Wiesz, ten mod to dalej jest BETA.
Nie oczekuj, że wszystkie nowe mechanizmy będą działać poprawnie. I nie narzekaj tyle. Ty się ciesz, że tylko jeden albo dwóch Cię zdradza, a nie siedmiu czy sześciu.
Możesz użyć czaru, który sprawi, że zdrajcy znowu będą po Twojej stronie. Nazywa się chyba "charm" coś tam i sprawia, że jednostki wroga dołączają do nas.
PS: Czasami niekoniecznie nieumarli nas zdradzają w sensie że atakują nas. Czasami po prostu wpadają w szał i zaczynają atakować WSZYSTKIE jednostki w pobliżu nich. Raz pamiętam dałem rozkaz Hold this position, a siedem Cieni mi się zerwało z kontroli, ale zadziałało to tak, jakbym wydał rozkaz "Charge" i rzucili się na wroga, a nie na mnie :D
EDIT: NOWY PATCH 0.721B
http://www.moddb.com/mods/phantasy-calradia/downloads/phantasy-calradia-07-to-0721b-updateChangelog:
- You can now withdraw all your money from the gnomish bank at once. - (Możesz wpłacić i wypłacić wszystkie swoje pieniądze za jednym razem u gnomów)
- Fireball, lightning bolt and flame arrow spells have had their multipliers increased to make them more useful. - (Poprawione efekty czarów Fireball, Lighting Bolt i Flame Arrow)
- Reformulated a part of the spell damage/effect code so it will take clothes into account. - (Zmieniono część obrażeń magicznych i kody efektów, więc zbroje są brane pod uwagę przy obliczaniu obrażeń)
- Some lords had their trainer skill increased. - (Zwiększono skill trenera dla niektórych lordów)
- When a character reaches a score in necromancy of 10 their undead will no longer rebel. - (Gdy Twoja postać osiągnie 10 level nekromancji, NIE BĘDZIE WIĘCEJ BUNTÓW)
- Magic enhancement bonuses of the items that had a 0.5 factor were increased to 1s (the module system only accepts integers without fixed point multipliers). - (Zmieniono poziom rozszerzenia bonusu z ubrań magicznych z 0.5 mnożnika na 1.0 )