Witam :-) To może ja przedstawię swoje propozycje. Tylko nie piszcie że tego nie zrealizują bo... ja to wiem :)
1. Bardziej zaawansowana dyplomacja
Chodzi mi o to żeby dyplomacja nabrała na ważności. Żeby nie było tak że podliżesz się królowi i koniec wojny. Nie! Musiałyby się odbywać negocjacje pokojowe, gdzie zwycięzca dyktuje warunki. Pomyślcie... Swadia atakuje Nordów, niszczą ich. Po wojnie miasta które nie zostały podbite zostały by ich wasalami! To ZNACZNIE urealniło by grę.
2. Realniejsze bitwy
Aktualne bitwy... Średnio się prezentują. Ni to formacji, ni to jakiegoś zaawansowanego systemu dowodzenia. Ja się pytam. Czemu by nie wprowadzić większych bitew? Albo formacji? Jak są towarzysze i wojsko. Z wojska robisz pułk i towarzysz może być jego dowódcą. Nie przekazywałbyś wtedy rozkazów całej armii tylko dowódcą chorągwi a oni by kierowali wojskiem. To by pozwoliło na wprowadzenie większej liczby ludzi bo łatwiej było by nimi zarządzać.
3. Oblężenia
O tym ktoś już wspominał. Tutaj powinna być większa dowolność. Katapulty, balisty. Dłuższe oblężenia... Nie tak że jeden szturm kończy wszystko.
4. Tworzenie własnego rodu
Wiadomo. W średniowieczu jeśli nie należałeś do szanowanego rodu byłeś niczym. Dlaczego nie pozwolić graczom tworzyć własnych rodów? Wtedy mariaże by nabrały nowego znaczenia. Z jednego rodu pochodziłoby kilku królów. Jeden ród mający władze większą niż jakieś królestwa, czyż to nie wspaniałe?
5. Powiększanie wyżej wymienionego rodu... naturalnie
Jestem za!
6. Urealnienie miast
Większe miasta! Całe a nie wybrane alejki. Domów mnóstwo, targi... Wielkie miasta, to jest to. Aktualnie jest tylko główna uliczka i kwatera lorda. Nie można więcej?
7. Budowa miast, zamków
To byłoby coś. Pomyślcie. Często jest tak że strategiczna miejsca na granicach są bez osłony, a zamiast zamku stoi miasto. Wtedy jest problem... Tak można go rozwiązać. Oczywiście taka budowa trwała by trochę ale dawał znaczącą przewagę. Wtedy sensu nabrał by handel. Kupno surowców itp. itd.
8. Możliwość głębszej interakcji z innymi postaciami
Chciałbym móc utożsamiać się z moim bohaterem. Gdyby były takie głębsze relacje, możliwość poznania innych ludzi to gra nabrałaby na uroku. Uwierzcie mi.
9. Możliwość żeglugi
Tak! Dodać wyspy i jakąś nieznaną kraine i można się zabawić w kolonizacje i bitwy morskie! Te walki na morzu, to byłoby coś. Wtedy byłby w królestwie nie tylko marszałek ale też admirał. Nie byłoby wtedy musu żeby posiadać pro uber armię. Można przecież walczyć na morzu.
Potem napisze więcej.