Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Kogo popierasz w wyścigu po fotel prezydencki

Grzegorz Braun
    3 (3.3%)
    Andrzej Duda
    10 (11%)
    Adam Jarubas
    0 (0%)
    Bronisław Komorowski
    12 (13.2%)
    Janusz Korwin-Mikke
    40 (44%)
    Marian Kowalski
    9 (9.9%)
    Paweł Kukiz
    9 (9.9%)
    Magdalena Ogórek
    7 (7.7%)
    Janusz Palikot
    0 (0%)
    Jacek Wilk
    1 (1.1%)
    Paweł Tanajno
    0 (0%)

Głosów w sumie: 90

Autor Wątek: Wybory prezydenckie 2015  (Przeczytany 72852 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sefirot

• Użytkownik
    • Piwa: 46
    Odp: Wybory prezydenckie 2015
    « Odpowiedź #495 dnia: Kwietnia 29, 2015, 19:20:34 »
    Dobre dobre, dawaj jeszcze jakieś żarciory.
    a to co miało stać się, to już się stało/LSO CMAZ

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #496 dnia: Kwietnia 29, 2015, 21:30:28 »
    @ IvE
    Ja szczególnie nie patrzę, ale są ludzie co patrzą :P

Jak chcecie kogoś kto walczy z żydomasonerią, to jest pan Braun(jego mantra "kondominium niemiecko-rosyjskie pod żydowskim zarządem powierniczym"). Muszę powiedzieć, że to niezwykle intrygująca postać, taki typ człowieka bez żadnych wątpliwości i który zawsze ma odpowiedź(uzasadnioną w swojej filozofii). Poza tym erudyta, choć anachroniczny i z wyglądu jak świadek Jehowy, więc porządny i spolegliwy(w pierwotnym znaczeniu tego słowa, którego chyba nikt już nie pamięta....). Jakbym był katolikiem, to bym głosował :P

Offline Ephedrinum

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Dziki Pasterz Bandyta
    « Odpowiedź #497 dnia: Kwietnia 29, 2015, 23:37:12 »
    Zacytuję bardzo ciekawy komentarz z wykopu:

Scenariusz wyborczy na najbliższe tygodnie:
    "10 maja 2015
    W 1szej turze wygrywa Komorowski
    Media zaskoczone, że nie było drugiej tury, że kandydat tak bardzo cieszy się poparciem Polaków, że to pierwszy raz od czasów Kwaśniewskiego tak
    Duda dostaje 15% albo i mniej
    PiS zapowiada marsze pod pałacem prezydenckim antyrządowe, z których nic nie wynika, bo Kaczor tylko coś pokrzyczy
    Korwin dostanie 7%
    "Wyprzedziłem panią Ogórek i pana Kukiza. Społeczeństwo jednak się budzi bo dużo oddanych głosów na mnie, na Wilka, na Kukiza i na Brauna. W październiku będziemy mieli 100 posłów w sejmie i pokażemy naszą siłę. Młodzi ludzie chcą żyć w wolnej Polsce i dosyć już rządów bandy czworga"
    ludzie wkurwieni, że wygrał znów Komorowski
    znoś jego kadencję aż do 2020 albo wyjedź na zmywaki do UK
    Polska coraz bardziej rozjebana, rozkradziona, w stanie wegetacji, bez rozwoju, identyczna jak w 2010
    mój kraj, taki piękny"

Offline jurdas

• Użytkownik
    • Piwa: 31
    • PE_giermek_Jurdas
    « Odpowiedź #498 dnia: Kwietnia 29, 2015, 23:50:52 »
    huth błagam. Nawet Ty patrzysz jak wygląda kandydat? Wiadomo, że nie może wyglądać jak obdarty bezdomny jednak liczy się to co mówi. To chyba dobrze, że Kukiz stara się na plus wyglądać. Osobiście uważam go za poczciwego człowieka, ale idea JoWów jest szkodliwa. Widać to doskonale po senacie gdzie są teraz praktycznie dwie partie. Są inne ordynacje wyborcze znacznie lepsze. Co nie zmienia faktu, że d***kracja jest szkodliwa. Bo np. taka pogoda może wpłynąć diametralnie na wynik :D no i do tego jest zawsze głupia.

Do tego mała uwaga. Nie wierzę w sondaże ale na tawernie JKM wygrał. A więc chyba warto zagłosować jak widać ma szansę .

Kolejny filmik:
    https://www.youtube.com/watch?v=OfKc9RIVe7U&feature=youtu.be&safe=active

Podaj mi jakąś ordynację lepszą od JoW-u i uzasadnij, bo ja głupiutki w tych sprawach jestem. Jak dla mnie to najprostsza i najrzetelniejsza ordynacja - głosujesz na kandydata, który ci najbardziej odpowiada/obiecuje załatwić coś ważnego w swoim okręgu i on reprezentuje cię przed resztą narodu.
    [wycięte z banlisty]blackhawk (13.08.2012) - prowokacje- zakaz pisania do odwołania. //sir Luca

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #499 dnia: Kwietnia 30, 2015, 00:57:59 »
    Podaj mi jakąś ordynację lepszą od JoW-u i uzasadnij, bo ja głupiutki w tych sprawach jestem. Jak dla mnie to najprostsza i najrzetelniejsza ordynacja - głosujesz na kandydata, który ci najbardziej odpowiada/obiecuje załatwić coś ważnego w swoim okręgu i on reprezentuje cię przed resztą narodu.

Sam jestem zwolennikiem JoW-ów ale, na litość boską... Nie w obecnej sytuacji politycznej w kraju. Wiesz co by się stało po ich wprowadzeniu? Do Sejmu weszli by tylko Pisiury i Platfusy - no może czasem gdzieś tam jeden czy dwóch posłów Korwy, PZPR SLD i PSL. Ludzie w tym kraju są za głupi i za bardzo ogłupieni/omamieni przez komunę, 25 lat gówno wolności i media pokroju TVN/TVP by być wstanie zagłosować - w większym % niż 10/12 na "anty-systemowców"...

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #500 dnia: Kwietnia 30, 2015, 08:47:43 »
    Zacytuję bardzo ciekawy komentarz z wykopu:
    Polska coraz bardziej rozjebana, rozkradziona, w stanie wegetacji, bez rozwoju, identyczna jak w 2010
    mój kraj, taki piękny"[/i][/size]

nawet na wp i onecie są mniej glupie komentarze... buuu fszyzdgo roskrasajom buuuu kraj f ruinach buuu dach sie wali na glowe
    (click to show/hide)

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #501 dnia: Kwietnia 30, 2015, 11:13:47 »
    Trebron, pogadamy gdy zaczniesz zarabiać i będziesz musiał większość swej krwawicy oddać państwu, a nie dostaniesz nic w zamian. Na razie sobie śmieszkujesz, bo Cię to nie dotyczy i rodzice na wszystko wykładają. Potem będzie zderzenie z rzeczywistością i lekkie zdziwko.

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #502 dnia: Kwietnia 30, 2015, 11:42:03 »
    Trebron, pogadamy gdy zaczniesz zarabiać i będziesz musiał większość swej krwawicy oddać państwu, a nie dostaniesz nic w zamian. Na razie sobie śmieszkujesz, bo Cię to nie dotyczy i rodzice na wszystko wykładają. Potem będzie zderzenie z rzeczywistością i lekkie zdziwko.
    Widzę, że dobrze mnie znasz. Tylko tak dalej a jeszcze mój PESEL podasz.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #503 dnia: Kwietnia 30, 2015, 22:08:56 »
    jeszcze dwie godziny na złożenie donosu na samego siebie do US(pitu) :P
    Oczywiście w takiej sprawie się starają, program działa elegancko, ciekawe ile to kosztowało, a sama lista pitów do wyboru robi zawrót głowy

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #504 dnia: Maja 01, 2015, 22:17:25 »
    Dzisiaj opublikowano wyniki dwóch nowych sondaży. W obu Komorowski miał już 39%, to pierwszy raz, jak mu spada poniżej 40. Duda mniej więcej bez zmian, za to wzrasta poparcie Kukiza (w jednym 11% już było).
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Ephedrinum

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Dziki Pasterz Bandyta
    « Odpowiedź #505 dnia: Maja 06, 2015, 02:55:01 »
    Jak oceniacie debatę kandydatów w telewizji?

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    « Odpowiedź #506 dnia: Maja 06, 2015, 08:41:51 »
    Debata (także: obrady) – dyskusja o sformalizowanej formie, wymiana poglądów na dany temat, najczęściej w większym gronie osób, np. na zebraniu, posiedzeniu, zgromadzeniu, zjeździe.

Tego co wczoraj odbyło się w studiu telewizji polskiej debatą chyba nazwać się nie da, co najwyżej ciąg monologów...
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline soner

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 150
    « Odpowiedź #507 dnia: Maja 06, 2015, 08:56:35 »
    Bardzo liczyłem na wczorajszą debatę. Chciałem zobaczyć walkę na argumenty, a to co zobaczyłem, to tak jak ktoś już określił w tv - expose kandydatów na prezydenta. Połowa kandydatów nawet nie odnosiła się do słów reszty stojąc sztywno i czytając z kartek wypisane przez sztab słowa.
    Absolutnie żaden z kandydatów nie błysnął niczym szczególnym pozytywnym, a wisienka na torcie było wypięcie się na to spotkanie Komorowskiego. Bezczelność i pewność siebie miłościwie nam panującego prezydenta jest wręcz obrzydliwa.

~Już Cię nie rozumie liżę komuż dupę ale jestem arogancki.Zastawienie wyrazów podobne do tego Jaś jest wysoki ale trochę niski. - acoaco122

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    « Odpowiedź #508 dnia: Maja 06, 2015, 09:42:24 »
    Tak jak koledzy wspomnieli wyżej, to był pokaz expose raczej, nie debata. Ale to chyba wina organizatorów prawda? Tak samo, zastanawiam się do teraz czy to wina kandydatów czy organizatorów, że nie wszyscy patrzeli do tej kamery co trzeba... Na litość Boską, tak trudno jest to ustalić? Ale po kolei:

Andrzej Duda
    - ten pan był zdecydowanie na innej debacie. Nie odpowiadał na pytania, nie odpowiadał kontr-kandydatom a mimika twarzy na poziomie Hajzera seniora reklamującego Wizir. Ten "występ" umocnił mnie w przekonaniu, że to raczej pizduś-plastuś wzięty z nikąd bo nie było lepszego zamiennika, a nie poważny kandydat. Powtarzał raczej mowy jakie mu nagrali sztabowcy a nie swoje własne przemyślenia. Szkoda, że większość głosuje na przynależność partyjną, nie na kandydatów merytorycznie...

Paweł Kukiz - duży plus za przyniesienie krzesełka Komoruskiemu - szkoda, że nie odpowiedział prowadzącemu, że "pan prezydent i tak by stał na tym krześle" a propos jegoż ataku na "wcześniejsze umówienie się sztabów o debatę na stojąco". I właściwie, to chyba tyle. Nie poćwiczył czasowo tego cytatu o Olewnikach, a szkoda. Za to atakował Komora, Dudę co mu się chwali. Jednak ogólnie rzecz biorą, z kandydatów, na których rozważałem oddać głos wyszedł najgorzej.

Marian Kowalski- w moich oczach, zdecydowany zwycięzca. Mówił merytorycznie, mądrze, świetnie dobierał argumenty - te choćby o polskim przemyśle. Aczkolwiek przestraszyłem się na samym początku, że wypadnie paskudnie po tym trochę niezrozumiałym przywitaniu. Później już było tylko lepiej. Oczywiście kochana telewizja w podsumowaniach musiała pokazać jedyny moment, w którym się zaciął i coś tam dziwnie powiedział. Ale co tam, wg mnie jak ludzie myślący to oglądali, to Ruch Narodowy zyskał w ich oczach na najbliższe wybory.

Paweł Tanajno - on, to chyba bardziej lokował siebie, swoją fundację czy co on tam mam a nie swoją kandydaturę. Kłócenie się z prowadzącym o czas też trochę mógł nie wyszedł a i poziom niektórych wypowiedzi, czy czytanie czasem notorycznie z kartki nie napawa optymizmem co do "demokracji bezpośredniej".

Adam Jarubas i Magdalena Ogórek - tych państwa postanowiłem sobie ocenić razem. Były to takie same wystąpienia - nie potrafili ogarnąć czegokolwiek dookoła ich, podobnie jak Duda nie odpowiadali czasem na zadane do nich pytania. Nadawali by się świetnie jako małżeństwo do reklam szybkich dań od knorra czy jakichkolwiek innych ale nie na urząd prezydenta. Po cichu jedynie liczę, że te ciągłe atakowanie Ruskiego przez Jarubasa może przysporzyć koalicji kłopotów. Nic innego nie oczekuję od tych kandydatów.

Jacek Wilk - bardzo dobry występ, pokazanie się z dobrej strony jako znawca prawa - choć trochę za często to podkreślał - wie na czym polega problem Polski. Można by powiedzieć, że występ na równi dobry, bądź nawet lepszy jak panów Brauna i Korwina, aczkolwiek nie tak dobry jak Kowalskiego. Bardzo miłe zaskoczenie jak dla mnie.

Grzegorz Braun
    - bez wspomnienia o "rosyjsko-niemieckim kondominium pod zwierzchnictwem żydów" nie mogła jego wypowiedź istnieć. Gość bardzo mądry, nawiązujący do wielkiej historii państwa i narodu, jednak czasem niektórzy mogą pomyśleć, że on "c*uja wie". Bo faktycznie, elokwencją mógłby przytłoczyć nie jednego z nas - jak nie wszystkich - jednak zdecydowanie nie potrafi wyrazić swoich głębokich wywodów i przekonań w kilku prostych słowach. A to jednak działa na "masy"...

Janusz Korwin-Mikke - dobry występ, aczkolwiek liczyłem na więcej. Bardzo ładnie punktował durną politykę PO-PiS, trochę mnie zdziwił wywód na temat JOW-ów - szczególnie po fejsbukowych komentarzach Pawła Kukiza - i myślę, że to był zły pomysł. Podobał się przede wszystkim w tym, że nie wygadywał żadnych durnot jak to zwykł robić, przez co można było odebrać, że jednak on taki szalony nie jest - w mniemaniu głupiego ludu oczywiście. Na dzień dzisiejszy mój zdecydowany kandydat.

Janusz Palikot
    - gdyby była możliwość jednorazowego w życiu przyp*erdolenia komuś bez konsekwencji to byłby to mój twardy kandydat na strzała. Bezczelnie kłamał o "konserwatyzmie" Komora, Dudy i innych lewicowców, występ raczej żenujący a nie dający mu jakiekolwiek szanse. Gość, który chyba tymi 2 pkt procentowymi wycenia się nazbyt, jakby był zbawcą Polski. Ogólnie rzecz biorąc, umocnił mnie w przekonaniu, że to zwykły idiota albo pachołek PełO. Zdecydowanie grał na korzyść obecnego prezydenta-rezydenta...

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    « Odpowiedź #509 dnia: Maja 06, 2015, 12:52:46 »
    A Kukiz się wkurzył srogo na Korwina.

Dla mnie oczywiście Kowalski mimo wszystko wygrał. Mój kandydat :D
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii