Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: RES Mod (w przygotowaniu)  (Przeczytany 129560 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Zovi

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: RES Mod (w przygotowaniu)
    « Odpowiedź #645 dnia: Marca 04, 2009, 19:51:56 »
    Deadalus pokaż jakieś screeny z gry, bo to ludzi najbardziej motywuje do czekania na upragniony mod :)

Offline Shrama

• Użytkownik
    « Odpowiedź #646 dnia: Marca 04, 2009, 20:01:27 »
    Niedawno przecie pokazywał i to były fajne screeny:P Podoba mi się przede wszystkim możliwość zmiany nazw miast, swojego królestwa i oddziałów.
    "Gdy ktoś Ci zarzuci brak profesjonalizmu, powiedz mu, że Arkę Noego zbudowali amatorzy, a Titanica profesjonaliści..."

"Pusty wóz hałasuje najbardziej"

Offline Diego

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Jestem cziterem bo jeżdżę rowerem z wh
    « Odpowiedź #647 dnia: Marca 04, 2009, 20:05:21 »
    Może dajmy Daedalus'owi święty spokój i pozwólmy pracować. Sądzę iż pytania w stylu "kiedy wyjdzie mod" nie przyśpieszą jego prac.

89% graczy uważa, że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11%, wklej to do
    podpisu!

Offline Shrama

• Użytkownik
    « Odpowiedź #648 dnia: Marca 04, 2009, 20:18:41 »
    Myślę, że Daedalus ma dystans do tych rzeczy, ale nie mnie to oceniać. No a modzik to wyczesany będzie.
    "Gdy ktoś Ci zarzuci brak profesjonalizmu, powiedz mu, że Arkę Noego zbudowali amatorzy, a Titanica profesjonaliści..."

"Pusty wóz hałasuje najbardziej"

Offline Szczepan_r

• Użytkownik
    • DzIEcIom NEo MóWIMy LoL!
    « Odpowiedź #649 dnia: Marca 05, 2009, 14:54:02 »
    mam taki pomysł. jeżeli chcemy żeby dana jednostka awansowała to musimy jej za to zapłacić. no bo przecież lepszy ekwipunek kosztuje...
    http://www.takeagift.pl/polecam:49969       Bardzo proszę was o pomoc wystarczy się zarejestrować. Dzięki wam będę mógł sprawić sobie nową klawiaturę aby grać w Mount & Blade. Z góry dzięki za rejestrację

Offline Kuroi

• Użytkownik
    • Who's bad? Who's bad? Who's bad?! I AM BAD!!
    « Odpowiedź #650 dnia: Marca 05, 2009, 15:10:20 »
    Takie coś jest już w SoD z tego co pamiętam wiec tu zapewne też się znajdzie(zapewne, bo nie znam zamiarów Daeda ale spodziewam się że to zaimplementuje)

Nie planuję czegoś takiego.
    « Ostatnia zmiana: Marca 08, 2009, 11:28:54 wysłana przez Daedalus »

Offline DKarol

• Użytkownik
    « Odpowiedź #651 dnia: Marca 06, 2009, 06:56:20 »
    Nie za dużo tych pomysłów? Żeby Dead to zrobił trzeba by czekać do 2011 roku! Może trochę ochłońcie... Może Dead ma też własne pomysły...

Offline Szczepan_r

• Użytkownik
    • DzIEcIom NEo MóWIMy LoL!
    « Odpowiedź #652 dnia: Marca 06, 2009, 13:05:37 »
    Nie za dużo tych pomysłów? Żeby Dead to zrobił trzeba by czekać do 2011 roku! Może trochę ochłońcie... Może Dead ma też własne pomysły...

nieznam się ale to chyba niebyłoby aż tak trudne do zrobienia można by np. wyciągnąć skrypt z SoD i juz by było
    http://www.takeagift.pl/polecam:49969       Bardzo proszę was o pomoc wystarczy się zarejestrować. Dzięki wam będę mógł sprawić sobie nową klawiaturę aby grać w Mount & Blade. Z góry dzięki za rejestrację

Offline Smok12

• Użytkownik
    « Odpowiedź #653 dnia: Marca 07, 2009, 16:19:44 »
    czekam z niecierpliwością na ten mod.
    mam nadzieje że pogram w niego już niedługo.
    "Pożyczaj tylko od pesymistów ... oni i tak nie mają nadziei że im oddasz" :D

Offline Michel96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #654 dnia: Marca 07, 2009, 17:36:39 »
    Mam pytanie, czy mod będzie mógł być dostępny do wersji 1.003?

Nie. Tylko 1.010 i 1.011.
    « Ostatnia zmiana: Marca 08, 2009, 11:30:13 wysłana przez Daedalus »
    Celem wojny nie jest umieranie za ojczyznę, ale sprawienie aby tamci skurwiele umierali za swoją.(Generał George S. Patton)

Offline Messer

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #655 dnia: Marca 07, 2009, 18:30:58 »
    Mam pytanie, czy mod będzie mógł być dostępny do wersji 1.003?

Ręce mnie opadają, bosz... ;-]

Z reguły nierobie offtopu, ale w tym przypadku niemoge poprostu

Offline pc_maniac

• Użytkownik
    • Piwa: 1
      • Polish Builders Community
    « Odpowiedź #656 dnia: Marca 07, 2009, 21:19:23 »
    OK, wiem, że w tym wątku było już aż nazbyt dużo różnych propozycji do tego obrośniętego już legendą moda.
    Ale chciałbym zwrócić jeszcze uwagę na 2 niby drobiazgi, ale jakże przydatne w tej grze, których w Native brakuje.

1. W przypadku bitew w polu mamy sławetną skrzynkę z wyposażeniem. Miła rzecz, aczkolwiek biorąc pod uwagę lokalizację potyczki jeszcze bardziej wskazane było by gdyby takie skrzynki pojawiały się w lokacjach oblegania zamków/miast. Bo przecież przy obleganiu tym bardziej w realu mieli byśmy tabory z zaopatrzeniem pod ręką.

2. Mamy w grze opcje podnoszenia broni, zmiany broni. Nie mamy zaś jednej bardzo istotnej jaką jest upuszczanie/odrzucanie broni. Jeśli podnieśliśmy nie tę broń, o którą nam chodzi, to musimy nieco się napitolić z klawiszologią by wybrać to o co nam chodziło. Ale ta opcja miała by sens również w bitwach gdzie mamy sławetna skrzynkę z zaopatrzeniem i chcemy zmienić lokalizację potyczki, lecz nie mamy możliwości biegać w tę i nazad np. po strzały. Zostawiamy sobie kołczan w miejscu, gdzie zajmiemy pozycję i pobieramy ze skrzynki drugi. Gdy nam się strzały wyczerpią, podnosimy ten, który wcześniej odłożyliśmy.
    To dość wygodna sytuacja gdy toczymy walkę stacjonarną (pozycyjną).

Offline Kuroi

• Użytkownik
    • Who's bad? Who's bad? Who's bad?! I AM BAD!!
    « Odpowiedź #657 dnia: Marca 07, 2009, 21:40:54 »
    A propos kołczanów to wpadłem niedawno na pewien pomysł. Czy dało by się zrobić żeby na koniu można było zawieszać broń/amunicje? Bo przecież konni łucznicy na pewno mieli do dyspozycji kołczany zawieszone przy siodle a nie tylko ten, który nosili zawsze ;)

Offline Zovi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #658 dnia: Marca 07, 2009, 21:45:47 »
    Nie tylko konni lucznicy ... Przecież każdy rycerz nie miał przy sobie jednej broni +lance ... tylko topor, buzdygan itp. co sobie wezmie to bedzie mial, oczywiscie nie wszystko zawieszone na sobie, a przy koniu czesc, a czesc przy pasie.

Offline Barudokuku

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Zbieracz puszek
      • (nie)Oficjalne Forum Antyfanów CD-Action
    « Odpowiedź #659 dnia: Marca 07, 2009, 22:07:41 »
    Ok, uznałem, że mogę zainterweniować, gdyż w realu interesuję się żywo średniowiecznymi pojedynkami, bojami a nader wszystko uzbrojeniem. Wysłuchajcie więc tej pieśni...

1. Post Kuroi Nekou co do kołczanów zawieszanych na koniu. Warto to zamieścić, podobnie jak wieszane przy czapraku lub siodle łuki i broń wyłącznie jednoręczną (a spróbuj Ty wymachiwać dwuręcznym toporem z konia!).

2. Przy turniejach każdy rycerz miał lancę, miecz (buzdygan, toporek...) i ew. tarczę (ale to zależało od turnieju). Przy bojach taki sam rycerz przywdziałby raczej lżejszą zbroję (by łatwiej mu było wstać z ziemi!), lancę (bądź pochodną broń), broń jednoręczną i tarczę.

3. Deadelusie, radzę Ci nie śpieszyć się z wydaniem i dopracowanie go jak najbardziej, choćbyśmy mieli czekać do 23 grudnia 2012 roku.

4. Broń obuchowa. Niesamowicie dziwną rzeczą jest w Mount and Blade to, że bez wyjątku każdy woj przeżyje uderzenie bronią obuchową (z wyłączeniem Gwiazdy Porannej). Pomyślmy teraz trzeźwo: jaki normalny człowiek przeżyłby w samym czepcu pikowanym uderzenie w bok czaszki dwuręcznym młotem? To samo tyczy się uderzeń w żebra i plecy; w wypadku żeber w wypadku wgniecenia zbroi nawet płytówka nie pomoże, bo spowoduje ucisk żeber, co w 80% powinno doprowadzić do śmierci.

5. Nieprzytomne ciała. Ktoś staje się nieprzytomny, a po tym, jak się 'położy', nie można już go nijak dobić, nawet strzałem z ok. 2 metrów z kuszy w głowę. Z tym też proszę Cię o zaradzenie temu w modzie ;-)

4. O ile się nie mylę, to zahardkodowane jest, że obrażenia obuchowe = utrata przytomności. Nie będzie więc szans, by dodać jakiś % szansy na uśmiercenie wroga bronią obuchową.

5. Też niewykonalne. Ogłuszenie jest traktowane podobnie jak śmierć - postaci tak na prawdę już nie ma w scenie, a zostaje tylko ciało jako element graficzny (o ile jest włączone pokazywanie ciał).
    « Ostatnia zmiana: Marca 08, 2009, 11:35:35 wysłana przez Daedalus »
    Ileśtam procent kogośtam robi cośtam. Jeśli należysz do iluśtam procent pozostałych, wstaw to gdzieśtam.
    Wyobraź sobie też, że tutaj jest jakiś fajny tekst pokazujący, jak bardzo jestem nieskażony mediami, propagandą i tak dalej i ogólnie coś, co sprawi, że wszyscy będą wiedzieli, że nie lubię czegośtam.
    Oczywiście, możesz też sobie wyobrazić tutaj jakieś mHroczne/lolowate/jestem-taki-zarąbisty zdanie po angielsku. Ot, choćby traktujące o śmierci czy religii, coby pokazać, że jestem ateistą.