W tym Pucharze Polski, gdzie PE wygralo, jak sie nie myle, byly 3 grupy po 4 teamy. Jedna byla taką zdecydowaną grupą śmierci, gdzie było WSC, KoH, ktoś jeszcze mocny i jakis przeciętny klan. Nie pamiętam. Zaś w tej grupie co było PE to było PE i 3 wyraźnie słabsze zespoly. Wtedy chyba żaden się nie rozpadł, a jak już to jeden i to z naszej grupy. Reszta dograła swoje do końca.
Jeżeli będzie te 12, nawet 9 zgłoszonych teamów to myślę, że lepsza jest opcja Karpia, by zrobić 3 grupy po 4 zespoły w przypadku 12 zgłoszonych lub po 3 zespoły w przypadku 9. Dlaczego? Otóż, większość tutaj stanowić będą mniejsze klany. Niestety, są to często twory 2 tygodniowe, tworzone przez 14/15-latków, którzy nagle mają kaprys i rozwiązują klan. Granie na 2 grupy lub 1 dywizje na zasadzie "każdy z każdym" powodowało by, że w przypadku wycofania się 2 teamów załózmy SRC ma 2 tyg. przerwy, jeśli mieli kolejno co tydzień grać z tymi drużynami. Strasznie irytujące jest takie czekania, biorąc nawet pod uwagę, że w tym czasie mógłby już trwać WNL.
Jeżeli zaś chcecie dopuścić do tego, by mniejsze klany pograły we wspaniałej atmosferze, lepiej zróbcie podział na drużyny rozstawione. Czyli te najmocniejsze byłyby rozstawione. I nie mogłoby się zdarzyć tak, że do jednej grupy trafiają 3 mocne drużyny i 1 kopciuszek. Chociaż, na mundialu Kostaryka pokazała, że kopciuszek potrafi :P Jednak na WB by to nie wypaliło, nie na trybie "Bitwa".
Następna sprawa, widzę, że @IvE jest tego samego zdania co ja, o czym wcześniej napisałem - wprowadźcie wyraźny zakaz używania graczy, którzy nie są Polakami, nawet jeśli są członkami jakiegoś polskiego klanu, bo taką zasadę łatwo obejść i można zrekrutować jakiegoś kebaba 3 dni przez rozpoczęciem turnieju.
Moje ostatnie pytanie - w ostatnim WNL w jakim grałem grało się jakieś smieszne mapy tworzone przez graczy. Mam nadzieję, że tutaj będzie się rozgrywać mecze na podstawowych mapach + te pare konkretnych typu Reveran Village, Sandiboush (czy jak to się pisało :P) ? Zadnych Ruined Castle czy inne podobne cholerstwo.