety

Offline Denios

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #222 dnia: Września 23, 2016, 23:21:00 »
    Apeluje już żeby zakończyć temat tej dramy. Na przyszłość napisać jakieś reguły dla streamerów co do ilości komentatorów, informowaniu administracji o streamach etc.
    Dokończmy ten prawdopodobnie ostatni turniej PP na Warbandzie w miłej atmosferze bez kolejnych spin i dram.

Offline Wojownik

• Użytkownik
    « Odpowiedź #223 dnia: Września 23, 2016, 23:39:06 »
    Dokończmy ten prawdopodobnie ostatni turniej PP na Warbandzie w miłej atmosferze bez kolejnych spin i dram.

Mówili to 4,3,2 lata temu rok temu i smiesznie będzie jak wyjdzie za rok XD

Offline Zahari

• Użytkownik
    • Piwa: 113
    « Odpowiedź #224 dnia: Września 23, 2016, 23:46:42 »
    Mówili to 4,3,2 lata temu rok temu i smiesznie będzie jak wyjdzie za rok XD
    Oby nie ;p
    (click to show/hide)