Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Mount Blade wersja 1.010  (Przeczytany 116841 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    Odp: Mount Blade wersja 1.003
    « Odpowiedź #60 dnia: Września 21, 2008, 12:11:32 »
    Napisy - owszem, były. Ale dopiero od tej wersji zauważyłem dwa nowe kolory dla komunikatów o zabiciu/ogłuszeniu kogoś, kto stał po naszej stronie. Wcześniej były tylko pomarańczowy i jasnoczerwony, teraz doszły fioletowy i wiśniowy. Przy większych bitwach z włączonymi komunikatami można naprawdę dostać oczopląsu. :D

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 96
    « Odpowiedź #61 dnia: Września 21, 2008, 13:24:51 »
    Napisy przeszkadzały mi już we wcześniejszych wersjach, dlatego je wyłączyłem. Wyłączyłem także podpisy nad głowami sprzymierzonych jednostek. Nie dość, że nierealistyczne to jeszcze przeszkadza i brzydko wygląda. Jeśli w tej wersji jest jeszcze gorzej to nie mam żadnych wątpliwości:)

Offline Daedalus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #62 dnia: Września 21, 2008, 14:38:54 »
    Nie o to chodzi, że gorzej. Daje to lepszy podgląd na sytuację - widzimy jakie my mamy straty, a jakie sojusznik. Ja gram z wszystkimi napisami, bo muszę. Przynajmniej na razie. Jak skończę swoją robotę, to je wyłączam. :P

Edit: A właśnie, miałem zapytać o jedną rzecz - zdobył już ktoś z was na własność zamek lub miasto? W nowej wersji jest już ten seneszal, który nim zarządza, czy nie?
    « Ostatnia zmiana: Września 21, 2008, 15:13:33 wysłana przez Daedalus »

Offline pasterz861

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • PAPAROACH-Blood Brothers -6 yers and still #1
    « Odpowiedź #63 dnia: Września 21, 2008, 16:07:57 »
    Zdobyłem mój ulubiony zamek-Grunwalder castle i miasto Valuca ,ale nie zauwazyłem żadnego zarządcy.Za bardzo sie tez nie rozgłądałem i może go poprostu przeoczyłem.Rozejże sie dokładniej i dam znac.

Za to tezraz na murach mam rozstawione straże(in wiecej w zamku tym wiecej na murach).W 960 był tylko straznik przy lochu i wejsciu do zamku.
    ATF ,FNS ,MND i DFC

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #64 dnia: Września 21, 2008, 16:17:01 »
    Zdobyłem mój ulubiony zamek-Grunwalder castle i miasto Valuca ,ale nie zauwazyłem żadnego zarządcy.Za bardzo sie tez nie rozgłądałem i może go poprostu przeoczyłem.Rozejże sie dokładniej i dam znac.

Za to tezraz na murach mam rozstawione straże(in wiecej w zamku tym wiecej na murach).W 960 był tylko straznik przy lochu i wejsciu do zamku.
    Dziwne, bo ja zawsze miałem ludzi na murach. Zauważyłem, że wreszcie wieże rzucają kładke "równo" z murem, a to duży plus, bo nie mogłem znieść sytuacji jak moi ludzie nie mogą wejść na kładke podczas obrony tylko się zacinają pomiędzy nią, a murem. A mój ulubiony zamek to oczywiście Tevarin :D. Jest olbrzymi i nie do zdobycia.
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Kolba

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Ten który opowiada kretowi bajki do snu
    Welcome back!
    « Odpowiedź #65 dnia: Września 21, 2008, 16:43:52 »
    Jeśli wogóle jest seneszal to powinien mieć osobny pokój z drzwiami w zamku więc sprawdzcie.

Offline pasterz861

• Użytkownik
    • PAPAROACH-Blood Brothers -6 yers and still #1
    « Odpowiedź #66 dnia: Września 21, 2008, 20:36:32 »
    W moim mieście i zamku(Veluca,Grunwalder) nie ma żadnego zarządcy.Może są w wiekszych miastach,stolicach,siedzibie królów poszczegulnych frakcji - Praven,Jelka,Sargoth itd.

Mam jednak pytanie odnosnie heraldicarmor_c i d.Pliki oczywiście są ,ale nie potrafie znaleść tych zbroi w grze.
    Wiecie heraldic armor(te lekkie zbroje na których widać barwy i herb twojego sztandaru/baneru).

Macie tak samo? ... a moze beda dostepne/ukazą sieu kupców po jakimś czasie gry ... np. gdy minie 100dni(w grze oczywiscie) :)
    ATF ,FNS ,MND i DFC

Offline Daedalus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #67 dnia: Września 21, 2008, 20:43:23 »
    Wiem, że kilka zbroi heraldycznych zostało usuniętych (nie było ich w pliku z nazwami). Ale kilka też zostało. Sam widziłem w sklepie przynajmniej jedną.

A seneszali pewnie jeszcze nie ma, bo nadal mają numerki przy imionach. ;)

Offline WarCrow

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #68 dnia: Września 22, 2008, 14:05:52 »
    W moim mieście i zamku(Veluca,Grunwalder) nie ma żadnego zarządcy.Może są w wiekszych miastach,stolicach,siedzibie królów poszczegulnych frakcji - Praven,Jelka,Sargoth itd.

Mam jednak pytanie odnosnie heraldicarmor_c i d.Pliki oczywiście są ,ale nie potrafie znaleść tych zbroi w grze.
    Wiecie heraldic armor(te lekkie zbroje na których widać barwy i herb twojego sztandaru/baneru).

Macie tak samo? ... a moze beda dostepne/ukazą sieu kupców po jakimś czasie gry ... np. gdy minie 100dni(w grze oczywiscie) :)

Ta widziałem tą zbroję u merchanta ale jest cena wynosiła -jak dobrze pamiętam- około 47k. A z tymi zarządcami tobym sobie odpuścił bo to by była za duża zmiana jak na wersje 1.0 dla TW jeśli chodzi o skrypty :D Poza tym byłoby napisane w którymś z tematów odnośnie zmian w najnowszej wersji, a nic takiego nie widziałem.

Offline Arkito

• Użytkownik
    « Odpowiedź #69 dnia: Września 22, 2008, 15:41:57 »
    No właśnie nic o tym nie było napisane.Najbardziej liczyłem że będzie można założyć własną frakcje no ale się przeliczyłem.Nie lubie być nikomu podległy dlatego mi na tym bardzo zależało.
    Taki jest losu żart ponoć że nawet jeśli się topisz to możesz spłonąć ;p

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #70 dnia: Września 22, 2008, 16:29:02 »
    Zauważyłem, że umiejętność "trainer" działa troche inaczej. Niestety na naszą niekorzyść pozwala teraz szkolić jedynie rekrutów, a jednostki lepsze już muszą zdobywać doświadczenie same w bitwie, bądź na training field. Szkoda, bo mimo, iż mam już 110 dzień w grze to jeszcze nie udało mi się wyszkolić żadnej elity, choć próbowałem Veagir Marksmens i Khergit Lancers zdobyć, to jednak owa umiejętność nie jest już pomocna. Myśle, że wielu z was dużo w tą umiejętność pakowało a teraz sądzi, iż nie warto. Może ktoś zauważył podobne zmiany ?

Offline Arathorn

• Użytkownik
    • 5'nizza
    « Odpowiedź #71 dnia: Września 22, 2008, 17:41:35 »
    Mylisz się chyba, choć krótko pykałem w nową wersję to po 3 dniu już miałem Lancers. Z drugiej strony jednostki Khergickie bardzo szybko awansują.
    °°° Gras Porasta Mury Mego Miasta, Nielegalna Plantacja Zielonego Chwasta °°°

" Una mors est tragoedia, milia sunt numeratio. " Iosif Wissarionowicz Dżugaszwili

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #72 dnia: Września 22, 2008, 18:29:55 »
    Nie sądzę bym się mylił no chyba, że tylko u mnie tak jest, ale sam sobie sprawdź. Zrób tak: wynajmij kilku veagir recruit lub kogo tam chcesz i poczekaj pare nocy. W nocy sprawdzaj komunikaty (te które mówią o rozdanym doświadczeniu). Kiedy już wszyscy rekruci awansują, to zobaczysz, że nagle Ci sie komunikaty nie pokazują. A to, że miałeś Khergit Lancers to oczywiście możliwe, ale jak już powiedziałeś oni dość szybko awansują, no i ja nie prowadze za dużo bitew, więc też się za bardzo nie dziwie, że u mnie to tak długo trwa. Zresztą ja mam tylko 19 Veagir Marksmens (wyszkoliłem :D) oraz 25 Veagir Archers, a jak każdy zauważył lordowie znowu mają spore oddziały oscylujące w granicach 80-160 ludzi więc nie śpieszy mi sie z atakowaniem.
    « Ostatnia zmiana: Września 22, 2008, 18:33:15 wysłana przez Alkhadias »

Offline Emil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #73 dnia: Września 22, 2008, 18:38:24 »
    Zauważyłem, ze w wersji 1.0 znacznie podniesiono żołd jednostkom, co skutecznie odpycha od budowania sobie duzej ilości dobrych jednostek. Taki Swadian Knight, który przedtem kosztował 25 czy 35 denarów, teraz kosztuje powyżej 40 :/

Zdaje mi się, że pozmieniali coś w morale naszej ekipy. Bardzo szybko spada, a jedzenie nie daje już tak dużych profitów do morale. Wino i surowe mięcho powędrowały z produktów "żywnościowych" do produktów handlowych.

Czuję też, że małe zmiany zaszły w wyborach na marszałków. Lordowie mają więcej renomy i ciężej jest się przebić przez innych do władzy. W liczbie wojska raczej nie ma nowości. Nadal jest ich w *** za dużo ;)

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #74 dnia: Września 22, 2008, 19:00:55 »
    Według mnie jest ich za mało ^^. Tęsknie za war party z wersji 0.751 i myślę, że powinni takie dawać przynajmniej królowi. Wkurza mnie, że nie ma Dark hunters i Prison eee no oddział z więżniami i powinni dać jakieś bronie palne ^^, ale za pare dni pewni będą jakieś mody.