Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Pieśń Lodu I Ognia (Gra O Tron) // Możliwe Spoilery !!  (Przeczytany 54056 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline AdamKur

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    Odp: Pieśń Lodu I Ognia (Gra O Tron) // Możliwe Spoilery !!
    « Odpowiedź #135 dnia: Kwietnia 17, 2016, 21:03:03 »
    Wczoraj leciala w HBO Gra o Tron (akurat wlaczylem na najpiekniejszej scene z serialu, jak Jeffrey sie dusil) i powspominalem sobie Gre o Tron. Chyba kazda postac ktora lubilem zginela w ostatnich sezonach (i tak dlugo sie trzymali). Tywin, the Hound, Stannis, sir Jorah Friendzone (go moze uratuja).  Ciesze sie ze jest nowy sezon, ale nie moge zniesc ze planuja ozywic Jona Snowa, jedna z niewielu osob z ktorej smierci naprawde sie cieszylem. I jeszcze watek Aryi Stark. Oprocz jej matki, byla ona jedynym Starkiem na ktorym mi zalezalo, a teraz rzygam gdy widze ja w tej gildi zabojcow. Szczerze, zamiast pokazywac cierpienia wewnatrzne Starkow, mogli by dac wiecej Stannisa. I teraz jeszcze ozywia postac ktora zupelnie na to nie zasluguje. Jedyne czego nie moge sie doczekac to zemsty Cersei. Wczesniej jej nie kibicowalem, szczegolnie gdy manipulowala tymi religijnymi dupkami, ale teraz, po tym co sie stalo, chce zeby dostala swoja krrrrrrrwawa zemste. Chyba tylko tego nie moge sie doczekac.
    "My name is Ozymandias, king of kings:
    Look on my works, ye Mighty, and despair!"

Offline Rumcajs z Galapagos

• Użytkownik
    • Piwa: 14
    « Odpowiedź #136 dnia: Kwietnia 17, 2016, 21:11:30 »
    Niech Jon Snow powstanie jako white walker, i rozdupcy wszystko. Takie powinno być zakończenie Gry o Tron.
    Dziękuję za uwagę.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #137 dnia: Kwietnia 18, 2016, 17:23:39 »
    Serial kiepsko pokazuje wątki Aryi w Bravos, tak samo niepolityczne wąki w King's Landing. Za skrótowo, sztucznie, plastikowo, za słabo. Ale to w sumie tak ze wszystkim jest w ostatnim sezonie. W książce jest o wiele ciekawiej, tym bardziej, że problemy Cersei przełamują wcześniejszą fabularną padakę.
    Śmieszne, że pokazują mordowanie i gwałcenie, ale jak ginie Stannis, to nie. I od razu trzy tysiące teorii, że nie zginął, balalalabla. Tanie chwyty.

Szkoda, że nic o Catelyn nie było na końcu...

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #138 dnia: Kwietnia 18, 2016, 17:41:26 »
    Akurat aktor, który grał Stannisa powodował, że sceny z tą postacią były niesamowite. Książki nie czytałem, jednak od znajomych (tych wirtualnych, jak i realnych z mojego miasta) wiem, że w książce ta postać jest dosyć nudna. Szkoda, że ją uśmiercono, gdyż od kiedy się tylko pojawiła, kibicowałem jej w jej (słusznych) dążeniach do tronu :)

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #139 dnia: Kwietnia 18, 2016, 19:44:38 »
    Nie wiadomo, czy to prawdziwy wyciek scenariusza, czy fake, ale tak pokrótce poniżej opisze, co podobno ma się stać w sezonie 6 (ale raczej fake, bo zbyt oczywista jest większość, nie powiem już nawet jak bardzo naciągana).

Jeśli jednak to się sprawdzi, to wchodzicie w ten spoiler na własne ryzyko i w takim wypadku możecie stracić całą przyjemność z oglądania nowego sezonu :)
    (click to show/hide)

A pomijają te bzdury, to ogłoszono, że serial potrwaa 8 sezonów, a z czego 7 i 8 będą miały mniej niż 10 odcinków.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline huth

« Odpowiedź #140 dnia: Kwietnia 19, 2016, 01:31:58 »
    Akurat aktor, który grał Stannisa powodował, że sceny z tą postacią były niesamowite. Książki nie czytałem, jednak od znajomych (tych wirtualnych, jak i realnych z mojego miasta) wiem, że w książce ta postać jest dosyć nudna. Szkoda, że ją uśmiercono, gdyż od kiedy się tylko pojawiła, kibicowałem jej w jej (słusznych) dążeniach do tronu :)
    Niesamowite powiadasz... bo robił zimne oczy i wyglądał jak skacowany?
    Czy ja wiem, czy w książce jest nudna... na pewno mniej desperacka, bardziej wyważona i sprytna i nie zachowuje się jak chorągiewka Malisandre. Ogólnie twardy skurczybyk z niego. Ciekawe czy w książce też ginie...

Offline Lunarion

• Obserwator
    • Użytkownik
    • Piwa: 12
    « Odpowiedź #141 dnia: Kwietnia 24, 2016, 22:35:52 »
    Jak tam, zamierza ktoś z was oglądać dzisiaj (a właściwie to już jutro) nowy odcinek o 3.00 nad ranem? :D

To może inaczej, jakie macie odczucia po pierwszym odcinku nowego sezonu? :D
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 25, 2016, 16:19:09 wysłana przez Lunarion »

Offline huth

« Odpowiedź #142 dnia: Kwietnia 25, 2016, 20:59:01 »
    Jest średnio. Ten serial nie potrafi mnie przyciągnąć postaciami i rozmowami, którcy było sporo, bo po prostu dialogi są słabe. Często w ogóle niepotrzebne.

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #143 dnia: Kwietnia 25, 2016, 21:01:00 »

Tak przy okazji ;)

Offline SaddamKrK

• Użytkownik
    • Piwa: 59
    « Odpowiedź #144 dnia: Kwietnia 25, 2016, 21:01:10 »
    Zawiodlem sie na tej rudej. Juz mi sie nie podoba. Pozdrawiam

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #145 dnia: Kwietnia 25, 2016, 21:17:34 »
    Niesamowite powiadasz... bo robił zimne oczy i wyglądał jak skacowany?
    Skacowany powiadasz ? No ciekawe...
    W takim razie czekam, która postać, ale w serialu jest dla Ciebie zagrana przynajmniej na takim samym poziomie jak zrobił to Stephen Dillane ? Jeśli tylko w tym "rankingu" wysoko masz zamiar umieścić Białogłową, to już od razu mówie, byś darował sobie odpowiadać :P

(click to show/hide)

Offline AdamKur

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #146 dnia: Kwietnia 25, 2016, 23:08:31 »
    Zawiodlem sie na tej rudej. Juz mi sie nie podoba. Pozdrawiam
    Pewne jej zalety...zniknely, no ale bedzie stabilnie, statecznie, z emeryturka.

Odcinek nawet fajny, ale w sumie do przodu popchali tylko watek Dorne (troche) i Sansy, reszta zas stoi w miejscu.
    "My name is Ozymandias, king of kings:
    Look on my works, ye Mighty, and despair!"

Offline huth

« Odpowiedź #147 dnia: Kwietnia 26, 2016, 00:48:37 »
    Skacowany powiadasz ? No ciekawe...
    W takim razie czekam, która postać, ale w serialu jest dla Ciebie zagrana przynajmniej na takim samym poziomie jak zrobił to Stephen Dillane ? Jeśli tylko w tym "rankingu" wysoko masz zamiar umieścić Białogłową, to już od razu mówie, byś darował sobie odpowiadać :P
    W ogóle nie chodziło mi o to czy dobrze gra, ale o to jak sobie twórcy tę postać wymyślili, w końcu to nie sam aktor rządzi postacią.

(click to show/hide)
    [/quote]
    Ja to mam takie, jak mnie łeb boli. ALE ja nie użyłem określenie skacowane oczy, nie przekręcaj :P

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #148 dnia: Kwietnia 26, 2016, 11:18:49 »
    Nie no z tym Dorne to zj***li

Offline Bojar

• Użytkownik
    • Piwa: 354
    • A proper wife should be as obedient as slave
    « Odpowiedź #149 dnia: Kwietnia 26, 2016, 11:45:17 »
    A co ci się nie spodobało :P ?
    Bo dla mnie początek sezonu niezły...