Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Mount Blade wersja 1.010  (Przeczytany 116812 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline gipsi

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Mount Blade wersja 1.0 (przed premiera)
    « Odpowiedź #15 dnia: Września 16, 2008, 13:14:52 »
    hmmm teoretycznie dziś premiera w USA mount&blade ale nie mogę nigdzie znaleźć ver 1.0 do ściągnięcia :/
    mam nadzieję że nie przesuwają premiery...

Offline Kolba

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Ten który opowiada kretowi bajki do snu
    « Odpowiedź #16 dnia: Września 16, 2008, 15:15:08 »
    Ja obstawiam że stosowny link pojawi się dopiero wieczorem. Jeśli chodzi o premierę w Ameryce, to chyba jasne że gra nie pojawi się dzisiaj  np. w Los Angeles , gdyż z Wielkiego Jabłka dojechanie do ww. miasta na zachodnim wybrzeżu zajmie troche czasu ,a co dopiero przybycie do jakiejś mieściny na pograniczu z Meksykiem. 

Offline Emil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #17 dnia: Września 16, 2008, 16:32:05 »
    Hmm, wydaje mi się, ze już wyłapałem pierwszego buga. Mianowicie w ekranie u kupca niektóre z rzeczy mają tendencje do znikania, gdy się na nich kliknie. Oczywiście po przełożeniu w inne miejsce magicznie znów się pojawiają, jednak bug jest. Czy to tylko tak u mnie?

Offline pasterz861

• Użytkownik
    • PAPAROACH-Blood Brothers -6 yers and still #1
    « Odpowiedź #18 dnia: Września 16, 2008, 16:41:48 »
    1.0 is out! ... Tak ponoc jest na taleworlds.Pisza ze wystarczy odpalic ekran startowy i wybrac Check for new version.Mnie to sie jednak nie udaje ,odziwo.Znów zbyt wczesniej sie napaliłem. Jak ktos nie wiezy niech sam zobaczy! http://forums.taleworlds.net/index.php/topic,44270.105.html

Jak komus sie uda update,prosze o wskazówki.
    ATF ,FNS ,MND i DFC

Offline Armaden

• Użytkownik
    « Odpowiedź #19 dnia: Września 16, 2008, 17:41:58 »
    Może mi ktoś wysłać pw jak ściągnął wersje 1.0 ? Z góry dziękuje

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #20 dnia: Września 16, 2008, 19:06:26 »
    Kurcze coś moja inwencja nie działa, więc nadal nie mam pełnej wersji :D. Kiedy M&B będzie w sklepach w Polsce ? Nie moge już się doczekać :D. Pudełko jak to już zaplanowałem postawie w gablotce i bede się napawał nim do końca życia :D w zasadzie to myślałem nad tym, by go nawet nie otwierać, ale książeczka za bardzo kusi.
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Kolba

• Użytkownik
    « Odpowiedź #21 dnia: Września 16, 2008, 20:29:34 »
    Data wydania w Polsce póki co nie jest wiadoma, ale podejrzewam że CD project uwinie się z tym do połowy października. Zaś - jak wynika z oficjalnych informacji - w 1.0 przyjdzie nam zagrać DOPIERO za kilka dni.

Offline tul

• The Deluge dev
    • Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #22 dnia: Września 16, 2008, 20:48:55 »
    W wersji 1.0 chyba nie da się zdobyć samodzielnie miasta. Budowane przez 70 godzin machiny oblężnicze typu drabina, czy kładka po prostu nie istnieją i gracz wraz ze swoim oddziałem zaczyna przy murach, na które nie da się dostać. Sprawdzałem kilka razy z odstępami czasowymi, inni też tak mają?
    EDIT: zaczynam się zastanawiać, czy press realease to na pewno pełnoprawna wersja 1.0. Bo tak naprawdę to jest po prostu niedokończona wersja 0.96 z nowymi animacjami i muzyką.
    « Ostatnia zmiana: Września 16, 2008, 20:52:10 wysłana przez tul »

Offline AdamSBN ( Selorin )

• Użytkownik
    « Odpowiedź #23 dnia: Września 16, 2008, 21:05:28 »
    ... Niestety M&B 1.0 w naszych domysłach to była tylko wielka niezrealizowana ambicja. Szczerze wątpię, że wersja pudełkowa będzie inna. Niestety ;/. W tym wypadku można pocieszyć się tylko modami które mam nadzieje niebawem wyjdą.
    *** ANTY ŻAL !!! ***

Offline pasterz861

• Użytkownik
    « Odpowiedź #24 dnia: Września 16, 2008, 21:18:22 »
    Skad macie v1.0? Ja kiedy naciskam check new version -mam raczej nieciekawy komunikat :The installed version of Mount&Blade is the most curent one.

Czy ktos tez tak miał ,ale znalazł na to sposób i teraz gra w wersje 1.0?
    Jezeli tak to podzielcie sie tym,nie duscie tego w sobie ,wyzuccie to z sieebie zróbcie cos dla innych ,podzielcie sie ... tak jak w Boze narodzenie... uh znów dałem sie poniesc emocjom ale to dlatego ze piszecie bardzo niejasno i ciezko wydedukowac czy to co piszecie opiera sie na domysłach czy doswiadczeniach.
    ATF ,FNS ,MND i DFC

Offline tul

• The Deluge dev
    • Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #25 dnia: Września 16, 2008, 21:26:48 »
    Pasterz, wejdź na Torrenty.org. Podobno ktoś tam wrzucił już pełną wersję.

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #26 dnia: Września 16, 2008, 21:32:39 »
    No właśnie, jeśli nie ma jeszcze oficjalnego komunikatu, że wersja 1.0 wyszła to wątpię, żeby pobieranie jej już teraz było legalne. Jeśli nie chcecie mieć ewentualnych problemów to wstrzymajcie się jeszcze ze ściąganiem.

Offline Kolba

• Użytkownik
    « Odpowiedź #27 dnia: Września 16, 2008, 21:58:58 »
    Co ciekawe osoby na TW które powiedzą publicznie innym jak zdobyc hmm... przeciekową wersję zostaną zbanowi. Już sam się we wszystkim pogubiłem :/. Mam takie pytanie - czy zauwazyl ktos nowe questy? Jeśli są, to ta wersja jest finalna, jeśli ich nie ma to mamy do czynienia z podpuchą. Questy typu "capture conspirators" pojawiaja się w MS od 0.894 i jest przy nich napis TODO. A niech mi ktos znajdzie minstrela w karczmie - czy mówi on "TODO(...) I am not implemented yet". Tak wiec macie dowod na to w co gracie.

Offline pasterz861

• Użytkownik
    « Odpowiedź #28 dnia: Września 16, 2008, 22:11:45 »
    Dokładnie!
    Znalazłem ów torrent a nawet kilka.Były do sciagniecia juz 13 wrzesnia...ciekawe...:/
    Pliki ważą 402MB(dziwne bo czytałem w waszych wczesniejszych postach ze pliki maja ponad 500MB) ,dwa razy wiecej jak poprzednie exe.

Z licznych komentaży wynika iz jest to bardziej wersja 0.960+ ,lub jak to zostało ujete przez Smerfa 0.969.
    Normalnie bym tego nie sciągał,poniewaz normalnie mam transfer po 2KB/s ,ale ze tym razem jest inaczej bo 70KB/s ... skusze sie i oblukam co to za stuff.Przyznam tez ze ciekawosc i słaba silna wola miały w tym swój udział

Z komentazy wyczytałem tez ze jest to poprzednia wersja(0.960) wzbogacona kilkoma nowymi animacjami i kilkoma fajnymi nutkami.To chyba trzeba bedzie potraktowac nie jako nowa wersje ,ale jako moda do M&B.

Zapewniam iz nie jestem piratem,nie mam zamiaru rozpowszechniac plików ani wstawiac adresów stroni za pomoca których mozna pobrac rzekomą nową wersje.

Tul mozesz podac mi na pm namiar na plik ponad 500MB
    « Ostatnia zmiana: Września 16, 2008, 22:32:02 wysłana przez pasterz861 »
    ATF ,FNS ,MND i DFC

Offline Emil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #29 dnia: Września 16, 2008, 22:33:41 »
    Dokładnie!
    Znalazłem ów torrent a nawet kilka.Były do sciagniecia juz 13 wrzesnia...ciekawe...:/
    Pliki ważą 402MB ,dwa razy wiecej jak poprzednie exe.

Podobno był przeciek z bazy danych Paradoxu. To bardzo sensownie przecież. Na Taleworld banują tych, którzy to odkryli, bo nie chcą sobie psuć reputacji (jak wspomniałem juz wcześniej) i nie chcą robić zamętu.

A co do plików...380 to sama instalka a reszta to dirext, takze nie widzę problemu...
    Tak duzy rozmiar to zasługa bardzo duzej ilości muzyki w grze.

Nie łudziłbym się na jakąś lepszą wersję.
    « Ostatnia zmiana: Września 16, 2008, 22:39:55 wysłana przez Emil »