Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Phantasy Calradia  (Przeczytany 75698 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Rzokable

• Użytkownik
    • Piwa: 36
    Odp: Phantasy Calradia
    « Odpowiedź #165 dnia: Stycznia 24, 2015, 23:02:36 »
    Wielkie dzieki :D

Offline Stachu Jones

• Użytkownik
    • Piwa: 76
    • Pułkownik 1. Pułku Piechoty Socjalistycznej
    « Odpowiedź #166 dnia: Stycznia 25, 2015, 07:54:49 »
    Jak nauczyć się magii? Bo kupiłem u czarodzieja księgę czarów i nic nie mogę z nią zrobić

,,Skacz złapie cię"- Illiew do Piotra ,,Magika" Łuszcza 26 grudnia 2000.

Offline matsaw

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #167 dnia: Stycznia 25, 2015, 17:55:27 »
    musisz się jeszcze nauczyć czarów :) kupujesz zwoje w gildii magów i w obozie polowym (na mapie świata), możesz je przepisać do księgi czarów :)

Offline Numendir

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • The Vampire Lestat
    « Odpowiedź #168 dnia: Stycznia 27, 2015, 17:42:51 »
    matsaw znalazłem pewien link pl.faerun.wikia.com/wiki/Kategoria:Magokracje a jak wiesz ten mod jest po części tworzony na podstawie świata D&D i nie powinno być "Mocarstwo Ridas" tylko "Magokracja Ridas"
    Ten wiek był spadkobiercą ziemi w każdym sensie. A niemałą rolę w tym niemożliwym do przewidzenia cudzie odgrywała specyficzna niewinność tych ludzi, tkwiąca w samym centrum ich wolności i bogactwa. Chrześcijański Bóg był równie martwy jak w XVIII wieku. A żadna nowa religia nie powstała by zastąpić starą. Przeciwnie, najprostsi ludzie tego wieku kierowali się świeckimi zasadami moralnymi, równie silnymi jak jakakolwiek moralność, którą kiedykolwiek znałem.
    Lestat dziwuje się światu w wieku XX

Offline matsaw

• Użytkownik
    « Odpowiedź #169 dnia: Stycznia 27, 2015, 18:17:48 »
    matsaw znalazłem pewien link pl.faerun.wikia.com/wiki/Kategoria:Magokracje a jak wiesz ten mod jest po części tworzony na podstawie świata D&D i nie powinno być "Mocarstwo Ridas" tylko "Magokracja Ridas"
    Zdaję sobie z tego sprawę, ale ja nie tłumaczyłem tego dosłownie, bo orki nazywałyby się Klan krwawiącego gardła ... po prostu Magokracja to słowo bliżej mi nieznane, jak je wpiszesz po polsku w przeglądarce to również nic nie wiadomo :D Także stwierdziłem, że Mocarstwo (państwo silniejsze od innych pod względem militarnym i ekonomicznym) będzie lepiej pasować, gdyż magowie są kojarzeni z potęgą i mądrością. A biorąc to jeszcze z innej strony to w tej grze nie ma nic takiego jak rząd, jest sobie jeden król (arcymag) i rządzi wszystkimi, gdzie tu ta magokracja jest :) ? Mam nadzieję że po krótce wytłumaczyłem o co mi chodzi. Jeżeli chcecie to oczywiście mogę zmienić nazwę państwa w niecałe 10min, ale staram się kierować jakimiś argumentami/historią jak coś tłumaczę. Z tłumaczenia bez sensu z języka angielskiego wychodzą kulfony. W każdym razie dzięki za współpracę, jesteś pierwszy :)

Offline Numendir

• Użytkownik
    • The Vampire Lestat
    « Odpowiedź #170 dnia: Lutego 01, 2015, 15:14:54 »
    Planowane jest dalsze spolszczanie tego moda?
    Ten wiek był spadkobiercą ziemi w każdym sensie. A niemałą rolę w tym niemożliwym do przewidzenia cudzie odgrywała specyficzna niewinność tych ludzi, tkwiąca w samym centrum ich wolności i bogactwa. Chrześcijański Bóg był równie martwy jak w XVIII wieku. A żadna nowa religia nie powstała by zastąpić starą. Przeciwnie, najprostsi ludzie tego wieku kierowali się świeckimi zasadami moralnymi, równie silnymi jak jakakolwiek moralność, którą kiedykolwiek znałem.

Offline matsaw

• Użytkownik
    « Odpowiedź #171 dnia: Lutego 01, 2015, 19:36:00 »
    Planowane jest dalsze spolszczanie tego moda?
    Tak, jak widzisz pojawia się co parę dni :) Nie siedzę całymi dniami  i nie przeglądam skryptów, bo zwyczajnie nie mam czasu (konkretnie teraz nie mam czasu, bo studiuję). Nie mam czasu aby włączyć tego moda i w niego pograć, żeby zobaczyć czy wszystko pasuje i nie ma literówek (często się to zdarza). Między innymi dlatego nie tłumaczę nazw jednostek, tu po prostu trzeba zobaczyć jak to w grze wygląda, z racji tego, że nie mam dostępu do modułu i nie widzę drzewek jednostek. Tak samo z przedmiotami. Dużo łatwiej byłoby jakbym to ja tego moda stworzył od podstaw, "przerabianie" czyjejś pracy jest trudniejsze. Proszę o wyrozumiałość.

Podsumowując. Czekajcie na kolejne wersje, bo na pewno będą się pojawiać ! :D

Offline Jingsaw

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.
    « Odpowiedź #172 dnia: Kwietnia 05, 2015, 15:01:58 »
    Czy ktoś wie jak mogę zdobyć specjalne jednostki typu Królewski rycerz, łowca czarownic, Walkiria itp. ?
    .Czym jest życie? Dlaczego ludzie żyją? Ktoś mnie kiedyś o to zapytał i pobiłem go w sekundę. To byłoby do przyjęcia, gdyby był poetą z gimnazjum albo coś takiego. Ale takie pytania u członka yakuzy po dwudziestce to przestępstwo.

Offline Kayuree

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Valar Morghulis
    « Odpowiedź #173 dnia: Kwietnia 05, 2015, 15:37:29 »
    Masz kilka możliwości. Możesz dołączyć do którejś frakcji (wystarczy nawet jako najemnik) i wtedy można rekrutować jej specjalne jednostki, dołączając do Swadii np. królewskiego rycerza.
    Kolejna opcja to dobre stosunki z daną frakcją, jeśli masz je na wystarczająco wysokim poziomie, także możesz werbować.
    Ostatecznie zostaje podbicie miasta, gdzie masz opcję "przesiedlenia ludności", dzięki której możesz określić jakiej frakcji jednostki chcesz rekrutować.

Offline Jingsaw

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.
    « Odpowiedź #174 dnia: Kwietnia 05, 2015, 17:15:25 »
    Ok, tylko jest problem gdzie dokładnie. Bo kiedy próbuje rekrutować w miastach wyrzuca mi 4 piechurów i 6 bojówkarzy. Czy jest jakiś procent zależności czy zrekrutuje czy nie :( ?
    .Czym jest życie? Dlaczego ludzie żyją? Ktoś mnie kiedyś o to zapytał i pobiłem go w sekundę. To byłoby do przyjęcia, gdyby był poetą z gimnazjum albo coś takiego. Ale takie pytania u członka yakuzy po dwudziestce to przestępstwo.

Offline Numendir

• Użytkownik
    • The Vampire Lestat
    « Odpowiedź #175 dnia: Kwietnia 27, 2015, 12:35:04 »
    Wyrzuca Ci tak ze względu na to, ze masz zza niskie stosunki z frakcją oraz tym miastem z którego werbujesz aby dostać specjalne jednostki.

Offline madej23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #176 dnia: Października 22, 2016, 19:25:23 »
    Jak można pobrać to spolszczenie?

Offline Cygan.

• Użytkownik
    • Piwa: 13
    « Odpowiedź #177 dnia: Marca 26, 2017, 13:35:25 »
    Co robią klejnoty Dawn gem i Royal Gem mam takie trzy i nie wiem do czego służą
    « Ostatnia zmiana: Marca 26, 2017, 14:56:38 wysłana przez NATjonal »

Offline ZdzisiuDywersant

• Użytkownik
    • Piwa: 26
    • Nie było ziemnioków, jeno tylko głód i mróz
    « Odpowiedź #178 dnia: Marca 26, 2017, 16:36:03 »
    Przypadkiem nie są one po prostu drogie i można je sprzedać za całkiem przyzwoite pieniądze?
    Suprajs, podpisu brak!

Offline Lunarion

• Obserwator
    • Użytkownik
    • Piwa: 12
    « Odpowiedź #179 dnia: Marca 26, 2017, 17:05:38 »
    Typek sprzedający artefakty w Tawernie "Four Ways" też ma te "kamyczki", tłumaczy, że zwiększają one umiejętności magiczne posiadacza. Ale czy działa, to nie wiem.