Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Kryształy Czasu / sesja  (Przeczytany 44313 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Kryształy Czasu / sesja
    « Odpowiedź #255 dnia: Lutego 18, 2016, 23:37:34 »
    Sir Gawain
    - Nie ma mowy. Nie ruszam nigdzie z tą przeklętą armią. Jestem pewien, że są mądrzejsze i prostsze sposoby dotarcia na miejsce - wygłosił pewnym tonem rycerz. Choć w sumie to pewien nie był ani trochę.

Offline Peterov

• Użytkownik
    • Piwa: 104
    • Die for the Emperor or die trying
    « Odpowiedź #256 dnia: Lutego 19, 2016, 10:01:29 »
    Inarius Hermanenus Pallius

Mądrzejsze i prostsze? Wykluczone - Stwierdził Inarius - O ile twoim zdaniem pójście na wprost bez obstawy przez nieznany ci świat jest mądre, idź, ja zostaje wśród ludzi wyprzedzających twój pomyślunek o parę dekad.. - O ile udało się, wsiadam na kościanego wierzchowca(jeżeli taki udało mi się wskrzesić.) Jednym ruchem ręki wskazuję kierunek marszu i na staje na czele pochodu.

Potęga, czarna magia, ahhhhhh....... jak ja dawno tego nie czułem. Tu uzależnia ooooo taaaak. Ciemność to obawa, obawa to strach, strach to niewiedza, niewiedza to ciekawość, ciekawość to pytania, pytania to wątpliwość, wątpliwość wymaga rozwiania, rozwiana wątpliwość to wiedza, wiedza to potęga, potęga to władza, a władza to ja! HAHAHAHHAHAH!. UPS, czy ja to mówiłem na głos?

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #257 dnia: Lutego 19, 2016, 10:41:41 »
    Sir Gawain
    - Ależ prezentowałem różne opcje! Po prawdzie obraziłeś mnie, jednakowoż jako człek dobry, pamiętam że mię bandażowałeś i nie domagam się satysfakcji.  Powiedzcie lepiej magowie, skoroście tacy potężni - czemu żaden z was nie może naszej grupy teleportować? Czyżby nie starczało wam mocy?

Offline Peterov

• Użytkownik
    « Odpowiedź #258 dnia: Lutego 19, 2016, 10:57:18 »

Magiczny potencjał zaklęcia wtajemniczenia dematerializacji i materializacji wtórnej - jak wy to tam nazywacie? Teleportacja? Jest niezwykle niestabilny. W czasie gdy rzucamy zaklęcie sięgamy do naszych umysłów po miejsce, w którym moglibyśmy zapisać informacje o was, waszym stanie, ekwipunku itp. Po prostemu mówiąc, im większy obiekt, tym większa ilość naszego umysłu jest wykorzystywana. Następnie problemem są drgania w projekcji astralnej, która rzadko się stabilizuje i mogą powstać komplikacje jak mój współbrat w zawodzie już was uprzedził. W momencie teleportacji rozdzielamy ciało i ducha na poziomie dwóch płaszczyzn, co jest zdecydowanie... spektakularne przy nieudanej próbie .. tele... protacji? W rezultacie możemy albo się nie przenieść, lub pojawić się tam, gdzie chcemy ale powiedzmy z zamienionymi ciałami lub kończynami.

Do tego dochodzi cała gama zmiennych i stałych, matematyka na poziomie o wiele bardziej skomplikowanym niż ją kiedykolwiek poznasz i kapusta. Rozrysować? Hej hej!! Nie zasypiaj!

Offline Agis

• Użytkownik
    • Piwa: 26
    • póg mo thóin...
    « Odpowiedź #259 dnia: Lutego 19, 2016, 22:35:11 »
    Ghan

-Przepraszam że wtrącam się w tak uczony wywód, ale gdybym nie był już cokolwiek ociężały, to zgłupiałbym ze szczętem!
    Mieliśmy być bohaterami, lać jakiegoś megarobala, lud ukochany z uciśnienia wyzwalać, na białej kasztance...
    A tu co?!? Dwóch magików wymachuje patykami, stado bulimików-rubików ogryzionych do gołego gnata lata wokół, dziewczyny mdleją, mniszek-gnomik był, to go cuś utłukło, rycerz dzielny jak sam Roland Garros nie dość że miecza nie ma, to jeszcze pluderki mu opadają na sromotę go narażając... I głodny idiota, co dał się omamić wizją beczułki piwa...
    Toteż, zważywszy żem głodny i spragniony, proszę o krótką suplikę: Co my z tym stadem szczupłych będziem czynić? Nie rzucąż się oni na nas, jak im coś do pustej kalarepy strzeli? I jak daleko do tych panienek piwa i wyżerki?
    Wiek średni jest wtedy, gdy kładziesz się wieczorem i masz nadzieję, że rano będziesz się czuł lepiej. Wiek podeszły jest wtedy, gdy kładziesz się wieczorem i masz nadzieję, że rano się obudzisz. Groucho Marx

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #260 dnia: Lutego 19, 2016, 22:43:44 »
    Sir Gawain
    - Waż waść słowa. Gdyby nie to, żeś niegodzien dawania mi satysfakcji, potykalibyśmy się już teraz na ubitej ziemi!

Offline Agis

• Użytkownik
    • póg mo thóin...
    « Odpowiedź #261 dnia: Lutego 19, 2016, 22:48:37 »
    Ghan
    Sam byś się potykał o własne gacie mości rycerzu, gdybym Ci rzemyka nie pożyczył, więc nie mrucz.
    A może podoba Ci się łażenie z bandą umarlaków na karku, nie wiadomo gdzie i po co?
    Wiek średni jest wtedy, gdy kładziesz się wieczorem i masz nadzieję, że rano będziesz się czuł lepiej. Wiek podeszły jest wtedy, gdy kładziesz się wieczorem i masz nadzieję, że rano się obudzisz. Groucho Marx

Offline firentis

• Użytkownik
    • Piwa: 130
    « Odpowiedź #262 dnia: Lutego 20, 2016, 09:39:35 »
    Argjolf
    Czyżby nie podobali wam się nasi nowi towarzysze? - zapytał głaszcząc szkieleta po głowie.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #263 dnia: Lutego 20, 2016, 10:10:55 »
    Sir Gawain
    - Jeśli o to ci idzie Mości Ghanie, to nie podoba mi się ani trochę, gdyż nekromancja jest przeklęta przez bogów i posługiwanie się nią ściągnie na nas nieszczęście. Lecz waż słowa, bo zniewagi zwykłem zmazywać krwią!

// DOWN: autokorekta :P
    « Ostatnia zmiana: Lutego 20, 2016, 15:41:54 wysłana przez Lew »

Offline Agis

• Użytkownik
    • póg mo thóin...
    « Odpowiedź #264 dnia: Lutego 20, 2016, 15:22:39 »
    Ghan
     :) Chętnie pomażę się krwią, "wąż słowa" też może być, choć, Pian mi świadkiem, pojęcia nie mam co Cię w mych słowach uraziło...
     Musisz tylko zacny panie mieć jakiś miecz, nawet lichy, bo bez tego zwyciężę Cię samymi zębami...

Offline Octavian

• Użytkownik
    • Piwa: 454
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #265 dnia: Lutego 20, 2016, 21:45:15 »

Offline Agis

• Użytkownik
    • póg mo thóin...
    « Odpowiedź #266 dnia: Lutego 21, 2016, 20:48:26 »
    Ghan

-Łaaa!! W nogę mnie użarł! Ktoś to cholerstwo w ogóle kontroluje? Przepraszam, że go zniszczyłem... Ty! Chudy! Nie podchodź! Ani mi się wa...chch...

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #267 dnia: Lutego 21, 2016, 21:21:12 »
    Sir Gawain
    Widząc co się dzieje, rycerz w czasie zaskakująco szybkim oddalił się od ożywieńców, po czym jął krzyczeć:
    - Jest ich zbyt wiele! Uchodźmy, nim mamy szanse! Chyżo! Będę osłaniał was!

Offline Peterov

• Użytkownik
    « Odpowiedź #268 dnia: Lutego 22, 2016, 09:17:30 »

Niech to szlag - Klnie Inarius - Nie zagadywać mnie do jasnej cholery! - Stara się do samego końca utrzymać zaklęcie pod kontrolą - Cofnąć się! Jeżeli mi się nie uda, to zeżrą nas wszystkich - Po czym śmiało wkracza pomiędzy szeregi nieumarłych zakrywając sobie twarz kapturem od szaty i skupiając w sobie całą energię otoczenia.

Offline Octavian

• Użytkownik
    • Piwa: 454
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #269 dnia: Lutego 22, 2016, 10:14:34 »
    Prastara, tajemnicza i nie dająca się opisać słowami, armia nieumarłych , w skutek załamania magicznych fal rozwiewa się niczym złowieszczy dym, formując bluźniercze, urągające moralności, tajemnicze kształty. 
    Dym niesiony prądami, które wypełniły podziemia, na wpół magiczne, ten dym właśnie owiewa dzielną drużynę.
    Pełne mrocznych aluzji, rozwiane szczątki wpychają się wam do uszu i nosa, demoniczne metafory, jakie zawiera ten mistyczny kurz wypełniają wasze płuca. Prastare pole bitwy, pełen dostojeństwa cmentarz, zdaje się unosić i wypełniać wszystko.   Po chwili niosący magiczne słowa, szept wiatru ucicha, a wy stajecie kaszlący i bardzo szarzy, w owej zapadlinie, która teraz jest jednie zwykłą grotą.

Złowroga armia odeszła.