Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Upadek Zachodniej Marchii] Sesja [AKT 2 Sygnały Dymne]  (Przeczytany 89849 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: [Upadek Zachodniej Marchii] Sesja
    « Odpowiedź #420 dnia: Września 21, 2014, 13:13:15 »
    Kedayveth

- Możliwe bardzie - odpowiedziała Kedayveth - a możesz mi powiedzieć, czy jest to twoja pieśń? Czy być może ułożona przez kogoś innego, a ty tylko śpiewasz ją by zwykli ludzie przysłuchali się o przegranej pana Mordoru? - uśmiechnęła się lekko zalotnie do barda, po czym dyskretnie rozejrzała się czy ktoś jej nie obserwuje.

Offline McAbra

• Użytkownik
    • Piwa: 50
    • Vi Veri Veniversum Vivus Vici
      • Totalwar.ORG.PL
    « Odpowiedź #421 dnia: Września 21, 2014, 14:22:49 »
    Borin
    No raczej. - odpowiadam na słowa Theodlinga, po czym staram się wgramolić na wskazanego konia.

Offline Peterov

• Użytkownik
    • Piwa: 104
    • Die for the Emperor or die trying
    « Odpowiedź #422 dnia: Września 22, 2014, 12:46:23 »
    Drużyna 1

Kroghar(MG)
    Kroghar wszedł do karczmy zatrzaskując drzwi z łoskotem.

Icelin
    Falquan(MG)
    To co dalej - ciągnął Falquan zagryzając chleb czosnkowy. Nadal nie wiem o co chodzi.... Zaraz zaraz, czy to nie twój krasnolud? - Zapytał patrząc na Wejście.
    Xander
    Karczmarz przyjął zaliczkę i zniknął za drzwiami, by za chwilę wrócić do Was z jadłem.
    Będzie się należeć jeszcze 7 sztuk złota. Czekam przy stoliku obok.

Drużyna 2

Kedayveth
    Prawdę mówiąc to moja pieśń - odrzekł po chwili namysłu nieśmiele spoglądając w Twoje oczy. Nikt nie zwraca na Ciebie uwagi poza kilkoma biesiadnikami którzy najwidoczniej domagają się kolejnych utworów autorstwa barda.
    Karczmarz obsłużył już stolik obok i dał Ci zachęcającym ruchem brwi znak, że idzie do stolika.

Drużyna 3

Gerlan
    Rozmawiasz(nie napisałeś co robisz)

Brego

Theodling

Borin
    Koń jest dość duży, nie wspominając, że po raz pierwszy starasz się dosiąść takiego wierzchowca(to jednak nie kucyk)

Manveru
    Zamyśliłeś się(nie napisałeś co robisz)

Beorn(MG)
    Panowie, dzień już w pełni a my ciągle siedzimy w martwym punkcie. - Rzekł lekko podirytowany i zrezygnowany Beorn.
    Niedługo może zaczniemy zapuszczać tu korzenie i zaczniemy obradować jak drzewce z Fangornu - Zarzucił żartem.

Offline Lwie Serce

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #423 dnia: Września 22, 2014, 13:03:26 »
    Brego
    Podaję rękę krasnoludowi pomagając mu wdrapać się na konia. Jeśli się udaje wykrzykuję - zatem naprzód! i kieruję się w stronę Edoras.

Offline Xander

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #424 dnia: Września 22, 2014, 20:16:17 »
    Xander:
    Piję łyk piwa i mówię:
    - Co on tu robi przecież miał pilnować kupca. Jest już jadło i napitek więc jak pomożecie nam w tej trudnej sprawie ?? - Pytam się znów kompanów.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #425 dnia: Września 22, 2014, 20:29:56 »
    Theodling
    Wsuwam miecz do pochwy, wsiadam na mojego konia, rzucam ostatnie spojrzenie na okolicę i linię horyzontu, po czym zmuszam konia najpierw do truchtu, potem zaś stopniowo przyspieszam aż do galopu.

Offline Sinlasil

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #426 dnia: Września 22, 2014, 21:12:35 »
    Gerlan
    Zwracam się do Manveru i Beorna.
    - To jak panowie? Który z was weźmie mnie na swego wierzchowca?

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #427 dnia: Września 22, 2014, 21:29:23 »
    Theodling
    Ja cię wezmę. Trzymaj się! - mówię do Gerlana, po czym wyciągam rękę w jego kierunku.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #428 dnia: Września 23, 2014, 01:07:15 »
    Manveru
    Pogrążony w myślach, robię wszystko automatycznie, jakbym był niezwykle zmęczony. Kurs na Edoras.

// nie wiem, chyba jakiś koń jeszcze został, nie chce mi się orientować

Offline Ciastunia

• Użytkownik
    • "Dumka na dwa serca"
    « Odpowiedź #429 dnia: Września 24, 2014, 18:31:52 »
    Icelin
    Jedz Falquanie i nie pleć bzdur -mówię wysokim tonem .
    Po czym zerkam subtelnie w kierunku wejśćia do karczmy .... po czym znowu mówię - Moze podzielmy sie pomyslami ktore siedza Nam w glowie hmm?!?!?!Jak kobieta czegos nie przypilnuje to tak jest ..wraca pewnie ze zlymi wiesciami ..
    ......konczac slowa zabieram sie do jedzenia bo doskwiera mi głód .
    « Ostatnia zmiana: Września 24, 2014, 18:45:50 wysłana przez Ciastunia »
    (click to show/hide)

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    « Odpowiedź #430 dnia: Września 24, 2014, 18:47:33 »
    Kedayveth

- Graj dalej Derganie, widać że twoi fani wprost oczekują na następną pieśń - odpowiedziała bardowi, po czym puściła "figlarne oczko", odwróciła się i skierowała się w stronę swojego stolika, jednocześnie cały czas obserwując wszystko i wszystkich dookoła. Gdy podejdzie do stolika, usiądzie i poczeka na karczmarza. Jeśli ten przyjdzie, to zapyta się co sądzi o tej całej hałastrze, a jeżeli nie podejdzie to będzie obserwowała przed chwilą wymienioną grupkę elfów i ludzi tak, by tamci się nie zorientowali.

Offline Xander

• Użytkownik
    « Odpowiedź #431 dnia: Września 24, 2014, 22:42:04 »
    Xander
     Zjadam kawałek pieczywa i gestem ręki pokazuję krasnoludowi aby przysiadł się do nas i mówię:
    - Mądrze prawisz elfko. Myślałem nad rozwiązaniem tej sprawy i wpadłem na pewien pomysł, mianowicie: Na planowaną wymianę kamienia za porwanego syna pójdziemy ja z krasnoludem, a kupiec będzie czekał na nas w swoim domu, jeśli się zgodzicie nam pomóc to wtedy wy zajęlibyście się ubezpieczaniem nas lub pilnowaniem kupca przed ewentualnym atakiem na jego osobę. - Mówię spokojnym tonem i dodaję:
    - A tak w ogóle przybył już ten nasz tajemniczy zleceniodawca na którego wcześniej razem czekaliśmy? - To pytanie kieruję szczególnie do elfki spoglądając na nią.

Offline Sinlasil

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #432 dnia: Września 30, 2014, 21:43:16 »
    Gerlan
    Z pomocą Theodlinga wspinam się na jego wierzchowca.

Offline Peterov

• Użytkownik
    • Piwa: 104
    • Die for the Emperor or die trying
    « Odpowiedź #433 dnia: Października 01, 2014, 12:34:04 »
    Drużyna 1

Kroghar(MG)
    Kroghar podszedł do Waszego stolika:
    Kupiec zajął się swoim domem. Na Durina, wszystko zaczyna się chędożyć. Najpierw ta głupia bójka, potem ta sprawa z kupcem, a na dodatek mogą nas ścigać jeśli nie wykonamy zadania. Na dodatek stoimy w martwym punkcie. NIECH TO SZLAG! - wykrzyczał.
    Po chwili jednak usiadł gdy uświadomił sobie, że wszyscy go obserwują jak wydziera się do Was.

Icelin
    Falquan(MG)
    Był i coś tam gadał, nawet dał namiary na siebie - Odrzekł Falquan.
    Jak dla mnie ta cała sprawa śmierdzi i wolę się nie plątać w jakieś szemrane sprawy. Zabierzmy się stąd czym prędzej po tym jak rozwiążemy problem krasnala i elfa. - dodał podjadając trochę pieczywa.

Drużyna 2

Kedayveth
    W karczmie zapadłą chwilowa cisza, gdy Kroghar wydarł się na całe gardło co myśli o tej sytuacji. Jednak milczenie nie trwało długo, każdy wrócił do swoich rozmów a Dergan nadal śpiewa lekko spięty tymi krzykami. Chwilę po tym karczmarz dosiadł się naprzeciwko Ciebie i po usłyszeniu pytania zamyśla się chwilę, po czym odpowiada Ci lekko zmieszany.
    Szczerze to dużo Ci o nich nie powiem, po za tym, że mają kłopoty ze strażą miejską. Pobili się i ich podobno teraz stary prześladuje - Uśmiechnął się, spoglądając w ich kierunku.
    No cóż, ja wracam do swoich obowiązków, bywaj. - Właściciel lokalu wstał od stołu i poszedł w kierunku lady.

Drużyna 3

Theodling
    Gerlan
    Dosiadłeś wierzchowca Theodlinga. Obaj jedziecie powoli za Bregiem

Brego
    Borin
    Razem z Borinem ruszacie traktem w stronę Edoras.
    Gdybyście kiedyś potrzebowali pomocy, pytajcie o Żelazne Bractwo. Bywajcie i oby Bogowie mieli was w opiece, w tych niebezpiecznych czasach. - Odrzekł jeden z najemników.

Manveru
    Beorn(MG)
    Dosiedliście ostatniego konia i ruszyliście za resztą grupy.

//W tej chwili kończy się epizod pierwszy kampanii Upadku Zachodniej Marchii dla drużyny trzeciej. Przez 3 dni gry będziecie jechać na wchód ku Edoras. Więc bacznie obserwujcie, jak potoczą się wydarzenia. Proszę o opis jak będziecie się kwaterować przez 3 dni drogi(chodzi mi o spędzenie nocy)

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #434 dnia: Października 01, 2014, 12:42:40 »
    Theodling
    Dostosowuję się do grupy, jednakże, daję im do zrozumienia, że osobiście wolałbym nie jechac głównym traktem, a jeśli już, to nocami, zaś za dnia gdzieś obozować. Noclegi - poza traktem, bez rozpalonego ogniska, z dwiema osobami jako strażnikami.