Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Seria Total War - dyskusja ogólna  (Przeczytany 324255 razy)

Opis tematu: Jest to temat ogólny o serii

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kuroi

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Who's bad? Who's bad? Who's bad?! I AM BAD!!
    Odp: Seria Total War
    « Odpowiedź #180 dnia: Marca 19, 2009, 15:49:52 »
    Taa..też nie miałbym nic przeciw gdyby z nieznanej przyczyny gra się tak nie cięła :/ Nawet na najniższych i nie patrząc na wojsko cały czas się tnie. A najgorsze jest to że oni zaatakowlai raptem kilka lat od rozpoczęcia gry i nie miałem nawet okazji zwerbować tam wojska :/

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #181 dnia: Marca 19, 2009, 15:57:22 »
    Takie są uroki tego dodatku ale w zasadzie każda frakcja od razu ma się z kim bić, bo granice są ustalone, nie ma tyly neutralnych wiosek jak w rzymie, hardcore jest jak się gra jakimś plemieniem koło alp, nie pamiętam nazwy, rzymianie zwalają się na stolicę w ciągu 1-3 tur (bo tylko stolice mamy)

Offline Kuroi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #182 dnia: Marca 19, 2009, 16:04:08 »
    Powinna być możliwość odrodzenia niektórych krajów :P
    np. Zajęte tereny grecji odbić, i potem utworzyć grecję na nowo, tak samo by mogło być np. z Galią, Seleucydami czy Egiptem ;)

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #183 dnia: Marca 19, 2009, 16:52:44 »
    Nie no już nie przesadzaj. Ale jeśli dobrze pamietam to mocno zbuntowane osady zmieniają przynależność na neutralne lub jak świeżo zdobyte powracają do poprzedniego właściciela.

Offline Kuroi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #184 dnia: Marca 19, 2009, 17:03:53 »
    Hej, Ty też masz BI więc może mi pomożesz...Nie wiedzieć czemu, ale teraz jak chcę zagrać w czyste Rome to nie mogę bo jak mi się załaduje save to mi robi się nastepne ładowanie i wraca do menu :( A jak chce stoczyć bitwę to wraca mi do wybierania frakcji i nie można nic dalej posunąć :( Też tak masz?

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #185 dnia: Marca 19, 2009, 23:17:23 »
    A masz orginał czy pirata? Pamiętam że miałem coś takiego że po instalacji BI nie mogłem grać w rzym bo plik exe z rzymu był zastępowany przez ten z BI które korzysta z części plików do rzymu (kórcze troche zawile to wyszło)

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #186 dnia: Marca 20, 2009, 08:39:17 »
    A ja mogę grać normalnie i w podstawkę i w BI, patchowałeś BI do 1.6 (w wersji Gold jest z patchowan'a, a jak kupowałem dawno sam dodatek to musiałem sam patchować).

Offline duumek20

• BANITA
    • Użytkownik
    • Patrick the best forum's friend ;)
      • [url=http://www.mountblade.info/forum/index.php?board=30.0][img]http://img201.imageshack.us/img201/1751/respoli.png[/img][/url]
    « Odpowiedź #187 dnia: Kwietnia 23, 2009, 16:27:23 »
    Hmmm ja kupiłem medievala 2 i rome jak byłem w empiku powiem wam że Polska powinna być 10x lepsza, Polska armia zawsze znaczyła coś więcej a tutaj przynajmniej na początku jest naprawdę do du*y! Dopiero w późniejszych czasach  można poszaleć  Joannitami ale co z tego jak praktycznie wszyscy takich maja :(

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #188 dnia: Kwietnia 23, 2009, 17:03:23 »
    Jak polskie jednostki są w medku słabe to kaczyński wygra drugie wybory prezydenckie z rzędu;)
    Na początku wszystkie państwa mają jednostki na takim poziomie, ale z czasem klarują się podziały tj. angielscy łucznicy rządzą, francuska kawaleria wdeptuje w ziemie, niemieccy rycerze opancerzeni jak czołgi, włosi wymiatają kuszami, a Polska naprawdę potrafi solidnie przykopać każdemu swojmi rycerzami, którzy są zbliżeni umiejętnościami do tych francuskich.

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #189 dnia: Kwietnia 23, 2009, 17:30:05 »
    Zgadzam się ale myślę że chodzi o to że nie ma takiej naprawdę unikatowej jednostki, z tego co pamiętam to chyba jest szlachta czy jakoś tak, bo dobre oddziały konne są w większości frakcji, ważne jest to jak się je używa.

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #190 dnia: Kwietnia 23, 2009, 17:45:07 »
    Są jest takie coś jak Polski Pancerny, czy coś takiego (nazwa naprawdę genialna, zwłaszcza że w english było chyba Polish Guard).

Offline duumek20

• BANITA
    • Użytkownik
      • [url=http://www.mountblade.info/forum/index.php?board=30.0][img]http://img201.imageshack.us/img201/1751/respoli.png[/img][/url]
    « Odpowiedź #191 dnia: Kwietnia 23, 2009, 19:52:09 »
    Hmmm ja będę pobierał tego moda co napisałeś na shoutboxie zapowiada się co najmniej ciekawie:p a w sumie zagram polakami i zobaczę :P

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #192 dnia: Kwietnia 23, 2009, 20:07:18 »
    No wiesz w Medieval II Total War - Third Age, raczej polski nie uświadczysz bo nie wyobrażam jej sobie obok Gondoru czy Isengardu;)
    Jak chcesz zahrać polakami to proponuje mod Stainless Steel v.4.1, chyba że masz dodatek Kingdoms to 6.1. Doszło dużo prowincji, budynków, poprawiono dyplomacje, balans jednostek, cztery nowe państwa. Ogólnie jak chcesz coś historycznego to ten mod jest dobry.

Offline duumek20

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #193 dnia: Kwietnia 23, 2009, 20:37:22 »
    Ajjjj to mój błąd chodziło mi o podstawkę a chodziło mi po prostu o moda bo wiem że to o władcy pierścionka :P mam stainless stell ale nie kupiłem dodatku a szkoda bo się fajnie zapowiadał :P

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #194 dnia: Kwietnia 24, 2009, 12:19:07 »
    Ja w niego grałem, ale u kumpla. Fajne są nawet te kampanie, klimaryczna walka indianami, albo ciekawe rozwiązania w kampani brytyjskiej. Jedyne czego nie lubiłem to kampania krzyżowców (nie lubie tych pustyń w medku) i krzyżakami bo polsce ucieli 3/4 terytoriów i zamiast potęgi jest państwo do rozklepania w kilka(naście) tur. Jak wejdzie w jakąś promocje cenową to chyba sam sobie kupie kingdoms;)
    P.S. Ale stainless steel działa pod podstawką tylko w wersji 4.1.
    P.S.II Jak kręcą kogoś inne klimaty to polecam mod Broken Crescent. Totalnie zmieniona mapa zaczynająca się od Cesarstwa Bizantyjskiego, a kończąca się na poństwach w Indiach. Zupełnie inne frakcje. Jak znudziła się komuś koncepcja medka to w ten mod może uderzać śmiało i się nie zawiedzie.