1) Limity klasowe (jakie ustalić limity dla klas)
Według mnie dla piechoty nie powinno być żadnych ograniczeń klasowych - jedynym byłby tylko jeden oficer i chorąży oraz brak jednostek typowo konnych (rajtar, husarz) na piechotę. Dla kawalerii klasyczne ograniczenie czyli tylko 50% jednostek ciężej opancerzonych (przykładowo 3 kawalerzystów w RON - 1 husarz i 2 pancernych/rajtarów/lekkiej)
2) Inżynier, granaty i garłacz (dopuścić Tak/Nie w jakim stopniu/alternatywna propozycja)
Stare zasady ligowe, czyli od 10+ inżynier z garłaczem, powyżej 12 może wziąć także granat.
3) Liczba rund i map (Wasze propozycje)
5 rund na spawn, 10 na mapę. Dwie mapy, każdy klan banuje po jednej/dwóch mapach i wybiera swoją.
4) Sztandary kwestia ich boosta do 150%/125% (Tak/Nie uzasadnienie mile widziane)
Dla mnie sztandary nie powinny mieć boosta na sparingach, jednak jestem w stanie z tym grać, byleby był on jak najsłabszy.
5) Zakazane bronie i jednostki (uzasadnienie mile widziane)
Gwardia, hetman/wezyr etc. Niczego innego na razie do zablokowania nie ma.
6) Proponowane mapy (wypisać mapy, które chciało by się widzieć, uzasadnienie mile widziane)
- Karków - uzasadnienie wielokrotnie pisane
- Inn - bardzo przyjemna i w sumie zbalansowana mapa meczowa, wielokrotnie używana na sporej liczbie meczy i sparingów
- Ruiny - najbardziej klasyczna mapa, jednak balans może być kwestią dyskusyjną
- Złote Ła(/o)ny - pomimo trochę zepsutych aktualnie spawnów mapa jest dalej konkurencyjna
- Southern Steppes - mapa może być wzięta pod głosowanie, gdyż jest dosyć kontrowersyjna (mocno faworyzuje frakcje które mają szybką kawalerię)
Więcej map na poczekaniu nie wymyślę.
7) Rozmiary drużyn (ile osób powinna liczyć drużyna)
Drużyna powinna mieć minimum 8 osób by rozpoczął się mecz. W przypadku większej ilości osób składy po prostu muszą być równe. Zasady starej ligi Deluge czyli poniżej 12 osób na drużynę gra trzech konnych, powyżej 12 jeźdźców może być czterech.
Dodatkowo:
- 420 (lol blaze it) sekund na rundę
- każda drużyna wybierając mapę wybiera także swoją frakcję na tą mapę (brak losowania map i frakcji)
- sędzia w każdym z meczów (może to być lider klanu nie biorącego udziału w aktualnym meczu, choć lepiej gdyby byli to jakoś niezależnie wybrani organizatorzy-sędziowie)
- screeny na koniec każdego respa wykonywane zarówno przez liderów obu drużyn jak i sędziego
Resztę dopiszę jak mi się przypomni.