Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Phantasy Calradia  (Przeczytany 75512 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    • Steam ID: Mój status Steam
    Phantasy Calradia
    « dnia: Lipca 23, 2013, 12:59:13 »

Zastanawiałeś się kiedyś, co byłoby gdyby w Calradii było trochę więcej fantazji? Co jeśli elfy, mroczne elfy, krasnoludzi, orkowie żyli by w tej krainie? Co jeśli grupy nieumarłych przemierzałyby ziemie poszukiwających żywych? Jeśli na najdalszych wydmach Sarannidów znajdowałoby się starożytne miasto, w których panowało stare zło? A co jeśli pojawiliby się zakonni rycerze, którzy chcieliby położyć kres wszelkiemu złu żelazną ręką ich sprawiedliwego boga?
    Wszystko to jest częścią tego moda. Jaki los spotka Calradię? Zależy to tylko od Ciebie!

Siedem nowych głównych frakcji, które obejmują: elfy, mroczne elfy, krasnoludy, magów, nekromantów/nieeżywych, paladynów i orków;
    Wiele nowych przedmiotów do każdej frakcji, niektóre są oryginalne, a inne pochodzą z różnych OSP;
    Magiczny system oparty na nowych umeijętnościach;
    Niektóre czary tworzą wielkie spustoszenie;
    Główne umiejętności oparte na OSP, lecz mocno zmodyfikowane;
    Niektóre magiczne przedmioty mocno oparte na D&D (rękawice mocy wilkołaka, miotacz krasnoludów, sztylety do rzucania, szata arcymaga, młot tytana, ostrze światła);
    System ataku z zaskoczenia;
    Nowe stworzenia: elfy, krasnoludy, mroczne elfy, gnomy, orki, cienie, szkielety, golemy (kamienne, żelazne, srebrne);
    Statki i bitwy takie jak w OSP;
    System nekromancji (tworzenie armii z nieumarłych);
    16 nowych bohaterów: 2 elfy, 2 krasnoludy, 2 mroczne elfy, 2 gnomy, 2 orków, 2 magów i 4 inne postacie.

SPOLSZCZENIE:
    (click to show/hide)

SZKRINY:
    (click to show/hide)

(click to show/hide)

« Ostatnia zmiana: Stycznia 31, 2015, 09:38:42 wysłana przez Milczmen »
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Tyr

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    • Wódka Sobieski - Ten smak jest królewski!
    Odp: Phantasy Calradia
    « Odpowiedź #1 dnia: Lipca 23, 2013, 14:39:13 »
    Grałem w tego moda i śledziłem jego rozwój odkąd wypuszczono pierwszą wersję publiczną.

Jest to całkiem przyjemny mod. Mapka z Native'a uzupełniona o nowe frakcje i lokacje, całe tony nowych przedmiotów, bardzo dużo nowych skilli... trochę ciężko się w tym połapać, ale gra jest całkiem przyjemna :)

bardzo mi się podobają losowe inwazje: raz zacząłem grę i nic się nie działo, innym razem od początku miałem na głowie inwazję orków, jeszcze innym razem kraj nawiedziły Mroczne Cienie i wojownicy ciemności (nawiasem mówiąc, ich ciała są częściowo przezroczyste, cięzko to opisać, ale naprawdę wyglądają jak cienie).

Polecam ten mod każdemu miłośnikowi fantasy :)

Szkoda tylko, że wg wizji autora elfy są tak samo niskie, jak drowy, gnomy i krasnoludy. Moim zdaniem elfy powinny być ludzkiego wzrostu lub ciut wyższe (tak jak orkowie).
    Ulubiony cytat?

"I'll shot your brain out, you stupid meat-bag!"
    HK-47!

Offline Kik0z

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Life is too short.
    « Odpowiedź #2 dnia: Lipca 23, 2013, 15:23:16 »
    Witam. Wie ktoś czemu gdy odpalam Phantasy Calradia to włącza mi się zwykły mount&blade Warband?
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 05, 2013, 15:28:51 wysłana przez Kik0z »
    "Nie jest się silnym wtedy gdy idziesz chodnikiem w pięciu, a boi się ciebie jeden, lecz wtedy gdy idziesz sam, a boi się ciebie pięciu."
    "Celem wojny nie jest śmierć za ojczyznę ale sprawienie aby tamci skurwiele umierali za swoją." ~ Generał G. Patton

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    • Piwa: 29
    • Kończ waść, wstydu oszczędź.
    « Odpowiedź #3 dnia: Lipca 23, 2013, 15:36:34 »
    Przeklęty Nexus, muszę pobierać z jakiegoś rosyjskiego forum, a nie chcę zakładać konta po to żeby ściągnąć jednego moda.
    Nie przywiązuj się do nikogo, kogo w razie wpadki nie porzucisz w ciągu 30 sekund. - Neil McCauley

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #4 dnia: Lipca 23, 2013, 17:41:40 »
    No wiesz, Nexus jest teraz jakby oficjalnym "składowiskiem" modów... Poza tym co za problem założyć tam konto...

Offline Tyr

• Użytkownik
    Odp: Phantasy Calradia 0.5
    « Odpowiedź #5 dnia: Lipca 31, 2013, 12:18:21 »
    http://www.moddb.com/mods/phantasy-calradia - link do tematu na moddb.com

http://www.moddb.com/mods/phantasy-calradia/downloads/phantasy-calradia-for-warband-1153-v-05 - nowa wersja 0.5, bezpośredni link do downloadu na moddb.com

Uwielbiam tego moda :3

Zauważyłem, że wiele itemów jest z paczek OSP, ale zauważyłem też parę itemów, których nigdy wcześniej nigdzie nie widziałem no i oczywiście ta magia jest świetna :D
    Jedna kula ognia/błyskawica działa jak granat - potrafi skosić 20 looterów jeśli odpowiednio się rzuci :D

EDIT:
    Tak przy okazji, zacząłem dziś grać na wersji 0.5 więc niektóre z moich wcześniejszych postów mogą się nie zgadzać.
    Wybrałem Nekromantę jako swoją postać (po raz pierwszy gram Nekromantą) i za cholerę nie wiem, jak się tworzy nieumarłych :$ pomoże ktoś? Jest jakiś klawisz nowy przypisany, czy jak to działa? Przejrzałem temat na forum taleworlds i nie ogarniam tego zbytnio.

EDIT2:
    Powyższy edit nieaktualny. Przepraszam, przeoczyłem ten temat:

http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,276405.0.html - New skills and powers. Warto poczytać i jeśli ktoś planuje spędzić przy Phantasy Calradia dużo czasu (tak jak ja) przydałoby się zrobić ściągę przycisków dla nowych umiejętności i mocy.

Więc tak:

1) Nekromancji używamy z menu obozu. Imperium liszów znajduje się niedaleko Sarranidów na pustyni i to tam można nauczyć się nekromancji, kupować zwoje itd.

2) Stealth attack zadaje dodatkowe obrażenia tylko jeśli postać używa broni opatrzonej napisem Stealth i zaatakuje wroga od tyłu. Przydatne jeśli mamy szybką postać albo jeśli wróg ucieka to możemy w plecy mu strzelić/rzucić i zabić jednym ciosem. Drowy (mroczne elfy) są mistrzami w tej sztuce, chociaż zwykłe elfy (zwłaszcza forest ambushers) też nieźle sobie radzą.

3) Magia ofensywna i defenywna: poza zaklęciami zrobionymi jako bronie do rzucania (dostępne u handlarzy bronią), można kupić/nauczyć się magii poprzez księgi i zwoje (u kupców ogólnych, tam gdzie żywność itp. czasami są zwoje). Księgę zaklęć podczas walki otwiera się klawiszem B a zamyka się klawiszem V. Wieża Czarnoksiężnika znajduje się na półwyspie niedaleko Rhodoków (sugerowane miasto początkowe - Jelkala).

4) Klerycy - nowość w wersji 0.5. Coś jak magowie, tylko prawdopodobnie bardziej defensywni i medycy jak mniemam. Księgę Kleryka otwieramy klawiszem N a zamykamy klawiszem V.

5) Zdolność "Zabawiania" (Entertain) zwiększa morale, przydaje się podczas zwiększania renomy itd.

Używana w miastach (menu) i chyba też w tawernach, ale jeszcze tego nie rozgryzłem. Dobra klasa postaci to bard. Można na tym zarobić pieniądze.
    Można też korzystając z tej zdolności wygłaszać mowy, które są bardziej politycznej natury, i które wspomagają zdolność perswazji (?).

Starałem się jak najlepiej przetłumaczyć ten post, ale nie jestem pewien, czy wszystko jest absolutnie poprawne. W każdym razie, mam nadzieję, że pomogłem.

EDIT 3:

Nowy patch 0.5a

http://www.moddb.com/mods/phantasy-calradia/downloads/phantasy-calradia-05-to-05a-hotfix

Poprawia aurę strachu i zmienia nazwę jednostki Orc Terrorist (Orkowy Terrorysta) na Orc Ravanger (nie wiem, jak to przetłumaczyć, ale chyba Mściwy Ork czy coś w ten deseń :P)
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 01, 2013, 20:06:35 wysłana przez Tyr »
    Ulubiony cytat?

HK-47!

Offline Lunarion

• Obserwator
    • Użytkownik
    • Piwa: 12
    « Odpowiedź #6 dnia: Sierpnia 04, 2013, 11:10:30 »
    Kurcze, mam problem. Kiedy chcę odpalić tego moda, podczas wczytywania wyskakuje mi błąd:

RGL ERROR

Unable to open file: CommonRes\wb_mp_objects_a.brf

Próbowałem pobrać moda jeszcze raz, to samo. Na starszej wersji też.

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    • Piwa: 162
    « Odpowiedź #7 dnia: Sierpnia 04, 2013, 12:14:55 »
    Spróbuj reinstall Warbanda, i do tego nowego wrzuć plik. z modem.

W moda chwilkę pograłem. Jest to jedyna modyfikacja do SP oprócz Nowej Ojczyzny, która wciągnęła mnie na więcej niż godzinę. Dokładnie na 4.8 godziny, plus 3.2 (czas gry mojej narzczonej w tego moda). Jest to niezły wynik, zważywszy na to, że gram w Phantasy tylko rano, gdy wybranka jeszcze śpi.
    Podobają mi się nawet te klimaty. Wytrenowałem sobie 230 osobową armię piechoty, w której jest aż 164 magów, wszyscy wyszkoleni na najwyższy poziom. Dodatkowo mam 11 bohaterów, ubranych już w puszki, mających ponad 26 level. Teoretycznie to bardzo mocna armia. Jednak przed inwazjami muszę uciekać, przed większością armii też. Ostatnio walczyłem z 500 orkami, wyszedłem praktycznie bez strat (ufff) mimo iż gram na pełnych obrażeniach, kontrola lancy i blokowania ręczna, rozmiar bitwy 900 a poziom AI na max. Daje to naprawdę niezłe emocje, gdy wszędzie latają lighting bolty : )
    Sam jestem Paladynem, poszedłem sporo w charyzmę i zręczność, gram szybkim 2h mam level 31 i 5 wiary. Co to daje? Mogę się uleczyć podczas walki, oraz zsyłać atak płomieni, przydatne w nabijaniu szybko leveli. Ciekawy mod, tylko mimo wszystko trochę przesadzono z siłą dodanych frakcji.

Offline Lunarion

• Obserwator
    • Użytkownik
    • Piwa: 12
    « Odpowiedź #8 dnia: Sierpnia 04, 2013, 22:05:59 »
    Próbowałem, niestety ciągle to samo.

Offline Tyr

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Sierpnia 04, 2013, 23:21:34 »
    A masz wersję 1.153 Warbanda?
    Ulubiony cytat?

HK-47!

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Sierpnia 05, 2013, 01:41:36 »
    Z wersją Warbanda to bullshit, mod działa na każdej.
    Czy ktoś dołączał już to którejś z dodanych frakcji? Jaką prowadzą one politykę?

Offline Tyr

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Sierpnia 05, 2013, 12:54:43 »
    O ile się nie mylę, to wojny są generowane losowo w dalszym ciągu ;]

Elfy walczą często z Drowami lub Krasnoludami i vice versa (ogólnie te trzy nowe frakcje często są skłócone).

Paladyni mają problemy z Nieumarłymi i Orkami.

Co do gnomów, to nie wiem, jak tam ma się sprawa.

A Magowie? ... walczą z kim chcą. Raz widziałem, jak walczyli ze Swadią i po paru dniach Swadia przestała istnieć ;] ogólnie Magowie to najpotężniejsza frakcja. Mają prawie niezniszczalne Golemy (silna, ciężka piechota) i mnóstwo Magów (oznaczonych jako łucznicy, ponieważ walczą przy pomocy magii na dystans).

Ogółem - frakcje dalej walczą pomiędzy sobą, a te stare z Nativa też angażują się w wojny z nowymi ;]

podoba mi się rozwiązanie podobne do tego z PoP'a, żeby co jakiś czas spawnować specjalne oddziały "neutralne" (tyle, że bez bohaterów). Czasami są to Dzicy Orkowie, czasami Szaleni Magowie, innym razem Chciwe Krasnoludy. Taka drużyna nie podlega żadnej nacji (co jest przeciwne do PoP'a ponieważ tam istniały pomniejsze nacje takie jak Heretycy, Kult węża itp.) dzięki czemu może zostać zaatakowana przez każdego. Jeśli macie wysoki looting możecie zdobyć bardzo interesujące przedmioty ;]

A co do wersji Warbanda, to się mylisz. Niektóre mody nie rozpoznają itemów ze starszych wersji, lub nadają im złe parametry, ponieważ czasami patche mogą zmieniać ich nazwy tzw. "string" lokalizacje. Uległa też zmianie mechanika. W każdym razie, nawet jeśli działa na starszej poprawnie, to i tak najlepsze rezultaty osiągasz grając na wersji wskazanej przez twórców moda. To oni go stworzyli, więc to oni znają się na rzeczy ;]
    Ulubiony cytat?

HK-47!

Offline Bellkanaa

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Sierpnia 05, 2013, 17:00:00 »
    Witam mógłby ktoś wrzucić tego moda ponownie gdyż  z  "moddb.com"nie można ?

Edit: Juz wszystko działa
    Pozdrawiam

Offline Kik0z

• Użytkownik
    • Life is too short.
    « Odpowiedź #13 dnia: Sierpnia 05, 2013, 23:52:55 »
    Witam. Wie ktoś jak nazywają się w tym modzie paladyni, bo żadnego nie spotkałem, a podobno są.
    "Nie jest się silnym wtedy gdy idziesz chodnikiem w pięciu, a boi się ciebie jeden, lecz wtedy gdy idziesz sam, a boi się ciebie pięciu."
    "Celem wojny nie jest śmierć za ojczyznę ale sprawienie aby tamci skurwiele umierali za swoją." ~ Generał G. Patton

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Sierpnia 06, 2013, 00:43:00 »
    Tyr - mówię konkretnie o Phantasy Caraladii. Przed chwilą sprawdzałem - działa na wszystkich trzech ostatnich wersjach. Co do wojen, to wpływa na nie też polityka państwa. Jeśli, na przykład Swadia prowadzi politykę obronną, to sama wypowiada mało wojen, ale też nie jest skłonna to szybkiego pokoju. Z kolei Vaegirzy np. na początku prowadzą politykę ataku - atakują wszystko wokół : )