Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Sugestie na temat rozgrywki singleplayer w M&B 2 Bannerlord  (Przeczytany 59909 razy)

Opis tematu: w przyszłości w wersji angielskiej postaramy sie to przesłać na forum TW

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Michał-Kruk

• Użytkownik
    • Piwa: -4
    Odp: Sugestie na temat rozgrywki singleplayer w M&B 2 Bannerlord
    « Odpowiedź #105 dnia: Października 27, 2013, 22:07:57 »
    Men, od tego są mody...
    Ludzie, ja tam wole sobie pograć jako szary lord jednej z nacji...

Offline Onion Spartan

• Użytkownik
    • Piwa: -8
    • Mi casa es su casa, będę bawił się jak szejk
    « Odpowiedź #106 dnia: Października 27, 2013, 23:34:02 »
    Jeszcze ja coś dorzucę:
    Może bardziej realistyczny stosunek ziem posiadanych przez króla do włości wasalów.
    W końcu który król w średniowieczu miał 1/10 swojego królestwa na własność? Dlatego też np. król Harlaus mógłby mieć więcej ziem niż tylko to Praven. Powinien mieć, kurcze pieczone... z połowę królestwa.
    I jeszcze jedno - kolor lenn.  Piękny pomarańczowy kolor czcionki nad miastami Swadii powinien dotyczć tylko ziem króla. Miejscowości objęte podatkami Tuska  hrabiów powinny mieć np. kolor pomarańczowo - czarny, w paski, co druga litera inny kolor, czy inne warianty, ważne, żeby było fajnie i przyjemnie.
    To drobnostka, nie ważna zbytnio. Wolę za to by poprawili system walki, dyplomacji i dali nowe frakcje.

Znowu krzyczą, "co to za świńskie tracki, łaki?"
    A kto potrafi czytać chińskie znaki, he?

Offline PLjumperPL

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #107 dnia: Listopada 15, 2013, 21:20:57 »
      Co ja bym chciał żeby zmienili:
    1. Grafika - to akurat na pewno będzie zmienione na lepsze
    2. Żeby postacie płci żeńskiej chociaż trochę przypominały kobiety, a nie jakieś paszczury,
    3. Więcej opcji dialogowych
    4. Możliwość rozbudowy wsi, zamków, miast (np. że zamiast zbuduj młyn, wieżę strażniczą itp. itd. to jest "rozbuduj wieś" i każdy poziom jest co raz to droższy i każdy z nich zmienia wygląd wioski na mapie oraz dodaje jakieś budynki, ulepszenia podczas odwiedzania wioski). To samo tyczy się miast/zamków.
    5. Mogliby dodać w większych miastach bądź zamkach koszary, w których szkolą się żołnierze i możesz tam sobie rekrutować już wyszkolone wojsko.
    6. Możliwość zatrudniania ludzi takich jak np. generałowie, którzy będą odpowiadać za garnizon w twojej posiadłości (sami go rekrutują i przydzielają. Nie wiem jak wam, ale mi trochę nie pasuje, że żeby miasto było bezpieczne musi mieć garnizon co najmniej 200 ludzi, a ja muszę ich wszystkich najmować i ulepszać co jest bardzo czasochłonne).
    7. Więcej lokacji.
    8. Możliwość kolonizacji (budowania własnych wsi, zamków, miast, oczywiście tylko w wyznaczonych miejscach bo to by było bez sensu, gdyby na małym skrawku ziemi wybudować 20 miast :).
    9. Mogliby parę modów jako dodatek do gry wrzucić :)
    10. Dialogi mogłyby być bardziej adekwatne do sytuacji (denerwuje mnie, jak koleś ma 200 ludzi, walczy z 5 bandytami i jak mu pomogę to mówi mi "dziękuję ci, ratujesz nam życia")...
    11. W tawernach mogliby dać więcej ludzi, jakieś beczki z piwem w tle czy coś, żeby był taki prawdziwy średniowieczny klimacik :)
    12. Realne królestwa, jak w Ogniem i mieczem :) Tylko w Bannerlordzie mogłyby to być np. Prusy Królewskie, Księstwo Litewskie itp. itd.

Offline Michał-Kruk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #108 dnia: Listopada 15, 2013, 22:12:46 »
    pkt 12: Nie podoba mi sie, koncepcja tej krainy mi się podoba i niech przy niej zostaną.

Offline Lwie Serce

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #109 dnia: Listopada 18, 2013, 22:53:26 »
    Mi się też punkt 12 nie podoba. A nawet jeśli naprawdę miałaby być Europa liczyłby ktoś na tereny Prus czy Litwy albo nawet... Polski?! :) Francja, Anglia, Aragonia, Kastylia, Cesarstwo, Wenecja, Lombardia i tyle :) Calradia jest ciekawą krainą, zostały wymyślone fajne frakcje i cieszę się że się jej trzymają.

Mnie najbardziej by ucieszył rozbudowany system walki i szeroka gama różnych ciosów.  No i ciekawsze turnieje. Żeby uczestnicy wyglądali naprawdę okazale, najlepiej by było jakby odrzucili też wszelkie bronie dystansowe z nich, bo zazwyczaj ci nieszczęśnicy którzy je dostali byli pozbawieni szans.

Offline Onion Spartan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #110 dnia: Listopada 19, 2013, 14:31:22 »
    Mi się też punkt 12 nie podoba. A nawet jeśli naprawdę miałaby być Europa liczyłby ktoś na tereny Prus czy Litwy albo nawet... Polski?! :) Francja, Anglia, Aragonia, Kastylia, Cesarstwo, Wenecja, Lombardia i tyle :) Calradia jest ciekawą krainą, zostały wymyślone fajne frakcje i cieszę się że się jej trzymają.

Mnie najbardziej by ucieszył rozbudowany system walki i szeroka gama różnych ciosów.  No i ciekawsze turnieje. Żeby uczestnicy wyglądali naprawdę okazale, najlepiej by było jakby odrzucili też wszelkie bronie dystansowe z nich, bo zazwyczaj ci nieszczęśnicy którzy je dostali byli pozbawieni szans.
    Co do turnieji, zgodzę się. Tak jak we Florisie. A co do świata też, nie róbmy z Mount&Blade RPG-owego Medieval Total War...

Offline kuberserk1

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #111 dnia: Listopada 24, 2013, 21:38:28 »
    Chciałbym żeby do M&B2 dodali kampanie fabularną tj. kierujemy postacią wybraną przez autorów i mielibyśmy określony cel.

Offline sabatonsky

• Użytkownik
    • Piwa: -3
    « Odpowiedź #112 dnia: Listopada 25, 2013, 21:06:56 »
    przecież to przeczy istocie mount&blade......

Offline Chidori

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 13
    « Odpowiedź #113 dnia: Listopada 25, 2013, 21:41:51 »
    Ja chce COOP na przynajmniej 2 osoby, w marzeniach na jakieś 8. Choćby tak iż jeden biega po mapie. Wszyscy to widzą i są jako Herosi w armii. Gdy gracz jest w mieście każdy może w nim kupować ekwipunek, biegać itp. Oraz brać udział w turniejach. I tyle w sumie chce, mogą nawet nic nie robić więcej.

Offline Arrax

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #114 dnia: Grudnia 08, 2013, 12:35:44 »
    Również chętnie się wypowiem co ja bym widział w Bnnerlord'zie
    1. Wsie bliżej miast i zamków, dlaczego -> W zasadzie to nie trzeba tego tłumaczyć, wsie to przede wszystkim zaopatrzenie miast w żywność( stacjonują tam ogromne ilości wojsk więc normalne, że tego żarcia potrzebują dużo). Ogólnie wsie w Warbandzie wygladają jakby były rozrzucone losowo po mapie o.O
    2. Rozbudowane drzewka awansu jednostek. Na przykładzie:
    1.Chłop -> 2.Milicjant(ew. Wytrenowany chlop) -> 3.Rekrut -> 4a. Piechur ->5a. Ciężki Piechur   -> 6a. Zbrojny -> 7a. Weteran
                                                                                                                        ->5c. Jeździec konny  -> 6c. Kawalerzysta -> 7c. Cieżka Jazda( nie mylić z rycerzem
                                                                                                  -> 4b. Łucznik/kusznik -> 5b. Strzelec wyborowy
                                                                                                                                      -> 5d. Konny Łucznik

Dlaczego każda jedostka się wywodzi od chłopa ? Każda jednostka musi przejść podstawowy trening z zakresu walki bornią białą i ogólnym rozwojem fizycznym, dopiero po tym, drzewko rozchodzi się na inne specyficzne jednostki.

Oprócz tego oczywiście osobne drzewko dla rycerzy np. Szlachcic -> Giermek -> Rycerz
    Oparłem trochę to drzewko o moda PoP, bo uważam, że tam jest to idealnie zbalansowane, tam praktycznie każda frakcja ma jakąś swoją specyficzną jednostkę, której nie ma inna.

3. Poprawa handlu, ogólnie lepszy interfejs ekwipunku i sklepu( męczące jest scrollowanie) co do handlu to mam na mysli, że cena towaru zależy od jego ilości w sklepie np.
    Handlarz Mirek ma 4 pozycje wędzonych ryb( dajmy na to, że jedna pozycja to jest 30/30szt.) zakłądajac, że cena podstawowa ryb jest 100 denarów to przy ilości 4 pozycji wynosiła by 75 denarów, czyli przy 4 pozycjach mamy obniżke 25%, taki system jest prosty i łatwy, oczywiscie  kwestia do dalszych spekulacji.( tym bardziej, że omawiamy sprawy, które chcemy zobaczyc a nie które chcemy wprowadzic :P)

4. Poprawić jakoś oblężeń, co mam na myśli ? nie wiem czy tylko mnie drażni fakt, że np 400 osobowa armia musi się tłoczyć na jednej drabinie podczas oblężenia miasta, skandal ! Moim skromnym zdaniem powinna być możliwość podniesienia na raz 3-4 drabin, co by to dało ? napewno większa trudność w obronie zamku( nie oszukujmy się przy obronie 200 najlpszej piechoty i 200 najlepszych łuczników bardzo łątwo jest sie obronić nawet przed ponad tysięczną armią).

5. Walka - Kolejna sprawa, załóżmy sytuację, że gnacie na rumaku, który ma prędkosść ponad 40, machacie w gościa mieczem a on się broni tarcza i nic mu się nie dzieje( tarcza tylko się uszkadza) Moim skromnym zdaniem powinno być coś takiego, że gdy uderzyy gościa z odpowiednią prędkością(możliwe tylk na koniu) a ten zablokuje tarczą, powinien się przewrócić i otrzymać załóżmy 1/6 obrażeń( albo nawet mniej) oczywiście + uszkodzenie tarczy.
    Poza tym balans między długimi broniami a krótkimi. Nie raz mi sie zdażyło, że jakiś wojak machał szybciej mieczem dwuręcznym niż ja jednoręcznym... Nie dość, że ma większe obrazenia, zasięg, to jeszcze atakuje tak szybko jak ja bronią jednoręczną, mega niesprawiedliwe...
    Moim zdaniem powinno być tak, że broń dwuręczna jest dużo wolniejsza ale zadaje większe obrażenia.

6. Opcja kosmetyczna aczkolwiek cieszaca oko. Chciałbym zobaczyć w menu opcji możliwość włączenia rozczłonkowywania wrogów, dajmy na to, odcięcie głowy, reki, czy nogi. Pędzisz na czele swojej armii i wjeżdżasz kawalerią we wroga piechotę i na dzien dobry ciach, łeb na ziemi.

7. Większe możliwości architektoniczne + możliwośc zobaczenia ich.
    Wsie (jak ja to widze oczywiśćie) - Każda wieś na poczatku gry jest na takim smamym poziomie i w zależności od tego jaki jest przychód danej wsi( załózmy jedna wieś jest na urodzajnych ziemia, ma mnóstwo plonów ze swoich upraw, więc jest wsią "bogata") rozwija się ona wraz z postępem gry, czyli jezeli przejmiemy ja później zobaczymy, że jakieś tam budowle sa już wybudowane.
    Poza tym chciałbym zobaczyć drzewko rozwoju wsi, np. żeby wybudować winnicę, trzeba najpierw zrobić sad z winogronami itd. Większa interakcja z tymi nowo powstałymi budowalmi, np. możemy wejść do winnicy i "skosztować" naszego wina, wyskoczy nam napis, że wino jest takie i takie i, że można by coś zmienić, żeby coś zmienić, trzeba znowu zainwestować jakąś kwotę itd.
    Poza tym no chciałbym zobaczyć, że jak np. włożyłem 5000 denarów, żeby wybudować sad z winogronami, to jawchodząc do swojej wsi ten sad właśnie zobacze.
    Oprócz tego dobrze byłoby wprowadzić takie coś, że nie każda wieś może wybudować jakiś budynek bo np. na tym obszarze nie wyrosną winogrona bo jest za chłodno. itd.
    No i kwestia tych mieszkańców, ale to juz było poruszane kilkakrotnie więc nie bede o tym pisał.

Zamki - tak samo jak z wsiami, każdy rozwija się według tego jaki mają przychód.
    Wszystko tak samo jak z wsiami, jezeli chodzi o zobaczenie powstałych budowli oraz interakcja z nimi.
    Gdy wybuduje plac treningowy chciałbym móc tam wejść i pocwiczyc z moimi żołdakami oraz zainwestować dodatkowe pieniądze żeby szkolenie trwało szybciej itd.
    Możliwość powieszenia lorda w zamku na dziedzińcu.
    Za uwalnianie wrogiego lorda za zapłatą nasza armia traci morale
    Gildia górnicza+huta+kuźnia - ogólnie jedno z drzewek w zmaku zapewniające przychody, oraz możliwość zainwestowania i otrzymania broni na zamówienie( np interesuje nas jakś broń, którą kowal ma do zaoferowania, płacimy z góry za oręż i czekamy dajmy na  to 20-30 dni)
    Gildia drwali+tartak+chata łuczarza(nie wiem jak się nazywa osoba, która wyrabia łuki ?) taka sama zasada jak wyżej, ż tym, ze tutaj możemy sobie zamówić łuk.
    Skarbiec - Pozwala zaoszczędzić i dobrze gospodarowac posiadanymi pieniędzmi co daje 10% wzrostu posiadanego przychodu

Co do miast to mam jeszcze dużo sugestii i pomysłów ale ja mogę sobie to wszystko porozpisywać tylko kto to będzie chciał czytać ? Zrobił bym swojego moda do Warbanda z tymi wszystkimi rzeczami, bo pomysłów mam mnóstwo, tylko brak mi umiejętności w podstawowych sprawach, jezlei chodzi o programowanie i modelowanie.
    Takżę czekam na Bannerlorda żeby tylko się załamać, że jest to odświeżony warband i nic więcej 0.o

Offline cobran

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Warrusie! oddaj mi moje legiony!
    « Odpowiedź #115 dnia: Grudnia 08, 2013, 14:40:15 »
    jeśli chodzi o oblężenia to na pewno je poprawią, była o tym wzmianka w jednym z wywiadów

Offline Asergarth

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Stwierdzam otaku bo Anime,manga,Japonia
    « Odpowiedź #116 dnia: Grudnia 17, 2013, 15:44:28 »
    Ciekawe jaka będzie nowa frakcja jeżeli będzie :) jakieś propozycje
    Gdy człowiek kry­tyku­je cudze ut­wo­ry, czu­je się jak generał. ~Antoni Czechow

http://fc05.deviantart.net/fs71/f/2012/244/f/2/rin_okumura_smile__3__gif__by_magicseditions-d5d8g0t.gif

Offline Michał-Kruk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #117 dnia: Grudnia 17, 2013, 16:31:02 »
    Będzie n pewno, i chyba mówili (albo ktoś powiedział) ze będzie w klimatach barbarzyńskich.... :(

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #118 dnia: Grudnia 17, 2013, 16:32:57 »
    Nic nie mówili, ludzie...
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Onion Spartan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #119 dnia: Grudnia 17, 2013, 17:40:33 »
    Również chętnie się wypowiem co ja bym widział w Bnnerlord'zie
    1. Wsie bliżej miast i zamków, dlaczego -> W zasadzie to nie trzeba tego tłumaczyć, wsie to przede wszystkim zaopatrzenie miast w żywność( stacjonują tam ogromne ilości wojsk więc normalne, że tego żarcia potrzebują dużo). Ogólnie wsie w Warbandzie wygladają jakby były rozrzucone losowo po mapie o.O
    2. Rozbudowane drzewka awansu jednostek. Na przykładzie:
    1.Chłop -> 2.Milicjant(ew. Wytrenowany chlop) -> 3.Rekrut -> 4a. Piechur ->5a. Ciężki Piechur   -> 6a. Zbrojny -> 7a. Weteran
                                                                                                                        ->5c. Jeździec konny  -> 6c. Kawalerzysta -> 7c. Cieżka Jazda( nie mylić z rycerzem
                                                                                                  -> 4b. Łucznik/kusznik -> 5b. Strzelec wyborowy
                                                                                                                                      -> 5d. Konny Łucznik

Dlaczego każda jedostka się wywodzi od chłopa ? Każda jednostka musi przejść podstawowy trening z zakresu walki bornią białą i ogólnym rozwojem fizycznym, dopiero po tym, drzewko rozchodzi się na inne specyficzne jednostki.

Oprócz tego oczywiście osobne drzewko dla rycerzy np. Szlachcic -> Giermek -> Rycerz
    Oparłem trochę to drzewko o moda PoP, bo uważam, że tam jest to idealnie zbalansowane, tam praktycznie każda frakcja ma jakąś swoją specyficzną jednostkę, której nie ma inna.

3. Poprawa handlu, ogólnie lepszy interfejs ekwipunku i sklepu( męczące jest scrollowanie) co do handlu to mam na mysli, że cena towaru zależy od jego ilości w sklepie np.
    Handlarz Mirek ma 4 pozycje wędzonych ryb( dajmy na to, że jedna pozycja to jest 30/30szt.) zakłądajac, że cena podstawowa ryb jest 100 denarów to przy ilości 4 pozycji wynosiła by 75 denarów, czyli przy 4 pozycjach mamy obniżke 25%, taki system jest prosty i łatwy, oczywiscie  kwestia do dalszych spekulacji.( tym bardziej, że omawiamy sprawy, które chcemy zobaczyc a nie które chcemy wprowadzic :P)

4. Poprawić jakoś oblężeń, co mam na myśli ? nie wiem czy tylko mnie drażni fakt, że np 400 osobowa armia musi się tłoczyć na jednej drabinie podczas oblężenia miasta, skandal ! Moim skromnym zdaniem powinna być możliwość podniesienia na raz 3-4 drabin, co by to dało ? napewno większa trudność w obronie zamku( nie oszukujmy się przy obronie 200 najlpszej piechoty i 200 najlepszych łuczników bardzo łątwo jest sie obronić nawet przed ponad tysięczną armią).

5. Walka - Kolejna sprawa, załóżmy sytuację, że gnacie na rumaku, który ma prędkosść ponad 40, machacie w gościa mieczem a on się broni tarcza i nic mu się nie dzieje( tarcza tylko się uszkadza) Moim skromnym zdaniem powinno być coś takiego, że gdy uderzyy gościa z odpowiednią prędkością(możliwe tylk na koniu) a ten zablokuje tarczą, powinien się przewrócić i otrzymać załóżmy 1/6 obrażeń( albo nawet mniej) oczywiście + uszkodzenie tarczy.
    Poza tym balans między długimi broniami a krótkimi. Nie raz mi sie zdażyło, że jakiś wojak machał szybciej mieczem dwuręcznym niż ja jednoręcznym... Nie dość, że ma większe obrazenia, zasięg, to jeszcze atakuje tak szybko jak ja bronią jednoręczną, mega niesprawiedliwe...
    Moim zdaniem powinno być tak, że broń dwuręczna jest dużo wolniejsza ale zadaje większe obrażenia.

6. Opcja kosmetyczna aczkolwiek cieszaca oko. Chciałbym zobaczyć w menu opcji możliwość włączenia rozczłonkowywania wrogów, dajmy na to, odcięcie głowy, reki, czy nogi. Pędzisz na czele swojej armii i wjeżdżasz kawalerią we wroga piechotę i na dzien dobry ciach, łeb na ziemi.

7. Większe możliwości architektoniczne + możliwośc zobaczenia ich.
    Wsie (jak ja to widze oczywiśćie) - Każda wieś na poczatku gry jest na takim smamym poziomie i w zależności od tego jaki jest przychód danej wsi( załózmy jedna wieś jest na urodzajnych ziemia, ma mnóstwo plonów ze swoich upraw, więc jest wsią "bogata") rozwija się ona wraz z postępem gry, czyli jezeli przejmiemy ja później zobaczymy, że jakieś tam budowle sa już wybudowane.
    Poza tym chciałbym zobaczyć drzewko rozwoju wsi, np. żeby wybudować winnicę, trzeba najpierw zrobić sad z winogronami itd. Większa interakcja z tymi nowo powstałymi budowalmi, np. możemy wejść do winnicy i "skosztować" naszego wina, wyskoczy nam napis, że wino jest takie i takie i, że można by coś zmienić, żeby coś zmienić, trzeba znowu zainwestować jakąś kwotę itd.
    Poza tym no chciałbym zobaczyć, że jak np. włożyłem 5000 denarów, żeby wybudować sad z winogronami, to jawchodząc do swojej wsi ten sad właśnie zobacze.
    Oprócz tego dobrze byłoby wprowadzić takie coś, że nie każda wieś może wybudować jakiś budynek bo np. na tym obszarze nie wyrosną winogrona bo jest za chłodno. itd.
    No i kwestia tych mieszkańców, ale to juz było poruszane kilkakrotnie więc nie bede o tym pisał.

Zamki - tak samo jak z wsiami, każdy rozwija się według tego jaki mają przychód.
    Wszystko tak samo jak z wsiami, jezeli chodzi o zobaczenie powstałych budowli oraz interakcja z nimi.
    Gdy wybuduje plac treningowy chciałbym móc tam wejść i pocwiczyc z moimi żołdakami oraz zainwestować dodatkowe pieniądze żeby szkolenie trwało szybciej itd.
    Możliwość powieszenia lorda w zamku na dziedzińcu.
    Za uwalnianie wrogiego lorda za zapłatą nasza armia traci morale
    Gildia górnicza+huta+kuźnia - ogólnie jedno z drzewek w zmaku zapewniające przychody, oraz możliwość zainwestowania i otrzymania broni na zamówienie( np interesuje nas jakś broń, którą kowal ma do zaoferowania, płacimy z góry za oręż i czekamy dajmy na  to 20-30 dni)
    Gildia drwali+tartak+chata łuczarza(nie wiem jak się nazywa osoba, która wyrabia łuki ?) taka sama zasada jak wyżej, ż tym, ze tutaj możemy sobie zamówić łuk.
    Skarbiec - Pozwala zaoszczędzić i dobrze gospodarowac posiadanymi pieniędzmi co daje 10% wzrostu posiadanego przychodu

Co do miast to mam jeszcze dużo sugestii i pomysłów ale ja mogę sobie to wszystko porozpisywać tylko kto to będzie chciał czytać ? Zrobił bym swojego moda do Warbanda z tymi wszystkimi rzeczami, bo pomysłów mam mnóstwo, tylko brak mi umiejętności w podstawowych sprawach, jezlei chodzi o programowanie i modelowanie.
    Takżę czekam na Bannerlorda żeby tylko się załamać, że jest to odświeżony warband i nic więcej 0.o
    To by było epickie. Szkoda, że tak nie będzie. Ale z tego co wiem, w WB masz moda na rozczłonkowywanie ludzi.