Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Upadek Zachodniej Marchii] Sesja [AKT 2 Sygnały Dymne]  (Przeczytany 90104 razy)

Opis tematu:

Offline McAbra

• Użytkownik
    • Piwa: 50
    • Vi Veri Veniversum Vivus Vici
      • Totalwar.ORG.PL
    Odp: [Upadek Zachodniej Marchii] Sesja
    « Odpowiedź #345 dnia: Sierpnia 10, 2014, 12:21:52 »
    Borin

Biorę ze sobą włócznię i idę w stronę towarzyszy.
    Widząc Brego na koniu mówię, pokazując mu znalezioną broń:
    Hej, Brego! Przyda ci się ta włócznia, czy ją wyrzucić? Mi się zbytnio nie przyda.

Offline Lwie Serce

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #346 dnia: Sierpnia 10, 2014, 12:37:24 »
    Brego
    Ha! Nie ma to jak porządna włócznia! Dzięki Borinie! - biorę broń od kompana i oglądam ją z lekkim uśmiechem, przypominając sobie dzieciństwo, w czasie gdy inni chłopcy tłukli się drewnianymi mieczami ja podkradałem ojcu włócznię i dosiadając rosłego kuca bojowego odważnie szarżowałem na jabłka wiszące na drzewach, często niestety chybiając.

Offline Xander

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #347 dnia: Sierpnia 10, 2014, 12:53:04 »
    Xander
    - Zajmę się tym. Skoro nie wiemy nic o porywaczach musimy tańczyć jak nam grają. Musimy zorganizować wymianę tego kamienia na twego syna, lecz zamiast ciebie pójdziemy ja i krasnolud. Do czasu aż porywacze nie skontaktują się w sprawie wymiany zachowuj się normalnie. Na pewno ich dorwiemy. - Mówię spokojnie do Dantego.
    - A teraz idź do domu i odpocznij.
    Następnie cofam się do towarzysza i mówię:
    - Musimy dopaść porywaczy syna Dantego, w tym celu pójdziemy za niego na wymianę, lecz na razie trzeba obserwować dom i pilnować kupca przed ewentualnymi zamachami. Niestety warte trza będzie pełnić całą noc, więc idź odpocznij, a ja obejmę pierwszą wartę. Wróć za 6 godzin.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #348 dnia: Sierpnia 12, 2014, 22:54:22 »
    Manveru
    Dołączywszy do reszty zapytuję:
    - Połączyła nasze losy pożoga i krew. Razem walczyliśmy o życie, ale co robimy teraz?

Offline Koxxus

• Użytkownik
    • Piwa: 65
    • Otaczają mnie tęgie, wielkie dzbany
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #349 dnia: Sierpnia 12, 2014, 23:08:16 »
    Kroghar
    Opdowiadam:
    -Słuchaj,dobra,niech ci będzie.Ale pamiętaj że mogą nas obserwować...I potem cały plan jak krew w piach.Pójdę gdzieś,zobacze czy będą mnie śledzić.Ty sam uważaj na siebie.

Nie zrobiłbym nic
    Gdybym to forum scrollował jak ty

Offline Ciastunia

• Użytkownik
    • "Dumka na dwa serca"
    « Odpowiedź #350 dnia: Sierpnia 13, 2014, 00:14:29 »
    Icelin
    Nadal poszukuje Handlarza rzadkimi kamieniami szlachetnymi.!!!!!! Nie obchodza mnie przechodnie ani i ich ilosc .

(click to show/hide)

Offline McAbra

• Użytkownik
    • Piwa: 50
    • Vi Veri Veniversum Vivus Vici
      • Totalwar.ORG.PL
    « Odpowiedź #351 dnia: Sierpnia 13, 2014, 01:30:07 »
    Borin

Proponuję wypić za poległych, a następnie wypić za zwycięstwo!
    -mówię do Manveru.
    Szkoda tylko że bydło spaliło knajpę... - dodaję ze smutkiem.
    Siadam na ziemi, czekając aż w którymś z ludzi odezwą się wrodzone zdolności przywódcze.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #352 dnia: Sierpnia 13, 2014, 09:10:36 »
    Theodling
    Cholera, karczma! W stajni był mój koń!

Offline Peterov

• Użytkownik
    • Piwa: 104
    • Die for the Emperor or die trying
    « Odpowiedź #353 dnia: Września 01, 2014, 19:09:11 »
    Drużyna 1

Xander
    Kroghar
    Rozmawiacie razem przed domem Dantego. Sam Dante podniósł się i wszedł do domu lekko przymykając drzwi. Po chwili jednak wraca wychylając głowę z za framugi mówiąc do Was:
    Moglibyście może wprowadzić mój wózek za dom? Byłbym Wam bardzo za to wdzięczny. Rozumiecie panowie, straciłem syna i pewnie go nie ujrzę już na oczy.
    W tej samej chwili podchodzi do Was wasz dobry stary znajomy kapitan straży, który patrząc na was dość krzywo rozpoczyna rozmowę:
    I jak tam wasze zadanie, mam nadzieję, że wszystko jest w porządku - rzekł opierając rękę na rękojeści swojego miecza schowanego w pochwie.

Drużyna 2

Icelin
    Stoisz przy karczmie już z 15 minut bez większego celu, jednak po tym czasie wychodzi Falquan mając widać jakąś sprawę do Ciebie.

Falquan(MG)
    Ahh tu się schowałaś mała elfko. Więc jak będzie, przyjmujemy jego ofertę? Zawsze to jednak trochę garści złota, a od tego jeszcze nikt do grobu nie poszedł - Podchodzę do Elfki.
    Wróćmy może do karczmy, ja stawiam następną kolejkę. - Poprawiam swój strój i zapraszam gestem towarzyszkę do środka.

Drużyna 3

Gerlan
    Nadal nie wiem co robisz.

Borin
    Panuje chaos, kilkoro ocalałych szuka pośród ciał swoich kolegów, członków rodziny czy kogokolwiek, komu można by jeszcze pomóc.
    Najemnicy starają się pocieszyć kolegę, który stracił syna, a ich dowódca zarządził rozbicie obozu przy szczątkach karczmy, by pomóc z pochówkiem i ogólnym ogarnięciem tego burdelu.

Brego
    Siedzisz razem z Borinem i patrzysz na wszystko, jesteś zszokowany ogromem strat i faktem, jak do tego mogło w ogóle dojść.

Theodling
    Twój koń zerwał się i uciekł. Zapewne nie jest daleko.

Manveru
    Koledzy milczą, widać są zszokowani.

Beorn(MG)
    Może przerwiemy tę ciszę i oddalimy się stąd czym prędzej. Jeśli ich rozbiliśmy to wrócą bardziej liczni. Teraz mieliśmy szczęście, że ich pobiliśmy, gdyż wykorzystaliśmy element zaskoczenia, lecz teraz wiedzą ilu nas jest i co potrafimy. Nie wiem jak wy ale nie chce mi się umierać niczym obrońcy rogatego grodu. - Mówię do wszystkich dookoła.
    « Ostatnia zmiana: Września 01, 2014, 19:28:41 wysłana przez Peterov »

Offline Lwie Serce

• Użytkownik
    « Odpowiedź #354 dnia: Września 01, 2014, 20:04:59 »
    Brego
    Słysząc słowa Beorna, wstaję i głośno mówię do wszystkich :
    Beorn ma rację, nie mamy co czekać aż przylezie ich tu 3 razy tyle tylko jedźmy czym prędzej do Edoras poinformować króla o wszystkim, znajdźcie sobie wierzchowce i ruszajmy, mi to wygląda na rzecz poważną i jeśli Rohan nie dowie się o wydarzeniach jakie tu miały miejsce i nie zmobilizuje eoredu by załatwił tych bydlaków to konsekwencje mogą być poważne, bardzo poważne... Albo to zwykła napaść barbarzyńców albo akt regularnej wojny, wolę nie ryzykowac że dojdzie do tego drugiego i wybić tych wszów póki nie zebrali się w większą grupę jak za czasów Helma.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #355 dnia: Września 01, 2014, 20:20:42 »
    Theodling
    Też tak uważam, zacni towarzysze, jeno koń mój się spłoszył podczas bitwy, i zerwał. Ale wydaje mi się, iż nie mógł uciec daleko, wszelako nie jestem pewien, ile czasu dogonienie go zajmie, a nie chciałbym opóźniać naszego wymarszu z powodu jednego konia... - kończę wypowiedź, zbliżając się do towarzyszy.

Offline Xander

• Użytkownik
    « Odpowiedź #356 dnia: Września 01, 2014, 20:45:09 »
    Xander
    - Już się za to biorę. - Mówię spokojnie do Dantego
    Poodchodzę do wózka i zaczynam go ciągnąć za dom kupca. Jednocześnie mówię do kapitana:
    - Panie kapitanie sprawa ma się kiepsko, syn Dantego został porwany, ale  ja i mój towarzysz jesteśmy gotowi aby pójść na wymianę kamienia na syna kupca. - Mówię to spokojnie i opanowany patrząc kapitanowi w oczy.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #357 dnia: Września 01, 2014, 20:54:39 »
    Manveru
    - Może jakieś konie zdołały się uratować i są w pobliżu. Możemy poświęcić trochę czasu na szukanie ich na terenach w stronę których i tak się udajemy, w związku z podróżą.
    Jeśli nie znajdzie się inny sposób na odszukanie koni i wyruszymy szukać ich, to staram się wykorzystać jakieś elfie sposoby zwabiania ich(gwizdanie itp.?).

Offline Ciastunia

• Użytkownik
    • "Dumka na dwa serca"
    « Odpowiedź #358 dnia: Września 01, 2014, 20:55:26 »
    Icelin
    do Falquana-Myslalam aby zajac sie tym zleceniem od razu ale skoro prosisz to mozemy wejsc jeszcze na jedna kolejke ..po czym podazam do karczmy za towarzyszem .
    (click to show/hide)

Offline Lwie Serce

• Użytkownik
    « Odpowiedź #359 dnia: Września 01, 2014, 21:51:58 »
    Brego
    Czekam na rezultat "przywoływań" elfa. Jak się Manveru nie udadzą te sztuczki z lasu, to może pojadę po staremu ich po prostu poszukać i zagonić z powrotem tutaj? Konia mam, to wiele czasu nie minie nim wrócę, a jak to spełznie na niczym to cóż...idziecie pieszo hehe. Ewentualnie pojadę przodem... Wodzę wzrokiem po kolei towarzyszy wyczekując na ich stosunek do mojej propozycji.