Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [The Deluge] Puchar Deluga (eng. The Deluge Cup) - dyskusja  (Przeczytany 25151 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    • Piwa: 162
    Odp: [The Deluge] Puchar Deluga (eng. The Deluge Cup) - dyskusja
    « Odpowiedź #75 dnia: Sierpnia 30, 2015, 17:58:08 »
    Lithuanians, Tercio, Lucky Dogs. Warto też napisać by dać więcej czasu na ogarnięcie jakiś drużyn.

Offline ManGo

• Użytkownik
    • Piwa: 49
    • Za Ślůnsk i gumiklejzy
    « Odpowiedź #76 dnia: Sierpnia 30, 2015, 18:20:20 »
    Litwini nie żyją, Tercio raczej nie zagra (kiedyś z nimi graliśmy i strasznie im się nie podobało), a LD to nawet na eventach się rzadko pojawiają, szczerze odradzam tworzenia wątku póki co, najpierw najlepiej zdecydować się na jakieś zasady i wszystko ustawić a potem przedstawić wszystko zagraniczniakom, zachęcanie do dyskusji raczej nic nie wskóra a może jedynie ich odrzucić. Z tego co wiem to zagraniczniaki ogółem jakoś nie są chętni na ligi/mecze, pamiętam że graliśmy kiedyś z papenheimerami i byli bardzo zadowoleni, raczej jeszcze Landsknechci będą chętni ale minus z nimi taki że to ogromne trole, można zawsze zaproponować udział klanom z innych modułów, no i przede wszystkim zaprosić pułki z NW bo ogrom z nich miał styczność z Delugiem.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #77 dnia: Sierpnia 30, 2015, 18:24:02 »
    Mam cichą nadzieję na pułki z NW... zagraniczni nie dają rady mówicie.. Hmmm no zobaczymy pokatuje jednak trochę ten angielski jak nie wyjdzie to trudno, warto spróbować jednak.

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    • Piwa: 162
    « Odpowiedź #78 dnia: Sierpnia 30, 2015, 18:25:07 »
    Tercio zapowiadało na mbmerc.com że będą grali na nowych wersjach jeśli będą jakieś eventy i turnieje

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    « Odpowiedź #79 dnia: Sierpnia 30, 2015, 18:26:11 »
    Lucky Dogs powinni być wstanie. Papenheimery też troche grają, ale nie wiem ilu ich jest. Może jakieś terciosy.

Offline ManGo

• Użytkownik
    • Piwa: 49
    • Za Ślůnsk i gumiklejzy
    « Odpowiedź #80 dnia: Sierpnia 30, 2015, 18:33:36 »
    Lucky Dogs powinni być wstanie. Papenheimery też troche grają, ale nie wiem ilu ich jest. Może jakieś terciosy.

LD kiedyś pytaliśmy to twierdzili że to się nie nadaje do Deluga, Papenhaimerów jest dość sporo bo połączyli się z KK i kiedyś na event wystawili około 30 osób a jak graliśmy z nimi to przynieśli 12-15 osób a w Terciosy to ja wątpię, chociaż tyle tych klanów tercio jest że może jakiś wpadnie, zawsze warto spróbować.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #81 dnia: Sierpnia 30, 2015, 18:34:37 »
    Co do zasad to chyba ich postawimy przed faktem dokonanym. Wystarczycie spokojnie do dyskusji. Potem się coś wrzuci dla PRu.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 30, 2015, 19:26:52 wysłana przez ^IvE »

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #82 dnia: Sierpnia 30, 2015, 19:05:36 »
    Oto kwestię, które wytłuszczyłem na bazie dotychczasowej dyskusji. Chciałbym aby każdy zainteresowany się wypowiedział bo to bardzo istotne. Na bazie tego co napiszecie zostaną ułożone pytania, które zostaną oddane pod głosowanie klanów. Przewidywana jest jeszcze przed ostatecznym ustaleniem formy pytań i  głosowaniem narada na TSie dla zainteresowanych. Oto i zagadnienia:

1) Limity klasowe (jakie ustalić limity dla klas)
    2) Inżynier, granaty i garłacz (dopuścić Tak/Nie w jakim stopniu/alternatywna propozycja)
    3) Liczba rund i map (Wasze propozycje)
    4) Sztandary kwestia ich boosta do 150%/125% (Tak/Nie uzasadnienie mile widziane)
    5) Zakazane bronie i jednostki (uzasadnienie mile widziane)
    6) Proponowane mapy (wypisać mapy, które chciało by się widzieć, uzasadnienie mile widziane)
    7) Rozmiary drużyn (ile osób powinna liczyć drużyna)

Offline iwomichu1

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    • Porucznik kawalerii Regimentu Wielkopolskiego
    « Odpowiedź #83 dnia: Sierpnia 30, 2015, 20:54:50 »
    Masz na myśli wypowiedzenie się w temacie? Czy może chodzi ci o wtorkową dyskusje po meczu?

RW_Porucznik_Iwomichu

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #84 dnia: Sierpnia 30, 2015, 21:26:20 »
    W temacie we wtorek też pogadamy :P

Offline iwomichu1

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #85 dnia: Sierpnia 30, 2015, 21:54:29 »
    1) Limity klasowe (jakie ustalić limity dla klas)
    Według mnie dla piechoty nie powinno być żadnych ograniczeń klasowych - jedynym byłby tylko jeden oficer i chorąży oraz brak jednostek typowo konnych (rajtar, husarz) na piechotę. Dla kawalerii klasyczne ograniczenie czyli tylko 50% jednostek ciężej opancerzonych (przykładowo 3 kawalerzystów w RON - 1 husarz i 2 pancernych/rajtarów/lekkiej)
    2) Inżynier, granaty i garłacz (dopuścić Tak/Nie w jakim stopniu/alternatywna propozycja)
    Stare zasady ligowe, czyli od 10+ inżynier z garłaczem, powyżej 12 może wziąć także granat.
    3) Liczba rund i map (Wasze propozycje)
    5 rund na spawn, 10 na mapę. Dwie mapy, każdy klan banuje po jednej/dwóch mapach i wybiera swoją.
    4) Sztandary kwestia ich boosta do 150%/125% (Tak/Nie uzasadnienie mile widziane)
    Dla mnie sztandary nie powinny mieć boosta na sparingach, jednak jestem w stanie z tym grać, byleby był on jak najsłabszy.
    5) Zakazane bronie i jednostki (uzasadnienie mile widziane)
    Gwardia, hetman/wezyr etc. Niczego innego na razie do zablokowania nie ma.
    6) Proponowane mapy (wypisać mapy, które chciało by się widzieć, uzasadnienie mile widziane)
    - Karków - uzasadnienie wielokrotnie pisane
    - Inn - bardzo przyjemna i w sumie zbalansowana mapa meczowa, wielokrotnie używana na sporej liczbie meczy i sparingów
    - Ruiny - najbardziej klasyczna mapa, jednak balans może być kwestią dyskusyjną
    - Złote Ła(/o)ny - pomimo trochę zepsutych aktualnie spawnów mapa jest dalej konkurencyjna
    - Southern Steppes - mapa może być wzięta pod głosowanie, gdyż jest dosyć kontrowersyjna (mocno faworyzuje frakcje które mają szybką kawalerię)
    Więcej map na poczekaniu nie wymyślę.
    7) Rozmiary drużyn (ile osób powinna liczyć drużyna)
    Drużyna powinna mieć minimum 8 osób by rozpoczął się mecz. W przypadku większej ilości osób składy po prostu muszą być równe. Zasady starej ligi Deluge czyli poniżej 12 osób na drużynę gra trzech konnych, powyżej 12 jeźdźców może być czterech.
    Dodatkowo:
    - 420 (lol blaze it) sekund na rundę
    - każda drużyna wybierając mapę wybiera także swoją frakcję na tą mapę (brak losowania map i frakcji)
    - sędzia w każdym z meczów (może to być lider klanu nie biorącego udziału w aktualnym meczu, choć lepiej gdyby byli to jakoś niezależnie wybrani organizatorzy-sędziowie)
    - screeny na koniec każdego respa wykonywane zarówno przez liderów obu drużyn jak i sędziego
    Resztę dopiszę jak mi się przypomni.

RW_Porucznik_Iwomichu

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #86 dnia: Sierpnia 30, 2015, 22:15:46 »
    No i bardzo spoko sam zgadzam się z większością. Optowałbym jednak za jednak brakiem inżynierów. Do tego sztandary to fajny smaczek. Czekam na opinie innych żeby było co poddawać pod głosowanie :P

Offline iwomichu1

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #87 dnia: Sierpnia 30, 2015, 22:18:44 »
    Inżynier to Créme de la créme drużyny. Dlatego cały team broni i chroni go jak oczka w głowie, dzięki czemu gra zaczyna nabierać jeszcze ciekawszego wymiaru. Poza tym inżynier jest naturalnym rozwiązaniem niektórych taktyk i miejscówek na pewnych mapach (cough balkony cough). Jeśli chcemy wyciągać z moda co najlepsze, to powinniśmy dopuścić także inżyniera. Tym bardziej, że w obecnej wersji moda granaty są o wiele bardziej zbalansowane od tych z 0.5. 

RW_Porucznik_Iwomichu

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #88 dnia: Sierpnia 30, 2015, 22:21:28 »
    W sumie gdyby połączyć tego inżyniera z opcją zboostowanych sztandarów to naprawdę zaczyna się robić ciekawie. Te rozumowanie ma sens.

Offline iwomichu1

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #89 dnia: Sierpnia 30, 2015, 22:23:25 »
    Tak samo można też spokojnie pozwolić na użycie armat i taborów. Ich użyteczność jest zazwyczaj w obecnym stylu gry znikoma, jednak jeśli jakaś drużyna znajdzie ciekawy sposób na wykorzystanie ich w walce to zasady nie powinny stać im na drodze. Jak dla mnie nie psują gry bo są tylko na niewielkiej liczbie map.

RW_Porucznik_Iwomichu