Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Seria Total War - dyskusja ogólna  (Przeczytany 322522 razy)

Opis tematu: Jest to temat ogólny o serii

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    Odp: Seria Total War
    « Odpowiedź #945 dnia: Czerwca 24, 2012, 14:45:02 »
    A ja mam pytanie z innej mańki. Czy w Empire TW można prowadzić kampanię w multiplayer, jak w Shogun 2? Bo jeszcze nawet nie odpaliłem multi ^^
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline Mortis

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #946 dnia: Czerwca 24, 2012, 15:04:56 »
    Nie

Offline ggpaw

• Użytkownik
    « Odpowiedź #947 dnia: Czerwca 24, 2012, 15:40:57 »
    Procesor intel pentium 2.10 i na drugim rdzeniu 2.10 .2 gb ram ,geforse 9800 gt . procesor niby troche słaby ale minimum to 2.00 tak mam na pudełku

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #948 dnia: Czerwca 24, 2012, 19:19:58 »
    Mam zbliżone parametry i wszystko mi chodzi.
    Fakt, jednak grafika mnie nie powala, muszę grać na średnich, a jakoś to wygląda, no powiedzmy, chu****.
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #949 dnia: Czerwca 24, 2012, 19:57:23 »
    Chłopaki, kto ma Napoleona lub Empire? Może razem pogramy? Mój steam : Razjel (kael_mag)
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #950 dnia: Czerwca 24, 2012, 21:34:52 »
    Skoro tyle tu weteranów, to na pewno ktoś mi pomoże. :>

Zainstalowałem sobie M:TW II po raz pierwszy na nowym kompie, i przeszedłem kampanię jedną z frakcji początkowych. No więc hura hura, odblokowały mi się wszystkie frakcje... Ale serio, wszystkie. Aztekowie i Państwo Papieskie też. To jeszcze nic. Otóż od tej pory, na początku jakiejkolwiek kampanii, dostaję wiadomość, że Aztekowie zostali pokonani, i, co o wiele wiele gorsze, miasta rebelianckie nie mają żadnego garnizonu.

Spotkał się już ktoś z czymś takim? A jeżeli tak, to jak to odwrócić?
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    « Odpowiedź #951 dnia: Czerwca 24, 2012, 22:04:10 »
    Masz wgrane wszystkie patche (1.3 podstawka ; 1.5 kingdoms)? Dodatek Kingdoms? Mody? Grzebałeś w plikach? Jakiekolwiek errory podczas instalacji? Pirat?
    Powodów może być kilka, ale uniwersalnym rozwiązaniem jest reinstalacja gry, jeśli patche nie pomogą. ;)

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #952 dnia: Czerwca 24, 2012, 22:05:50 »
    Nie, nie, nie, nie, nie, nie.

Wgram pacze i się zobaczy. Bardziej dziwi mnie to, że nigdy wcześniej tak nie było, i ten bug spadł tak z sufitu. :P
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Askorti

• Użytkownik
    « Odpowiedź #953 dnia: Czerwca 24, 2012, 22:14:16 »
    Jesli chodzi o grę w Medka, to na Twoim miejscu wgrałbym patche (jeśli to nie pomoże, to zreinstalował grę i wgrał je ponownie) a następnie poszukał jakichś fajnych modów. Bez nich M2 jest po prostu denny, bardzo słaby.
    Z pamięci mogę Ci polecić Bellum Crucis. Włoski mod, częściowo spolszczony. Dodaje ogrom bardzo fajnych skryptów, znacząco usprawnia politykę, mocno polepsza mapę, wymienia wszystkie jednostki, etc etc. Aczkolwiek by komfortowo w niego grać potrzebujesz dobrą maszynę, bo komputer może mieć problemy by przemielić cały ten dodatkowy stuff, który się z tego moda aż wylewa. :)
    subforum na zaprzyjaźnionym forum. :)

Offline Baldwin

• Użytkownik
    • Piwa: 203
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #954 dnia: Czerwca 25, 2012, 07:23:36 »
    Skoro tyle tu weteranów, to na pewno ktoś mi pomoże. :>

Zainstalowałem sobie M:TW II po raz pierwszy na nowym kompie, i przeszedłem kampanię jedną z frakcji początkowych. No więc hura hura, odblokowały mi się wszystkie frakcje... Ale serio, wszystkie. Aztekowie i Państwo Papieskie też. To jeszcze nic. Otóż od tej pory, na początku jakiejkolwiek kampanii, dostaję wiadomość, że Aztekowie zostali pokonani, i, co o wiele wiele gorsze, miasta rebelianckie nie mają żadnego garnizonu.

Spotkał się już ktoś z czymś takim? A jeżeli tak, to jak to odwrócić?
    Też tak miałem jak sobie w plikach po grzebałem , przeinstaluj ;)
    https://youtu.be/WKfo9naU2Nw
    Uh, I'ma make sure they remember me
    'Cause I walk around with lot of enemies

Offline ggpaw

• Użytkownik
    « Odpowiedź #955 dnia: Czerwca 25, 2012, 09:17:01 »
    Siemka to znowu ja . Odinstalowałem grę i zainstalowałem od nowa teraz jak chce włączyć wyskakuje komunikat Steam - błąd Gra chwilowo nie dostępna spróbój póżniej mam Empire total war i chodzi normalnie to samo  cod 6 - Moder warfare 2  ( chyba żle nazwę napisałem ) prosze o pomoc 
    10.50  Już się uruchamia ale nadal jest ten sam problem co wcześniej , sprawdziłem spójność plików w steam i pobrało brakujące ale to nic nie pomokło :(( (
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 25, 2012, 10:50:40 wysłana przez ggpaw »

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #956 dnia: Czerwca 25, 2012, 11:34:23 »
    Jesli chodzi o grę w Medka, to na Twoim miejscu wgrałbym patche (jeśli to nie pomoże, to zreinstalował grę i wgrał je ponownie) a następnie poszukał jakichś fajnych modów. Bez nich M2 jest po prostu denny, bardzo słaby.
    Z pamięci mogę Ci polecić Bellum Crucis. Włoski mod, częściowo spolszczony. Dodaje ogrom bardzo fajnych skryptów, znacząco usprawnia politykę, mocno polepsza mapę, wymienia wszystkie jednostki, etc etc. Aczkolwiek by komfortowo w niego grać potrzebujesz dobrą maszynę, bo komputer może mieć problemy by przemielić cały ten dodatkowy stuff, który się z tego moda aż wylewa. :)
    subforum na zaprzyjaźnionym forum. :)

Ja w Total Warach zawsze miałem jakąś awersję do modów. Vanilla owszem jest mało rozbudowana, a na przykład dyplomacja leży i kwiczy prawie tak bardzo jak w Rome, ale ja jakoś lubię takie klimaty, i nadmierne skomplikowanie mnie odrzuca. A że grafika...? Bitch please, to jest forum poświęcone M&B. Tutaj nikogo się na grafikę nie złowi. :-P

Też tak miałem jak sobie w plikach po grzebałem , przeinstaluj ;)

Tia... Koniec końców, jeśli nie wiesz o co chodzi, pewnie chodzi o reinstal. Dzięki, zrobi się.

EDIT: Okej, działa... W takim razie, czy istnieje jakiś sposób na odblokowanie wszystkich frakcji, który nie rozwala gry?
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 25, 2012, 13:05:46 wysłana przez Hofiko »

Offline Askorti

• Użytkownik
    « Odpowiedź #957 dnia: Czerwca 25, 2012, 13:16:56 »
    Poszukaj pliku descr_strat, (X:\Program Files\*folder medievala*\data\world\maps\campaign\coś tam) zrób kopie, otwórz notatnikiem i tam przenieś frakcje z "unlockable" do "playable". Uważaj na wszelkie spacje, slashe, taby i inne.
    Jak nie spieprzysz czegoś to będzie dobrze. ;)

Offline matiflo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • O RLY?
    « Odpowiedź #958 dnia: Czerwca 25, 2012, 15:07:53 »
    Od siebie mogę polecić jeszcze moda "Eras Total Conquest".
    Dostępnych jest w nim kilka kampanii, w jednej z nich dostępny jest do podbicia cały świat (!).
    Poza tym spora ilość nowych jednostek, map itp.
    http://forum.totalwar.org.pl/viewtopic.php?f=372&t=1152

A ty mi jaraj te baranki na Eli na grzanki.

Offline Sefirot

• Użytkownik
    • Piwa: 46
    « Odpowiedź #959 dnia: Czerwca 25, 2012, 17:15:26 »
    .
    « Ostatnia zmiana: Marca 07, 2015, 14:03:04 wysłana przez Sefirot »
    a to co miało stać się, to już się stało/LSO CMAZ