Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Phantasy Calradia  (Przeczytany 75580 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Tyr

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    • Wódka Sobieski - Ten smak jest królewski!
    Odp: Phantasy Calradia
    « Odpowiedź #105 dnia: Czerwca 04, 2014, 16:11:39 »
    Wiesz, ten mod to dalej jest BETA.

Nie oczekuj, że wszystkie nowe mechanizmy będą działać poprawnie. I nie narzekaj tyle. Ty się ciesz, że tylko jeden albo dwóch Cię zdradza, a nie siedmiu czy sześciu.

Możesz użyć czaru, który sprawi, że zdrajcy znowu będą po Twojej stronie. Nazywa się chyba "charm" coś tam i sprawia, że jednostki wroga dołączają do nas.

PS: Czasami niekoniecznie nieumarli nas zdradzają w sensie że atakują nas. Czasami po prostu wpadają w szał i zaczynają atakować WSZYSTKIE jednostki w pobliżu nich. Raz pamiętam dałem rozkaz Hold this position, a siedem Cieni mi się zerwało z kontroli, ale zadziałało to tak, jakbym wydał rozkaz "Charge" i rzucili się na wroga, a nie na mnie :D

EDIT: NOWY PATCH 0.721B

http://www.moddb.com/mods/phantasy-calradia/downloads/phantasy-calradia-07-to-0721b-update

Changelog:

- You can now withdraw all your money from the gnomish bank at once. - (Możesz wpłacić i wypłacić wszystkie swoje pieniądze za jednym razem u gnomów)
     - Fireball, lightning bolt and flame arrow spells have had their multipliers increased to make them more useful. - (Poprawione efekty czarów Fireball, Lighting Bolt i Flame Arrow)
     - Reformulated a part of the spell damage/effect code so it will take clothes into account. - (Zmieniono część obrażeń magicznych i kody efektów, więc zbroje są brane pod uwagę przy obliczaniu obrażeń)
     - Some lords had their trainer skill increased. - (Zwiększono skill trenera dla niektórych lordów)
     - When a character reaches a score in necromancy of 10 their undead will no longer rebel. - (Gdy Twoja postać osiągnie 10 level nekromancji, NIE BĘDZIE WIĘCEJ BUNTÓW)
     - Magic enhancement bonuses of the items that had a 0.5 factor were increased to 1s (the module system only accepts integers without fixed point multipliers). - (Zmieniono poziom rozszerzenia bonusu z ubrań magicznych z 0.5 mnożnika na 1.0 )
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 07, 2014, 15:16:15 wysłana przez Tyr »
    Ulubiony cytat?

"I'll shot your brain out, you stupid meat-bag!"
    HK-47!

Offline OSGiDaPfE

• Użytkownik
    • Piwa: 14
    • OSGiDaPfE
    « Odpowiedź #106 dnia: Czerwca 08, 2014, 10:10:19 »
    (Zwiększono skill trenera dla niektórych lordów)

Mogę się założyć że tylko u tych z podstawowych frakcji co mają miasta pod kontrolą ...
    Prime to Pierwszy czyli Bóg bo Bóg był Pierwszy czyli Prime !

Offline Tyr

• Użytkownik
    « Odpowiedź #107 dnia: Czerwca 08, 2014, 16:23:40 »
    Z najnowszych wiadomości wynika, że rozgrywka NIE BĘDZIE zbalansowana. Innymi słowy -
    (click to show/hide)
    :/
    Ulubiony cytat?

HK-47!

Offline GruByGuru

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #108 dnia: Czerwca 09, 2014, 10:10:24 »
    wkońcu nieumarlaki nie będą zdradzać :D
    Tyrze, na tym modzie ktoś gra wgl po stronie standardowych nacji? ^^

Offline MrAdrianPl

• Użytkownik
    • Piwa: -22
    « Odpowiedź #109 dnia: Czerwca 09, 2014, 14:48:36 »
    ja gram po stronie swadi

Offline Numendir

• Użytkownik
    • The Vampire Lestat
    « Odpowiedź #110 dnia: Czerwca 10, 2014, 15:47:08 »
    Co sądzicie o tym aby do państwa Nieumarłych dodać jednostki Wampirów ?
    Ten wiek był spadkobiercą ziemi w każdym sensie. A niemałą rolę w tym niemożliwym do przewidzenia cudzie odgrywała specyficzna niewinność tych ludzi, tkwiąca w samym centrum ich wolności i bogactwa. Chrześcijański Bóg był równie martwy jak w XVIII wieku. A żadna nowa religia nie powstała by zastąpić starą. Przeciwnie, najprostsi ludzie tego wieku kierowali się świeckimi zasadami moralnymi, równie silnymi jak jakakolwiek moralność, którą kiedykolwiek znałem.
    Lestat dziwuje się światu w wieku XX

Offline GruByGuru

• Użytkownik
    « Odpowiedź #111 dnia: Czerwca 10, 2014, 15:54:20 »
    wampiry to nieumarli więc teoretycznie powinni być
    co to pytania, oczywiście bym tak chciał :D

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #112 dnia: Czerwca 10, 2014, 16:13:14 »
    Co sądzicie o tym aby do państwa Nieumarłych dodać jednostki
    o nazwie "Putinek"?
    Jakie mają sens takie dywagacje, jeśli nasze decyzje i tak nie mają wpływu na ostateczny wygląd moda?

Offline Numendir

• Użytkownik
    • The Vampire Lestat
    « Odpowiedź #113 dnia: Czerwca 10, 2014, 16:27:13 »
    A nikt z całego forum Four Ways nie może wysłać im jakiej wiadomości czy czegoś ?
    Ten wiek był spadkobiercą ziemi w każdym sensie. A niemałą rolę w tym niemożliwym do przewidzenia cudzie odgrywała specyficzna niewinność tych ludzi, tkwiąca w samym centrum ich wolności i bogactwa. Chrześcijański Bóg był równie martwy jak w XVIII wieku. A żadna nowa religia nie powstała by zastąpić starą. Przeciwnie, najprostsi ludzie tego wieku kierowali się świeckimi zasadami moralnymi, równie silnymi jak jakakolwiek moralność, którą kiedykolwiek znałem.

Offline Tyr

• Użytkownik
    « Odpowiedź #114 dnia: Czerwca 10, 2014, 20:29:09 »
    Nie, żeby coś panowie ale Wampiry są w modzie, tylko że pojęcie "Wampiry" rozumiane jest trochę inaczej - nie jako nowa rasa, czy jako pijące krew istoty - tylko jako jednostki mrocznych magów, wysysające zaklęciami "Vampiric Bolt" zdrowie czy manę.

Cieszę się że pomogłem :PP
    Ulubiony cytat?

HK-47!

Offline OSGiDaPfE

• Użytkownik
    • Piwa: 14
    • OSGiDaPfE
    « Odpowiedź #115 dnia: Czerwca 10, 2014, 22:21:22 »
    Ja gram po stronie sułtanatu :)

Pytanie moje : Ilu jest bohaterów ogólnie ? 31 ?
    Prime to Pierwszy czyli Bóg bo Bóg był Pierwszy czyli Prime !

Offline Numendir

• Użytkownik
    • The Vampire Lestat
    « Odpowiedź #116 dnia: Czerwca 12, 2014, 16:59:30 »
    Tyr same jednostki u magów to mało, ja bym wolał możliwość zagrania taką rasą

Offline GruByGuru

• Użytkownik
    « Odpowiedź #117 dnia: Czerwca 12, 2014, 20:40:43 »
    dokładnie
    tyr na takiej zasadzie ork mógł by być tylko npc jako berserker
    krasnal jako strzelec z bronią palna
    itd..
    itd...

mogli by jeszcze dodać moda Diplomacy :D
    na pewno dostali by pozwolenie o dodanie tego modu do ich modu

Offline Numendir

• Użytkownik
    • The Vampire Lestat
    « Odpowiedź #118 dnia: Czerwca 13, 2014, 18:44:24 »
    Moim zdaniem twórcy moda powinni popracować nad wzrostem wszystkich elfów, krasnoludów ( coś na wzór tych ras z TLD) oraz gnomów.

Offline Tyr

• Użytkownik
    « Odpowiedź #119 dnia: Czerwca 13, 2014, 20:07:22 »
    To pytanie odnośnie wzrostu już było poruszane na forum moda na taleworlds wiele razy. Autor SPECJALNIE zrobił niskie elfy, bo taka jest jego wizja. Z drugiej strony - Drowy (mroczne elfy wzięte z D&D) też są takie niskie. Cóż.

Wzrost gnomów i krasnoludów akurat mi odpowiada, tylko może jakieś twarze, brody albo fryzury, coś co pozwoliłoby odróżnić krasnala od gnoma, bo tak to na razie w edytorze tworzenia postaci niczym specjalnym się nie różnią :/
    Ulubiony cytat?

HK-47!