Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Phantasy Calradia  (Przeczytany 75619 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Numendir

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • The Vampire Lestat
    Odp: Phantasy Calradia
    « Odpowiedź #135 dnia: Czerwca 30, 2014, 14:46:53 »
    Witam. Chciałbym was spytać czy w tym Modzie są Demony i gdzie można je spotkać ? Bo ja ich ani razu nie widziałem :(
    Ten wiek był spadkobiercą ziemi w każdym sensie. A niemałą rolę w tym niemożliwym do przewidzenia cudzie odgrywała specyficzna niewinność tych ludzi, tkwiąca w samym centrum ich wolności i bogactwa. Chrześcijański Bóg był równie martwy jak w XVIII wieku. A żadna nowa religia nie powstała by zastąpić starą. Przeciwnie, najprostsi ludzie tego wieku kierowali się świeckimi zasadami moralnymi, równie silnymi jak jakakolwiek moralność, którą kiedykolwiek znałem.
    Lestat dziwuje się światu w wieku XX

Offline Kayuree

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Valar Morghulis
    « Odpowiedź #136 dnia: Czerwca 30, 2014, 15:42:14 »
    Demony są, owszem. Podczas gry od czasu do czasu wyskakują komunikaty o najazdach i gdzie się one odbywają (nazwa pobliskiej wioski). Np. że gdzieś w pobliżu Veidar grasują "unholy knights", czy "greedy dwarves". Tak samo czasem pojawia się "spawn from hell" (czy jakoś podobnie).
    Demony są przedstawione jako takie "diabełki" ;P tzn. całe czerwone, z rogami. Często (właściwie to chyba zawsze) w drużynie demonów występuje też balrog (bardzo duży demon z ognistym mieczem, który potrafi narobić trochę zamieszania, ale pada pod naporem całkiem średniej armii).

Offline Tyr

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    • Wódka Sobieski - Ten smak jest królewski!
    « Odpowiedź #137 dnia: Lipca 06, 2014, 17:13:57 »
    Nowa wersja - 0.723

http://www.moddb.com/mods/phantasy-calradia/downloads/phantasy-calradia-0723 - już zaktualizowana pełna wersja do 0.723

http://www.moddb.com/mods/phantasy-calradia/downloads/phantasy-calradia-patch-07-to-0723 - dla użytkowników starszych wersji od 0.7 - zwykły patch

Poniżej changelog

- Fixed food glue item dialog to actually give the foot glue. - Nie rozumiem o co tutaj chodzi.
    - Established a top cap for both debts and savings (they are set to 1000000 so no variables overflow, my guess is the max variable size is at 2^20= 1048576). - zmieniono przeliczenia matematyczne na oszczędzanie w banku gnomów.
    - Made gnomish bank angry letters for non paying customers as well as some repercussions. - Gdy nie spłacamy pożyczek w banku gnomów, będziemy dostawać listy pełne zdenerwowania i będą nas czekały niemiłe konsekwencje.
    - Raised Knights of the King athletics to 3 (was 0). - zwiększono atletykę Rycerzy Króla z 0 do 3
    - Corrected Vedmaks magical power and set it to 7. - poprawiono skill Magical Power jednostki Vedmaks i ustawiono go na 7
    - Lowered bandit spawn rate. - Obniżono częstotliwość spawnu bandytów.
    - Patched up "alignment clash" script. - Poprawiono scrypt "alignment clash".
    - Tweaked charged staff and sneak attack code. They will now cause raw damage so armor will be less useful against them. - Zbroje będą teraz mniej użyteczne przeciwko Drżącym Laskom i Atakom z ukrycia
    - Mode around some castles so as to cause more strife between elves and drow and the Blazing Hand and the necromancers (requires new game). - Zmieniono pozycje niektórych zamków.
    - Corrected several typos and NPC conversation errors. - Poprawiono błędy w konwersacji NPC i ich typy (?)
    - Increased the accuracy of flame arrow, acid arrow and darkness spells. - Zwiększono celność czarów Flame Arrow, Acid Arrow i Darkness.
    - Removed the Elven Royal Plate and Vorpal Sword from the regular shops. - Usunięto Vorpal Sword i Elven Royal Plate z regularnych sklepów. Te przedmioty można teraz zdobyć tylko w lootingu albo u pokrętnego handlarza w Four Way Inn
    - Raised Kevtil's faith to 1 - Zwiększono Wiarę Kevtila z 0 do 1
    - Added a drowning script to ship battles so troops who fall from the ships will slowly be drained from hp and killed. - Skrypt tonięcia - podczas walk na statkach, gdy jakaś jednostka wypadnie za burtę - zginie.
    - Reduced the cost of mages and cleric wages. - Zredukowano koszty czarów magów i kleryków
    - (hopefully) Fixed all gender issues. - (Mam nadzieję) - poprawiono wszystkie błędy ras i płci
    Ulubiony cytat?

"I'll shot your brain out, you stupid meat-bag!"
    HK-47!

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #138 dnia: Lipca 06, 2014, 17:16:36 »
    Cytat: Tyr
    - Corrected several typos and NPC conversation errors. - Poprawiono błędy w konwersacji NPC i ich typy (?)
    Wydaje mi się, że chodzi o literówki.

Offline Numendir

• Użytkownik
    • The Vampire Lestat
    « Odpowiedź #139 dnia: Lipca 07, 2014, 15:43:13 »
    A będa jeszcze nowsze wersje ?
    Ten wiek był spadkobiercą ziemi w każdym sensie. A niemałą rolę w tym niemożliwym do przewidzenia cudzie odgrywała specyficzna niewinność tych ludzi, tkwiąca w samym centrum ich wolności i bogactwa. Chrześcijański Bóg był równie martwy jak w XVIII wieku. A żadna nowa religia nie powstała by zastąpić starą. Przeciwnie, najprostsi ludzie tego wieku kierowali się świeckimi zasadami moralnymi, równie silnymi jak jakakolwiek moralność, którą kiedykolwiek znałem.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #140 dnia: Lipca 07, 2014, 15:49:52 »
    Jeśli to dopiero wersja 0.723, a nie jest nigdzie napisane, że prace są zawieszona/zakończone, to... sam sobie odpowiedz.
    EDIT: Dopiero dzisiaj miałem czas grać w nową wersję moda i mam mały problem. Wam też, podczas rozmowy z Ransom Brokerem, po wybraniu opcji "Mam kilku jeńców do sprzedania" (czy coś w tym stylu), kończy rozmowę?
    « Ostatnia zmiana: Lipca 07, 2014, 21:17:40 wysłana przez lllew »

Offline Tyr

• Użytkownik
    « Odpowiedź #141 dnia: Lipca 08, 2014, 14:18:42 »
    Nie? Ja takiego problemu nie mam?
    Może to zależy od tego, z którym ransom brokerem rozmawiałeś? Może tylko jeden jest zepsuty? A może od tego jakie jednostki chciałeś sprzedać?
    Jestem pewien, że Ramun działa prawidłowo i ten ransom broker w takim um... chłopskim stroju, brązowe kolory :D
    Ulubiony cytat?

HK-47!

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #142 dnia: Lipca 08, 2014, 14:46:02 »
    To na pewno nie chodziło o jednostki, bo nie mogłem ich mu sprzedać. Wybrałem standardowo opcję "Mam kilku jeńców do sprzedania", a on odpowiadał mi pożegnaniem i kończyło mi rozmowę. I tak kilka razy, dopiero za 7 łaskawie zechciał kupić ode mnie jednostki :P W tej wersji spotkałem się tylko z 1 ransom brokerem, więc możliwe, że pozostali nie są zbugowani.

Offline Tyr

• Użytkownik
    « Odpowiedź #143 dnia: Lipca 08, 2014, 15:07:09 »
    No to możliwe, że tak.

Domyślnie w podstawowym warbandzie było chyba 10 ransom brokerów + Ramun. Potem pojawil się miniskrypt umożliwiający sprzedaż jeńców u właścicieli gospody.

Teraz sprawdzam w Morgh'sie ilu ich jest i pokazuje mi Ramuna, 10 ransom brokerów i nowego Odarena w tawernie Four Ways.

Gdybyśmy wiedzieli, który konkretnie jest zbugowany, to zgłosiłbym to na forum moda na taleworlds.com

Wiesz co, sugeruję żebyś mi wysłał save'a a ja to sprawdzę. Albo zdobądź Morgh'sa i zmień imiona ransom brokerów na cyfry (tam jest trp_ransom_broker_1) - każdy ma na imię Ransom broker, to zmień to na np. RB1 itd. a potem zobacz, u którego ten błąd występuje.
    Ulubiony cytat?

HK-47!

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #144 dnia: Lipca 08, 2014, 17:21:31 »
    To jest pierwszy z Ransom Brokerów. Dzięki za pomysł z Morgh'iem, bo mi ta zmiana nazw do głowy nie przyszła :P

Offline Tyr

• Użytkownik
    « Odpowiedź #145 dnia: Lipca 08, 2014, 17:50:53 »
    Okej, to zgłoszę to na forum.

A tak wgl to dalej występują błędy z nazewnictwem dla ras :3

gram sobie Kobietą Drowem a do mnie gadają "sir" - mam na myśli Guild Masterów i Village Elderów - chociaż w rozmowie z niektórymi wasalami dalej są te opcje jak dla kobiety, wiecie, że "Lepszych mężów znalazłabym w stajni" itd.
    Ulubiony cytat?

HK-47!

Offline Garedyr

• Użytkownik
    • Piwa: 75
    • fear the bonerlords
    « Odpowiedź #146 dnia: Października 04, 2014, 08:56:41 »
    7/10, bo nie lubię aż takiego fantasy. Mod ogólnie ciekawy, tylko spelli trochę mało :/

"Szukaj po omacku ch*ja w cieście" ~Prußak
    "Jakbym miał pasztet to bym zjadł kanapkę z pasztetem ale nie mam chleba" ~Mat Berserker
    "Bieg na kilometr w ramach biegania, to jak picie piwa bezalkoholowego w ramach picia alkoholu" ~Dyktator

Offline Numendir

• Użytkownik
    • The Vampire Lestat
    « Odpowiedź #147 dnia: Października 25, 2014, 14:09:11 »
    Wiadomo coś o pracach nad jakimiś patchami, aktualizacjami itp tego moda?

Offline Milczmen

• Użytkownik
    • Piwa: 94
    • True North!
    « Odpowiedź #148 dnia: Października 25, 2014, 17:28:31 »
    Cały czas postępują do przodu.

Offline Numendir

• Użytkownik
    • The Vampire Lestat
    « Odpowiedź #149 dnia: Października 25, 2014, 18:49:09 »
    A coś wiadomo kiedy coś do tego moda wyjdzie?