Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Kogo popierasz w wyścigu po fotel prezydencki

Grzegorz Braun
    3 (3.3%)
    Andrzej Duda
    10 (11%)
    Adam Jarubas
    0 (0%)
    Bronisław Komorowski
    12 (13.2%)
    Janusz Korwin-Mikke
    40 (44%)
    Marian Kowalski
    9 (9.9%)
    Paweł Kukiz
    9 (9.9%)
    Magdalena Ogórek
    7 (7.7%)
    Janusz Palikot
    0 (0%)
    Jacek Wilk
    1 (1.1%)
    Paweł Tanajno
    0 (0%)

Głosów w sumie: 90

Autor Wątek: Wybory prezydenckie 2015  (Przeczytany 73142 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Wybory prezydenckie 2015
    « Odpowiedź #435 dnia: Marca 31, 2015, 19:31:44 »
    Ty nikogo nie przekonujesz tylko wszystkim walisz w twarz obelgami albo rechoczesz, to do czego mamy być przekonani? Ustosunkuj się do jakieś sprawy albo wypowiedź się jak człowiek to wtedy z chęcią porozmawiamy. Zachowujesz się jak komik i szukasz szacunku? To tak nie działa.. A z chęcią bym porozmawiał na jakiś interesujący Cię temat.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #436 dnia: Marca 31, 2015, 19:51:53 »
    Oj, Trebron, Trebron... Ty się nigdy nie zmienisz. :) Niby lata lecą, a Ty zamiast zacząć dorastać, tylko się starzejesz. :)

A za idiotów, tak jak już wielokrotnie pisałem wcześniej, nie uważam osoby mające odmienne, własne poglądy, lecz zwykłych, żałosnych krzykaczy. Właśnie takich krzykaczy, jak Ty, którzy tylko potrafią poszczekać, poubliżać i którzy uciekają od dyskusji zwijając ogon pod siebie, gdy pojawiają się argumenty. Zamiast do argumentów się odnieść i własne argumenty przedstawić, potraficie jeno rzucić jakimś yntelygentnym tekstem typu "z wami się nie da rozmawiać" czy "betonu nie da się rozbić" i nie dociera do waszych pustych główek, że bez argumentów to właśnie wy tym żałosnym betonem plującym na innych za ich własne poglądy jesteście. Ot, taka ci ironia losu. :)

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #437 dnia: Marca 31, 2015, 21:10:59 »
    Waldzios bezskutecznie próbował coś ci przemówić do rozumu - został nazwany debilem. Nie muszę przytaczać żadnych arugmentów bo już zostały one postawione parę stron temu właśnie przez niego. Wszystko co tutaj piszesz o mnie jeszcze bardziej pasuje do ciebie.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #438 dnia: Marca 31, 2015, 22:40:44 »
    Waldzios nigdy żadnych argumentów nie rzucił, mimo iż prosiłem go o to wielokrotnie. Jeśli twierdzisz inaczej, to daj link, chętnie przeczytam. Teksty typu "były podane parę stron temu" są puste i śmieszne, bo nie, nie były podane.

Było troszeczkę inaczej, bo to ja rzuciłem Waldziosowi m.in. listę rzeczy - faktów o rządach PO, których prawdziwość każdy w banalny sposób może sprawdzić (zakładając, że nagle spadł z księżyca i nie pamięta co przez ostatnie kilka lat działo się w Polsce i jak to się miało do obietnic/planów PO przed wyborami) - a on strzelił focha, nie umiejąc rzeczowo odpowiedzieć i nazwał wszystko absurdem. Gdybyś szukał tej listy, to łap i znaj moje dobre serce:
    (click to show/hide)

Pokaż mi też fragment, w którym nazywam Waldziosa debilem. Śmiało. Podpowiem - nie szukaj, bo i tak nie znajdziesz. Po prostu znów rzucasz twierdzeniem z dupy wziętym. Nazywałem go hipokrytą, i owszem, bo hipokrytą jest, co już w tym wątku wielokrotnie pokazał. Nazywałem go też lemingiem, bo powtarza dokładnie te same brednie, stereotypy i puste hasła, które można usłyszeć w TVNie, przedstawiając je jako swoją opinię, ale tej opinii w żaden sposób nie potrafi obronić argumentami. Potrafił tylko wyzywać od psycholi, paranoików, głupków itd. Miejscami wścieklizna aż tak go poniosła, że potem ze wstydu usuwał napisane przez siebie rzeczy (łap link, żeby nie było, że znów zmyślam :) ).

...no ale oczywiście to Waldzios był tutaj głosem rozsądku. Bez wątpienia. :)

Wszystko co tutaj piszesz o mnie jeszcze bardziej pasuje do ciebie.

Z Tobą jest trochę inna kwestia. Ciebie zawsze uważałem za skończonego debila i nigdy się z tym nie kryłem. :) Sam chyba dobrze pamiętasz, że ta opinia nie wzięła się znikąd - ciężko na nią przez lata zapracowałeś, regularnie łapiąc na forum bany i to nie tylko ode mnie. Osoba, która zostaje wyrzucona za zachowywanie się jak debil i uprzykrzanie życia innym użytkownikom, po czym zamiast usiąść i pomyśleć "co ze mną nie tak?" zakłada kolejne multikonta, by dalej zachowywać się jak debil, uprzykrzać życie innym i łapać bany (i tak w kółko Macieju), zbyt normalna raczej nie jest, prawda? No właśnie...

Krótko mówiąc, Ciebie za debila uważałem, za debila uważam i za debila uważał będę, bo jak na razie swoim zachowaniem, czy to tu na forum, czy na forum międzynarodowym, nie tylko nie dajesz mi powodów do zmiany poglądu, co wręcz w tym poglądzie coraz bardziej mnie utwierdzasz. Smutne to, no ale co zrobić. :)

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #439 dnia: Marca 31, 2015, 22:55:10 »
    Ja się tam z Dedalem nie zgodzę, no ale Dedal jest bardziej bezpośredni..

Ja tylko wrócę jak mantra do jednego. Żaden kandydat i żaden współdyskutant proszony przeze mnie nie podał mi propozycji rozwiązania a) Bankructwa kraju b) Problemu katastrofy demograficznej . Jak ja mam z kimś dyskutować jak nie umie wypowiedzieć się na fundamentalne tematy od których powinno się wychodzić jeśli zaczynam dyskutować poważnie o polityce.

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #440 dnia: Kwietnia 01, 2015, 00:46:33 »
    Waldzios nigdy żadnych argumentów nie rzucił, mimo iż prosiłem go o to wielokrotnie. Jeśli twierdzisz inaczej, to daj link, chętnie przeczytam. Teksty typu "były podane parę stron temu" są puste i śmieszne, bo nie, nie były podane.
    A co ja tu bedę z a ciebie szukał w źródle ogólnodostępnym. Otwórz jego profil i szukaj postów w tym wątku. A może za trudne? Czy brakuje czasu i trzeba się zając produkowaniem komentarzy na Onecie? Ich retoryka jest dość podobna.

Było troszeczkę inaczej, bo to ja rzuciłem Waldziosowi m.in. listę rzeczy - faktów o rządach PO, których prawdziwość każdy w banalny sposób może sprawdzić (zakładając, że nagle spadł z księżyca i nie pamięta co przez ostatnie kilka lat działo się w Polsce i jak to się miało do obietnic/planów PO przed wyborami) - a on strzelił focha, nie umiejąc rzeczowo odpowiedzieć i nazwał wszystko absurdem. Gdybyś szukał tej listy, to łap i znaj moje dobre serce:
    "Faktów" które można sprawdzić w "źródłach" typu Niezależna które przekręcają rzeczywistość na swoją korzyść próbując tworzyć przeciwwagę dla wyimaginowanej propagandy. Hah, też mi fakty. A trójkątów w teledyskach Rihanny szukałeś? Loominaty confirmed, aż włączyłem muzyczkę z Archiwum X.

Nazywałem go też lemingiem, bo powtarza dokładnie te same brednie, stereotypy i puste hasła, które można usłyszeć w TVNie
    Ja ciebie też nazwę lemingiem. Powtarzasz to samo co rzucają "niezależne media" przyjmując bezkrytycznie ich prawdę tylko dlatego, że uzurpują sobie monopol na jej przekazywanie. Typowe "my mówimy ci jak jest, tamci kłamią". Czujesz się wywyższony, przecież ci co oglądają TVN łykają propagandę! A ja wiem prawdę z niezależnej!!!
    Tak, z tych niezależnych mediów które same podlegają różnym grupom wpływu.

Z Tobą jest trochę inna kwestia. Ciebie zawsze uważałem za skończonego debila
    To se uważaj. Gdyby ktoś jak ty uważał mnie za normalnego zacząłbym się zastanawiać co jest nie tak. Ciekawe ile czekałeś żeby wszystko z siebie wyrzucić skoro nad tą częścią posta się najbardziej naprodukowałeś a nawet się powtórzyłeś parę zdań później XD Idź ratować kraj zamiast zajmować się moją skromną osobą, przecież jest w gruzach i istnieje tylko teoretycznie (ten tekst sobie upodobałeś, nawyki z Onetu?).

Offline Daedalus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #441 dnia: Kwietnia 01, 2015, 01:36:39 »
    Aha, czyli tradycyjnie zataczamy koło. "Argumentów nie podam, bo były podane wcześniej"... szkoda tylko, że nikt nie potrafi wskazać gdzie. :) W kółko te same brednie.

No ale wyzwę Cię jeszcze raz - zabłyśnij. Pokaż, że jesteś gość i znajdź te mityczne posty Waldziosa, gdzie proszony przeze mnie o argumenty, argumentami odpowiada. Ja jestem maluczki, przeoczyłem to w dyskusji i teraz nie potrafię tego znaleźć. Ty na pewno dasz radę, śmiało! Zresztą pisałeś o tym, że tu są, więc na pewno wiesz gdzie!

"Faktów" które można sprawdzić w "źródłach" typu Niezależna które przekręcają rzeczywistość na swoją korzyść

Które konkretnie przytoczone przeze mnie fakty są przekręcone? Konkrety. Jeśli nie masz konkretów, to weź wyjdź.

Ja ciebie też nazwę lemingiem.

Nazywaj sobie jak chcesz, na zdrowie. Problem jednak w tym, że ja potrafię napisać dlaczego uważam rządy PO za złe, popierając to argumentami, co zresztą zrobiłem. Wy zaś nie potraficie napisać dlaczego rządy PO są dobre, albo chociaż lepsze od innych. Potraficie tylko atakować innych, wyśmiewać, ewentualnie rzucać pustymi sloganami w stylu "podpalania Polski". Widać leming lemingowi nie równy.

Ciekawe ile czekałeś żeby wszystko z siebie wyrzucić skoro nad tą częścią posta się najbardziej naprodukowałeś

Po pierwsze, napisanie kilku zdań nie jest dla mnie żadnym wysiłkiem, więc niezbyt się "naprodukowałem". :) Po drugie, coś kiepsko u Ciebie z ocenianiem proporcji. :) Po trzecie, ten tekst był bardziej dla informacji innych użytkowników, którzy mogą nie wiedzieć dlaczego traktuję Cię z taką pogardą, niż bezpośrednio skierowany do Ciebie. Byłbym bardzo naiwny, gdybym wierzył, że nagle coś do Ciebie dotrze, skoro nie docierało przez kilka ostatnich lat.

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #442 dnia: Kwietnia 01, 2015, 01:53:25 »
    Czy powiedziałem że nie dam tych postów? Dalej udajesz że nie możesz nic znaleźć? Wystarczy zlinkować którykolwiek dłuższy post który był odpowiedzią na twoje.
    http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=15884.msg299393#msg299393
    Tyle wystarczy, ale ty już go przecież "zmasakrowałeś" swoimi jedynymi racjami.

Które konkretnie przytoczone przeze mnie fakty są przekręcone? Konkrety. Jeśli nie masz konkretów, to weź wyjdź.
    Wyjdź możesz gadać do swojego psa.

Wy zaś nie potraficie napisać dlaczego rządy PO są dobre, albo chociaż lepsze od innych.
    Zostało napisane przynajmniej parę razy w tym temacie. Przecież sam to czytałeś, ale oczywiście zanegowałeś albo zbyłeś kiepskim żartem czy wklejaniem Komora na krześle. Bo tylko ty masz rację.

Po trzecie, ten tekst był bardziej dla informacji innych użytkowników, którzy mogą nie wiedzieć dlaczego traktuję Cię z taką pogardą, niż bezpośrednio skierowany do Ciebie
    Pewnie się tym bardzo przejęli i będą czytać twój post dzieciom na dobranoc. Gardź se mną do woli, napisałbym że pluję na twoje zdanie ale jednak szkoda mi śliny.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #443 dnia: Kwietnia 01, 2015, 09:30:10 »
    Zaniżyliście poziom dyskusji. Nie wtrącajmy osobistych wycieczek bo dyskusja traci kompletnie sens.

Norbert mój post pominąłeś kompletnie a ten post Waldziosa nie ma tam nic kompletnie. Sam też uciekasz od odpowiedzi jak od rożzarzonego żelaza. Masz w dupie politykę to się uderz w pierś a nie rób z siebie komika i wysługuj Waldziosem. Dalej mówisz, że nie ma problemów. O ile w machlojki jeśli jesteś naiwny do potęgi możesz sobie nie wierzyć, choć sam znam parę takich osobiście na poziomie samorządowym to co musi dziać się w kraju.. Jak mam Ci dać dowody np. na wystawianie działek poniżej wartości a potem kupowanie ich za bezcen za łapówy. Wszystko niby dzieję się w świetle prawa. Jednak informację o przetargach są na 100 stronie poradniku wędkarza. Możemy też pójść dalej albo, jak to się dzieję, że jedna firma od dziesiątek lat wygrywa przetarg na wszystkie budynki w mieście. W świetle prawa miasto może odrzucić inne firmy pod byle pretekstem. Prawo jest po prostu karygodne. Jeśli jesteś naiwny i nie wierzysz w przekręty i w globalne ocieplenia też wierzysz no to ok, ja potrafię to zrozumieć (choć z tytanicznym trudem)

Jednak jak można być biernym wobec :
    1) Zadłużania państwa i w ogóle faktu powstawania deficytu.
    2) Braku propozycji co zrobić z tym, że Polacy po prostu wymierają i niedługo w Polsce zostaną emeryci
    3) Faktu oczywistego bankructwa ZuSu co dalej po tym?

Co mnie obchodzi, że to będzie za kilkanaście lat. Każdy polityk, który chcę pokazać, że nie jest złodziejem karierowiczem, który nakradnie 4 lata w pierwszej kolejności powinien się do tego ustosunkować. Tym bardziej, że to są najbardziej istotne kwestie. Korwin dał propozycję ciężką i bezkompromisową ale realną. Inni milczą - jawni kryminaliści dla mnie. Twój idol Waldzios unikał jak ognia tych pytań to może Ty łaskawie odpowiesz.  Podejrzewam jednak, że po prostu w tym momencie powiesz, że nie dyskutujesz z nienormalnymi albo beka beka xD . W takim razie weź chopie wstydu oszczędź.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 01, 2015, 10:19:22 wysłana przez ^IvE »

Offline Daedalus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #444 dnia: Kwietnia 01, 2015, 10:24:44 »
    Czy powiedziałem że nie dam tych postów? Dalej udajesz że nie możesz nic znaleźć? Wystarczy zlinkować którykolwiek dłuższy post który był odpowiedzią na twoje.
    http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=15884.msg299393#msg299393
    Tyle wystarczy, ale ty już go przecież "zmasakrowałeś" swoimi jedynymi racjami.

Żarty sobie robisz? Tam nie ma absolutnie żadnego rzeczowego argumentu. Jest natomiast coś zupełnie innego, czyli powielanie zasłyszanych gdzieś bzdur, np. jakoby to Korwin chciał "nagle i zupełnie zlikwidować podatki".

Wyjdź możesz gadać do swojego psa.

Aha, czyli nie potrafisz się odnieść do konkretów. Jakże mnie to strasznie zaskoczyło. ;)

Zostało napisane przynajmniej parę razy w tym temacie.

Nie, nie zostało. I w tym cały problem. Odwołujesz się do rzeczy, których nigdzie nie ma - vide link, który podałeś.

Pewnie się tym bardzo przejęli i będą czytać twój post dzieciom na dobranoc.

Że co??? :D Sorry, ale nie nadążam za Twym tokiem "myślenia". ;)

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #445 dnia: Kwietnia 01, 2015, 11:59:04 »
    Ankieta z tury I została ostatecznie zaktualizowana!

W wyborach prezydenckich zmierzą się: ubiegający się o reelekcję Bronisław Komorowski (z poparciem PO), Andrzej Duda (PiS), Magdalena Ogórek (z poparciem SLD), Adam Jarubas (PSL), lider Twojego Ruchu Janusz Palikot, Janusz Korwin-Mikke (ugrupowanie KORWiN), muzyk Paweł Kukiz, Jacek Wilk (Kongres Nowej Prawicy), Marian Kowalski (Ruch Narodowy), Paweł Tanajno (Demokracja Bezpośrednia) oraz reżyser Grzegorz Braun.

Z informacji sztabów wyborczych wynika, że najwięcej podpisów - blisko 1,6 mln - złożył w PKW komitet Dudy; ok. 650 tys. (w tym ok. 400 tys. już po rejestracji) - komitet Komorowskiego; 510 tys. - komitet Magdaleny Ogórek; 450 tys. - komitet Jarubasa; 200 tys. - komitet Korwin-Mikkego; prawie 200 tys. - komitet Kukiza; 188 tys. - komitet Kowalskiego; 150 tys. - komitet Palikota; blisko 145 tys. - komitet Wilka; 130 tys. - komitet Tanajno; 125 tys. - komitet Brauna.

A więc do ankiety dodałem Tanajno. Usunąłem też kilku innych, z których tutaj tylko Grodzka miała parę głosów (4), także osoby, które na nią oddały glosy proszę o ponowne zagłosowanie.

Przypominam też, że wybory już 10 maja. Jeżeli żaden z kandydatów nie uzyska ponad połowy ważnie oddanych głosów, to druga tura odbędzie się 24 maja.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #447 dnia: Kwietnia 01, 2015, 12:30:09 »
    Co ty na to Dyktator:

http://www.fakt.pl/polityka/prof-milewska-duda-zbierala-podpisy-dla-syna-na-uczelni-,artykuly,535380.html

I co próbujesz tym udowodnić? Próbujesz podważyć ponad półtora miliona podpisów Dudy tym incydentem? Matka, to matka- próbowała pomóc synowi, a sam Duda najpewniej nawet o tym nie wiedział, bo przy tak profesjonalnie zorganizowanej kampanii sztab PiSu nie pozwoliłby na taki głupi błąd. Panią profesor należy ukarać, tak jak przewidują przepisy, które tego zabraniają, ale najpierw należy ukarać tych, którzy bez zgody rodziców przyprowadzali dzieci do udziału w kampanii Komorowskiego.

Btw
    (click to show/hide)
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #448 dnia: Kwietnia 01, 2015, 12:57:19 »
    Ja się tylko spytałem o Twoje zdanie.

Według mnie ma prawo sobie zbierać podpisy ale na uczelni to kompletnie nietaktowne. O jej postępowaniu i ewentualnych konsekwencjach zaś powinny zdecydować władzę uczelni a nie prokuratura. A Duda według filmiku wiedział o wszystkim i prosił ją o to. Widzę o zgrozo, że nawet nie zadałeś sobie trudu obejrzenia do końca dwuminutowego filmiku.

Co do filmiku sympatyczny koleś i co z tego? Zero pomysłu i odzewu na podstawowe kwestię, które przytoczę i będę przytaczał jak mantra:

Kwestie:
    1) Zadłużania państwa i w ogóle faktu powstawania deficytu.
    2) Braku propozycji co zrobić z tym, że Polacy po prostu wymierają i niedługo w Polsce zostaną emeryci
    3) Faktu oczywistego bankructwa ZuSu co dalej po tym?

I co mi po sympatycznym kolesiu, który nic nie potrafi. W jego przypadku są dwie opcje albo jest nieświadomy tego co robi albo to kryminalista co chce jawnie kraść. Innych opcji nie ma. Stawiam niestety na kretyna skoro wkopuje własną matkę w bagno. Tym gorzej, kryminalistę wystarczy przekupić aby państwu nie szkodził. Kretyna niestety nic już nie przekona. Co do plastikowych argumentów jego przeciwników na twiterze nie zgadzam się z tym. To po prostu według mnie sympatyczny półgłówek całkowicie autentyczny w tym co robi. Przykre. Swoją drogą Twój idol blokuje komentarze pod filmami oto i jego styl dopuszczenia do głosu każdego.. Co za upadek. Komorowski bis.

« Ostatnia zmiana: Kwietnia 01, 2015, 13:07:37 wysłana przez ^IvE »

Offline Daedalus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #449 dnia: Kwietnia 01, 2015, 13:07:25 »
    Jest najnowszy sondaż...