Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Puchar Polski 2016 - temat ogólny  (Przeczytany 36477 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Ganczo

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Napoleon jest moim ulubionym wodzem
    Odp: Puchar Polski 2016 - temat ogólny
    « Odpowiedź #180 dnia: Września 23, 2016, 20:44:59 »
    Ale gówno OR wylewa na Dyktatora. Masakra. Prusak, jak już mówisz o żałosnym zachowaniu to może mi powiesz kto na IG pod nickiem Resida wyzywał moją matkę :3? I tak. Lepszy jest brak streamów, niż jak macie siedzieć i nawijać znowu swoje głupoty pokroju: "O, widać Ortalioni są w formie". No proszę cię, to ma być stream czy festiwal cwaniakowania?

Cytat: Moontor
    Powód porażki tego turnieju wypatruję we własnej osobie dlatego postanowiłem już nigdy więcej nie organizować żadnych turnieji na NW.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #181 dnia: Września 23, 2016, 21:30:43 »
    A ty Prusak jak zwykle na okragło hejt, atakowanie, jad, spinanie się....

A teraz do rzeczy..

1) Streamy i Faust
    Nie został zbanowany za bycie stronniczym, tylko za to:

Ale od początku. Regulamin - nikt nie dopisuje sobie reguł o streamach, bo takowych zwyczajnie nie ma. I na PP nigdy nie było, bo mamy pewne swoje umowne zasady, których się trzymamy co roku. A mianowicie: 1) streamujemy za zgodą administracji i ostrzegając wześniej 2) o ile nie jest to ważny mecz (jak np. finał, gdzie to administracja narzuca streamowanie), grające drużyny mogą nie chcieć streamu i wtedy streamerzy muszą to uszanować. Jak tak porównujecie do streamów zagranicznych, to tam w regulaminie są listy, kto ma pozwolenie na streamy. Za wuglaryzmy z miejsca zabraniają nagrywać. Wolicie taki układ, że restrykcyjnie kontrolujemy każdego chętnego streamera?

-> Mecz SRC vs ortalion - tutaj nie zabraniałem Faustowi streamować, tylko za pośrednictwem Deniosa przekazałem upomnienie, by bardziej uważał, co mówił. Przejrzałem wtedy tamto nagranie i był to jeden, wielki doping dla jednej z drużyn. I nie powołujcie się tutaj na przykłąd komentatorów meczy z Polską - polski komentator komentuje dla Polaków mecz Polski, więc oczywiste, że nie będzie kibicował Niemcom. Ale tutaj grały dwie polskie drużyny i oglądać to chciały osoby, które kibicują jednym, jak i drugim (albo sa przeciwko komuś, bo kogoś nie lubią). I wszystkie porządne streamy mają neutralny odcień. Co z tego, że Lust się czasem podnieca na streamach nad kimś? Jak ktoś dobrze zagra, to nawet wskazane jest to zauważyć i wyróżnić na nagraniu. Ale inną sytuacją jest ciągłe kibicowanie jednej drużynie i bycie przeciwko drugiej. Nie ma takiej sytuacji na żadnych streamach, więc nie zarzucaj mi tutaj "bólu dupy", bo to jest tak żałosny argument, że sam siebie ośmieszasz.

-> mecz SRC vs L - tutaj sytuacja była już nieco inna. Zagraliśmy na serwerze PP, który i tak podwyższył nam już niemało pingi, a potem się okazało, że wchodzi aż 5 komentatorów (po co aż tylu?). Im więcej osób, tym bardziej obciążony serwer, a przy takim średnim sprzęcie zdecydowanie chcemy być jak najdalej od limitu slotów. Dlatego w SRC uzgodniliśmy, że nie chcemy aż tylu obserwatorów (odsyłam wyżej, gdzie pisałem o prawiee klanów do odmowy streamów) i przez Deniosa poprosiłem, aby zredukować ich liczbę do 2-3, bo tylu zdecydowanie wystarczy do komentowania meczu (i to nie oszukujmy się - nie był to mecz na szczycie). Reszta ewidentnie była chyba po to, aby sobie popatrzeć. Możecie się nie zgadzać  tym, ale musicie przyznać, ze normalny człowiek co najwyżej by podsykutował, a ostatecznie zaakceptował by polecenia administracji. A co zrobił Faust? Z miejsca poszły w ruch wulgaryzmy (co pokazuje jego poziom oraz potwierdza, że nie nadaje się do streamowania na poziomie). Dalej się dziwicie, że zbanowałem go na turniej?

2)
    Żałosne zachowanie, puchar traci w tym momencie wiele
    Owszem, przez takie dziecinne zachowania, jakie zaprezentowal Faust, Puchar traci, dlatego go zbanowałem.
    A jeśli mówisz o tym banie, to powtarzasz taki tekst co kilka dni, za każdym razem, gdy coś ci się nie podoba. Żenujące to już jest, naprawdę.

Spytajcie się vtz albo Teoissa, który nadzorował dzisiejszy mecz, w jakich warunkach został on przeprowadzony.
    No w jakich został przeprowadzony? Czekam na wypowiedzi vtz oraz Teoissa.
    Jeśli mówisz o problemie z serwerami, to znowu wyjaśniam szerszej publiczności, bo ty jak zwykle zakłamujesz sam sobie rzeczywistość.

A więc administracja WMT zaczeła tracić cierpliwość nad tym, co robisz Prusak. Nie chcą, byś sobie samowolnie rezerwował ich serwery na mecze PP. Zgodzili się nam udostępniać bez pytania dwa serwery (NL_3 i 4), do tego działał co najmniej jeden serwer PP (i nie ma takich lagów, jak opowiadałeś - pingi rzeczywiście trochę wysokie, ale zdecydowanie da się grać, nawet z moim starym, crashującym laptopem). Poproszono mnie więc, bym upomniał was o to, co zrobiłem na około 2 dni przed tym meczem. Wy to zignorowaliście i zagraliście na WMT_GER. Zapowiedziałem więc, że w takim razie, jeśli będą problemy z logami, to będzie obustronny walkower. A z tymi serwerami są właśnie problemy, aby dostawać regularnie i na czas wszystkie logi. Znowu więc nie posłuchano tutaj poleceń administracji, bo Prusak pozjadał wszystkie rozumy. "Drzazgę w oku innych widzisz, a belki w swoim nie".

Zapraszam wiec do komentarza przedstawicieli innych drużyn - czy PP rzeczywiście jest prowadzone tak źle, jest taka niedobra administracja i ogólnie turniej traci na jakości? Tak próbuje wmówić nam Prusak, oceńmy więc rzeczywistość i zapytajmy inne drużyny.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #182 dnia: Września 23, 2016, 21:47:22 »
    -> Mecz SRC vs ortalion - tutaj nie zabraniałem Faustowi streamować, tylko za pośrednictwem Deniosa przekazałem upomnienie, by bardziej uważał, co mówił. Przejrzałem wtedy tamto nagranie i był to jeden, wielki doping dla jednej z drużyn. I nie powołujcie się tutaj na przykłąd komentatorów meczy z Polską - polski komentator komentuje dla Polaków mecz Polski, więc oczywiste, że nie będzie kibicował Niemcom. Ale tutaj grały dwie polskie drużyny i oglądać to chciały osoby, które kibicują jednym, jak i drugim (albo sa przeciwko komuś, bo kogoś nie lubią). I wszystkie porządne streamy mają neutralny odcień. Co z tego, że Lust się czasem podnieca na streamach nad kimś? Jak ktoś dobrze zagra, to nawet wskazane jest to zauważyć i wyróżnić na nagraniu. Ale inną sytuacją jest ciągłe kibicowanie jednej drużynie i bycie przeciwko drugiej. Nie ma takiej sytuacji na żadnych streamach, więc nie zarzucaj mi tutaj "bólu dupy", bo to jest tak żałosny argument, że sam siebie ośmieszasz.
    Pytanie może do Ciebie - w którą stronę był taki stronniczy? Masz ból dupy o ten mecz, bo na końcówce kibicował nam (dlatego, że gra tutaj Denios) czy o ten moment, że na początku streamu było powiedziane, że SRC wygra z Ortalionami, tak samo Teoiss twierdzący, że "Oni nie mają żadnych szans z SRC, gładka wygrana"? Pokazujesz właśnie co cię tutaj boli, twierdzisz, że jest jednostronny (bo uderza w Ciebie), ale z drugiej strony nie widzisz problemu w stwierdzeniach na twoją korzyść. Żałosna dwulicowość.

A więc administracja WMT zaczeła tracić cierpliwość nad tym, co robisz Prusak. Nie chcą, byś sobie samowolnie rezerwował ich serwery na mecze PP. Zgodzili się nam udostępniać bez pytania dwa serwery (NL_3 i 4), do tego działał co najmniej jeden serwer PP (i nie ma takich lagów, jak opowiadałeś - pingi rzeczywiście trochę wysokie, ale zdecydowanie da się grać, nawet z moim starym, crashującym laptopem). Poproszono mnie więc, bym upomniał was o to, co zrobiłem na około 2 dni przed tym meczem. Wy to zignorowaliście i zagraliście na WMT_GER. Zapowiedziałem więc, że w takim razie, jeśli będą problemy z logami, to będzie obustronny walkower. A z tymi serwerami są właśnie problemy, aby dostawać regularnie i na czas wszystkie logi. Znowu więc nie posłuchano tutaj poleceń administracji, bo Prusak pozjadał wszystkie rozumy. "Drzazgę w oku innych widzisz, a belki w swoim nie".

Dajesz do wyboru ludziom 1 gówniany serwer, na którym są lagi i problemy. Po ci logi są w ogóle? Nie ma statystyk, akurat Harman czy Yami mają dostęp do WMT serwerów, otrzymujesz wszystkie ID, jest sędzia na meczu, Teoiss, który patrzył na to, co się dzieje na czacie lub w grze, więc jeszcze się przywalasz. Nie, ten serwer jest gówniany, poza tym, ty na swój mecz nie potrafisz zorganizować administratora, więc nie wiem o co ci chodzi. Jak tak bardzo chcesz, to dalej, daj po obustronnym walkowerze, ulży ci XD

Poza tym - Faust dostał bana po twoich żalach nt streamów, więc o co Ci chodzi? To tak jakbym dostał teraz bana na TFW i obraziłbym ciebie po tym na steam i byś napisał, że to przeważyło. Nie widzisz, że to się kupy nie trzyma?

Administracja WMT nie kontaktowała się nigdy w tym temacie do mnie, więc skąd miałem o tym wiedzieć? Miałem to wyczytać z avataru Aerownen czy Erminasa?
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Bojar

• Użytkownik
    • Piwa: 354
    • A proper wife should be as obedient as slave
    « Odpowiedź #183 dnia: Września 23, 2016, 21:50:55 »
    bo mamy pewne swoje umowne zasady, których się trzymamy co roku.

To czemu nie możecie ich spisać? Ja wychodzę bardzo często z założenia, że "co nie jest zabronione to jest dozwolone". Skąd osoba spoza wb i tfw ma o tym wiedzieć?? Tworzymy przez to jeszcze bardziej hermetyczne i zamknięte środowisko, które nie dość, że dopuszcza nielicznych (mechanika gry, która jest dość wymagająca nie pozwala nobkom nawiązac jakiejkolwiek gry) to jeszcze odrzucamy ludzi spoza wb tym, że trzeba znać wewnętrzne niespisane zasady. Przyznam się szczerze, ja jestem osobą, która z regulaminami czy czasem prawem jest na bakier, ale nie przez nieznajomość tylko przez swobodne podejście do tematu. Lubię wiedzieć czy coś co robię jest dozwolone czy nie. Tworzenie takich "umownych" zasad wprowadza tylko zamęt i tworzy niepotrzebne konflikty.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #184 dnia: Września 23, 2016, 21:52:47 »
    No ale o co tutaj dym?

Jeśli drużyna nie wyraża zgody na stream to go nie ma i tyle. A Faust dostał bana słusznie bo jak widać wyzywał na czacie czym łamał regulamin.

Streamowanie jak najbardziej na plus ale na ludzkich zasad. Primo pozwolenie na streamowanie przez obie drużyny, secundo kulturka.

A co do zaistniałej sytuacji to jak Faust przyjdzie i przeprosi to ja bym przymknął oko i niech sobie streamuje dalej. Oczywiście jednak tylko i wyłącznie za zgodą obu stron.

Co do mojego osobistego stanowiska ws. streamowanie - moje mecze niech sobie streamuje kto chcę, jednak szanuję, że ktoś może tego streama nie chcieć bo a)ich widzimisie b)niebezpieczeństwo zwiększenia pingów. Trzeba siebie szanować.

Offline Bojar

• Użytkownik
    • Piwa: 354
    • A proper wife should be as obedient as slave
    « Odpowiedź #185 dnia: Września 23, 2016, 21:54:00 »
    Jeśli drużyna nie wyraża zgody na stream to go nie ma i tyle. A Faust dostał bana słusznie bo jak widać wyzywał na czacie czym łamał regulamin.

No nie... Bo jeśli nie ma tego w regulaminie to na jakiej podstawie mogą nie wyrazić zgody?

Edit: Co do piwa... To primo iq określa szybkość łączenia różnych faktów a nie wiedzę. Nie ma tego nigdzie spisanego, więc nawet iq 200 nie pozwoli ci wydumać z niczego zasad niespisanych... Secundo sam opis piwa uznaję za wyjątkowo niski i płytki...
    « Ostatnia zmiana: Września 23, 2016, 22:27:29 wysłana przez Bojar »

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    « Odpowiedź #186 dnia: Września 23, 2016, 21:55:53 »
    A czy czasami w turniejach nie ma tak, że można nie zgodzić się na stream meczu, ale na nagrywanie meczu już takowego zakazu nie ma?
    Poza tym, jak trafnie zauważył Bojar, nie ma takiego punktu w regulamine, ale Dyktator potrafi go ułożyć w głowie i zastosować w trakcie meczu.
    Faust dostał bana na odchodne IvE, on nie napisał tego postu w trakcie normalnego streamu, jak był uprawniony jeszcze do tego.
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Teoiss

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #187 dnia: Września 23, 2016, 21:56:44 »
    Nie skomentuje sprawy streamu bo nie widze takiej potrzeby.

Odnośnie meczu Mydełek z OR, przebiegł on normalnie i bez żadnych problemów. Wszystko się zgadza (ID i screeny), więc nie wiem w czym problem. Jednak na przyszłość, nie polecam tego sposobu.

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    « Odpowiedź #188 dnia: Września 23, 2016, 21:57:43 »
    No nie... Bo jeśli nie ma tego w regulaminie to na jakiej podstawie mogą nie wyrazić zgody?

Umowa dżentelmeńska to też umowa - no chyba, że ktoś ma w d*pie swój honor.

Jednak dopóki dwie strony nie mają nic przeciw, to powinno być wszystko ok. No chyba, że ktoś klnie "na wizji". Co zresztą nie powinno obejść się bez szumu wśród samych widzów Fausta, bo jednak nawet "małe" komentowanie meczu w Internecie powinno mieć taką samą etykietę jak to w "wielkiej" TV.

Edit:
    Faust dostał bana na odchodne IvE, on nie napisał tego postu w trakcie normalnego streamu, jak był uprawniony jeszcze do tego.

No to zmienia trochę postać rzeczy. Nie mniej smród pozostanie. Powinniśmy się szanować na wzajem, a nie obrzucać g*wnem jak inni niż homo sapiens, naczelni...

Edit2: Prusak, co do tego piwa. Jak ktoś w takich małych rzeczach jak gra komputerowa nie potrafi się zachować, to pewnie i w życiu nie nadaje się do kulturalnego współżycia z innymi.

Offline vtz

• Użytkownik
    • Piwa: 166
    • a.k.a. Rudy Karzeł
    « Odpowiedź #189 dnia: Września 23, 2016, 22:00:04 »
    To ja się może wypowiem w sprawie warunków, w jakich odbywał się mecz Mydełka vs Ortalionowi - Nie mam kompletnie pojęcia, o co Prussakowi chodzi. Jak dla mnie wszystko było w jak najlepszym porządku. Możliwe, że coś przeoczyłem, bo byłem skupiony na grze, ale nie wydaje mi się, żeby cokolwiek było źle.
    Co do serwera - powiem szczerze, że liczyłem na to, że Prussak, który zaproponował mi grę na WMT serwerze, załatwi zgodę administracji na rozegranie tam meczu. Widocznie były z tym jakieś kłopoty, ale ja uznałem, że przecież i tak moja drużyna dostanie wciry, więc ewentualne problemy z potwierdzeniem wyniku meczu byłyby głównie bolączką Ortalionowych, a nie mnie i mojej drużyny.
    koło historii będzie kręcić się dalej zataczając koło ...

Offline Ganczo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #190 dnia: Września 23, 2016, 22:00:53 »
    Prusak, czemu mam wrażenie, że znowu na siłę szukasz sensacji?

Powód porażki tego turnieju wypatruję we własnej osobie dlatego postanowiłem już nigdy więcej nie organizować żadnych turnieji na NW.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #191 dnia: Września 23, 2016, 22:01:41 »
    Bojar nie zgrywaj jelenia.

To są stare zasady od zawsze. Czy to na WNLach czy gdziekolwiek. Jak strona nie wyrażała zgody to nie było streama. Jesteście stronami zaangażowanymi to nie umiecie spojrzeć na to chłodno. Dyktator może jest impulsywny ale w tym przypadku czarno na białym - zrobił dobrze. Dostaje po łapach bo był stroną zaangażowaną. Jest to jednak jasne od dawna. Nie ma zgody dwóch stron - streama nie ma. I trzeba to uszanować a nie pluć jadem. Co nie zmienia faktu, że jak typo przyjdzie i przeprosi to niech streamuje dalej.

No jak siedział na serwie i nie wyszedł jak go prosili to dobrze, że dostał.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #192 dnia: Września 23, 2016, 22:02:09 »
    Nie będę komentował tego plucia, które stanowi połowa Twojego posta, bo szkoda mi wręcz czasu na czytanie tego, Prusak. Odniosę się tylko do dwóch rzeczy:

Dajesz do wyboru ludziom 1 gówniany serwer, na którym są lagi i problemy. Po ci logi są w ogóle? Nie ma statystyk, akurat Harman czy Yami mają dostęp do WMT serwerów, otrzymujesz wszystkie ID, jest sędzia na meczu, Teoiss, który patrzył na to, co się dzieje na czacie lub w grze, więc jeszcze się przywalasz. Nie, ten serwer jest gówniany, poza tym, ty na swój mecz nie potrafisz zorganizować administratora, więc nie wiem o co ci chodzi.
    Na PP_France zagraliśmy dzisiaj mecz i spokojnie dało się grać, gdy nie siedziało ludzi pod limit. Poza tym do wyboru dostaliście jeszcze serwery WMT_NL.  Zagraliście na takim, gdzie robiliście to na własną odpowiedzialność i to zaznaczyłem, więc nie wiem, o co dym. I nie, Harman nie ma dostępu tam. A logi pokazują dużo więcej, niż myślisz. Także wybacz, ale Twoje screeny i dobre słowo mnie nie przekonuje, biorąc pod uwagę, że już oszukiwałeś, więc musimy kontrolować to przez logi. W dodatku sędzia (teoiss) nie miał hasła admina (bo jak miał mieć, skoro serwer zewnętrzny, a ty mu go nie udostępniłeś). Ostatnie zdanie już kompletnie jest wyjęte nie wiem, z czego. Ponownie - żenada.

Według regulaminu, nad turniejem czuwa administracja i trzeba się stosować do jej poleceń. Tutaj nie dość, że się nie stosowano, to jeszcze padły wyzwiska. Nie można przewidzieć wszystkiego w żadnym regulaminie. Nie ma też zapisu, że jest zakaz ddosów, to co - będziesz ddosował teraz wszystkie mecze i potem powiesz "tego nie było w regulaminie?".

Zresztą nie będę tego komentował kilka razy - wyżej opisałem, dlaczego poprosiliśmy o ograniczenie liczby komentatorów. Nie zastosowano się do poleceń administracji, padły wyzwiska i co logiczne - ban.

EDIT: o tym, że admini PP tracą już cierpliwość pisałem Ci na Steam, więc nie zgrywaj tutaj nie wiem kogo.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Denios

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #193 dnia: Września 23, 2016, 22:04:01 »
     Drużyna SRC nie mówiła nic o tym że nie życzy sobie streamu meczu tylko o ograniczenie streamerów z 5 do 2/3. Na serwerze było jeszcze sporo wolnych slotów ale no w ostatecznym rozrachunku stwierdziliśmy że zostanie Prusak na pierwszym spawnie, Hogaty i Faust lecz Faust już nie wytrzymał no i efekty widzicię.
    Z drugiej strony po co robić turniej z wieloletnią tradycją i "prestiżem" na serwerze na którym już laguje przy około 30 osobach?

Offline Ganczo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #194 dnia: Września 23, 2016, 22:06:19 »
    Z trzeciej strony, po co bierzecie udział w turnieju który wam nie odpowiada? Dograjcie WMT miśki