Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Phantasy Calradia  (Przeczytany 75581 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Numendir

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • The Vampire Lestat
    Odp: Phantasy Calradia
    « Odpowiedź #120 dnia: Czerwca 14, 2014, 22:04:40 »
    Witam. Chciałbym was spytać czy wy macie problem z wyłaczaniem się gry. Podczas gry w Phantasy po pewnym czasie wyrzuca mnie do pulpitu i wyskakuje ze Mount&Blade Warband przestał działać. Wiecie może dlaczego tak jest ? Powiem wam że mam wersje 7,21 beta, używam często kodów oraz mam Warbanda 1,158 . Dziękuje z góry za pomoc
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 14, 2014, 22:37:29 wysłana przez Numendir »
    Ten wiek był spadkobiercą ziemi w każdym sensie. A niemałą rolę w tym niemożliwym do przewidzenia cudzie odgrywała specyficzna niewinność tych ludzi, tkwiąca w samym centrum ich wolności i bogactwa. Chrześcijański Bóg był równie martwy jak w XVIII wieku. A żadna nowa religia nie powstała by zastąpić starą. Przeciwnie, najprostsi ludzie tego wieku kierowali się świeckimi zasadami moralnymi, równie silnymi jak jakakolwiek moralność, którą kiedykolwiek znałem.
    Lestat dziwuje się światu w wieku XX

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #121 dnia: Czerwca 14, 2014, 22:10:00 »
    Zacznijmy od tego, że jeśli nie chcesz zostać zbanowany, to usuń ze swojego postu wpis o pirackiej wersji M&B, bo tutaj jest to piętnowane.  Swoją drogą, stosowanie dużej ilości kodów to jak proszenie się o wywalanie na pulpit. Szczególnie jeśli spamujesz Ctrl+F4.

Offline Numendir

• Użytkownik
    • The Vampire Lestat
    « Odpowiedź #122 dnia: Czerwca 14, 2014, 22:42:07 »
    Nie używam CTRL + F4. Tylko na kase, leczenie i doświadczenie oraz na szybkie przemieszczanie po mapie
    Ten wiek był spadkobiercą ziemi w każdym sensie. A niemałą rolę w tym niemożliwym do przewidzenia cudzie odgrywała specyficzna niewinność tych ludzi, tkwiąca w samym centrum ich wolności i bogactwa. Chrześcijański Bóg był równie martwy jak w XVIII wieku. A żadna nowa religia nie powstała by zastąpić starą. Przeciwnie, najprostsi ludzie tego wieku kierowali się świeckimi zasadami moralnymi, równie silnymi jak jakakolwiek moralność, którą kiedykolwiek znałem.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #123 dnia: Czerwca 14, 2014, 22:51:56 »
    A jak dużo dowaliłeś w expa? Tzn, chodzi mi o lvl i czy masz jakieś skille wysoko?

Offline Numendir

• Użytkownik
    • The Vampire Lestat
    « Odpowiedź #124 dnia: Czerwca 15, 2014, 02:16:10 »
    No do 46 lvl a kasy to co jakiś czas dodaje i jak mam mało życia to odrazu się uzdrawiam

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #125 dnia: Czerwca 15, 2014, 10:15:07 »
    Chodzi mi o skille, jak masz jakiś 9 i więcej, to mogą występować bugi itp.

Offline Numendir

• Użytkownik
    • The Vampire Lestat
    « Odpowiedź #126 dnia: Czerwca 15, 2014, 15:15:09 »
    Nie mam żadnego na 9

Offline Numendir

• Użytkownik
    • The Vampire Lestat
    « Odpowiedź #127 dnia: Czerwca 21, 2014, 09:44:57 »
    Będą nowe aktualizacje, patche, hotfixy do tego moda jeszcze ?

Offline Tyr

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    • Wódka Sobieski - Ten smak jest królewski!
    « Odpowiedź #128 dnia: Czerwca 21, 2014, 17:02:34 »
    BĘDĄ na pewno :D

Ale kiedy? Nie wiadomo :P

Wtedy, kiedy twórca zdecyduje, że warto wypuścić kolejną wersję. :)
    Ulubiony cytat?

"I'll shot your brain out, you stupid meat-bag!"
    HK-47!

Offline Zawisza

• Użytkownik
    « Odpowiedź #129 dnia: Czerwca 21, 2014, 17:16:34 »
    Czy może ktoś zalinkować dokładny opis tego czym różnią się dane klasy? Wiem, że różne klasy mają różne zaklęcia, ale np gram barbarzyńcą i nie wiem jakie on ma "cechy". Zaklęć/umiejętności chyba nie ma żadnych, bo gdy naciskam "b" to nic się nie dzieje. Szukałem takich informacji na moddb, ale chyba słabo szukam.

/edit

Znalazłem  to na forum talewords:

Barbarians
    strength+3
    weapon master+2
    ironflesh+4
    pathfinding+1
    gold+50
    one handed weapon +20
    two handed weapon+50
    polearm+10
    archery+20
    throwing+10),

They will get a good two handed axe, boots, a hunting bow and basic arrows, no armor though.

Barbarians also have a special power: barbarian rage. What it does is that every time the barbarian is struck in combat, there is a chance that he/she will be enraged. Rage will boost the barbarian's melee damage by an amount proportional to the damage he was dealt in the attack that triggered the rage. It is expressed in percentiles, that means that if the barbarian gets a 300% damage, all strikes he or she deals until another rage is triggered, will cause 3x the damage they would do normally.

« Ostatnia zmiana: Czerwca 21, 2014, 17:41:26 wysłana przez Zawisza »
    Wracam do M&B ;)

Offline Tyr

• Użytkownik
    « Odpowiedź #130 dnia: Czerwca 22, 2014, 13:21:00 »
    Zawisza:

Jesteś w błędzie. Nie ma czegoś takiego jak "różne zaklęcia dla różnych klas".

Zaklęcia są TE SAME, tyle że dane jednostki używają innych, preferowanych. Nekromanci używają czarów ofensywnych oraz niszczycielskich (takich jak groza, terror, kula ognia), klerycy - czarów uzdrawiających lub niszczących nieumarłych, a magowie - kule ognia, magicznie pociski, tarcze :D

Jeśli chodzi o głównego bohatera (czyli CIEBIE, graczu) wybór klasy rzeczywiście definiuje zdolności, skille specjalne, itd. itp. ale NIE DEFINIUJE ZAKLĘĆ.

Niezależnie od klasy wybranej przez gracza, może on stać się klerykiem lub magiem w dowolnej chwili gry - wystarczy zakupić księgę czarów (w mieście magów, drowów lub elfów oraz Obsidian Spire), albo święty symbol u paladynów/kleryków. Wystarczy przy tym pamiętać tylko o inwestowaniu w skille Magic Power lub Faith.

Po prostu łatwiej jest stać się magiem, jeśli na początku wybierzesz tę klasę, ale grając np. łotrem czy barbarzyńcą, nic nie stoi na przeszkodzie, żebyś zakupił sobie te rzeczy.

Odnośnie tego co skopiowałeś, to Barbarzyńcy jako jedyna klasa mają skill "Rage" (w który nie trzeba inwestować punktów rozwoju tak jak w przypadku innych skillów). Rage (szał) umożliwia graczowi zadawanie większych obrażeń, za każdym razem gdy zostaniesz ranny/trafiony w głowę. Kiedyś walcząc orkiem-barbarzyńcą z Khergitami w Tuldze oberwałem oszczepem w łeb - 49 do zdrowia, ale za to moje obrażenia wzrosły do 221% :D

Łotr - jest to klasa preferowana do zadawania ciosów w plecy. Umiejętność Stealth. Cios w plecy zadaje podwójne, czy nawet potrójne obrażenia, zależnie od poziomu umiejętności. Tylko bronie podpisane Stealth mogą aktywować tę umiejętność podczas ciosów w plecy. Nie można używać tej zdolności konno. Najlepsze rasy do rozwijania tej zdolności to elfy i drowy.

Bard - nic dodać, nic ująć. Zaczyna z lutnią, ze zdolnością Zabawiania (zwiększa morale oddziału, pozwala w miastach zarabiać graniem, zwiększa prawa bohatera do rządzenia.)

Paladyn - coś pomiędzy wojownikiem, a klerykiem. Zaczyna ze świętym symbolem, wiarą i dobrze by było dać mu konia, bo pieszo jest trochę kiepski. Najlepsza rasa do rozwijania (i najsensowniejsza :D ) to człowiek.

Kleryk - j. w. tyle, że używa głównie buław, broni obuchowych. Mniejszy skill walki, większy skill wiary. Zaczyna w szacie mnicha, z buławą i tarczą. Większość kleryków w Blazing Hand Temple (miasto paladynów) jest ciężką piechotą.

Wojownik - typowy pieszy, ciężki żołnierz. Zaczyna w zbroi i ekwipunkiem zależnym od rasy. Najlepsza rasa do rozwijania do Ork albo Krasnolud.

Zwiadowca - Najlepsza rasa to Elf. Dodaje skill w łuku, Power Draw oraz włócznię łowiecką (Boar Spear - w Native miała tylko pchnięcie, ale w tym modzie można też ciąć nią na boki i z góry). Oczywiście możecie zrobić Zwiadowcę konnego lub pieszego, jak kto woli :)

Mag - Najlepsze rasy do rozwijania to elfy, drowy, mogą też być ludzie. Zaczyna w szacie ucznia maga, z Gnarled Staff i z księgą czarów (domyślnie pierwszy czar to magiczny pocisk).

Nekromanta - odpowiednik maga, tyle że zaczyna bez księgi czarów. Nekromanta nie ma też żadnych zaklęć na starcie, ale ma skill wskrzeszania ze zmarłych paru nowych żołnierzy - zombie, szkielety lub Cienie. Może też z własnej krwi produkować nowe jednostki :)
    UWAGA - kontrola nad nieumarłymi jest niezwykle trudna - zwykle podczas walki kilku z nich może zwrócić się przeciwko graczowi. Dlatego warto jak najszybciej podnieść Inteligencję do 30 i rozwijać Skill "Necromancy", "Magic Power" i "Magic Defense" oraz Charyzmę i przywództwo. A MP i MD są potrzebne po to, żeby nasz nekromanta mógł dorównać magom z Ridas Magocracy :)

Nekromanta w późniejszej fazie rozwoju może zostać liszem.

Dobra, to chyba wszystko omówiłem. Jeśli przeoczyłem jakąś klasę, napiszcie.
    Ulubiony cytat?

HK-47!

Offline Numendir

• Użytkownik
    • The Vampire Lestat
    « Odpowiedź #131 dnia: Czerwca 23, 2014, 14:53:52 »
    Jak zdobyć własna krew będąc Nekromantą oraz jak zdobyć np. Silver Golem lub Iron Golem bo jak je Rekrutuje w stolicy Magów to mogę werbować tylko te najsłabsze Clay golemy ?

Offline Kayuree

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Valar Morghulis
    « Odpowiedź #132 dnia: Czerwca 23, 2014, 15:50:20 »
    z tą krwią to działa chyba trochę inaczej (z tego co pamiętam). W obozie masz po prostu różne opcję, w tym "Nekromancja" i tam możesz zamienić swoje hp na kilku np. zombie.
    Co do golemów - nie wiem. Możesz je najwyżej spróbować odbijać z niewoli.

Offline Tyr

• Użytkownik
    « Odpowiedź #133 dnia: Czerwca 23, 2014, 17:03:08 »
    Z golemami sprawa ma się jasno - musisz mieć wysokie relacje z FRAKCJĄ i z MIASTEM - z miastem chyba +20, a z frakcją +40 (i trzeba być wasalem Ridas Magocracy, żeby rekrutować w mieście). Wtedy w pewnym momencie, gdy Twoje relacje będą odpowiednio wysokie, powinna się pojawić opcja rekrutacji silniejszych golemów. Jeśli się nie pojawia, to spróbuj zwiększyć też renomę i relacje. Jeśli WCIĄŻ się nie pojawia, to masz buga.

Często można też spotkać w okolicy miasta Veluca nowe oddziały bandytów, które są nieco podobne do Sea Raiders. Tak jak pisze mój poprzednik, można odbić z niewoli kamienne golemy (Stone Golem), innych na razie nie spotkałem w niewoli.

Sorry za to niedopowiedzenie z krwią, mój poprzednik ma rację. Menu obozu, opcja Nekromancja, utrata HP w zamian za jednostki.
    Ulubiony cytat?

HK-47!

Offline Kayuree

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Valar Morghulis
    « Odpowiedź #134 dnia: Czerwca 23, 2014, 18:49:40 »
    Widać, że w modzie są easter eggi:
    (click to show/hide)
    Znalazł ktoś coś jeszcze? ;D

PS: Wie ktoś co daje opcja "Migrate the town's population" w nowo podbitym zamku?
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 23, 2014, 22:03:57 wysłana przez Kayuree »