Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Kryształy Czasu / sesja  (Przeczytany 44294 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Agis

• Użytkownik
    • Piwa: 26
    • póg mo thóin...
    Odp: Kryształy Czasu / sesja
    « Odpowiedź #210 dnia: Stycznia 30, 2016, 17:46:12 »
    Ghan

Ja tam poszedłbym w zasadzkę... Przynajmniej wiadomo, że coś będzie się działo, oczy na wierzchu, zęby dookoła głowy... A tak to może być, że zamiast my smoka za korzeń, to on nas (oczywista prócz tej wyszczekanej dzieweczki) i to z tak zwanego nienacka...

Wiek średni jest wtedy, gdy kładziesz się wieczorem i masz nadzieję, że rano będziesz się czuł lepiej. Wiek podeszły jest wtedy, gdy kładziesz się wieczorem i masz nadzieję, że rano się obudzisz. Groucho Marx

Offline Octavian

• Użytkownik
    • Piwa: 454
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #211 dnia: Stycznia 30, 2016, 18:14:04 »
     - Dosyć tych nonsensów! Pójdziemy zatem pozornie bezpieczną drogą, RUSZAMY!
    Dia, śmiało rusza do przodu.    Nie mając wielkiego wyboru, drużyna rusza za nią.
    Złowieszczo wyglądające cienie, subtelna gra światła, demoniczne aluzje - zawarte w proporcjach skał, delikatne refleksy, które uwypuklają nieziemskie sugestie - wszystko to zupełnie umyka uwadze naszych śmiałków.
    Przemierzając ten odcinek beztrosko dyskutują.

Jaki szyk przyjmuje drużyna w czasie marszu? Proszę opisać w jaki sposób idzie twoja postać, tak jakby miała tu nastapić jakaś straszna ZASADZKA, i żeby było wiadomo, kto i jak oberwał.

Offline Peterov

• Użytkownik
    • Piwa: 104
    • Die for the Emperor or die trying
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #212 dnia: Stycznia 31, 2016, 13:57:17 »
    Inarius Hermanenus Pallius

Z pozoru bezpieczna droga, ale coś podpowiada Inariusowi, że tak łatwo nas nie przepuści. Zarzucając swój potargany kaptur na głowę, idzie w środku drużyny, ukradkiem rozglądając się na boki, w każdej chwili skoncentrowany do zdezintegrowania potencjalnego napastnika.

Offline Agis

• Użytkownik
    • Piwa: 26
    • póg mo thóin...
    « Odpowiedź #213 dnia: Stycznia 31, 2016, 13:59:50 »
    Ghan

Wlecze się na końcu, z bębnem na plecach, burcząc pod nosem o narwańcach.
    Wiek średni jest wtedy, gdy kładziesz się wieczorem i masz nadzieję, że rano będziesz się czuł lepiej. Wiek podeszły jest wtedy, gdy kładziesz się wieczorem i masz nadzieję, że rano się obudzisz. Groucho Marx

Offline firentis

• Użytkownik
    • Piwa: 130
    « Odpowiedź #214 dnia: Stycznia 31, 2016, 14:14:57 »
    Argjolf
    Raczej z tyłu, przeklina po cichu tchórzliwego rycerzyka. Jest jednak czujny, bacznie obserwuje swoich kompanów, szczególnie Sir Gawaina.

Offline Lwie Serce

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #215 dnia: Stycznia 31, 2016, 14:38:04 »
    Julia

Idzie obok Sir Gawaina, z dłonią spoczywającą na niewydobytym mieczu, lustrując uważnie to, co wokół.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #216 dnia: Stycznia 31, 2016, 15:16:44 »
    Sir Gawain
    Rycerz kroczył pierwszy za Dią, dumnie wypinając pierś. Ha, pokazałem temu staremu szarlatanowi, gdzie jego miejsce - rzekł, zadowolony z siebie, w myślach. Jeszcze bardowie będą opiewać nie tylko me zdolności bojowe, ale i mądrość - kontynuował wewnętrzny monolog.
    - Jak już mówiłem towarzysze, trzeba umieć odróżnić odwagę od brawury i głupoty... - Sir Gawain już miał zamiar rozpocząć wykład o istocie odwagi, gdy...

Offline Octavian

• Użytkownik
    • Piwa: 454
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #217 dnia: Stycznia 31, 2016, 19:17:25 »
    Droga zagazowana wolna była od zagrożeń, z oczywistych względów, wystarczył by szybki bieg, przez krótki odcinek.
    Zasadzka, była łatwa do przewidzenia.
    Pozornie bezpieczna droga, okazała się....... pozornie bezpieczna.
    Na szczycie jednego z wzniesień, złośliwe stworzenia przygotowały ZASADZKĘ! Wpierw obrzuciły drużynę kamieniami, a gdy powaliły idącego na przedzie sir Gawaina, celnymi ciosami, zbiegły z góry ruszając do śmiałego ataku.
    Zaskoczenie było absolutne.
    Nieprzytomny sir Gawain awansuje na 2 poziom paladyna odważnego umiarkowanie, dzięki zdobytym punktom doświadczenia. Zyskuje nową umiejętność - ODSKOK

Julia, Argjolf, Inarius Hermanenus Pallius przyjęli na siebie impet uderzenia. Pokaleczeni, obici i wykończeni zdołali odeprzeć szaleńczy, pierwszy atak.
    Ghan, wyskoczył za ich pleców niesiony furią, powalił dwóch przeciwników, czym wywoła panikę w szeregach napastników. Rozpoczął się desperacki odwrót, nikt nie wszczął jednak pościgu.
    Ghan awansuje na drugi poziom barbarzyńcy/barda - zyskując nową umiejętność - BITEWNY SKOWYT.
    Obserwujący z bezpiecznej odległości, całe wydarzenie, jeden z mieszkańców, śmieje się z jego zdaniem nieudolnej obrony, naszej drużyny.
    Cóż, za niesprawiedliwa opinia!

Sir Gawain powraca nieco otumaniony do zmyów.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #218 dnia: Stycznia 31, 2016, 19:52:48 »
    Sir Gawain
    Gdy rycerz tylko doszedł do siebie, jął krzyczeć w stronę uciekających wrogów:
    - Ha, bieżajcie tchórze! Niehonorowym ciosem mię powaliliście! Cieszcie się, że wam się ten haniebny czyn udał! W innym wypadku, wszystkich bym was wyrżnął, co do sztuki! Czmychajcie w krzaki, tam wasze miejsce psie syny!

Offline Lwie Serce

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #219 dnia: Stycznia 31, 2016, 20:04:11 »
    Julia

Spróbowała zakręcić młyńca mieczem, ale niezbyt jej to wyszło gdyż zakuło ją w ręce. Syknęła z bólu i schowała brzeszczot, przez chwilę przyglądając się uciekającym. W porządku, panie? Spytała sir Gawaina dysząc ze zmęczenia, oraz kładąc dłoń na jego ramieniu.

Offline firentis

• Użytkownik
    • Piwa: 130
    « Odpowiedź #220 dnia: Stycznia 31, 2016, 20:19:43 »
    Argjolf
    Ogląda obrażenia, po czym uśmiecha się pogardliwie do Sir Gawaina:
    - Rycerzu! Dajże nauczkę tej bandzie łotrów! Mogą wszak napaść innych podróżnych, powinniśmy zapewnić pokój tej krainie.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #221 dnia: Stycznia 31, 2016, 20:37:29 »
    Sir Gawain
    - Och, zranili mnie ci parszywcy znienacka... boli, ale tylko trochę - sir Gawain zrobił mężną, zaciętą minę i wstał z ziemi.
    - Gdy tylko wyleczę tę ranę, bez wątpienia powrócę by wyrżnąć tych hultajów!

Offline Peterov

• Użytkownik
    « Odpowiedź #222 dnia: Lutego 01, 2016, 07:33:16 »

-Pff, będę musiał zszyć swoją szatę. - Stwierdza w myślach z oburzeniem Inarius. - Hej rycerzyku, podejdź no tu, zobaczę co da się zrobić z tymi obtłuczeniami, co by nam odciski w dalszej podróży nie wadziły

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #223 dnia: Lutego 01, 2016, 08:14:30 »
    Sir Gawain
    Rycerz podchodzi i mówi:
    - Dzięki ci, medyku. I pamiętaj - każda zasługa na tym ziemskim padole będzie nam tam - tu zamierzając wskazać palec w stronę nieba, podnosi go... lecz efekt wyszedł mu mizerny, bo nad nimi skały i zwały ziemi - policzona!

Offline Peterov

• Użytkownik
    « Odpowiedź #224 dnia: Lutego 01, 2016, 09:43:16 »

-Ja Ci dam medyka, padalcu - Dopowiada sobie w myślach. -O taaaaaak... jestem medykiem, pozwól, że opatrzę twe rany. Pokwitowanie wypisać? - Odpowiada z kwaśnawą miną, irytując się tym, że taki rycerz nie rozpoznaje szat tak szanowanej instytucji jaką jest jego szkoła magii wtajemniczenia. Mimo wszystko stara się znaleźć w swojej księdze skrypt na zaklęcie leczenia.