Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Imigranci szturmują  (Przeczytany 43422 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Imigranci szturmują
    « Odpowiedź #120 dnia: Września 14, 2015, 19:53:39 »
    Od 966 wystarczająco dużo chrześcijan zalęgło się w tym kraju. Nie potrzebujemy sprowadzać kolejnych z za granicy.
    Właśnie, po raz kolejny chcą nam sprowadzić obcą religię z Bliskiego Wschodu, dodajmy, że mającą tak samo jak poprzednia korzenie w judaiźmie(ci Żydzi coś znowu knują!).

xD

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline AdamKur

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #121 dnia: Września 14, 2015, 20:34:06 »
    To ja tak od siebie dodam, że mnie osobiście drażnią osoby, które domagają się "solidarności" z tymi "uchodźcami". Niech sobie przygarną taką rodzinkę tych uchodźców, i dadzą im byt, to się później przekonają, czemu jest też tylu ludzi, którzy ich tu nie chcą, bo jak się coś im da, to później będą chcieli więcej. Ja nie wiem, czy wy oglądacie tylko obrazki w TV, czy serio słuchacie tego, co mówią, bo z tego, co ostatnio oglądałem (chyba w sobotę) we Wiadomościach, to ci wielce biedni uchodźcy wydawali po parę tysi dolarów, by tu dotrzeć. Ale skąd mieli te dolary, to juz nikt nie pyta.... Ważne, że na kamerze są jakieś brudasy, którzy siedzą na dworcach.

Spiski Żydowskie, stąd mają kasę. Jeżeli sugerujesz się wyłącznie "obrazkami" w TV to gratuluję. Ale widzę że poznałeś już kilku, co? "bo jak się coś im da, to później będą chcieli więcej". Btw, pamiętaj o art. 7 forumowego regulaminu. Rasizm nie jest dozwolony o ile wiem.

Tak przy okazji, do wszystkich co wszech i wobec ogłosiło że USA to państwo Szatana, których nie obchodzi Środkowy-Wschód i Europa, Stany póki co wyłożyły najwięcej na uchodźców i zaczyna przyjmować uchodzców, już w liczbie 10.000 (Stany na ogól nie przyjmują imigrantów, nawet  z Europy)
    "My name is Ozymandias, king of kings:
    Look on my works, ye Mighty, and despair!"

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    « Odpowiedź #122 dnia: Września 14, 2015, 20:41:54 »
    "Stany na ogół nie przyjmują imigrantów" Dobre. Stany to jest kraj imigrantów, stworzony przez imigrantów dla imigrantów. Nie wiem skąd wziąłeś pomysł,ze nie przyjmują.

Offline beanshee

• Użytkownik
    • Piwa: 175
    « Odpowiedź #123 dnia: Września 14, 2015, 20:51:15 »
    Polityka imigracyjna USA jest dużo ostrzejsza od tej europejskiej. Przyjmują imigrantów, ale nie na hurra i zazwyczaj każdego bardzo dokładnie prześwietlają.
    Łowy zaczęte! Bij, kto w Boga wierzy!
    I grzmij: "Bóg, Anglia, król i święty Jerzy!"

Offline AdamKur

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #124 dnia: Września 14, 2015, 20:59:45 »
    Polska zaś jest krajem husarii i żupanów. Wiesz, wiele się zmieniło od czasów Jeffersona. Spróbuj załatwić wizę turystyczną. Czujesz się jakbyś załatwiał obywatelstwo.
    "My name is Ozymandias, king of kings:
    Look on my works, ye Mighty, and despair!"

Offline beanshee

• Użytkownik
    • Piwa: 175
    « Odpowiedź #125 dnia: Września 14, 2015, 21:14:06 »
    A nawet jak ją dostaniesz, to na lotnisku urzędnik może Ci powiedzieć- sorry, w tych butach nie wejdziesz.
    Nawet jak wejdziesz, to po wypełnieniu tony papierków, pobraniu odcisków palców u stopy, skanie siatkóki oka, fotografii pośladków itd.
    Łowy zaczęte! Bij, kto w Boga wierzy!
    I grzmij: "Bóg, Anglia, król i święty Jerzy!"

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #126 dnia: Września 14, 2015, 23:14:31 »
     Co do imigrantów, powinni bronić swojej ojczyzny.
     Plan powinien być taki, aby ich zgrupować, obiecać, że ich kobiety i dzieci zostaną umieszczeni w bezpiecznym miejscu a oni po przeszkoleniu wrócą ze sprzętem i wsparciem powietrznym, od nas Europy i USA.
     Aby to nastąpiło, trzeba ustalić, za kogo mają się bić. Na chwile obecną tam jest niezły miszmasz. Mają do wyboru Asada, albo ISIS. Jakkolwiek Asad, nie był taki zły, to jednak, mając do wyboru socjal i demokracje, spokój, bez żadnej dyktatury, biedy itd. to wybierają wiać do Europy.
      Skąd te wszystkie problemy, w nowych demokracjach? Ano stąd, że to tak jakbyśmy się cofnęli w czasie i ludziom pierwotny, zamiast ognia dali miotacz płomieni, a potem dziwili się, że oni się tym pokaleczyli. W większości państw europejskich, demokracja krystalizowała się wiele lat, nawet w USA gdzie niby ich konstytucja obowiązuje już tyle lat, z poprawkami, doszło do niezłego kipiszu gdy Lincoln wygrał wybory, a rząd zaczął narzucać stanom coś. Warto też zwrócić uwagę, na walkę z taksami wyborczymi czy rasizmem, która swoje trwała.  Więc z całym szacunkiem, ale nagły wjazd i danie demokracji, to zawsze trochę ryzykowne wyjście, bo dyktatury, monarchie absolutne zazwyczaj opierają się na sojuszu z elitami, gdzie król, wódz, szaman, dyktator, balansuje między różnymi wpływami, czasem poświęcając jednych, dla drugich. Jak Hitler, gdy rozprawił się z SA, aby zadowolić generałów i SS, plus paru innych wysoko postawionych wrogów Rohm'a. Zmiana tego systemu, na demokratyczny zazwyczaj kończy się po prostu wyjęciem tego elementu, który stabilizował całość.
       Zdecydowanie lepsze, byłoby więc wzorowanie całości na Europie w XIX wieku, czyli zapewnieniu Asadowi czy innym podobnym mu, Kadafiemu, tytułów dożywotnich, może nawet dziedzicznych, ale z ograniczonymi kompetencjami, w kraju z szerokimi wolnościami obywatelskimi. A to, nie jest związane, co udowadniały monarchie absolutne, gdzie często zapewniano jak najwięcej wolności osobistej, ale nie było tej politycznej. Stąd propozycja, aby Asadowie władali sobie Syrią, u boku demokratycznego parlamentu, byłaby lepsza niż to co zrobiono w Libii, gdzie Kadafi długo trzymał w ryzach różne klany, a teraz nieźle się tam urządzili.
       To niestety jak z mafią, gdy kiedyś jakiegoś bossa włoskiego półświatka złapali, zapowiedział prokuraturze, że popełniają błąd osądzając go, bo tylko on gwarantował spokój. Wiadomo, potem skoczyli sobie do gardeł po władzę, Ci którzy do tej pory siedzieli cicho.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #127 dnia: Września 15, 2015, 01:31:59 »
    o borze, Warder jak ty fantazjujesz, to się za trudno czyta.

W ogóle to ci ludzie czują się jakoś związani ze swoim krajem, który nie powstał zbyt 'naturalnie'?
    I w ogóle jak mają walczyć w tym bałaganie rebelianckim, rewolucyjnym, religijnym i nie wiadomo jeszcze jakim, a na dodatek jako pole rozgrywania gry przez mocarstwa.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #128 dnia: Września 15, 2015, 20:17:29 »
    Jeśli Dedal sądzisz, że wyznawcy każdego odłamu islamu to mordercy i ucinacze głów oraz gwałciciele.. Jeśli uważasz, że w każdym kraju takim jak Malezja, Stany, Singapur, Jordania muzułmanie się panoszą i ich jedyną motywacją jest palenie kościołów i gnębienie chrześcijań. Jeśli uważasz, że każdy muzułmanin jest zły i nie będzie umiał żyć z Polakami. To jest mi tylko bardzo przykro, że jesteś takim ignorantem. I teraz oferuje się, że zafunduję Ci bilet w dwie strony przyjedziesz do mojego rodzinnego miasta. Twoje zadanie będzie jedno masz powiedzieć do dwóch muzułmanów, którzy tutaj mieszkają od 20 lat, zatrudniają polaków, mają rodziny, swoje domy i płacą podatki.. dokładnie to co wypisujesz na forum. Czyli, że muzułmanie to mordercy, gwałciciele i w ogóle mają wyjeżdzać z naszego kraju. I masz to wszystko zrobić patrząc im w oczy. Tak piszesz, takie masz przekonania to nie powinno być żadnego dla Ciebie problemu. Po prostu jest mi wstyd, że takich ludzi. Jeśli jednak rzeczywiście tak sądzisz oferta jest aktualna. Może to Cię skłonni do jakieś refleksji, żeby nie szufladkować ludzi po wyznaniu czy kolorze skóry.

Jest wielu muzłmanów, chrześcijań i ateistów którzy teraz walą drzwiami i oknami do europy po zasiłki. To, że większość z nich prezentuje postawę karygodną to nie znaczy, że ich kultury sa dla nas zabójcze. Każdy potrafiły by się dostosować bo by po prostu musiał. Co nie zmienia faktu, że jestem kategorycznie przeciwny przyjmowaniu jakichkolwiek imigrantów aktualnych na zasadach narzucanych przez UE.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #129 dnia: Września 15, 2015, 21:29:48 »
    Jeśli Dedal sądzisz, że wyznawcy każdego odłamu islamu to mordercy i ucinacze głów oraz gwałciciele... itd. itd.

Nie, nie sądzę tak i nigdzie tak nie napisałem. Reszta Twojej wypowiedzi jest więc bez sensu. Śmieszne, bo mnie zarzucasz uogólnianie, a sam w tym przodujesz.

Każdy potrafiły by się dostosować bo by po prostu musiał.

Problem obecnej Europy jest taki, że jest miękka jak kaczuszka. :) Nie narzuca twardo swych reguł przybyszom, a wręcz przeciwnie - często imigrantom ustępuje, ustawia się pod nich, bierze ich pod swoje opiekuńcze skrzydła. Wszystko w imię tolerancji, równości, multikulti... Taka nadmierna, naiwna dobroć to olbrzymia słabość i prędzej czy później zemści się na tych, którzy ją okazują. Tak było od zawsze. Ludność okazująca słabość prędzej czy później ulegnie i da się podporządkować sile bardziej stanowczej. Ot, prawo dżungli. Taką siłą jest obecnie radykalny islam - potężny, twardy i bezlitosny - z którym sflaczała, pozbawiona jaj Europa Zachodnia nie może się mierzyć.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #130 dnia: Września 15, 2015, 21:36:34 »
    Problem obecnej Europy jest taki, że jest miękka jak kaczuszka. :) Nie narzuca twardo swych reguł przybyszom, a wręcz przeciwnie - często imigrantom ustępuje, ustawia się pod nich, bierze ich pod swoje opiekuńcze skrzydła. Wszystko w imię tolerancji, równości, multikulti... Taka nadmierna, naiwna dobroć to olbrzymia słabość i prędzej czy później zemści się na tych, którzy ją okazują. Tak było od zawsze. Ludność okazująca słabość prędzej czy później ulegnie i da się podporządkować sile bardziej stanowczej. Ot, prawo dżungli. Taką siłą jest obecnie radykalny islam - potężny, twardy i bezlitosny - z którym sflaczała, pozbawiona jaj Europa Zachodnia nie może się mierzyć.

Stuprocentowa zgoda. Dlatego piszę, że trzeba właśnie im na to nie pozwolić i wtedy oni się dostosują.

Nasze wnioski rozminęły się pewnie w tym, że Ty po prostu patrzysz co jest mniejszym złem w aktualnej sytuacji a nie jak powinniśmy postępować gdyby Europa była normalna. Ja również się zgadzam, że w aktualnej sytuacji nie powinniśmy przyjmować imigrantów dopóki nie ogarniemy syfu na własnym podwórku. A w szczególności mentalnośc musi się zmienić na normalną.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #131 dnia: Września 16, 2015, 21:45:06 »
    https://www.youtube.com/watch?v=N1A4V2HBZDk

Niezłe, nie powiem, PiS coraz bliżej być może epokowego zwycięstwa.

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #132 dnia: Września 16, 2015, 22:21:22 »
    Nie popieram PiS ale wolę żeby wygrał i rządził samodzielnie, niż żeby opozycja w postaci PO miała dużo do powiedzenia i stagnacja bo nic się przez sejm nie da przeprowadzić. Jaro jest w dobrej pozycji żeby wyciągnąć masę głosów na sprawie kryzysu z imigrantami.

Offline Bojar

• Użytkownik
    • Piwa: 354
    • A proper wife should be as obedient as slave
    « Odpowiedź #133 dnia: Września 16, 2015, 23:10:39 »
    Nie zapominaj też o walnięciu bazylki w każdym mieście i zbudowania wielkiego pomnika bohaterów smoleńskich. Tego, ze taka będzie jego postawa wobec imigrantów to było łatwo przewidzieć, patrząc na politykę zagraniczną polski 2006/2007. Ale akurat tu trzeba przyznać, że jego wystąpienie było bardzo dobre, zwłaszcza jak na Jarosława Kaczyńskiego. Nie zgadzam się z PiS'em głownie w sprawach socjalnych, kościelnych, ale tu nie da się nie zgodzić bo Jarek zdobył na tym punkty, zwłaszcza, że duża część społeczeństwa ma głęboko w poważaniu imigrantów, bo jak nazwac ludzi, ktorzy przed wojna uciekaja do kraju polozonego kilka tysiecy kilometrow dalej.

Offline Octavian

• Użytkownik
    • Piwa: 454
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #134 dnia: Września 16, 2015, 23:24:03 »
    Chciałem podziękować Putinowi, za odrzucenie ambicji walce z ISIS.
    (click to show/hide)
    Przemówienie Kaczora było genialne - POWAŻNIE, pięknie mówił.
    Luki -  w tym że zamkniecie granic już góffno da. Teraz trzeba by wprowadzić stan wojenny, albo po prostu dać im przejść.
    Korwin u mnie leży - dostał liścik.
    (click to show/hide)
    Napisał świetne felietony - polecam o pochyłym drzewie i kozach, ale zwrócił się o poparcie do narodowców. Nie chcę polskich Brevików, ani tanich prowokacji które pogorszą sprawę, a przede wszystkim w obecnej sytuacji mówi o zniesieni kontroli państwa w rodzinie - no cóż. Padły tu świetne argumenty na poparcie tezy o zostawieniu rodziny samej sobie, ale to nie mój punkt widzenia.

Nie świrujcie z tym nie walczeniem i uciekaniem, na pewno wielu jest takich którzy istotnie tak robią, ale chłopie - to jest taka rzeźnia, że Al Kaida nawet ją potępia - nie fiśuj! Oni tam nadal walczą, a my siedzimy na necie.