Tak, jak qweszaq wyjaśnił. To samo zresztą pisałem na poprzedniej stronie, wystarczyło przeczytać całą dzisiejszą dyskusję.
Pozostaje mi tylko dodać, że ten system został stworzony w ten sposób, by każdy coś z tego miał. Główny szkielet opiera się na punktach i to faworyzuje słabszych, by dać szanse. Ale czemu mamy ich w pełni i cały czas nagradzać za przegrywanie? Tutaj (oprócz aspektu przeciwdziałania oszustwom) mamy więc również bonus dla tych, którzy walczą o każdą rundę - im więcej ich wygrasz, tym większa szansa, że będziesz pickował przed innymi, którzy mają taką samą liczbę punktów.
I głupie są teksty typu "bo tamci mieli łatwiejszego przeciwnika, to wygrali więcej rund". No mieli. To jest turniej między różnymi drużynami. Jak chce ktoś grać za każdym razem na tym samym poziomie, to najlepiej umówić serię sparingów z jednym klanem, wtedy będzie sprawiedliwie. Tutaj czasem trzeba się zmierzyć z silniejszym zespołem, a czasem ze słabszym. Proste.
A ja tobie Prusak przypominam raz jeszcze - to jest I kolejka i wyniki są zero-jedynkowe. Dlatego jest taki rozstrzał. On będzie redukowany z kolejki na kolejkę. Znając ciebie, to przy systemie, jaki proponujesz, też byś się zaczął pluć, tylko rundę/dwie później. Bo to za to jest "karanie" wszystkich dobrych drużyn i pełne faworyzowanie przegranych w pick nightach. Nie wspominając o oszustach, którym w ten sposób się otwiera furtkę. Jakbyś wygrał teraz kolejny mecz, albo i 2 następne, to byś przy takim systemie miał pretensje, że ciągle ostatni jesteście i karzemy was za to, że wygrywacie, lol.