Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Seria Total War - dyskusja ogólna  (Przeczytany 322595 razy)

Opis tematu: Jest to temat ogólny o serii

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Ensis

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    Odp: Seria Total War
    « Odpowiedź #915 dnia: Marca 02, 2012, 16:34:58 »
    Ensis wiem, że siedzisz w Total Warach. :) Wiadomo już coś więcej o Europa Barbarorum 2 pod Medievala?

Niedawno pojawiło się tłumaczenie zapowiedzi nowej frakcji.
    http://totalwar.org.pl/blog/2012/02/27/europa-barbarorum-ii-zapowiedz-frakcji-taksila-tlumaczenie/

Witam, mam pewien problem z modem ,,Napoleonic total war III v2''.
    Nie wiem jak grać Xsięstwem Warszawskim w kampani (nie mam go gdy odpalam gre jako kampania, do wyboru mam wtedy tylko frakcje Vanillowe ;l).
    Pozdrawiam ;<

Księstwa Warszawskiego nie ma ponieważ powstało dopiero w 1807, a gra rozpoczyna się w 1805.
    « Ostatnia zmiana: Marca 02, 2012, 17:01:13 wysłana przez Ensis »

Offline Sefirot

• Użytkownik
    • Piwa: 46
    « Odpowiedź #916 dnia: Marca 02, 2012, 19:11:12 »
    .okur
    « Ostatnia zmiana: Marca 07, 2015, 13:29:26 wysłana przez Sefirot »
    a to co miało stać się, to już się stało/LSO CMAZ

Offline Ensis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #917 dnia: Marca 03, 2012, 22:33:53 »
    Jeżeli ktoś planuje zakup Zmierzchu Samurajów w dniu premiery, to powinna go zaciekawić oferta: http://totalwar.org.pl/blog/2012/03/03/zamow-zmierzch-samurajow-z-bonusowym-dlc/
    Portal TotalWar.ORG.PL ma przyjemność zaoferować wszystkim swoim Czytelnikom możliwość zamówienia samodzielnego dodatku TOTAL WAR: Shogun 2 – Zmierzch Samurajów w wyjątkowo niskiej cenie 66.99 zł + koszt wysyłki. Uwaga! Jesteśmy jednym z dwóch miejsc w Polsce, gdzie dodatkowo otrzymacie kod DLC na ród Saga za darmo!Więcej informacji w Regulaminie promocji w dziale Sklep TotalWar.ORG.PL.

Offline Sefirot

• Użytkownik
    « Odpowiedź #918 dnia: Marca 28, 2012, 21:37:52 »
    .
    « Ostatnia zmiana: Marca 07, 2015, 13:36:08 wysłana przez Sefirot »
    a to co miało stać się, to już się stało/LSO CMAZ

Offline Lord Reginald

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • UMAD?
    « Odpowiedź #919 dnia: Kwietnia 03, 2012, 18:44:09 »
    Mam mianowicie problem z naszymi kochanymi sąsiadami - Cesarstwem Niemieckim. Wypowiedziały mi chamy wojnę i teraz cały czas kampią pod Pragą.Udało mi się pobić ich i zdobyć twierdzę Szczecin. Teraz mam mianowicie dylemat. Z której strony zaatakować? Moje główne siły stacjonują w Szczecinie i Wrocławiu (oba na granicy z Niemcami) , więc czy skupić się na pomorzu czy zaatakować głąb państwa ?   A może armię przeprowadzić przez Morze Czarne i Śródziemne i zrobić desant od tyłu (Mediolan ma z nimi wojnę)?

Chodzi mi o Medievala 2

PROBLEM?

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #920 dnia: Kwietnia 03, 2012, 18:48:52 »
    Ja bym Ci radził skupić się na Pomorzu, nie wchodzić jakoś daleko w głąb państwa. A co do desantu, to strata czasu.
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Lord Reginald

• Użytkownik
    • UMAD?
    « Odpowiedź #921 dnia: Kwietnia 03, 2012, 19:22:25 »
    No teraz to ja mam problem - Węgrzy mi Kraków oblegają... Mój błąd - na sam początek gry na średnim :(

PROBLEM?

Offline Prußak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #922 dnia: Kwietnia 03, 2012, 19:29:55 »
    Ja tam wolałem Empire niż Medieval. W kwestii Medievala nie mam jak Ci porządnie doradzić, posiadam jedynie Empire. Choć muszę kiedyś zakupić Shoguna :D
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #923 dnia: Kwietnia 03, 2012, 19:54:08 »
    M2TW otrzymał jakiegoś mega patcha ze trzeba tam podejmować tak trudne decyzje strategiczne jak plan uderzenia na przeciwnika który w momencie klęski rujnuje nas?Raczej bez znaczenia jak zaatakujesz.Wystarczy byś miał przynajmniej tyle samo bądź troszkę mniej wojska i możesz być spokojny o przebieg wojny.komputer sam się wykończy.

Offline Lord Reginald

• Użytkownik
    • UMAD?
    « Odpowiedź #924 dnia: Kwietnia 04, 2012, 08:13:19 »
    Wojna z 2 krajami na 2 frontach to nie dla mnie... Jeszcze zaliczają się do 5 najpotężniejszych frakcji - robię od nowa kampanie (po to do szkoły nie idę).

PROBLEM?

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #925 dnia: Kwietnia 07, 2012, 13:50:14 »
    Orientuje się ktoś czy wyszedł jakiś mini mod który polepsza AI w bitwach na modzie Third age 2.1 albo 3.1?

Offline Ensis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #926 dnia: Kwietnia 07, 2012, 19:45:37 »

Offline Prußak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #927 dnia: Kwietnia 10, 2012, 11:43:09 »
    Ja mam taki problem. Otóż po wgraniu modów gra nie wczytuję mi ich nazw. Czym to jest spowodowane? Plik script wrzucam do folderu którego należy (specjalnie go utworzyłem, nie wiedząc, dlaczego go nie mam, może mam go w innym miejscu?). W wyborze szybkiej bitwy wczytują mi się jednostki, lecz posiadają one jedynie nawias, np. (Piechota Liniowa). A powinna przed tym znajdować się nazwa jednostki.

Offline Alladrix

• Użytkownik
    « Odpowiedź #928 dnia: Kwietnia 12, 2012, 17:09:18 »
    Takie pytanko do osób, które kupiły Shogun 2: total war - zmierzch samurajów. Czy ów gra jest lepsza ( nie chodzi o okres w historii, lecz o to czy występują bugi etc etc) niż Napoleon? Postanowiłem ją sobie kupić, jednakże nie chcę wywalać 80 zł w błoto. Jakie są wasze odczucia po grze?
    Ir Ithil ammen Eruhín
    menel-vîr síla díriel
    si loth a galadh lasto dîn!
    A Hîr Annûn gilthoniel,
    le linnon im Tinúviel!

Offline Sefirot

• Użytkownik
    « Odpowiedź #929 dnia: Kwietnia 12, 2012, 17:56:42 »
    .
    « Ostatnia zmiana: Marca 07, 2015, 13:41:10 wysłana przez Sefirot »